Vagy ki tudja. A városban a parkolás nem megoldott, és mint minden ilyen helyzetben, maguk az autósok oldják meg bizonyos szabályok figyelmen kívül hagyásával. A hivatalok, rendvédelmi szervek (rendőrség, közteresek) meg csak ímmel-ámmal intézkednek ilyen helyezetekben.

Vagy azért, mert sok lenne a munka, vagy azért, mert ők is azt gondolják, hogy ilyen helyzetben nem az ő dolguk lenne. Főleg akkor, ha egy önkormányzat a szabályszegő.

A minap erre jártamban pont találkoztam két közteressel, meg is kérdeztem tőlük, miért nem bírságolnak ebben az utcában. Persze, tudom a választ, itt parkolnak az önki dolgozói, direkt nekik lett kialakítva, miután eladták azt - az azóta is üresen álló - telket, ahol azelőtt parkolhattak. A 02067 és 02068-as azonosítóval rendelkező felügyelők nagyon korrektek voltak, csak éppen nem úgy értelmezik a törvényt, ahogy azt kellene. Lehet, azért is van félremagyarázva honlapjukon is.

Szóval hiába vágta fejből a KRESZ ide vonatkozó részét, fel van festve a csík, így ez már kijelölt parkolónak számít, tehát szerinte szabályos. És ebben megingathatatlan volt. Nem intézkedett. 

Jó magyarázat? Jog-félreértés?

A kijelöléshez a jegyző hozzájárulása kell, ő, mint a törvény őre ellenőriz mindent, hogy megfelel-e a hatályos jogszabályoknak. Szerinte igen. A parkolást is, a kerékbilincselést is, és a közterületek felügyeletét is a kerület látja el. Saját maga ellen nem intézkedik?

A kijelölést a főváros megfelelő hivatala engedélyezi, addig is két csoporton átmegy. Ők aztán tényleg vágják az összes vonatkozó szabályt és törvényt, mégis továbbengedik - ha erős az akarat, semmi nem állhat az útjába.

Nekik mindent szabad? 

Még szerencse, hogy a  Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) megelégelte az áldatlan állapotokat. Felülvizsgáltatja a fővárosi parkolóhelyeket, mivel hamis adatokat adtak meg a parkolóhelyek kialakításakor. 

Retek Blog, az Egypár blog, a 8ker blog, a Városi Metamorfózisok blog és a Fővárosi Blog közös akcióval hívja fel a figyelmet a problémára. 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr471996128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak kicsit off. Ma reggel 9-kor a Szentkirályi u Baross-Üllői közötti szakaszán bírságolt a közter, plusz éppen el is szállítottak egy járművet.