Ma elvittük az aláírt íveket - 570 aláírás - és a nyílt levelet a miniszternek. Az OKM recepcióján nem jutottunk túl, (hova is gondoltunk, majd maga a nagyságos Hiller István fogad minket, kávé után egy kis szíverősítő konyakot szopogatunk egy kötetlen félórás beszélgetés közben), mert nem volt bent senki, aki fogadni tudott volna.

A recepciós lányok meglepően jó fejek voltak, mikor megmutattuk, mit szeretnénk, lázas telefonálgatásba kezdtek, majd kérték, legyünk kicsit türelemmel, mindjárt jön valaki, és foglalkoznak velünk.

Kisvártatva meg is érkezett a kabinetfőnök titkárnője, aki szabadkozott egy sort, de nincs bent senki más, így ő fogja átvenni. Persze, alá is írja, le is pecsételi, érkezteti, majd a kabinetfőnök fogja személyesen átadni a miniszternek. 

Ha nincs más, akkor rendben, most már vissza nem visszük, az biztos. Átadtuk. Átvették.

Közben Szücs Péter (CaPE) odafele elmesélte, hogy tegnap délelőtt megbeszélésen vett részt a Nemzeti Múzeumban, a vezetőkkel tárgyalt a kialakult helyzetről. Röviden: kb. 15-20 autó az, ami a munkatársak és a múzeum működéséhez szükséges, ennyi parkol ott. Hogy bérparkolás lenne? Azt nem is tudták...de mindenképpen utánanéznek, és megszüntetik. Terveik között szerepel egy játszótér felépítése, csak előbb el kell költöztetni a sátrakat a kertből - erre már megvan a hely, csak még egy engedélyre várnak. Tovább is terveztek, egy kávézót akarnak a kertbe; vagy a jelenlegi kertész-lakot alakítják át, vagy felhúznak direkt erre a célra valamit. Igen, egyetértenek, hogy nem parkolónak, hanem parknak kell használni a teret, és élettel megtölteni.

Túl szép, hogy igaz legyen - mondtam minderre. Meglátjuk majd, merre lépnek; kezdésnek a túl sok autót és a bérparkolást szüntessék meg. Egyik szemünk rajta lesz! 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr261436419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.