Már kicsit kezd unalmas lenni ez a téma. Már nem a Múzeumkert, hanem az ott folyamatosan fennálló állapot: parkolóvá silányították a valaha szebb napokat megélt parkot.

A Múzeumkert történetét elmeséli nekünk egy szakértő:

Jól beszélt, én sem mondtam volna szebben, ugyanakkor benne volt minden fontos információ - talán csak az autók térfoglalásáról nem beszélt. Nem is azért volt ott, hanem. Viszont én kifejezetten azért mentem oda, hogy megnézzem, milyen a parkoló autók helyzete - a fák már unalmasak, ott vannak pár évtizede.

A helyzet persze változatlan, most is minden nap úgy 35-50 autó parkol az épület körül -mint ahogy ezt már sok, a várossal foglalkozó bloggertárs megírta. Zömében ezek személyautók - ezekről nem lehet megállapítani, hogy valóban a dolgozók járnak vele, vagy sem - viszont szinte minden nap ott látom a közeli étterem furgonját is. Két helyen le is fotóztam, hogy lássuk, nem csak véletlenül állt be egyszer, rendszerint ott pihen. A gyerek meg játszótér helyett a parkoló előtt foglalja el magát, a nagyi meg félreviszi minden ki vagy bemeneő autó elől.

 

Ez azért felvet egy-két kérdést. Az rendben - dehogy van, de mondjuk - hogy az ott dolgozók nem tömegközlekedéssel vagy biciklivel járnak dolgozni, hiszen lehet, hogy vidékről járnak be. De bérbe is adják egy külső cégnek a parkolót? Hogyan? Mi alapján? Mennyiért?

Ráadásul volt nálam egy aláírási ív a nyílt levélhez, az épületet körbejárva megkérdeztem minden szembejövőt - vagy ülőt - egyetért-e azzal, hogy ne parkoló legyen a kert, hanem legyen inkább pad+asztal, vagy játszótér, de mindenképpen a nép használatában, ne tonnás vasdarabok pihenőpályája. Fél óra alatt 40 aláírás gyűlt össze, és azért csak ennyi, mert nem volt nálam több ív.

Nem is értem, mit gondol a múzeum vezetése, bármit megtehet, mintha az övé lenne a kert? Csodálkozna, ha hirtelen megjelenne ott pár száz ember, babakocsis, biciklis, gyalog, és követelné vissza a parkoló helyét a népnek - tévékamerák kereszttüzében. Nem vetne rá jó fényt, az biztos.

Talán nem kerül rá sor. Én remélem, érti - és figyeli is - a nép szavát.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr911417079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az a képekről, sőt a reklámfilmben is látszik, hogy gyakorlatilag kipusztult az aljnövényzet, a régi dús zöld helyett parkolásra alkalmas kavicsos és kopár felületek szolgálják a parkoló autók kényelmét ... ilyenkor felesleges arról győzködni az embereket, babakocsisokat és szerelmes párokat, hogy a kert értük van ... abszolút nyilvánvalóan látszik, hogy a valójában kikért van ...
a reklámfilmben az operatőr alig tud úgy fordulni, hogy a képben ne legyen mindenütt ott egy parkoló autó ...
Nos én nem vagyok ennyire megértő az ott dolgozókkal, hiszen ott van mögöttük a mélygarázs, oda lehet állni.

Azt meg végképp nem értem, hogy kutyát miért nem lehet bevinni, még ölbe sem???

Amit a kutyák csinálnak az lebomló szerves anyag, ellentétben az autók kipuffogójával.
@Mariannka51: Az autók kipufogó gázai is lebomlanak idővel! :D
Ólomra, kénre, szénre, stb! És 65 millió év múlva az ólom-kén alapú életforma azt hiszi majd, hogy 1 meteorit csapódott be a kis világunkra... :)
Amúgy a Múzeum Kert 1 zárt park!
Elvileg Budapest egyetlenegy parkjába sem viheted a kutyádat, csak átviheted rajtuk keresztül, ha több be-, ill. kijárata van a parknak!
Illetve ha a parkon belül kutya futtató van, akkor oda beviheted ebedet! Mármint át a parkon, egészen be a futtatóba :)
Ez a téma is megérne 1 misét!
Már-mint a parkok+ kutya futtatók+ eb tartók! Jó lenne ezt is kivesézni! :)
Biztos lehet vmilyen okos ötletet találni! Pl: betonfalat húzni a parkoló, és a kert közé.. esetleg fákat ültetni a parkolóba, esetleg az egész kertet ledózerolni, és iroda házat húzni a helyére!

Amúgy pedig nem is hülyeség, hogy a parkoló autókat fákkal elválasztani (egy elörre, egy hátra), alulra pedig gyeprácsot rakni, és befüvesíteni...
Káposzta is megmarad, kecse is lessz!
:)
@DrTomix: Még ölbe sem vihettem keresztül, az őr kizavart!
@DrTomix: Néha azt hiszem, hogy Európában élek, ahil mindenhova velem jöhet a kutyám, de aztán felébredek...
És nem elég, h odaparkolnak a parkba, de a dolgozók (ez persze csak következtetés) majdnem mindig az épület északi oldalára parkolnak, ahol nincs parkoló. Gondolom, azért mert nehogy már körbe kelljen sétálni a parkot GYALOG.

A másik lehetőség, hogy a kapusok saját zsebre parkoltatják oda az ismerősoket, mertha a déli részre parkoltatnák, akkor a Muzeúmnak is járna belőle. Nem tudom melyik az igaz, nekik kéne nagyon gyorsan faszkorbács!

Tényleg mért nem mész be és kérdezed meg?
Mi a Múzeumkert státusza (zárt park és parkoló?)és ki a tulajdonosi jogokat gyakorló szerv(Kulturális Minisztérium vagy a főváros esetleg az őrző(védő) kft)?