Hangulat

Címkék: hangulat józsefváros

2009.02.04. 10:03

Régen - egy pár éve is előfordult még - az ember csak kiállt a taxidroszthoz, és már szállhatott is be. Esetleg várt egy kicsit, ha nagyon forgalmas helyen volt. Aggódni nem kellett, hiszen jó helyen várt - ezért van a taxidroszt. (Időnként még háború is volt azért, melyik taxi hová állhat.)

Napjainkban azonban...nos, előfordul, hogy egy autó sem várja az utasát, sőt, az utazni vágyó kényszerül várakozó álláspontra helyezkedni. Mint ez a hölgy.

Ahogy ott állt, kezében tortás doboz, másikban szatyor, kényelmesen nézelődve, sehová sem sietve várta a üdvözítő automobilt a kijelölt és (jópénzért) felépített taxidroszton. Mintha megállt volna az idő egy pillanatra, és a hetvenes-nyolcvanas években lettem volna ismét. Jó volt látni ezt a pillanatot.

Ezért (is) szeretem ezt a kerületet, bármikor találhatsz egy ilyen képet, ha nyitott szemmel sétálsz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr49900651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az innen hiányzó taxi gépkocsi valószínűleg a Kávintér - Üllői út sarkán a járdán ácsorog. (mellékesen 15 méterre egy másik droszttól)
Ez ugye a Teleki tér? Jó fotó.

Kár, hogy ezeknek a drosztoknak az égvilágon semmi értelmük sincs.
varosjaro.blog.hu/2008/03/06/droszt_de_minek