2012. szeptember 26. és 29. között látható az olasz ZimmerFrei Temporary 8th című helyszínspecifikus filmje a Leonardo Kertben (1082 Budapest, Tömő utca 14.).
Kezdési időpont: 19h
Esőhelyszín: A Grund (1082 Budapest, Nagytemplom utca 30.)
Szeptember 27-én, a film után beszélgetés az alkotókkal.

A gyalogosoknak nem kell KRESZ-t tanulni, abból vizsgát tenni, mégis vonatkoznak rá a szabályok, és be is tartják - már csak saját jól felfogott érdekükből is. Ha piros, akkor tilos! Lámpás gyalogátkelőnél, főleg, ha a kocsik folyamatosan áramlanak a kereszteződésben, a puhatestű szépen kivárja a zöld, azaz szabad jelzést.

Most viszont valaki azt gondolta, hogy teljesen hülyék az emberek, és a Mária-Üllői sarkánál a zebra elé került egy ilyen felfestés:

vigyázz!.jpg

Értelmét nem látom, de biztosan ráért a felfújó és festékre is volt pénze. Eddig még egy laza kacajjal el lehet intézni, na de az autók elé meg ez került - ahol szintén lámpa állítja meg a forgalmat:

vigyazzgyalogosok copy.jpg

Teljesen hülyének vagyunk nézve? Vagy ez az új KRESZ egyik próbája? Ti láttatok ilyet máshol?

Piszmogás

Címkék: felújítás gyalog járda átépítés JVSZ

2012.09.25. 09:44

Sok-sok éve már annak, hogy sétálóutcásították csillapított forgalmúvá tették az Ötpacsirta utcát. No meg a többit is a környéken, Reviczkyt, Mikszáth teret, Krúdyt. Szép lett, aztán nem is foglalkozott vele senki. A gondos törődés teljes hiánya hamar meg is látszott rajtuk, és ez így van a mai napig.

E helyen is sokszor megemlékeztünk róla, hiszen a figyelmeztetéstől a kibetonozáson át a potgardening-ig történtek dolgok - csak a magasságos Hivatal ezzel foglalkozó osztálya/cége szarta le magasból.

Most viszont elkezdték felújítani. Kicsit más színű a kő, amit leraknak, kicsit vastagabb, de az esztétikai kifogást elnyomja az öröm, hogy végre..! És ha azt nézzük, hogy eddig milyen volt, akkor meg végképp ujjong lelkünk....

Csak haladnának. Egy hete el van kerítve, és pár kőlapot kicseréltek. Nem kapkodják el, ráérnek piszmogni.

Igaz is, pár év (10!) után kibírjuk ezt a pár napot - és reménykedünk, hogy nem csak ezt az egy lyukat számolják fel.