Felújítások

Címkék: felújítás tér díszburkolat

2009.01.15. 10:21

Átalakul a Mikszáth tér és a Krúdy utca - adta hírül a kerület lapja 2004 május 20. száma, címlapon. El is készült, mindenki örömére. A beruházás értéke meghaladta a 100 millió forintot. Nem sokkal előtte - 2002-ben - A Szabó Ervin tér, az Ötpacsirta utca és a Reviczky utca díszburkolataira pedig 380 millió forintot fordítottak.

Ennek is örült mindenki, főleg a környéken lakók. Nézzük, milyen állapotban vannak most:

 Mikszáth tér:

 

 

 Szabó Ervin tér:

A Szabó Ervin téren átjutni kész életveszély, annyi a mozgó darab. Többen - főleg magas sarkúban - a bokaficam, bokatörés veszélyét kockáztatták. Nappal még látni lehet a hibákat, de hamar sötétedik, olyankor hogyan veszik észre?

Laikus vagyok ezekhez, de ennyi pénzből nem kellene kicsit tovább bírnia? Vagy ha már megtörtént a baj, és így néz ki ahogy, nem kellene a javítását megkezdeni? Legalább egy figyelmeztetést vagy körbekerítést kirakni a veszélyes helyeken?

Ki vállalja a felelőséget, ha egy baleset történik itt?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr14871052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ugyanaz a gagyi mint a király utca :(
a szabó ervin előtt esőben a legjobb, ahogy elbillen a kocka egyik irányba, és kifröcsköli maga alól a vizet.
Dettó Király, pandant Nagymező. Rohasztásban együtt a belsőkerületi triász!
"Ki vállalja a felelőséget, ha egy baleset történik itt?"
Javaslom érdeklődjenek a fotókon is látható autó tujadonosánál. Erős a gyanúm, hogy a jérdát nem 200-300 kilós laponkénti terhelésre tervezték. (ennyit okoz egy autó kereke)
ja!...meg az is lehet, hogy néha túl sok galamb száll egyszerre a járdára, meg ....izé. sztem le a galambokkal!
Nagyon helyes, hogy újra előveszi valaki ezt a problémát! Valamikor az ősz folyamán az egyik budapesti rádió délelőtti műsorában már foglalkozott a témával, a konklúzió a szokásos volt: egymásra mutogatott a kerület mint megrendelő, a főváros mint a beruházás egy részének finanszírozója és a kivitelező. Az alvállalkozókról ne is beszéljünk...
Azt gondolom, óriási szégyen, hogy épp az Ötpacsirta utcában, a Magyar Építőművészek Szövetsége (amely többek között magában foglalja az építészkamarát is) székháza előtt valósult meg ilyen színvonalon a beruházás. Az pedig már további szegénységi bizonyítvány, hogy ezt el is tűrik azok, akik pedig léphetnének. A magyar jogrendszerben tökéletesen kidolgozott a kártérítési felelősség, a szerződésszegés pedig első blikkre megállapítható a nem megfelelő színvonalú teljesítés miatt.
Miről beszélünk tehát???
Ja, és ilyenkor hol vannak a Paotanegyed képviselői????? Az újság szerint 3 is van, egy sem tud intézkedni?
Nem csak az nézz ki borzasztóan, pont felette van egy terasz egyik dísze vas másik oszlop, nem mellesleg az ember ezeket már észre semmi veszi, főleg mikor a vendéglő kiköltözik

A legjobb a vakkerítésajtó! :D
Tájékoztatásképpen!

A helynek nem a szar kivitelezés a problémája. Ez a kövezet ugyanis nem autóforgalomra és parkolásra van/volt tervezve eredendően. Voltak oszlopok amik meggátolták az ide parkolást, de azok szép sorjában eltűntek. Ha nem valami hétköznapi emberke parkol itt, akkor a Szabó Ervin téren levő vendéglátóhelyek töltik fel néha innen árúval magukat, ezért transporter típusú tonnás dögök szoktak itt néha állomásozni. Bénán lett megtervezve.

A Baross utca torkolata a Szabó Ervin térig (névtelen utcáig) egyébként kizárólag gyalogosforgalomnak lesz átadva a Kálvin tér átépítésével párhuzamosan. (A tervek szerint)