Rossz szomszédság, török átok! - tartja a mondás. Pláne, ha háziállat is van a lakásban. 

Szia, 

Kicsit vicces  - néha nagyon büdös - lépcsőházunk van. A házban lakik pár kutya gazdikkal, és pár macska, csak úgy, az udvaron/pincében/lépcsőházban. Az utóbbi időben egyre több kaját kapnak a macskák, és bizony a lépcsőházba szarnak. Vagy fosnak...

El is indult egy párbeszéd a házban lakók között, hogy hogyan lehetne megoldani a fennálló problémát...

Macskás (1).jpg

de

Macskás (2).jpg

aztán

Macskás (3).jpg

És persze ezzel nincs vége. A szomszéd, aki eteti a macskákat, most már száraz tápot ad nekik, legalább nem fosnak. A saját ajtaja előtt meg felmos naponta...A lépcsőház meg bűzlik továbbra is.

Üdv: A.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr954878190

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.08. 09:51:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az én szomszédom nem hordja eleget a kutyát sétálni. Két hete beszart, bepisilt, a szőnyeget kirakta az ajtaja elé, azóta is ott van. Mivel a takarítást nem ismerik, nyáron, a melegben a folyosón terjeng a bűz.

Két éve ez van, ha a kutya a folyosóra vizel, sima vízzel fellocsolja és szétkeni. Fertőtlenítőszert nem használ. Én vettem, de nem használja.

Amikor 45 fokban is zárt ablaknál kellett létezni, szóltam, erre még ők voltak megsértődve... Igaz, magukra is igénytelenek, fürdés szigorúan csak pénteken.
nálunk alkalmanként narkósok lövik magukat a lépcsőházban. a lokális nénidiktatúra meg szintén a macskaszarra panaszkodik. na bumm.
Alapvető tévedés, hogy a kutya a lépcsőházba szarik. Inkább beledöglik, de nem szarik belső térben, nem is pisál.

A macskákat nem tudom, az valószínűleg igen.
Kutyara, macskara havi 10e ft/db ado kivetese. Ha nem fizet a tulaj, mehet a feherjefeldolgozoba az allatka.
Teljesen egyértelmű, hogy a hosszabb, kézzel írott levél írója hazudik. Mellesleg igénytelen lakók lehetnek a társasházban, ha átlépik a szart, függetlenül attól, hogy egy kutya vagy macska csinálta.
Nalunk Obudan (2007es epitesu haz) pedig enni lehet a lepcsohazban, a szomszedok pedig szeretik egymast. Megvan am a varazsa, ha nem a gettoban laksz! :D
Ó A KUTYA -MEG A MACSKA PROBLÉMA CSAK HAB A TORTÁN---AZAZ IGAZI MIKOR A SZOMSZÉDOK EGYMÁST TARTJÁK ÁLATNAK ÉS BIZONY EZ VAN AZ ESETEK 90 %._BAN.
@tlantos:

És? Havi 10e forint adó befizetése megoldja a lépcsőházba szarás problémáját: az állat nem fog becsinálni és/vagy a gazdája nem fogja hagyni, hogy becsináljon? Ezt a roppant konstruktív ötletet most minek a megoldására szántad?
Azert oldja meg, mert a tobbseg sokallna, es a feherjefeldolgozo is dolgozhatna.
Szoval kipusztulnanak a varosi haziallatok :)
nagyon jó kis városi történet ez. :D:D

ott élni persze közel sem lehet ilyen vicces, de így kívülről olvasni az.
Látom, ebben a házban is nagy lehet a kultúra!
@tlantos: mondjuk a feherjefeldolgozoknak az en vilagomban is lenne dolga. Hosszu sorokban kigyozna a te fajtad a kapukban feldologozasra varva te kocsog.
Nem tudom, hogy a leírt történetben melyik félnek van igaza. Az viszont biztos, ha kutyád van, akkor a kutya léte egy támadási felület lehet, ok lehet arra, hogy bántsanak, v. törlesszenek neked valamilyen vélt v. valós sérelemért.
Régen társasházban éltem. Volt ott egy soktagú család, azokkal elég rossz volt a ház lakóinak a viszonya, és sajnos ezt mi - kutyások - sokszor megéreztük. Ha valami sérelem érte - vagy csak úgy érezték - ezt a családot, pl. valaki mert szólni nekik, hogy ne szemeteljenek, akkor rögtön mentek és jelentgettek fel mindenkit mindenhova. Mi kutyások különösen sokat szívtunk. Egyszer képesek voltak bejelenteni, hogy veszettek a házban levő kutyák, a hatóság ki is jött - rendőrökkel kísért állatorvos -. És minden kutyás lakó ajtajába beálltak! Nálunk hamar rendeződött a kérdés, mert mutattam az oltási könyvet!
@reszeg tengeresz: nálunk is a Gellért-hegyen normálisak a szomszédok és a macskák sem kakkantanak össze mindent :)
Egy másik alkalommal meg úgy lettem feljelentve, hogy veszélyeztetem őket a kutyával, terrorban tartom őket a kutyámmal. Azt persze elfelejtették közölni a hatósággal, hogy egy törpe uszkárom van. :) A feljelentésük miatt kaptam idézést, és mehettem valami szabalysértési osztályra tárgyalásra. Nem kellett egyedül mennem, mert a tacskós szomszédot is felnyomták. Hát ilyen dolgok voltak! :)
Szóval ha kutyád van, akkor sebezhető vagy!
Szeretem a kutyákat, nekem is van kettő - ja és 1200 négyzetméter udvar, ahol kutyák lehetnek. Soha sem értettem a lakótelepi állattartókat...
@szita szita péntek: Egy kisebb kutyát miért ne lehetne lakótelepi lakásban tartani?
Mondjuk mi olyan társasházban éltünk kutyával, amihez volt külön kertrészünk.
@felucca: ez nem igaz, max a jól nevelt kutyára... egyébként ott szarnak ahol engeded, ha az ágyban is megengeded neki kiskorában, oda is odaszarik.
Én biztos nem engednék a Nagykörúton belül kutyát tartani. Semmilyet, sehol. [A budai határ passz..]

Alig van zöld terület, ahol lehet sétáltatni, másrészt még mindig vannak jópáran, akik nem szedik össze a kutyaszart, vagy a talpalatnyi zöld területre viszik ki a kutyát. És bár ha a szart össze is szedik, a pisit már nem lehet. Érdemes megnézni a Gellért téren lévő pici zöld részt, hogy néz ki és milyen kellemes illatú.
Abszolút elítélem a városi kutyatartást. A mindenféle aprópatkányszerű kutyákat megértem, a mopszról úgy tudom, hogy kifejezetten beltérben szeret lenni, de elhűlök, amikor a belvárosban látok sétáltatott agarat, masztiffot, malamuotot, kakukázusi pásztorkutyát. A nagytestűeknek ez biztos nem jó, a gazdának se feltétlen, és a környezetükben élőknek sem. Én mérethatárt adnék a belvárosba, vagy fajtánként engedélyezném, a tacsi oké, de a bernáthegyi enyhén hülyeség. Amit még nagyon büntetnék, az a szájkosár és póráz nélküli sétáltatás. Én imádom a kutyákat, de idegen kutyáktól félek, mióta megharapott kiskoromban egy rohadék puli. Teljesen kiakadok, amikor staffikat, meg hasonszőrű, vagy nagydarab kutyákat látok szabadon kóricálni az utcán, gazdi meg mögöttük 20 méterre sétafikál.
A sok idióta perverz állat beszüntethetné már az állatok kinzását, mert igenis kinzás állatot emberek számára épült lakásban tartani.
Ha annyira állatnak érzi magát, költözzön disznóólba, kutyaólba, ne közösségi térből csináljon disznóólat, pöcegödröt. Agyonlőni minden kutyást, a kutyájával együtt, aki városban kutyát tart.
Kutyát max. kertes házban, de ott is minek!
Az lenne a legkevesebb, hogy megfizettetnék velük, amit használnak, amennyit ártanak a környezetnek, a normális embereknek. Ne nekem kelljen finansziroznom gyengeelméjű identitászavaros állatok perverz hobbiját. Ne az én pénzemből építsenek kutyafuttatót, szemetest, zacskót, ne az én pénzemből takarítsák a napi több tonna kutyaszart! Ne az én pénzemből hozzák helyre az dögök húgya által tönkretett gyepet, virágokat, házfalakat, virágládákat, stb.
Szarassa a kutyáját a saját szobájában a saját szőnyegére, ne nekem kell hánynom az egész várost betöltő penetráns kutyaszar, kutyahúgy szagtól. Ne az én gyerekemnek, meg nekem kelljen rettegnem a rohadék fenevadaktól!
Legalább havi min. 15.000 Ft ebadó dögönként!
A rohadék állatkinzóknak miért van minden ingyen, mikor azt mondják, "nincs ingyen ebéd", csak a rohadt kutyásoknak van ingyen minden! Kiirtani a rohadékokat!
A rossz szomszédság török átok, így igaz. Nem az állatokkal van baj, hanem az emberekkel. Tíz éven keresztül szedtem össze, és hordtam le naponta a macskaszart, a szomszég házban lakó néni macskája után. Több háznak van összefüggő tetőterasza, (ahol a hatos kanyarodik a Körtér felé), a néni etette a macskát, macskavécét már nem tartott, és hajnalonta kiengedte szarni, mintha egy falusi kertben lett volna. A macska rendes állat, soha nem szart a saját küszöbükre, a legtávolabbi pontot kereste meg, ez volt az én területem. Tíz, tizenkét leánder cserépben, reggel kinézek, már megint égnek áll egy csomó gyökér, mert a macska rendes állat, ha beleszart a cserépbe, megpróbálja elásni, ergo kikapar egy csomó gyökeret. Próbálom megbeszélni, az a baj, hogy én nem locsolok eleget, és Cili a száraz talajt keresi. Miért, ha többet locsolnék, akkor a bugyijába szarna a macska? Akkor jött, hogy dobáljam meg, ha odajön. Igen, hajnali négytől majd lesben állok. Aztán vettem kutya-macska távoltartó szprét, csak az percek alatt elpárolog a napon, aztán vettem egérfogót, nem azért, hogy a macskát megfogja, csak hátha megijed, mikor elcsattan. Meg is ijedt, annyira, hogy a másik cserépbe termelt. Ez így ment több, mint tíz évig, nem jelentettem fel a nénit, már meghalt. Ha agresszióra képtelen ember vagy, esélyed sincs.
@deportált: részben egyetértek, de az azért ugye megvan, hogy a kutya domesztikált állat, és vadon nem nagyon érezné jól magát? A kutya háziállat, mint azt a magyar nyelv is szépen visszaadja, tehát a "minek" kérdésed elég blőd. Jó a kutyának, jó az embernek. persze megfelelő körülmények közt, megfelelő bánásmóddal. A kutya kell, a kutya hasznos, de zsúfolt belvárosba tényleg nem való, maximum a negyvendekás ölebek. Ha kussolnak.
levelezgetni van idejük, de az egyiknek se jut eszébe, hogy feltakarítson.
nálunk is lakik a házban néhány vén kurva, akik állandóan a kutyákra, macskákra panaszkodnak, és legszívesebben minden zöld területet lebetonoznának. az ilyeneknek lehet boldogítani az életét azzal, ha kutyaszarral összekeni az ember az ajtajukat, vagy hajnalban becsönget hozzájuk. mert megérdemlik. muhahaa
@goumi: egyik se akar a másik helyett feltakarítani. ebből van a konflikt.
Nálunk meg egy dohányos lakik a földszinten, aki a lépcsőházba jár cigizni. Az is van olyan büdös, mint a kutyaszar, és nem tudod kikerülni, mindenképpen át kell vágnod a füstön, amíg felgyalogolsz az emeletedre.
Mérhetetlenül bosszantó, hogy egyesek egyáltalán nem törődnek a többiekkel: otthagyják a kutyapiszkot, a lépcsőházban dohányoznak, vagy éppen a kapuban állnak le beszélgetni.
@tlantos: Lelketlen, szemétrevaló ötlet.
Ha már mindenképpen büntetni akarsz, akkor a gazdát kell bünteti, nem a vétlen állatot.
@tlantos: Adóztassuk meg a nyanyákat is a virágaiért, meg azokat a rohadékokat, akik nem átallnak fát nevelni a kertjükben, elveszi a helyet az aszfalttól meg a betontól.
@deportált: " Ne az én gyerekemnek, meg nekem kelljen rettegnem a rohadék fenevadaktól!"

Imádom, amikor kijátsszák a gyerekkártyát.
"felucca 2012.11.08. 10:14:30
Alapvető tévedés, hogy a kutya a lépcsőházba szarik. Inkább beledöglik, de nem szarik belső térben, nem is pisál.
A macskákat nem tudom, az valószínűleg igen. "
Akkor kicsit segítek:
A macskák nem piszkítanak a járda/lépcső közepére soha. Elvonulnak egy nyugodt sarokba, ahol PUHA FÖLD van és ott kapírgálnak. Részemről csak kutyát láttam olyat, ami mentében beterpesztett és a járda ÚTTEST közepén nekiült intézni a dolgát.
NEM, nem a macskákat védem. Mindössze arra akarok kilukadni, hogy ha senki nem látja, nincs bizonyítéka ki/mi volt az elkövető, lehet hibáztatni a szomszédot, csak épp nincs sok értelme.
@gabbor:
Találtam egy jó kis filmet, itt még a rendőrnő is felszedi a kutyasz@rt...
www.youtube.com/watch?v=wMVbnaj3K0k