FucK

Címkék: tavasz hangulat fuck tér föld napja józsefváros

2012.04.22. 18:34

P1000567.JPG

A fenti kép nem a Kossuth téren készült, ez év februárjának szökőnapján, amikor 78 fát és 480 négyzetméternyi cserjét irtottak ki hajnalban, hanem a Kálvária téren, április 22-én, a Föld napján, pontosan déli tizenkettőkor, épp harangoztak, bár ez a képen nem látszik. A Kossuth téri fákat hamarosan követte Károlyi Mihály, az első Magyar Köztársaság elnökének szobra, ha jól tudom Siófokra telepíti ki a Kormány.A fenti fákból néhány a Horváth Mihály térre kerül, ahol, a hírek szerint Kocsis Máté is jelen lesz, amikor a fák végleges(?) helyükre kerülnek.

Az alanti kép pár száz méterre a Kálvária tértől, a Kőris és a Kálvária utca sarkán készült, ugyancsak a Föld napján, a déli harangszó után mintegy fél órával. Itt nem jelent meg senki és semmi ezen a nevezetes napon. Virágozzék minden virág. 

P1000569.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr244466899

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Earth Day: Rombold te is a Kossuth teret! 2012.04.23. 15:00:11

Letölthető reality társasjáték 2 percben   Még mindig nem kaptál elfogadható választ arra, hogy miért kellett egy teljes parkot elpusztítani? Nem érted, miért villognak a Föld napi rendezvényeken, akik erre utasítást adtak? Úgy érzed, hogy valami ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Téged mintha nem láttalak volna fát ültetni:)
Egyre fosabb ez a blog. Bár az áll a címe alatt, hogy "Józsefváros, civil szemmel", mégis csak céltalan politikai fika van benne, semmi más. Szívesen olvasnék például arról, hogy áll a Teleki téri piac építkezése, lesz-e belőle valami, mert még mindig csak az üres telek van ott, pedig nekem például ideális bevásárlóközpont lenne, ha megvalósulna a közös Lidl-piac projekt.
Fákat? Könyörgöm NEEEEEE! A hét minden napján azt látom hogy szarják és hugyozzák össze a II. János Pál pápa teret, és hogy a bokorban hogy szúrják magukat a drogosok. NEm kell ide fa és bokor, mert még egy hely ahol lehet szarni! Kocsis Mátéka azt mondta, majd a népszavazás, aztán azóta sem lett semmi. Rendőr? Megálltak kajátvenni a Népszinház Nagy Fuvaros utca sarkánál. Ugy mennek el a zebrán parkoló autó mellett, hogy majdnem elsirtam magam. De reggel lehet gyereket iskolába vinni rendőrautóval... hmmm. Nem lenne bajom a mindenféle adókkal ha lenne látszata mire megy el a pénzem, de igy hogy az látom, szórják a pénzem mindenfelé, a rendőr b@szik intézkedni, össze-vissza lehet szarni és hugyozni. Hát köszönöm, Fideszre soha többet! Ha megállít a közteres hogy vegyem pórázra az amugy (ebben a hónapban BH vizsgázó és terápiásvizsgát letevő) kutyáim, beledöngölöm a hajléktalanok seggébe az arcát! Nem ajánlom hogy ezek után kötekedjen velem valaki, mert nem állok jót magamért. Kössz a semmit Mátéka!
@Goose-T: erre mondjuk én is rendkívül kíváncsi lennék. jelenleg csak a szemét gyarapodik, úgy heti két fotelnyi nagyságrendben. nem augusztusi átadásról szólt a fáma?
@Kefear:

Pár napja láttam egy rosszlányt kuncsaftra vadászni az Erkel színház oldalában. Tőle 30 méterre állt járó motorral a jófiúk dzsipje. Tökéletesen láthatták.
Erről meg ennyit. De elég, ha este kilenc után végigsétálsz a Rákóczi úton. A szállodáktól kb. 30 méterre mindig ott áll két-három szexmunkás. Engem mondjuk nem zavarnak, de nem kéne nagypofával azt hirdetni, hogy mekkora a rend...
@Kis ember: A rendőrtámadás óta a Jófiúk nem járőröznek, kizárólag a JVSZ alkalamazottait és telephelyeit védik, sötétedéstől pedig virradatig nem mennek ki az utcára.

Nincs is rend.
@08.szabogabor:
Hát, ez erősen este volt már. Olyan tizenegy (azaz 23.00) óra körül. A jó-rosszfiúk ott álltak a parkolóban az Erkel színháznál. Valaki biztos ellopta az autójukat...

Rend pedig a rendőrségtől lesz. Tessék nekik elég pénzt adni s láss csodát: lesz paripa, fegyver.

Bárhol jártam eddig a világban, a rend őreinek látványa mindig megnyugvással töltötte el kispolgári szívemet: íme azok az emberek, melyeket a társadalom azért tart, fizet és kontrollál, hogy a magamfajta kisember életét, vagyonát és becsületét megóvják. Ez három országban volt másképp: Romániában, Oroszországban és Magyarországon. De itthon is, ha bizalmatlanul ugyan, de együttműködök a rendőrséggel. Három (?) napja viszont a Teleki tér sarkán láttam szabálytalanul parkolni a "jófiúk" terepjáróját. Nemhogy megnyugvást, de inkább riadalmat kelt az ilyen autó így használva a magamfajta kisemberben. :(
@Kis ember: Kis hamis. A kocsik este 8 után a Mátyás téren vannak. A több pénz=nagyobb rend tézised pedig épp 2011-ben bukott meg Józsefvárosban. Soha annyit még nem költött az önkormányzat a rendőrségre, mint abban az évben, és a kútba zuhant a rend...

A Teleki tér sarkán pedig akkor parkol, ha az általuk őrzött, a JVSZ-hez tartozó piacra megy ki ellenőrizni...
Nos, miután itt kidühöngtem magam irtam Mátékának egy "kössz a semmit" levelet melyben kifejtettem, hogy mióta az eszemet tudom jobbra szavaztam, ez nem 1 és nem is 2 szavazás, azonban amit most látok és tapasztalom, hogy Mátéka nem csinál semmit, (Gábor ezt Te tudod a legjobban minden évben mikor jön a melegidő irok Neked, Nekik, hogy legyen már valami) többet tuti nem szavazok jobboldalra. Azonban felmerül bennem pár kérdés a jófiúkkal kapcsolatban... pl.: honnan vannak és milyen pénzből a jeepek? mi a pékf@száért kell ilyen nagymotorú és leginkább Qrva hangos kocsikat venni???? Megmondom azt is hogy a házunk sarkán miért zavar a kurva. Azért mert a hozzátartozó népség igen nagyon hangos, és már azon gondolkozom, kellene venni egy paintball cuccot és ha hangosak kilőni egy pár festékgolyót. de gondolom én lennék a törvénysértő, de kérdem én akkor mit lehet tenni? türni hogy másoknak mindent lehet? Mert az a pöcs nem csinál semmit és nem tudom kihez lehetne még fordulni. szóval Mátéka hiába indul 2014ben szeritnem nem fog nyerni! Gondolom a levelemre megint nem kapok majd választ, mert a strucpolitika az jó dolog. azt hiszem igaz a mondás, hogy fejétől bűzlik a hal.
@Kefear: Kiválasztottunk azt a JEEP típust, ami anno még katonai célra lett tervezve, így elég tartós, és nem elfogadhatatlanul drága a karbantartása.

Ebből neten és direkt módon megkerestünk minden darabot az országban - 21-et találtunk - és szakértővel megnézettük. A legjobb négy lett kiválasztva, darabonként 800.000 Ft-ot fizettünk értük. A felújítás, a festés, a technika együttesen átlagosan darabonként 1,7 M Forint volt. Van négy elnyűhetetlen terepjárónk.

Bűnmegelőzési célból - igen, a rosszfiúk elrettentése - került megtervezésre minden. Ennek szociál-kriminalisztikai alapjai vannak, részletei nem fórumtéma.

Vissza kéne őket engedni a terepre, együttműködésben a seriffekkel, és helyreállnának a február végén érezhető pozitív tendenciák.
Tegnap láttam 2db rendőrt sétálni a Tavaszmezőben, ilyen kb másfél éve nem volt és szerintem ezután sem lesz ez mindennapos. A bringám kerekeit tegnap lelopták a kapualjból, a padon szívják a joet , szal minden fain.
@majki_1: Egy ideig most látványtermelés lesz, hogy a haverok egy szinttel följebb megmentsék a Salgó bőrét. Idevezényelnek, akit csak lehet, a járőrpárok egy ideig most biztos lesznek - egy hónap, vagy tán kettő - hátha így elkerülhető a kerületi rendőrség rendbetétele.

Persze nem helyi rendőrök, dunsztjuk nincs, mit kéne csinálni, ebből aztán majd születnek érdekes szituk... De az első feladatuk most az utcanévtáblák megtalálása, hogy a térkép, meg a valóság összeérjen.
Igen tavaly is ez volt... itt voltak kb. 1 hónapig, aztán jött 11 hónap szünet.
@08.szabogabor:
"igen, a rosszfiúk elrettentése "
Nos, én nem vagyok rosszfiú, de engem is el- (vagy inkább meg-)rettent. Úgyhogy az elképzelésed nagyon jó, csak éppen kiöntöd a fürdővízzel együtt a gyereket is.

"A Teleki tér sarkán pedig akkor parkol, ha az általuk őrzött, a JVSZ-hez tartozó piacra megy ki ellenőrizni.."
Szeretném látni azt a jogszabályt, amely egy megkülönböztető jelzés nélküli batár dzsipnek megengedi, hogy a járdán álljon a sarkon, ahol nem szabad, csak mert a benne ülők munkát végeznek.
Tudod Gábor, ha jártál volna nyitott szemmel külföldön, akkor tudhatnád, hogy a rendfenntartó erőkkel szemben az állampolgár leginkább akkor lojális, ha látja, hogy azok maradéktalanul betartják a szabályokat, amiket másokon számon kérnek.
@Kis ember: Te nem vagy 80.000 józsefvárosi, beszélj a magad nevében, senki máséban. Semmit sem tudsz arról, hány százan fordultak eddig hozzánk. Semmit sem tudsz arról, hogy az egyéni képviselőknek hány polgár mondott köszönetet, hogy vagyunk. Nagyjából semmiről semmit sem tudsz;)
@08.szabogabor:

Természetesen mindenről a vélemény ,most már civilként.
És ők, a Jvsz,vagy a jófiúk többes szám 3 személy ,már nem mi és hozzánk.
@szomorúszamuráj: Bebuktad, mert nem a lemondásom óta kaptunk ennyi visszajelzést, hanem addig, amíg funkcióban voltam...
Semmit sem tudsz arról, hány százan fordultak eddig hozzánk.

Csak abból gondoltam,hogy eddig és nem addig amíg ott voltál.
Ezt bebuktad :)
@szomorúszamuráj: Ám legyen, többsíkú szemantikázás helyett így rövidebb...;)
@08.szabogabor:

A szövegelés az megy. Meg a léggömbfújás. Csak semmit nem ér.

Eredmények:

1.Téged kirúgtak (na jó, ellehetetlenítettek annyira, hogy le kellett mondanod, mindegy, a kommunista időkben úgy mondták az elvtársaid, hogy érdemeid elismerése mellett felmentettek)
2. A jófiúk - talán nem véletlenül - kiesnek az őket megillető helyről. Amit egyrészről sajnálok, mert minden jó, ami egy kicsit is segít rendben tartani a nyolcadik kerületet, másrészről örülök, mert ennyire átgondolatlan és kontrollálatlan hatalomnak nincs helye a társadalomban.

A válaszaid pedig ugyanolyan nyikhaj kommunista megnyilatkozások, mint régen. Ha nem tűnt volna fel, a kerület egyik polgárával beszélsz! Kérdéseimre nem válaszolsz, helyette nyegle és egy volt állami tisztviselőhöz méltatlan válaszokat adsz.
@Kis ember: Te is, kispajtás, és ezt a nyikhaj, ostoba hangvételt Te kezdted annak idején, úgyhogy ne síránkozz, ha visszakapod. Évi 2 hónapot, ha töltesz a kerületben, ne mesélj annak, aki az elmúlt húsz év minden napját itt, és annak érdekében töltötte.

Ez a kerület polgára különösen jó duma. Van még 80 ezer, egy vagy közülük, és a Te speciális véleményed értéke pont az 1/80000-ed része a közvéleménynek. Ha úgy tetszik, elhanyagolható. Elvileg is, tartalmát tekintve meg aztán főleg.

Ostobácska vagy ahhoz, hogy egyszerű összefüggéseket átláss, lusta, hogy utánanézz. Hajókázz csak, zongizzál, a fontos dolgokat meg hagyd a felnőttekre. Vagy ne. Mindegy.

De facto Józsefváros közéletében nem létezel. Illetve itt, igen, csakhát a tartalom hiánya miatt - komunistázol olyat, aki részt vett a rendszerváltozásban, míg Te lapítottál, ab ovo minden pocsék, a sajt csak lyukakból áll, ilyesmi - meg mégse...
@08.szabogabor:

A közjogi mandátumszerzést tekintve önnek természetesen igaza van. Abban is igaza van, hogy sem jogszabályban, sem az önkormányzat egyéb szabályozásában nincs szó arról, hogy a tisztviselőknek, pláne a volt tisztviselőknek milyen stílusban kell kommunikálniuk az interneten. Akár annak, akit egy önkormányzat vezetője - példátlan önfeladással - előzetesen és teljes mértékben felhatalmazott arra, hogy a nevében kijelentéseket tegyen internetes fórumokon.

Természetesen abban is igaza van, hogy ön a szó szoros értelmében távol áll a kommunistáktól. Plusz szerintem a címkézés nem célszerű és nem elegáns, elkerülhető félreértésekre ad okot, bár akik félszavakból értik egymást, azoknak könnyíti a kommunikációt.

Ezek azonban nem lényeges igazságok. A lényeges az, hogy az ön által képviselt vezetési kultúrát és kommunikációs stílust minden eszközzel indokolt irtani a közszférából, és érvelni ennek pusztító és elfogadhatatlan volta mellett.

Ön kiváló esete és illusztrációja annak, hogyan és miért nem szabad engedni ámokfutni egy öntörvényű magánzót egy bonyolult közintézményi rendszerben. Hogy mik a következményei annak, ha különböző okokból és hosszú időn át, a formális döntéshozók mégis engedik, jelen esetben egy nagy önkormányzatnál.

Bár a címkézést, mint mondtam, nem tartom helyesnek, de nem is csodálkozom azon, ha ebben az értelemben valakinek a kommunisták jutnak eszébe önről. Mozgassa önt a küldetéstudatnak és a cinizmusnak bármilyen elegye, elég történelmi példa van hasonlóra.

A konkrét kérdések, amelyekről vitatkozunk, természetesen valódi vitakérdések, és ön ugyanolyan jogot formálhat érvényes megállapításokra, mint bármely polgár, mint a polgármester vagy mint a rendőrkapitány.

Ami elfogadhatatlan, és a probléma egyik fő része, ahogyan kezeli azokat, akik az útjában vannak: internetes fórumozókat, köztisztviselőket, polgármester, rendőrkapitányt. Kit arrogáns kioktatással, kit a gondosan gyűjtött kompromittáló információk nyilvánosságra hozásának fenyegetésével az önnek való ellenállás esetén.

Nagyon tanulságos, egymást erősítő történetek, lépésről lépésre alátámasztva, nem más, mint ön által.
@vajdapeterutca: Kíváncsian várom ámokfutásom részleteit. Tételesen, ha kérhetem. Ez ugyan mindig bebuktatja, de hátha most majd...
@vajdapeterutca: Az a "bonyolult közintézményi rendszer", amit Ön megfogalmaz, számomra leegyszerűsítve: tunya, lusta, érdektelen, motiválatlan és logikátlan közalkalmazottak/köztisztségviselők langyos-vizes lavórja. Valóban veszélyes benne az állóvizet némi teljesítményt, érdemi munkát, ne adj uram egy kis, a közért hozott áldozatot is követelő programmal megzavarni... Minek vért izzadni a közért, mikor kellemes tespedtségben is ugyanazok az érdemek? Egy kis látszat munka, ha sokba kerül se baj, mert az adófizető fizeti, majd sikerként kommunikáljuk.
Sz.G. meg pokróc... a génjeibe van kódolva. Csak az takarózzon vele, aki ezzel tisztában van.
Ez a baj a magyar emberrel... amikor elfogy az érv személyeskedésbe megy át. Frigyesmester megirta a szokott 16 oldalas hozzászólását és megint megy az "anyázás". Ettől nem halad az ország. Szavazat és vélemény: én pl. nem enegném hiába magyar hogy bármiről is szavazzon aki nem él életvitelszerűen az adott helyen, mert ugy könnyű észt osztani! Mátéka is csak azért olyan amilyen, mert nem jár erre, nem itt lakik ahol sokunk! Engem pl nem zavarnak a jó fiúk, azonban sokkal jobban zavar sok minden más amivel meg nem törnétnik semmi! Frigyesmester, a fenti mondataim ne vedd sértésnek, nem is akartalak bántani, de megölöd a lényeget a 4 km-es körmondataiddal, amit az ember el sem olvas, mert nem rövid és tömör, cserébe hosszú! Gondolom Te vagy az idősebb és bár tegező mondatokat irok, ettől még tisztellek és a mondanivalódat is, de ez az internet szabadsága :)
Gáborról meg annyit, hogy teljesen mindegy kit mikor és hogy lehetetlenítettek és/vagy rugtak ki én mindenkit sajnálok aki elvesztette a munkáját, remélem hamar talál magának, mert az ma kincs! Üdv KeFear
@Kefear: Van munkám, anyagilag soha nem hagytam magam egyoldalú függésben a politikától. De azért köszönöm.:) Vajdapeter meg nem azonos Frigyesmesterrel. Vagy nem értem, mire utaltál.
@08.szabogabor: keverem bocs... de igazad van, melónak meg örülök!
@08.szabogabor:

Arany szívem, nekünk CÉGÜNK volt ide bejelentve, nem kevés iparűzési adót fizetve a kerületnek. És jobb ha tudod, hogy a te nyikhaj beszólásaid voltak az utolsó csepp a pohárban, ami miatt elvittük innen a céget és most egy másik helyen fizetünk. Szóval hátrább az agarakkal.
Arról most nem beszélek, hogy én lassan 30 évet töltöttem el ebben a kerületben, ebből csak az utolsó párat ingázva, tehát sokkal több közöm van hozzá (ha már ilyen kicsinyes módon támadsz), mint neked, aki a fatornyos faludból szakadtál ide.
De mindezek lényegtelenek. Én itt adófizető polgár vagyok. Itt vásárolok, itt költöm a pénzem. Te pedig ennek a kerületnek az alkalmazottja voltál. És pont attól vagy kommunista, hogy azt hitted (amint a volt főnököd még most is hiszi), hogy hűbérbe kaptad ezt a helyet, pedig szolgálni kellene. Ez a stílusodból is látszik. Egy közalkalmazott nem beszélhet így egy polgárral, még akkor sem, ha az megsérti, ami egyébként nem történt meg. Ha ugyanis egyszer összeálltál az MSZP-vel, aki felvállalta az MSZMP örökségét, akkor ne csodálkozz, ha kommunistának tartanak. Még mindig jobb, ha azt mondanám, ami a valóság, hogy a karriered érdekében gerinctelenül összeálltál azokkal, akik ellen állítólag részt vettél a rendszerváltoztatásban (az külön pikantériája a dolognak, hogy nekem felrovod ennek hiányát, mikor abban az időben épp csak betöltöttem a 14. évemet). Ráadásul, mint írtam, a gondolkodásod is olyan, mint egy komcsié.
De látom, minden szavam igaz, mert rendesen felhúztad magad - pont, mint aki találva érzi magát. :)
@Kis ember: Nekem meg cégem van, ebben a kerületben, és tonnaszám fizetem az adót ugyanide.

És amíg nektek volt, addig örülhettetek, hogy volt néhány ember, aki a nyóckerből Józsefvárost csinált, ha már a Te tevékenységednek semmi nyoma nincs ebben a kerületben.

És hát az, hogy boldog gyermeki semmittevésben töltöttél sok évet itt, csak annyit jelent: a véletlen itt dobott világra.

Ha meg beszólások miatt hagyja el valaki azt a kerületet, ahová néhányak tevékenységének hála nagyjából 300 milliárd forintnyi befektetői tőke érkezett, akkor csak azt bizonyítja, hogy azt a céget dilettánsok vezetik...

Gondolom az autótok meg szlovák rendszámos... Rokkantkártya is van hozzá, hogy ne kelljen fizetned?
@HH-né: Kedves HH-né!

A bonyolult közintézményi rendszert az egymással összefüggő feladatokra értettem, nem a személyi sakkjátszmákra.

A tunya, közömbös és logikátlan kinevezett tisztviselők langyos vize kapcsán részben igaza van. Hozzáteszem még a korrupciós kockázatot. Kiterjesztem mindezt a mindenkori választott tisztviselőkre is.

Szabó Gábor ezzel kapcsolatos aktivitását mindig elismertem, a belterjes nyilvánosságon kívül szerintem én dicsértem először ezért. Amíg nem ismerek meggyőző ellenérveket, addig valószerűnek tartom azt az értelmezést, hogy a Corvin-fejlesztéshez szükséges együttműködési minimumot a politikusok között nagyrészt ő szervezte meg. (Ai nélkül a Magdolna-program sem lett volna, bár azzal már nem értett egyet.) Valószerűnek tartom, hogy a kamerarendszer itt és akkor egyértelműen hasznos volt, még ha bűnmegelőzési eszközként egyoldalúsága és tartósan hatástalan is. Nagyon adaptív volt a LÉLEK-program megszervezésével, egyébként olyan helyzetben, amit jelentős részben az ő egyoldalúsága és erőszakossága idézett elő. Világos, hogy az erőforrások koncentrálásával eredményeket tud elérni, mint a hideg elleni intézkedések.

Amiben szerintem nincs igaza önnek és Szabó Gábornak:

- A tunya, közömbös, logikátlan stb. többiek minősítés egyre kevésbé igaz. Köszönhetően a Kocsis Máté, Rimán Edina, Egry Attila és mások szervezetfejlesztéseinek, az itt-ott kialakuló jó értelemben vett csapatjátéknak.

- Ahogy Szabó Gábor az útjában álló köztisztviselőkről és közéleti szereplőkről beszél, az elfogadhatatlan. A különböző fenyegetések, az eltaposásra, háborús helyzetre tett utalások nem világos, hogy kinek miért szólnak. Nem csak azt befolyásolják, akiket az alany valamiért kinézett magának, hanem az egész apparátust és a politikustársakat is.

A korábbi felállásnak az látszik, hogy Szabó Gábor vagy a befolyása alatt tartja a szereplőket, vagy néhányakkal a kölcsönös érdekek belátása alapján kitérnek egymás útjából. Időközben azonban jelentősen növekedett a nyilvánosság és az önkormányzat ügyei iránti érdeklődés, bonyolódtak a feladatok, többen lettek a kompetens szereplők.

- Következésképpen azok az utalások, hogy Szabó Gábor az egyetlen teljesíteni akaró tisztviselő Józsefvárosban, egyre kevésbé állta meg a helyét az idők során. Ok és okozat is összekeveredik. A hevesség, ahogyan Szabó Gábor az ön által említett langyos vízhez képest valamiképpen újat hozó közéleti szereplőket elkezdte nyírni, nem elszigetelt jelenségre utal. Nem csoda, ha nincs más kompetens szereplő, ha mindenkit megpróbál kinyírni, akit nem tud függésbe hozni.

- A Fidesz egypárti úthengeréhez képest is vállalhatatlan érvek, a borzalmas civil program, a tisztviselők büntetőjogi felelősségével, a Kocsis Máté befolyásával kapcsolatban tett hajmeresztő megállapítások mind azt sugallják, hogy a józsefvárosi önkormányzatnál külön szabályok vonatkoznak azokra, akiket tanácsadó a befolyása alatt tart, és azokra, akiket nem.

- Elhiszem azt is, hogy a fentiek egy része nagyotmondás, ami magánbeszélgetésekben és internetes fórumokban zajlik, és a hivatali folyamatok egészen mások. De a politikusi megnyilvánulások alapján ez nem meggyőző. Képzeljen el továbbá egy kompetens pályakezdőt, aki mérlegeli, hogy valamely józsefvárosi intézményben vállal munkát, és belenéz ebbe a fórumba, vagy az mszp8 fórumaiban zajló vitákba (most éppen ide: www.mszp8.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic& t=100#9449 ). Vajon ebből a kompetens és nem kompetens szereplők vitája látszik, vagy tisztázatlan zavaros ügyek sokasága és egymást kölcsönösen fenyegető szereplők?
@Kefear:

Köszönöm a kritikát, tanulnom kell.

A fő problémám az, hogy két vagy háromféle közönséget kellene szem előtt tartani, ami egyszerre ritkán sikerül:
A futó érdeklődőnek egyszerűen és röviden érdemes fogalmazni.
Az egyedi ügyek iránt érdeklődőknek részletekkel és összefüggésekkel lehet újat mondani.
Aki pedig rászánja az időt, annak az önkormányzat működésének sok területe, az események egymásba fonódása évekre visszamenően megmutatkozik a kerületi témájú fórumokban. Szerintem Józsefváros ebben elég különleges, és érdemes tovább építgetni ezt a kollektív munkát.
@vajdapeterutca: No, akkor a szokásos csúsztatáshalmazból ismét kiemelünk egyet... Tehát, ha meg teccene mondani, hogy hol állítottam bármi olyasmit, hogy a Magdolna-program nem tetszett, akkor azt megköszönném...

Néha tényleg nem vagyok már biztos benne, hogy nincsenek-e szövegértési zavarai.

De csak lássuk. Tehát a feladvány adott. Magdolna Program, és én, amint épp nem értek vele egyet. Aztán majd az újabb - már számtalanadik - bukta után kitérek majd egy kis jellemzésre egy nickről, aki nagyjából összevissza beszél, tényeket hamisít, esetenként előállít, majd abból tankönyvízű fejtegetésekbe kezd, hogy megpróbálja másnak megmagyarázni, amit ő maga nem ért...
@08.szabogabor: @Kis ember:

Tessék, a Szabó Gábor hozzászólásával helybe jön az újabb illusztráció arra, amit mondok.

A Kis ember mintaszerű lokálpatrióta. Kamaszkora óta a lehetőségeivel arányban felelősséget vállal a lakóhelyéért, a kerületért. Önkéntes fizikai munkával és a személyes kapcsolataiban aktívan érvényesített elvekkel javít a környezetén. Külföldön dolgozva is foglalkozik a lakóhely ügyeivel, a mindenkori lehetőségei szerint aktív és felelős polgár. Boldogul a világban, és otthon van egy konkrét helyen.

Ha közvetlenül a vezetéssel fújna egy követ, pláne ha nagyobb összeget utalna egy kerületi alapítványnak, már régen felmutatták volna mint mintapolgárt. Ő azonban a maga feje után, a vezetéstől függetlenül lokálpatrióta, amire a polgármester tanácsadója és egy kerületi intézmény vezetője elkezdte nyírni.

A Szabó Gábor szerepét jelentős részben az eredményezte, hogy a főnökei tehetetlen bábbá váltak, mint Csécsei Béla, vagy mindig is annak látszottak, mint Takács Gábor. Ez egyébként - különböző történeti és szervezeti okokból - a budapesti SZDSZ-re modellszerűen jellemző felállás volt, a következményei a főváros működésére összességében borzalmasak. A Kis ember nem tudott és a mondandójából ítélve nem is akart volna ilyen szerepet betölteni.

A Szabó Gábor működésének számos pozitívuma probléma nélkül összekapcsolható volna a Kis ember működésével. Sőt ez volna az egyik feltétele a lakóhely tartós fejlesztésének. De a vezetés, és különösen az a vezetői felfogás, amelyet Szabó Gábor képvisel hosszú idő óta, nem együttműködő partnereink tekinti a kompetens köztisztviselőket és az autonóm polgárokat, hanem vetélytársaknak és fenyegetésnek.
@vajdapeterutca: Szép mese Kis emberről. Mindezek gondolom itteni beírásaiból derültek ki Önnek. Vagy nem?

Nem hát. Ön ismét csak sokadszor, egy újabb önellentmondásba keveredik. Egyrészről az a tézise, hogy csak a nyilvánosság előtt megjelent dolgokból indul ki, másrészt Kis ember esetén a nyilvánosan nem tudható tevékenységekre hivatkozik.

Az meg lehet, hogy Önnek lokálpatrióta, aki elviszi a vállalkozását a kerületből, mert nem tetszik neki a mondandóm, bár én ezt inkább rövidebb szóval jellemezném.

Mi polgárok és vállalkozások tömegeit vonzottuk ebbe a kerületbe. A beköltözés és nem az elköltözés vált a normává a munkánk által. Ön is azért költözött a kerületbe, mert már volt vontereje.

És azt nem a vállalkozását elvivő Kis ember nick teremtette meg...

Nos, Magdolna Programos buktájára némi válasz?
@08.szabogabor:

Hölgyeim és uraim!

Íme az Önök volt városüzemeltetője!

Gyanúsítgat információk nélkül engem (szlovák rendszám, rokkantkártya, de szerencsére mindkettőre "nem" a válaszom) és egy kommentelőt (vajdapeterutca: ismer engem, de hazudik. A válaszom: fogalmam sincs ő kicsoda és ő is csak az internetről ismerhet engem, ugyanannyira, mint bárki más).
A gondolkodásmódja tipikus: annyira hozzászokott a mutyihoz és a hazugsághoz, hogy el sem tudja képzelni: mások anélkül is boldogulnak - habár nehezen, küzdve, leginkább a hozzá hasonló döntéshozó svindlerektől sújtva -, hogy az általa említetteket igénybe kellene venni.
Mikor a fejére olvassák, hogy ő is hozzájárult ahhoz, hogy egy cég elment a kerületből (természetesen a fő ok nem ez volt, de ez is közrejátszott), akkor nem bocsánatot kér, hanem támad.

Ismerős Önöknek ez a magatartás? Ugye igen! A vidéki párttitkár mentalitás mintapéldánya. Mindegy milyen zászló alá bújik (azért is mindegy, mert pl. Sz. G. folyamatosan váltogatja, először SZDSZ, aztán SZDSZ-MSZP, majd a Fideszes körökhöz dörgölőzik), azért ha megszorongatják, kibújik belőle a törtető, nacsalnyikságról álmodozó akarnok.
Sajnos nem emiatt, hanem ocsmány hatalmi játszmák miatt távolították el a hatalom közeléből. S most a sértettségét, amikor is kiderült, hogy nála nagyobb halak egyszerűen feláldozható sakkfiguraként kezelték, megpróbálja kiélni azokon, akik ők eltartották, akik ennek a kerületnek a valódi polgárai.
Felfele nyal, lefelé rúg - mondta anno a nyomdában, ahol dolgoztam (versenyszféra!) a legegyszerűbb könyvkötő asszony. Az ilyen emberek csak magukat csapják be azzal, hogy azt hiszik, nem látnak át rajtuk.
@Kis ember: Tudod, azt kedvelem benned, hogy minden új bejegyzésednél elfelejted, mit írtál korábban. Azt bírtad írni, hogy a rendszerváltozáskor Te 14 éves voltál.

Nem gondolod, hogy elég humoros helyzet, mikor Te hasonlítgatsz bárkit egy korábbi párttitkárhoz? Gondolom óvodás korodban is figyelted már őket.;)
@08.szabogabor:
Olvasásról, visszaemlékezésekről, családi beszélgetésekről nem hallottál, mi? De elég csak megnézni a volt párttitkárok nyilatkozatait most. Na pont olyan vagy te is.
De ez most gyenge érvelés volt. Nekem nincs mit elfelejtenem, mert mindig az igazat írom. A hazugnak kell hosszú memóriája legyen, nem nekem.

Értem én, hogy dühítő, ha találva érzed magad. :)
@Kis ember:
*jav: De ez most gyenge érvelés volt részedről
@Kis ember: Mindig az igazat írod... Olvasod néha saját magadat, vagy csak írsz?

Csináljak Neked összeállítást saját hazugságaidból, vagy visszavonod ezt a szerencsétlen "igazmondásodat" inkább?
@08.szabogabor:
Ja és kedves Gábor, légyszíves kérj bocsánatot azért, meg meggyanúsítottál, hogy szlovák rendszámú, rokkantkártyás a céges autónk. Valamint azért, mert meggyanúsítottad vajdapeterutcat, hogy rólam "bennfentes" információkat tud (tkp. személyesen ismer) csak letagadja, hazudik. Egyik sem igaz ugyanis.

Értem én, hogy el vagy kámpicsorodva, mert kiakolbólintottak azok, akikkel közösen mutyiztatok eddig, de azért nem kellene vagdalkoznod. Ennél te okosabb fiúnak tűntél eddig.
(Bár nem éltem akkor a "trojka" nevű játékot ismerem. Te nem ismerheted, mert te sem éltél még és szerinted akkor nem is lehet tudomása az embernek ezekről a dolgokról. "A trojka – magyarázta Kenedi – szórakoztató társasjáték, amely még bombázáskor, a pincékben terjedt el. Minden játékos felír negyven nevet: közéleti férfiakat, barátait és ellenségeit, családja tagjait, valamint a feljelentőket, önmagát is beleértve. Abból a feltevésből indulnak ki, hogy mindenki trojkája teljhatalmú parancsnoka. A trojkát farkasok üldözik és a parancsnokoknak sorra kell egy-egy embert ledobatniuk a trojkáról az ordasok elé, hogy időt nyerjenek. A játszma akkor lesz érdekes, ha harminc áldozaton túl járnak, és a játékosoknak választaniok kell, hogy harmincnyolcadiknak jelenlévő kebelbarátjukat, avagy feleségüket dobják le?" Na egy ilyen játékban dobtak le téged a trojkáról - csak épp a valóságban.)
@Kis ember: Vajh miért nem válaszolsz, igazmondó felebarátom?

(Nicktől meg tudod nem lehet bocsántot kérni, mert nem létező személy. Egy álarc, gyáva embereken, hogy elbújhassanak a felelősség elől. Azt állíthatsz magadról, ami jólesik, hisz nem lehet ellenőrizni. Tudod Te, hogy miért nem vállalod a neved, ugye?)
@08.szabogabor:
istenem... milyen szép is az, mikor egy összes politikai párthoz dörgölőző kis tekergőző lehazugozza azt, aki világéletében munkából élt és az ilyen emberek mutyizásait fizette - muszájból.
Van ennek is valami diszkrét, péter gáboros bája. :)
@08.szabogabor:
Na ne csinálj úgy, mintha nem tudnád ki vagyok. Például: 8ker.blog.hu/2011/09/19/ki_az_a_szabo_gabor/fullcommentlist/1#c14674972

Kapkodsz, Gábor.
De ha nem akarnál emlékezni: klikk a nicknevemre, az általam írt blogban megtalálsz rólam mindent.
Gyenge vagy, ha pont azt az embert gyanúsítgatod meg azzal, hogy nem vállalja a nevét, aki mindig is felvállalta azt, fényképpel, életrajzzal fenn van a neten.

Folyamatosan égeted itt magad...
@Kis ember: Akkor gondolom nem probléma, ha összeszedegetek pár nettó hazugságot az írásaidból...

És hát persze pontosan tudod, hogy az emberek ritkán nézik meg, ki van a nick mögött. És hát persze a hajókázó blogod semmit sem bizonyít a magadról állítottakról.

Még egy kis neccecskéd egy korábbi hazugságodból...

A vidéki párttitkárok viselkedési normáiról családi beszélgetésekből, szájhagyomány útján, meg olvasmányokból tudsz...

Nos, azt állítod magadról, hogy tőzsgyökeres józsefvárosi vagy. Biztos sok vidéki párttitkárról szereztek élményeket józsefvárosi felmenőid...

És biztos rengeteget olvasgattad a "vidéki párttitkárok összes"-t is...

Mondj már egy nevet. Egy darab vidéki párttitkárt. Kis igazmondóm, szaladhatsz guglizni;)
@08.szabogabor:

Tehát most már oda jutottál, hogy miután kipukkadt az az állításod, hogy gyáván nicknév mögé bújok (itt: 8ker.blog.hu/2012/04/22/fuck_909/fullcommentlist/1#c16526542) és ráadásul bebizonyosodott, hogy pontosan tudod, ki vagyok (itt: 8ker.blog.hu/2011/09/19/ki_az_a_szabo_gabor/fullcommentlist/1#c14674972) azzal próbálsz machinálni, hogy megkérdőjelezed azt, hogy a blogomban igazat írok. Ez nagyon ciki Gábor, a fényképek, a helyek és a leírások szerintem eléggé bizonyítják, mit tettem eddig. Nagyon lementél színvonalban.

A vidéki párttitkárokról: az egyik nagyapámat kitelepítették, a szövetségeseid (MSZP-SZDSZ) elődpártjának az elődpártjának a tagjai. De ha olvasnivalóra vágysz, művelődj, pl itt: "A törekvők és a parasztok" In: Moldova György: Hajósok éneke (bookline.hu/product/home.action?id=2101562972&type=10&_v=Moldova_Gyorgy_Hajosok_eneke)

Szánalmas.hu, komolyan mondom. )
@08.szabogabor:

Természetesen az itteni beírásokból derültek ki. Egyszer már írtam is tartalmilag azonosat. Azt is, ezt is a közhivatalnoktól megengedhetetlen támadás váltotta ki. Akkor is reagált, gúnyolódva azon, hogy az egyik polgár a másikról elismerő kommentet ír. Most legalább az információforrásról tett fel kérdést (ha nincs tartalmi érve és/vagy nem emlékszik az általunk egy időben olvasott beírásokra).

Az általam megismerhető dolgokból indulok ki, ami legtöbbször a nyilvánosan megismerhető dolgok. A nem sokat, ami nem az, ha indokolt, szívesen teszem nyilvánossá, akkor nekem kell tényleírást adnom. Előfordul, hogy nem tudom bizonyítani, és ritkán az is előfordul, hogy nem akarok hivatkozni a forrásomra. Ezekben az esetekben természetesen csak véleményállításként tudok fogalmazni. A Kis ember esetében nagyon egyszerű a válasz, tényleg csak azt tudom róla, amit leír.

Amit a lokálpatriótaságról ír, az zagyva beszéd.

A Magdolna Program ellenzése:
Közvetlenül: Pár napja írta, hogy ellenezte a közbiztonsági stratégiát, de nem mondta és főleg nem írta le, miközben a terület első számú illetékesének tekinti magát 10+ éve. Ez igazi újdonság nekem, folytatom majd a témát az mszp8 fórumban, szerintem nagyon jól meg lehet rajta mutatni, mit rontanak el újra és újra.
Közvetve: Az egy év óta folytatott vitáink itt, az mszp8 fórumokon, a lmp678 és a központi bizottság blogon. Témák: Egyoldalú városfejlesztés a tőkevonzási képesség javítása és az állami források megszerzése révén. A humán szolgáltatások elhanyagolása, mint amelyekre állítólag nem jut (vezetői) kapacitás, és állítólag nem lehet értékelni az eredményességét. A fenntartási kötelezettséget költség-haszon elemzéssel érdemes kezelni, ha nincs ellenőrzés, vagy ha olcsóbb kifizetni a büntetést, akkor nem érdemes betartani. Takács Gábor szociális ügyekért felelős volt alpolgármester szerepének értékelése a Magdolna Program nagyobb hatásához hiányzó intézményközi együttműködésekért. (Nem beszéltünk róla, de Kocsis Máté oktatási ügyekért felelős volt alpolgármester felelőssége is ide tartozik.) A Kesztyűgyár tervezett funkciójának fenntartása. A Mátyás tér tervezett funkciójának fenntartása. Szükség van-e a Jófiúk tréningezésére, hogy a MNP-vel indult kedvező folyamatok ne kerüljenek veszélybe. Az MNP legreálisabb, pár mondatos értékelését öntől olvastam, miközben azok a polgármesterek, akiknek egytől egyig ön látszott lenni a fő háttérembere, egytől egyig elbliccelték az értékelést.
@08.szabogabor:

"Nicktől meg tudod nem lehet bocsántot kérni, mert nem létező személy. Egy álarc, gyáva embereken, hogy elbújhassanak a felelősség elől."

Jó példa arra, hogy amit ön manipulálásra szokott használni, abban nem tanul, lehet, hogy nem is észleli.

Az internet nem így működik, hiába akarja, hogy önhöz igazodjon, és az emberek sem fognak.

Én például tucatszor leírtam, hogy a Hárs Gábor volt képviselő és a Miasnyikov Péter volt főépítész sok évvel ezelőtti buta reakciói miatt kezdtem nicknéven blogolni. Később kínomban már szórakoztatott, hogy problémamegoldás helyett hogyan keresik az apparátusban, hogy ki lehetek.

A bloggereknek, hozzászólóknak okuk lehet anonimnak maradni a megtorlás lehetősége miatt is. Józsefvárosban erre a Kesztyűgyár igazgatója és Szabó Gábor szolgáltatott alaposan kifejtett példát. Bálint Mónika és a Zöld Fiatalok esete a Kesztyűgyárral, és ennek kapcsán az önkormányzat nevében közölt együttműködési szabályok.

A nicknevek használata ugyanúgy brandképződéshez vezet, mint ha valaki a saját nevét, a pártja vagy a más intézménye nevét használja brandként. Vannak viszonylag ismert nickek, amelyek gazdáját egészen más körben ismerik, és a kettő máshogy szerzi az elismertségét, ami össze is függhet, de nem feltétlenül függ össze. Egy nick értékét is rombolja, ha össze-vissza beszéden érik, és vannak, akik a saját nevükön sem szégyellnek össze-vissza beszélni: az érvelés minősége szempontjából tök mindegy, hogy ki beszél, ha van tétje.

Szabó Gábor minden bizonnyal azért fórumozik ident nickkel, utalással a 8. kerületre, mert ebben a médiumban ő a nevét építette fel brandként. Ha nyomatékosítani akarja a szerepét, vagy jogi eljárással fenyeget, akkor dr. Szabó Gáborként írja alá, kampányfőnök korában a nicknevében is feltüntette a doktori címét. Régebben nicknéven aktív volt az indexfórumon, jóformán csak a mondanivalója alapján ismerhető fel, a stílusa sokkal együttműködőbb, kollegiálisabb. Ez is arra utal, hogy a kimondottan józsefvárosi közéleti témákban 2009 óta a központosított vezetés kulcsembereként, a külső és belső kritikusok keményhangú ellenfeleként akar megjelenni a vezetés által közvetlenül nem befolyásolható helyi médiában.

Kocsis Máté tudtommal nincs jelen internetes fórumokon, de a hagyományos médiumokban szintén a neve és a józsefvárosi elkötelezettsége köré épített brandet. Sőt a kemény hangú odamondásokban is hasonló volt a két vezető megjelenése, az egyiké a hagyományos, a másiké az internetes fórumokon. Kocsis Máté azóta együttműködőbb hangnemre váltott, szerintem előnyére. Ha fórumozna, érdekes kérdés, hogy ident nevet használna-e, mint jó néhány politikus és ismert közéleti szereplő, kitéve magát közvetlen kérdéseknek és kritikáknak. Vagy pedig nicknevet, ami az elé a feladat elé állítaná, hogy a nulláról építsen fel tekintélyt. Ez persze minden, valamennyire is ismert ember dilemmája, és érdekes tapasztalat.

Szóval összetett ügy, és ha van, ami nem indokolt, az az, hogy a saját érdekünknek megfelelő minta követését követeljük másoktól. Az ilyen igényeket támasztókat, mint tájékozatlan és agresszív kismalacokat, a fórumokban ki szokták nevetni. Esetleg ezt Szabó Gábor is jól tudja, csak azt hiszi, hogy ha ő mondja, megijednek tőle, nem tudom.
@vajdapeterutca:

Nem látod, hogy csak vagdalkozik? Először meggyanúsít, hogy ismerjük egymást személyesen, csak letagadjuk (tényleg, nem iszunk meg ezek után egy fröccsöt a Virág Eszpresszóban, csak hogy megismerjük egymást?:) ), aztán közli, hogy én gyáván elbújok nicknév mögé, mikor rájön, hogy lebukott, mert már korábban tett utalásokat arra, tudja ki vagyok, akkor arra célozgat, hogy hazudok a blogomon.
Amióta kirúgták, már nem a régi. Fölényes magatartása, ami akkori lelkiállapotát tükrözi, mára csak manírrá vált.
@vajdapeterutca: a hosszas nicknév fejtegetés után... szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy Kocsis Máté követi ezeket a blogokat. Továbbá kicsit ficsúrnak látom, aki szereti a kamerákat és a médiát... És azért nem szól hozzá semmihez még nicknéven sem, mert van aki azonnal rájönne az első mondatából, hogy ő az.
@Kis ember: Nos, igazad volt. Tegnap este beleolvasgattam mostanság különböző helyeken írt posztjaidba. Tényleg nem hazudsz.

Már a szónak azon értelmében, hogy nem tudatosan állítasz valótlanságot, hanem az általad valónak vélt dolgokat mantrázod.

Világnézeted néhány egyszerű pontban foglalható össze:

1. Minden politikus kommunista.
2. Mindegyik csak elherdálja a pénzedet.
3. Mindegyik gerinctelen.
4. Egyébként is minden úgy szar ahogy van, de Te tudod a frankót.
5. Nyugaton a világ bezzeg...

Ám legyen. Egyszerű világkép, tán innen ered nickválasztásod is, no meg Moldován alapuló történelmi ismereteidből.

Beugrattál, gratulálok érte. Komolyan. Próbáltam néha érdemi vitát folytatni veled. Kár volt.

Te tényleg azt hiszed, hogy kommunista vagyok, mert a pártállam idején szakkolégiumi hallgatói főnök voltam. Te tényleg azt hiszed, hogy a Hallgatói Önkormányzatok is a pártállam termékei voltak.
Te tényleg azt gondolod, hogy a 2002-es SZDSZ-MSZP jelöltségem kommunistává tett.
Te tényleg azt gondolod, hogy a polgármesternek pártfüggetlenként adott tanácsaim gerinctelenséget jelentenek.
Te tényleg elhiszed magadnak, hogy én spanozásból lettem intézményvezető, és egyébként alkalmasság szóba sem került.
Te tényleg elhiszed magadnak, hogy te fizetsz engem.

Szóval, mea culpa: nem vagy hazug. csak ostoba, és egyszerű, mint a faék;)
@vajdapeterutca: Nos, az Ön által leírtakban természetesen nyoma sincs a Magdolna Program ellenzésének. Azért is lett volna vicces, mert amikor a Molnár-Alföldi páros elkezdett lobbizni az ügy érdekében, eleinte egyedül támogattam az SZDSZ-ből, és többhavi munkába telt meggyőzni róla a frakciómat, polgármesterestül. A Fidesz ugyanis nem támogatta, keresse vissza az akkori frakcióvezető Józsefváros újságban tett nyilatkozatait.

A rendészeti a programnak egy részeleme volt. Nem tartottam működőképesnek hosszabb távon, de ettől még jóváhagytam, hogy mások csinálják.

Ugyanis nem szokásom elkaszálni olyan programokat, melyek ugyan szerintem nem jók, de vannak akik szerint igen, és azok a valakik vállalják is, hogy a gyakorlatban, felelősséggel megcsinálják.

Frakcióvezetőként lekötött a Corvin Sétány politikai szűklátókörűségből eredő szétszedési igényének megakadályozása,és a Magdolna Program többségi elfogadásának biztosítása.

Közbiztonsági tanácsnokként lekötött a Józsefvárosi Közterületi Rendszer létrehozása, beüzemelése és finomhangolása.

Ezek kerületi méretű, stratégia fontosságú teendők voltak. Ezekkel foglalkoztam, az MNP egy részelemét meg hagytam, hadd szóljon. Csinálják, akik vállalják.

Tekintettel arra, hogy az utóbbi öt hónapban a saját bőrömön, terepen megtapasztaltam, hogy a Magdolna Program társadalmasítási elemei összességében nem teljesültek, ezért aztán annak közrendvédelmi hatásai sem érzékelhetőek.

Már a valóságban. Azóta már az alapvető feltétel: jól működő rendőrkapitányság is oda lett.

A JVSZ tulajdonképpen egy kerületi méretű társadalmi rehabilitációs és integrációs program. Eljöhet még az az idő mikor ezt részletesen kifejtem, annak kapcsán, hogy mely már létező funkciók, és társadalmi hatások mennek épp tönkre a Jófiúk és a JVSZ ügyének lebegtetésével.
@Kis ember: Fröccs a Virág Presszóban: Örömmel! Legkorábban a jövő héten, jó lesz?
@08.szabogabor:

Ez végre érdemi helyzetkép, vitaindítónak alkalmas tapasztalat és értékelés.

A társadalmasítás az ön fejében is járt. A szintén működésképtelen és más sebekből is vérző civil program erre tett kísérlet a közrendvédelem terén.

Magdolna Program társadalmasítási elemei zömmel nem teljesültek. Túl ambiciózus, bizonyos értelemben naiv volt a célkitűzés. Módszeresen kidolgozott, de nem eléggé finom a dizájn. Az intézmények pedig rosszabbul működtek annál, hogy akár a lakosokkal, akár egymással szorosabb együttműködésre merjenek vállalkozni.

A társadalmasításnak és az együttműködésnek ugyanis az első feltétele, hogy a résztvevők vállalják a felelősséget azért, amit csinálnak. Az intézmények és a politikai döntéshozók a szakszerű, szorgalmas, konzisztens munkájukért. Úgy nem lehet társadalmasítani, hogy szinte szabály, hogy soha nem arról beszélek, amit valóban gondolok, és pláne nem írom le intézkedési tervben, értékelésben.

Társadalmasítás nélkül ugyanakkor nem megy. Intézmények és ügyfelek ellenségként, jó esetben is közömbösen néznek egymásra, rengeteg információ és energia elvész.

A civil program meghirdetésének majd megvitatásának módja, mindenféle nyilvános vita elmaradása (sőt ahogy a tévedésből történt meghirdetést az ismeretlen szereplő letagadta), a program elhalása szintén illusztrálja, amit mondok.

Értem, hogy nem tartotta működőképesnek a szomszédsági rendőrséget. Mások is vannak így vele, vagy igazuk van, vagy nincs. Megérdemelte volna a tapasztalatok módszeres összegyűjtését és ütköztetését. Olyanok között, akik kitalálták, részt vettek benne, támogató szolgáltatásokat nyújtottak, vagy mindezt nem csinálták, de a közrendvédelem felelősei, nemde? Ha ezt megcsinálták volna, kevésbé fordulna elő, hogy az egyik fő illetékes azt sem tudja, miről beszél a másik fő illetékes, de megvan a határozott véleménye róla.

Ha a tapasztalatok szervezett ütköztetése megtörtént volna, akkor kevésbé lenne lényeges, hogy a társadalmasítás két iránya (önkormányzati rendészet létrehozása vagy állami rendőrség helyi beágyazása) közül melyik mellett születik döntés, és mindegyik jobban is működött volna. Függjön a döntés egészen más tényezőktől: országos rendészeti koncepció, helyi erőviszonyok, kinél van több pénz erre, ki kit győz le a személyesen rivalizálók közül.
@08.szabogabor: Kábé ilyen bonyolultságú állítások alapján kapták a felhatalmazásukat azok, akiknek a megbízásából ön ténykedett. Úgyhogy csak óvatosan ekézze a Kis embert.

Plusz cselekszik, és ahogyan működik, az fő vonalakban konzisztens.

Az, hogy mondjuk nem bízik a mindenkori egyetemi szervezetekben, az ön kommunikációs problémája is. Ha több tiszteletet ad, többre is számíthat.
@vajdapeterutca: Állami rendőrséget helyben beágyazni nem lehet. Ha ugyanis nincs ráhatása az önkormányzatnak, hogy kik és mit csináljanak ma, holnap és holnapután a kerületi közrendvédelemben, akkor nincs hosszútávra tervezhető, kiszámítható partnerség.

Nem véletlen, hogy minden, a közrendvédelemben élen járó ország az önkormányzati rendőrség irányába fejleszt.

Elvileg is indokolhatatlan, hogy az emberek közérzetét leginkább meghatározó biztonságérzetre alig van ráhatása annak, aki a választásokon valójában felelősséget vállal a rendért.

Semmi nem szól a mostani túlhierarchizált rendőrség mellett a tábornoki kar, és a hozzájuk kapcsolódó vízfej személyes egzisztenciális érdekén kívül.

A JKR annak idején az önkormányzati rendőrség irányába tett első lépés volt, a JVSZ - már teljeskörűen kiterjesztett feladatkörrel - a második.

A Jófiúkkal, a JVSZ-szel ideig-óráig lehet szórakozni, de az önkormányzati rendőrségnek, a szociológiailag beágyazott, lokálpatrióta közrendvédelemnek nincs alternatívája.

Néhány hónapon belül tarthatatlanná válnak a helyi viszonyok. Külső rendőri erősítések ugyanis a beágyazottság hiányában hatástalanok lesznek.

Ez a játszma most az eddigi legnagyobb téttel bíró, és csak látszólag személyes. Az egyetlen pont ugyanis, ahol ki lehet csinálni az elmúlt évtized fejlődését, az az, ha bedől a közrend.

Ott már marha kevés lesz a PR, ha mindennapossá válnak a közterületi bűncselekmények, pedig épp erre tartunk.

A valódi kérdés az időfaktor. időben észbe kap-e a polgármester, és meglépi a szükséges lépéseket, vagy már későn, és akkor hiába lesz jelölt 2014-ben, mert még a pártszavazók jelentős része is elhagyja.
A Jófiúkról annyit, hogy mióta ott vannak a Mátyás téren azóta nincs összeszarva-hányva a tér hátsó része! Nem szoktam odajárni a kutyákkal, mert az kicsi nekünk (2 pásztorkutya, nagy mozgásigénnyel) igaz most a II.JPP térre sem mehetünk 1 barom miatt, szóval akkor is azt látom jobb a helyzet, igy a saját önös kis világom azt mondatja velem, hogy legyenek többen a jófiúk és hagyják csinálni a rendet ha már a rendőr csak áthalad a kerületen csukott szemmel, csak intézkednie ne kelljen. Szeretném látni hogy a II.JPP téren is tevékenykednek és elzavarják onnan a nem odavaló "embereket". Azért igy irva mert aki csak rombol, tönkretesz, saját mocskába fetreng az számomra nem ember! Ohh és még egy :) ha lehet küldje már el azt a 2 társaságot a Nagy és Kis fuvaros sarkáról mert állandóan kiabálnak és falat hugyoznak. 1ébként kérdés, én mint állampolgár tehetek feljelentést pl Mátéka és/vagy a rendőrkapitány ellen, hogy ezek és az ilyen dologok nincsennek rendbetéve? Mert ha igen lehet ezt kellene tenni??!!
@Kefear: Az eredeti és jóváhagyott terv az volt, hogy minden terünket őrzés alá vonjuk. A Kálvária lett volna a következő - a Diószegi szomszédsága miatt frekventált -, jött volna a Golgota - a Ganz, Lukoil kút, nagyjából a szerb-albán csoportok fő találkahelye, és a Dió háta mögötti rész, megelőzendő a drogosok benti nyomás következtében való kifelé terjeszkedését - a 4-es metró állomásainak átadása után pedig a Rákóczi és a Pápatér, az új piac megépülése után pedig a Teleki.

Mindez egységes rendszerben őrizve, mobil egységekkel, infrakamerákkal.

A pénz megvolt rá, az emberek megvannak hozzá, elfogyott a polgármester akarata.

Feljelentés nem lehetséges, lakossági panasz igen.

A sarki problémával már nem tudok mit kezdeni, a rend szétverése miatt lemondtam, a Jófiúk pedig le vannak tiltva a járőrözésről...
@08.szabogabor:

Köszönöm a bocsánatkérést, elfogadom.
Külön köszönöm, hogy egy ilyen emberre, akinek elhanyagolható a véleménye (lásd itt 8ker.blog.hu/2012/04/22/fuck_909/fullcommentlist/1#c16522568 tett megjegyzésed) ennyi energiát vesztegetsz, hogy utánaolvasol, miket ír, azaz mi a véleménye. Igaz, ezt megtehetted volna előbb is - nehéz felkészülés, könnyű harc, ahogy Szuharov marsall mondta volt - és akkor nem futsz bele ilyen intellektuális pofonokba.

Szóval most meg oda jutottunk, hogy miután bebizonyosodtak, vádaskodásaid teljesen alaptalanok, fölényes hangvételű kinyilatkoztatásaid elpukkantak, mint a lufi, hogy ostobának, egyszerűnek nevezel . Magyarán lehülyézel.

Ezzel elérted a mandiner meg az autózzblog törzskommentelőinek színvonalát, innen már csak akkor lenne lejjebb, ha a napiszar stílusában írnál.

És mondd, milyen érzés, hogy egy "ostoba, és egyszerű, mint a faék" ember nemcsak, hogy "beugratott", hanem - ha visszaolvasod az itt folytatott (egyébként szánalmas, de mit tegyek, le kellett mennem a színvonaladra, hogy megértsd) beszélgetést - gyakorlatilag elérte, hogy bárki, aki elolvassa ezeket a párbeszédeket, hülyének fog nézni téged, annyira szánalmas a csapkodásod (vádaskodás szlovák rendszámmal? Egy választóról azt írni, hogy nem számít a véleménye?? Összeesküvéselméleteket szőni, egy "ezek" itt ismerik egymást, csak letagadják, hogy téged jobban tudjanak támadni???).
Eddig tulajdonképpen sajnáltam, hogy kirúgtak, mert az arroganciád és a vidéki tahóságod mellett azt láttam, hogy néha értelmes dolgokat is teszel. De most kiderült, hogy oda kerültél, ahova való vagy.
@Kis ember: Tévedésem lényege az volt, hogy azt hittem, nem elhanyagolható a véleményed. De. Az.
@08.szabogabor:

Kinek a számára? Számodra? Akkor miért válaszolsz folyton? A többiek számára? Ezt honnan tudod?
Látod, pont ez az arrogancia és "vidéki párttitkármentalitás" az, ami miatt kommunistának vagy titulálva. Majd te eldöntöd, hogy elhanyagolható-e a véleményem vagy sem? Szabad ez? Nem! Demokrata? Nem!
Neked valószínűleg nem az volt a bajod a Kádár rendszerrel, hogy pökhendi és ostoba emberek irányítottak egy egész népet annak megkérdezése nélkül, hanem az, hogy te nem tartoztál ezek közé.
Az ilyen véleményeid, mint pl. ez, hogy "elhanyagolható a véleményed" pontosan jelzik ezt.
A szomorú inkább az, hogy a volt haverod és főnököd (és az ő főnökeik) ugyanebben a cipőben járnak.
@08.szabogabor:
Kicsi fi(ú)'ka..tünjön máá a franczba..,
maga szerencsétlen..,kovács'pistikén kívül a kutya sem kíváncsi a szadys mentalitására..,okoskodására..
Huh...jól elkanyarodtatok a faültetéstől:)
@Kis ember: Óóóó! Látod milyen vagy??? Most miattad nem válaszol! Mert még ilyen óvodás témában is inkább az ellenfeleinek akar megfelelni, mint a sajátjainak... Csak a harc és a hadakozás érdekli :-( :-D
Annyit olvastam itt erről a faültetésről, hogy végre lecsekkoltam. Kb 10 csemetét véltam felfedezni a H.M térre kiültetve. Újabb ötöt meg a Kálvária téren a Posta előtt. Jópofa. De visszatérve a H.M.-ra, nem lenne jobb inkább megnyitni újra a 97-ben épített - és azóta elbontott és elkerítve üresedő - Pagony részt is az emberek előtt?
@marxweber: Hogy legyen valami értelmes információ is a blogon:
jozsefvaros.hu/tu_dokumentumok/2345_20120503_teleki_teri_piac_-.pdf

A lényeg kiemelve:

"Ideiglenes piac konténerek beszerzése
Az ideiglenes piac konténerek felhasználásával került kialakításra. A "Konténerek beszerzése a Teleki
téri ideiglenes piacra bérleti szerződés keretében" tárgyú közbęszerzési eljárás megindításáról a
Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság 494/2011. (III. 30.) számú határozatával döntött. A
Bizottság döntését a nyertes ajánlattevőtől a 729/2011. (V. 11.) számú határozatáva hozta meg, az
eredményhirdetés időpontja 2011. május 11. napja. Nyertesként a Mobilbox Konténer Kereskedelmi
Kft. (1037 Budapest, Montevideo u. 4.) került kihirdetésre a 2012. július 31-ig szóló, határozott
időtartamú bérleti szerződés megkötésre került. Az ideiglenes piac 2011. augusztusában megkezdte
működését.
Az ideiglenes piacon található konténerek további bizosítása céljából javasoljuk egy új közbeszerzési
eljárás lefolytatását a piac 2013. május 31-ig történő zavartalan üzemeltetéséhez."
@Goose-T: Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy ezek szerint idén már nem lesz kész az új piac. Hogy is lehettek ilyen hiú reményeim, hogy idejében elkészül. :)
@Goose-T: Már azt se hiszem el, hogy valaha is megkezdik az építkezést - pláne hogy idén nyáron kellett volna átadniuk...

Na de náciknak akkor higgy ha ló legel a sírjukon!
@városjáró: Megyeget a projekt, csak ilyenek miatt húzódik:
www.jozsefvaros.hu/tu_dokumentumok/2307_20120419_teleki_teri_piac_-.pdf
A Fővárosi Csatornázási Műveké a Teleki téren lévő budi, meg megy alatta egy főcsatorna, és most azon hadakoznak.
@Goose-T:
Mikor zárták be a piacot? 2011. májusa
Mikorra bontoták el? 2011. szeptembere
Mi van ma? 2012 májusa
Háromnegyed éve áll a munka. Pedig az efféle jogi papírmunkák lezongorázása amiről linkeltél, a csinovnyikképzőkben első osztályos tananyag. Pláne egyszínű képviselőtestület esetében.

Egyébként ne lepődjetek meg, ha közben kiderül hogy van ott a föld alatt még egyéb kincs is. Főgáz hálózat, ELMŰ kábel, netán náminemű légópince...
@városjáró: A Lidl már megvette a telket 375 millió forintért, nyilván nem fogja hagyni, hogy évekig ott álljon üresen. Vagy azt hitted, hogy ez egy tisztán önkormányzati beruházás?
@Goose-T: A Lidl megvett sokféle telket sokfelé, aztán nem mindenütt építkezett. Van ahol már 2 éve semmi nem változott, csak a gaz nő...

varosjaro.blog.hu/2010/04/19/nem_dalol_a_csalogany_titkos_lidl_akcio_a_csaloguany_utcaban
@városjáró: Biztos máshol sem az önkormányzatok szopatják, hanem önszántából öl bele százmilliókat kihasználatlan belvárosi telkekbe.
@Goose-T: Simán el tudom képzelni hogy az önkormányzat barom. Erre céloztam is a csatművekes linkedet látva. De az is tény, hogy a lidlit sem hallottuk még sikitozni, hogy deszar itt minden... Úgyhogy szerintem nekik se sürgős. De ha többet tusz, mondjad el! Érdekel.
@városjáró: Itt vannak a vonatkozó nyilvánod dokumentumok, egy célzott Google kereséssel mindegyik előbújik:
www.google.hu/#q=lidl+site:jozsefvaros.hu
Ezekben le van írva minden: megvette a Lidl a telket, visszadobott az önkormányzat egy építési tervet, húzódik a budi bontása, hosszabbítják a konténerek bérlését stb.
@Goose-T: Szép kis kávéház. De a lidl se kutya: ahol tud trükközni própál (lásd a posztom linkjeit). Jól egymásratalált ez két banda - a vásárlók kárára.
Rákérdeztem a facebookon - ha már itt felvetődőtt. Válasz is érkezett.

"A LIDL építéséhez a napokban felvonultak a munkagépek, a piac építéséhez pedig folyamatban van a közbeszerzés, így a nyár folyamán annak az építése is megkezdődik. További részletek jönnek a Józsefváros újság jövő heti számában!
(...)
De természetesen lesz piac! Nyáron kezdődik az építkezés, ahol ugyan úgy folyik az árusítás, mint régen, addig pedig működik az ideiglenes piac."
@városjáró: Voltam a hétvégén a piacon, tényleg dolgoznak már ott a gépekkel, megy a meló ezerrel. :) Ha késve is, de lesz új piacunk és boltunk!
@Goose-T: Az a Lidl építkezés. A piac építésére folyamatosan határidőket csúsztatnak, és az ár is már 670 milllió forint. Lesz majd piac. Egyszer.
@prokontraa: Még JVSZ igazgatóként felajánlottam, hogy a Szolgálat anyagárban, józsefvárosi munkaerővel felépíti a piacot. Ez kb. 300 millió lett volna. És hát persze magunknak építettük volna, úgyhogy a minőséggel sem lett volna gond.

Ezt a felajánlást többször megtettem, alpolgármesternek, polgármesternek. Eleinte nyitott fülek voltak, aztán bezárultak.

Ha a JVSZ építi, még ez év október végére kész lett volna. Az új határidő a 670 milliós közbeszerzési eljárással történő építkezés befejezésére jövő nyár.

Ezek a tények.

A miértek megválaszolásában nem én vagyok az illetékes...
@08.szabogabor: Mondhatom, szép. Alig hihető, de egyéb tények hiányában hinnem kell. Szóval: + 370 millió, és nem "hazai" munkaerő. Meg csúszás.
És ki a szerencsés nyertes a közbeszerzési pályázaton? ;)
@08.szabogabor:
Hoppá:
hvg.hu/itthon/20120523_kukazas_tasz

"2011 végén az Alkotmánybíróság megállapította az ombudsman beadványa nyomán, hogy Kaposvár – a józsefvárosi rendelettől érdemben nem különböző – a guberálást szabálysértéssé nyilvánító rendelete alkotmányellenes."

Szóval kidobtatok 30 milliót egy alkotmányellenes szabály magnépszavaztatására?
Nem akarod becsengetni ezt a pénzt a kasszába, Gáborom (persze szigorúan saját zsebből), ha már nem gondoltad át annak idején, mit csinálsz? Te mindig nagy hangon hirdetted a felelősségvállalás fontosságát, itt az alkalom!
@Kis ember: Látom fölfedezted a csövön a lyukat ismét. De hát akinek nincs mondanivalója, az nyilván a másokéval foglalkozik.

Szokványos felületességednek hála, ismét persze butaságot beszélsz.

1. A Józsefárosi kukarendelet nem az én termékem, azt januárban én is készen kaptam az asztalra.
2. A népszavazást éppen annak el....ott volta miatt javasoltam: szélesített kérdéskörben egy közrendvédelmi megalapozás céljából.
3. Az Alkotmánybíróság nem nyilvánította a mai napig alkotmányellenesnek a józsefvárosi rendeletet.
4. Egy rendelet az Alkotmánybíróság határozatái alkotmányos. Persze, jogból sem tudsz semmit, de nem baj: az általános műveletlenség könnyíti a szabad blogozgatást.

Valami valós, netán önálló gondolat?
@08.szabogabor:

Azért elég ciki nem, hogy a szélsőjobbos főnöködtől (akit te olyan szép opportunistán kiszolgáltál) egyre jobban hátrálnak ki a haverjai.
Először hatályon kívül helyezték a fantasztikus rendeletét, aztán kiherélték a munkásőrségeteket.
Szóval szerintem örülj neki, hogy kiakolbólintottak, így kisebbet estél, mint amekkorát ő fog. De nagyon haragudhat rád, hogy a te eszeveszett ötleted miatt a főnökei ennyire megmosták a fejét (joggal).

Hogy jogból mit tudok és mit nem, azt te nem tudhatod. esetleg kérdezd meg azt az ügyvédnőt, akit simán, tkp. ügyvéd nélkül lenyomtam egy munkaügyi perben. Már végrehajtási szakaszban van az ügy, előbb-utóbb a pénzünkhöz jutunk.
@Kis ember: Helyes, ajánlatodat elfogadom: megkérdezem az ügyvédnőt.

Neve, telefonszáma?

Aztán utána innen folytatjuk;)
@08.szabogabor:
Kicsi fi(ú)'ka..,láccik unatkozik..,
semmi dolga sincsen..,de legalább nem közpénzből (t)eszik..,amúgy már tényleg elhúzhatna a náthásba..
@08.szabogabor:

Nem publikus, de ha adsz egy elérhetőséget, akkor megadom (gondolom az önkormányzati már nem él, hiszen onnan kiebrudaltak).
Sőt, ha nem a te lepattant kocsmádban találkozunk, esetleg még az iratokat is szívesen megmutatom.

A szadeszes haverjaid egyébként mit szóltak, mikor összeálltál a volt szélsőjobbos hajléktalankriminalizálóval?
@Kis ember: Értem, ő a világegyetem egyetlen titkos ügyvédje. Biztos sok megbízást kap ismeretlenül.

A többi meg... A szokásos ostobaság.
@08.szabogabor:
Hát, ez gyenge leves volt. Nem az ügyvéd neve nem publikus, hanem az ügy. De írtam, hogy magánúton szívesen megadom neked, még az ügyiratszámot is, utánanézhetsz.
Azt hiszem veszítesz a lendületedből. Mondjuk így, hogy kicsöppentél a hatalomból, nem is csoda. Az SZDSZ-es haverjaid szembeköpnek, mert teljesen az elveitekkel ellentétes módon cselekedtél, csak hogy a fazék közelében maradj. Otthagytad őket, mikor szarban voltak. A többi politikai erő használt, majd eldobott. A narancsos cikkből is látszik: nincs dühösebb egy felébredt baleknál.
Szar lehet neked, de hát magadnak csináltad.
Kis ember: Az ügyvéded, meg az ügyed érdektelen, hogy is mondtad korábban: "udvariasságból kérdeztem"...

Az SZDSZ-es haverjaimat meg olyannyira nem hagytam cserben anno, hogy az utolsó komolyan vehető SZDSZ eredményt 2009-ben az én kampányfőnökségemmel értük el, és 2010-ben is a legjobb országgyűlési eredményt itt produkáltuk. (8%,7%)

Én voltam az utolsó mohikán, de hát Te erről épp olyannyira nem rendelkezel valós infóval, mint bármivel. (Ld, szakkollégiumi választmány, vagy egyetemi HÖK a rendszerváltáskor, melyek szerinted komcsi képződmények, vagy egy nem megsemmisített rendelet alkotmányossága, vagy nagyjából bármi, amiről általános műveletlenségedben szavakat alkotsz)

És mivel persze az SZDSZ-ről sem tudsz semmit, életedben nem hallottál Hayekről, nem tudod mi az a liberális, ezért aztán ismét csak butaságokat beszélsz. A Mátéval éveken át ugyanazokat az elveket vallottuk, az pedig közelebb áll a konzlib világnézethez, mint bármihez, a város fejlesztési stratégiájáról pedig azonos volt a véleményünk. Ő változott, én nem.

Azt meg csak elmondom, hogy a munkaügyi perekben az esetek 90%-ban az ítélkezési gyakorlat a munkavállalót preferálja. És ehhez biza nem kell ügyvéd, ráadásul a cégeket soxor lúzer jogász képviseli, mint valszeg Nálad. ha valaki ugyanis olyannyira nincs megáldva jogi vénával, mint a fentiekben rittyentett ostobaságaid alapján Te, az csak munkaügyi perben nyerhet és csak lúzerrel szemben...
@08.szabogabor:
Aha. Szóval most, hogy nem jött be az, hogy "füllentésen" kapjál (tehát volt ilyen ügyem), akkor rögtön lelúzerezel mindenkit. Kommunikációnak szép, csak éppen a vereség beismerése.

Az SZDSZ-ről meg hidd el, hogy tudok egy keveset, nem egy volt országgyűlési képviselő/nagykövet ismerősöm van köztük, olyanok is, akik ma is aktívan részt vesznek a politikában. De ugye eddig a te összes állításod elpukkant a levegőben - mint a karriered. Mert mind a kettő ugyanarra épült: intrikára és hazugságra.
@Kis ember: Ja, értem. Jogi dolgot buktad, most terelsz. No problem.

Az a viccet meg inkább hagyjuk, hogy összehasonlítod kettőnk SZDSZ-szel kapcsolatos informáltságát... Ez pont olyan, mintha azt mondanám Neked, hogy én is ismerem a tengerhajózást, csakúgy mint Te, merthogy a szomszédomban lakik egy volt tengerész.

Próbálj már valami minimális normalitást tanusítani.
@08.szabogabor:

ÉN terelek? Muhaha!
Küldtél egy darab elérhetőséget is nekem, csak hogy megkapd a kért információt? Nem. Mert akkor kiderült volna, hogy újabb intrikád égett be.
Tehát ezt a dolgot (mint oly sok mindent a 8. kerületben, például az állásodat) TE buktad.

A normalitással pedig nem nekem van bajom. Nem engem távolítottak el a munkámból, mert tűrhetetlenné vált a dilettantizmusom, hanem téged.
Én sikereket érek el a munkámban, te pedig kudarcot vallottál. És ezt akárhogyan is próbálod kimagyarázni, nem fog sikerülni. Mindenki tudja-látja. És mindenki röhög rajtad, hogy itt égeted magad.
@Kis ember: Emberke, nemtom feltűnt-e, de lemondtam az állásomról, nem kirúgtak. Nemtom feltűnt-e, hogy ellentétben Veled, nekem van működő vállalkozásom. Nemtom feltűnt-e, hogy a JVSZ működését kritika nemigazán érte, annál több elégedettség. Nemtom feltűnt-e, hogy már megint azt mondod: mindenki, pedig hát a közvéleményről persze dunsztod sincs.

Titkos ügyvéd nem létezik. Ha nyilvánosan hivatkozol valamire, azt nyilvánosan kell bizonyítani. Ne akarj elbújni. Tehát. Van név, elérhetőség, vagy nincs?
@08.szabogabor:
Mondd, te olvasol is, vagy csak írsz?
Mint feljebb írtam, nem az ügyvéd titkos (ilyen marhaságot nem is tudnék kigondolni, ehhez te kellesz), hanem az ügy nem publikus. Ugyanis nem csak én vagyok benne érintett és - veled ellentétben - én ismerem a jó ízlés szót, ne fogom nyilvánosan kiteregetni más szennyesét. Neked is csak azért ajánlottam fel, hogy megmutatom, hátha ez az intellektuális makarenkói pofon helyrebillent egy kicsit, hogy nem minden úgy van, ahogy te azt elképzeled. Illetve mostanában rájöhettél, hogy szinte semmi nincs úgy. :)

És hát megint hazudozol, mert nekem is van vállalkozásom (illetve a családunknak, amelyben én is tag vagyok), dehát tőled már megszokhattuk, hogy csapkodsz, hiszen bizonytalan vagy. Jó kis befizetői vagyunk az államnak és egy másik önkormányzatnak, ahova - többek között - a te türhő stílusod miatt vittük a céget.

A JVSZ bizonyos ágainak a működését rengeteg kritika érte. Lemondani meg pont úgy mondtál le az állásodról, mint a szövetségeseid elődei, a kommunisták: lemondtál, mert tarthatatlanná vált a helyzeted a dilettantizmusod miatt. Olyan dolgokba fogtál, amiről gőzöd nem volt, az orrodra is koppintottak.
@Kis ember: Hazudsz, terelsz, szokványos módon. Bemásolom a beszélgetésünket.

"Helyes, ajánlatodat elfogadom: megkérdezem az ügyvédnőt.

Neve, telefonszáma?

Aztán utána innen folytatjuk;)"

Válaszod:

"Nem publikus, de ha adsz egy elérhetőséget, akkor megadom."

Na báj, oldaloghatsz elfele kicsit...
@08.szabogabor:

Mérhetetlenül ostoba vagy. De hát nem baj, most már lehetsz, már nem mi fizetünk.

De még egyszer adok neked egy lehetőséget. Ha adsz egy e-mail címet, elküldöm neked az ügyvéd nevét.
@Kis ember: Porold le a ruhácskád és pihenj kicsit.
@08.szabogabor:
Kicsi fi(ú)'ka..,láccik unatkozik..,
már tényleg elhúzhatna a náthásba...
@08.szabogabor:

"A konfliktusok forrása valószínűleg a jófiúk munkamódszere volt: közterület-felügyelővel járőröztek, az autók tetejére szerelt reflektorral követték az általuk gyanúsnak tartott járókelőket, és egy tévériportban látható módon igazoltattak, motoztak (amelyhez a rendőrségen és egyes speciális alakulaton kívül senkinek nincs joga)"

Ez igaz?
@Kis ember: Motozás nem volt, az ugyanis meztelenre vetkőztetős testüregvizsgálatos sztori. Az ilyet úgy nevezik, hogy ruhaátvizsgálás.

Ha drogost csippentettünk, akinél tűtömeg volt, akkor bizony meg kellett nézni, hogy mi van a zsebében, mert kínos, ha az autóban kerül elő pár fertőzött tű, kés, bármi. Ugyanis a rendőröket hiába hívtuk...

Ritkán került erre sor, nem igazán volt rá szükség, akkor pedig igencsak korlátozott mértékben a közteres csinálta. Ez volt a Naplóban.

A másik két állítással mi is a gondod?

(Jelzem, mikor a Népszínház utcai bebukott rendőrattaknál a zsaruk ruhavizsgáltak, akkor ezt kiterjesztették a közterfelügyelőre is, aki pedig igazolta magát a speckó igazolvánnyal, és hát ez hatósági személy elleni atrocitás, ami egy fokkal súlyosabb sztori...)
@08.szabogabor:
"Ritkán került erre sor, nem igazán volt rá szükség, akkor pedig igencsak korlátozott mértékben a közteres csinálta"

És neki szabad? Mert itt: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900063.TV nem találok rá utalást.

És még egy kérdés: hogy került drogos az autóba (és milyen autóba)?
@08.szabogabor:
Ja és speciel nekem annyira nem tetszene, ha egy civil autó (mert ha jól értem a Jófiúknak semmiféle hatósági jogkörük nem volt) reflektorral követne, mert gyanúsnak tartanak.
@Kis ember: Figyu, ezek már szétagyonösszevissza lettek megbeszélve. Neked nem teccik, oké. Másnak meg szükséges. Sokaknak. Nagyon sokaknak.

Ha egyszer majd egy MP4-gyel szét....ett agyú csóka belédnyomja a fertőzött tűjét a Mátyás téren, akkor majd visszatérhetünk erre életszerűen.
@08.szabogabor:
Figyu, a kérdés itt az, hogy TÖRVÉNYES-e amit csinálnak. Mert egyelőre arra nem válaszoltál, hogy az-e. Márpedig egy önkormányzati szervnek mindig, minden elemében teljesen törvényesen - és átláthatóan - kell működnie.
Ezzel a fertőzött tű szöveggel meg utoljára 16 éves koromban etettek a Fekete Lyukban.
Kurvára nem törvényes, de ezt ezt gabika nem fogja neked bevallani soha. Egyébként ezek a sittes nerpperarcú csávók újra kint vannak az utakon. Csak nem tudni milyen alapon... És meddig!
@városjáró:
Utcán lenni nem törvényellenes. Az önkormányzat autójával "járőrözni" szintén nem, legfeljebb érdekes költségvetési kérdéseket vet fel. De bármi rendfenntartó tevékenységet folytatni (ruhaátvizsgálás, drogos "csippentése", járókelők igazoltatása (ha nincs velük közterület-felügyelő) bizony törvényellenes cselekedet. Én nem tapasztaltam, hogy ez utóbbit tették volna, ennek ellenére nem szeretem ezt az 5000 köbcentis dzsipet a töklapos, aszfaltozott nyolcadik kerületben. Annál jobban díjazom viszont a "talpas" és az autós rendőröket, közterület-felügyelőket, tehát a hivatalos erőszakszervezetek képviselőit, akik a rendre vigyáznak. Ha éppen vigyáznak.
@városjáró: Csak kitört belőled a rasszista... Ügyike vagy.
@Kis ember: Minden autón, mindig volt közterületfelügyelő. És lett volna rendőr is, ha a kerületi kapitány nem akaszt be rögtön az elején.

A ruhaátvizsgálás - nem volt teljes egyébként - kényszerű túlfutás volt, mert nem jött ki rendőr. Azt is nézd meg a netjogtárban, hogy a kijövetel megtagadása milyen szintű jogszabálysértés. Tevékenységük minden szempontból törvényes.
örülök ha magatokra ismersz a leírásomból, de ez attól még nem rasszizmus. hacsak nem rassz a "sittes nepper" jellemzőség...
@városjáró: Ostoba emberek sajátja, hogyha rajtakapják őket, akkor csak részlegesen kezdenek el emlékezni. Egészítsük csak ki egy szócskával szűkített memóriádat. Mit is írtál?

Sittes nepperarcú csávók.

Buktad.
@08.szabogabor:
"ruhaátvizsgálás - nem volt teljes egyébként - kényszerű túlfutás volt"
Tehát túllépték a hatáskörüket, nem törvényesen jártak el.
Köszönöm, hogy mint a JVSZ akkori vezetője megerősítetted: a Jófiúk nem mindig törvényes eszközöket használtak.
És még csodálkozol, ha vannak, akik bizalmatlanok? Ki garantálja, hogy nem tisztességes emberekkel szemben éltek ezzel a "kényszerű túlfutással?"
Pont ezt magyaráztam neked egy párszor, hogy nem lehet ész nélkül erőszakszervezeteket létrehozni, mert nem véletlenül alakult ki ennek a metódusa pár száz év alatt.
Az meg, hogy a rendőrség hogyan járt el (ha nem jöttek ki, az tényleg szégyen), nem hinném, hogy feljogosítaná a Jófiúkat + közterület-felügyelőt, hogy nem megengedett eszközöket használjon.

"Sittes nepperarcú csávók."
Ebben én nem látok rasszizmust. Nem lehet, hogy paranoiás vagy? Melyik szó az?
jaaaaa. hogy ez véletlenül cigányul van? hát ha eccer az erdélyibe jártam iskolába, akkor mán csak így beszélek. hiába vagyok gádzsó.
@városjáró: ja, rögtön vágod, ha hozzádvágják... Tán ezután még Kis ember is lát benne némi rasszizmust... Márha egy pillanatra képes levenni a szabogabor szemüvegét...
@Kis ember: A kijövetel hiánya nem szégyen, hanem törvénysértő. Ne kettős mércézz. És az az ok, a mi túlfutásunk pedig az okozat,
@08.szabogabor: még mindig messze vagy a lényegtől, de tőled itt már rég nem várunk mást. jobb lenne ha egy okos hülyéskedne a személyedben, de sajna fordított a szitu. nálad a hülye okoskodik...
@08.szabogabor:

Hát, nem igazán érted.
Nem viselkedhet egy önkormányzati egység törvényellenesen. Nincs rá mentsége.
Még az sem, ha a rendőrség úgy viselkedett, hiszen gondolom nem élet- és vagyonbiztonságot közvetlenül fenyegető veszély (Baltás gyilkos, gyufával benzinkúton hadonászó őrült) elhárításának esete forgott fenn.

Nincs ilyen, hogy "okozat" gyanánt erőszakszervezetként viselkedünk, mikor nincs rá felhatalmazásunk. Illetve van, de az már nem demokrácia.
@08.szabogabor:
Nem vagy te olyan lényeges személyiség, hogy én miattad bármilyen szemüveget felvegyek.
Ha szerinted a "csávó" kifejezés valamilyen rasszizmusra utal, mondd el a TASZ-nak, ezzel még ők is kiröhögnek. :)
@Kis ember: Semmi gond, nevezzük az iméntit utolsó kísérletnek a Veled való érdemi párbeszédre.
@08.szabogabor:
Kicsi fi(ú)'ka..,szánalmas egy MARHA teccik lenni..,pláne kocsmai köntösben..