A közteresek - sokszor sokan leírtuk, sok helyen elhangzott, napi szinten találkozunk vele a kerületben - nem éppen a hibátlan tökéletes munkájukról híresek. Sőt, inkább a leggyakrabban elhangzó vád, hogy nem intézkednek. Könnyedén elsétálgatnak naphosszat, érdemi intézkedés nélkül. Ami megy, az a kerékbilincselés - talán ez is csak azért, mert ki van adva utasításba, kell a pénz, ez hozza a bevételt.

Szabó Gábor, aki a polgármester tanácsadója közrend és közbiztonság témában, ráadásul a hivatal egyetlen netes hozzászólója volt olyan kedves, és elkérte a tavalyi (2010) összesítőt. Közérdekű adat, az ő kérésére pikk-pakk össze is állították - el is küldte, majd azon nyomban követelni kezdte a nyilvánosságra hozását. Történt mindez pénteken, majd egész hétvégén ezt nyomta. Még becenevet is adott: Bujkáló Blogger. Hát nem édes? :)

Ha ennyire ki akarja tenni a széles publikum elé, esetleg a közteresek saját honlapján lenne a helye. Közpénzből persze, és naná, hogy nincs ott..Na de tanácsadónak nem kell gondolkodni, pláne nem ilyen nyilvánvaló dolgokon. Nézzük inkább mit tartalmaz a kapott anyag.

Kattintásra megnő!


Nos, amit látunk az nem nagyon értelmezhető. Kértem ugyan a küldő Szabó Gábort, legyen oly'szíves, és oldja fel a rövidítéseket - eddig még nem tette meg. Pár dolog talán mégis ki lehet hámozni belőle: az összes intézkedés száma 3 260. Munkanapokkal számolva ez kb. napi 13 intézkedés. Kerületszerte! Csak hogy tudjuk, jelenleg 45 fő van állományban. Feltételezem, tavaly sem voltak sokkal kevesebben...

Ilyen jó lenne a helyzet? Nem hinném - ha csak a Kiskörúttól a Nagykörútig sétálok bármelyik utcán, bármelyik nap, össze tudok számolni 13 szabálysértést. De bárki, szerintem, aki kicsit is odafigyel. A felügyelők mégsem. Miért? 

Kíváncsian várom a választ. Szerintetek jól végzik a munkájukat? Meg vagytok elégedve a közteresek tavalyi statisztikájával?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr262926002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Látod, csak sikerült...
@08.szabogabor: ennél azért bővebbet vártam tőled...
Miért is?

Itt a táblázat, benne a hivatalos adatok. Önmagáért beszél. Tessenek összehasonlítani más kerületek adataival, vetítsétek át a közterület-felügyeletek létszámára, a végzett feladatok mennyiségére és típusára és objektív lesz a kép.

Ha valamelyik rövidítést valóban nem érted - kétlem - akkor írd le konkrétan, melyiket, és megfejtem.
Szép teljesítmény, mondhatom. Az is, hogy a körzetvezető/polgármester közpénzből fizetett tanácsadója egyik fő feladataként folyamatosan lesi a netet, és „zsákmányállatnak” nézve „vadászik”/”vadásztat” a körzetvezetővel/polgármesterrel szemben ellenvéleményt megfogalmazókkal szemben.

Ha már rondászati… izé: rendészeti statisztika és önfényezés, akkor pár kérdés:
- Mizújság a Tolnai Lajos utcában a Déri Miksa és a József utca közötti szakaszán rendszeresen szabálytalanul parkoló autók szankcionálásával? Ja, hogy azok a bizonyos autók bizony vagy így, vagy úgy, de a rendvédelemhez tartoznak – és innentől kezdve a „mi kutyánk kölyke”, és „holló a hollónak…” esete van? És van még jónéhány „emblematikus” helyszín, ahol a Rendészet „intézkedési ingerenciája” szinte a nullával egyenlő.
- Mizújság a Klinikák metróállomás előtti helyzettel? Ahol közterületen felépült egy zöldséges fabódé, ahol a MAGOSZ tejárusító autója a járdán parkol napi 10-12 órában, akárcsak egy „nemzeti mobilcukrászda”, és most újabban az MTA KOKI előtti JÁRDÁN megjelent egy mobil grillcsirke-sütöde is. Aztán persze a metróállomás és az MTA KOKI épülete között (nem úttest közterületen) parkoló autókkal szemben mi is a szankcionálási ráta?
- Vajon hány olyan áruszállítót szankcionált a kerületi rendészet, akik a „második sorban” állnak meg? Vagy a „haveri”, netán „polgári kampánytámogató” boltosok profitérdeke nem sérthető?
- Vajon miért élvezhet (szabálytalan) parkolás tekintetében díjmentességet és büntetlenséget évek óta a Hunvald jobbikos (!) jogtanácsosa (aki nem tévesztendő össze a büntetőeljárásbeli védőjével)?
- És mi igaz a FIDESZ OGY és kerületi frakciója számára kiadott több tucat, díjmentes parkolást biztosító józsefvárosi engedélyekkel kapcsolatban (mondjuk a Szentkirályi utca kapcsán)?
- Kocsis körzetvezető egy alkalommal a Palotanegyedben látványosan kimérte a KRESZ szerinti másfél métert a járdán, és ez után a Palotanegyedben át is tették a parkolás határát jelző „fehér csíkokat” a járdákon. A József körúttól keletre ez miért nem történt meg a mai napig sem?
- A KRESZ táblák hol erre, hol arra néznek (és ez TÉNY) – erről már több írás is megjelent pl. az autozz.blog.hu oldalon (ráadásul nem is tőlem :D). Vajon az ilyen esetekből eredő „kétes” intézkedések milyen jogcímen szerepelnek eme „kimutatásban”? Kerepesdűlő kapcsán az is egy „anomália”, hogy a nagyobb üzletek parkolóit is állítólag fizetőövezetté tette az önkormányzat (!).
- Az még érdekesebb lenne, ha negyedenkénti kimutatás is lenne a kerületi Rendészet „aktivitásáról” – szerintem igen érdekes adatok jönnének ki…
@Frigyesmester:
partszélről könnyű 
@Frigyesmester: A polgármester közpénzből fizetett tanácsadójának nem feladata a netfigyelés, teljesen más a feladatköre, ám magánhobbijaként szívesen netezik. Az időbeosztásom pedig az én dolgom, nem az Öné.

A többi beírását pedig sajnos kénytelen vagyok figyelmen kívül hagyni, mivel Ön még mindig nácizik...
@08.szabogabor:
"Az is tolvaj,aki az emberek bizalmát ellopja!" ( Móricz Zsigmond )
Szerintem semmi gond azzal,ha ez a szabogábor gyerek figyeli a netet és reagál a dolgokra,még ha néha baromságokat is leír,legalább valaki reagál ,ha már az elvbarátja pógármester baszik a kerülettel kapcsolatos problémákra reagálni.Bocsánat el sem várnám egy ilyen nagy embertől :)))Szóval közterület felügyelet ,nem óhajtok vitatkozni ezzel a szabogyerekkel meg a statisztikáival,mivel nem ismerem a más kerületek statisztikáit,és lehet,hogy tényleg kiemelkedően végzik a haverjai a munkájukat.Azért pár dolog,mivel mindennap a belgyógyászati klinika előtt megyek el,látom,hogy reggelente mit művelnek az embereik itt,persze könnyű a sok vidéki ,kezelésre járó embert megbilincselni,persze lehet jogos a bilincs,nem vitatkozom ezzel,de ha talán felfestenék a parkolásra engedélyezett területeket akkor nem kellene ennyit bilincselni.Érdekes ,egy utcával arrébb a Diószeghy Sámuel utcában még soha nem láttam ilyen akciókat,jahh,hogy ott a cigányok szabálytalankodnak,háttttt elvégre egyenjogúság van ,nemde? Számomra a legfurább az amikor látom a Német utcai irodájuk előtt a 2rokkant helyen sárga villogóval ott álló közteres autókat egész nap.Legalább annyi eszük lenne,hogy nem a saját irodájuk előtt jelölik ki a rokkant helyeket,és ezzel szabálytalanságra kényszerítve önmagukat. Mert ugye amit szabad Jupiternek azt szabad .......
@hátna: Na, látom, alakul a B-közép. Ettől a Frigyesmester-Magaméry-hátna triótól még nagy tettek várhatók...
@08.szabogabor: csak ennyi? azt gondoltam reagál is valamit az általam írtakra,sajnálom,hogy a pógármesterrel egyeztetnie kell mielőtt klaviatúrát ragadna.
én máég csak most fedeztem fel ezt a szabót, de máris elásta magát előttem. egy hataloméhes kis gyíkarc. kevesen vannak ugyan fenn hivataltól a neteken, de ha az mind ilyen, mint ez a gyíkarc szabó, akkor ennyi erővel akár kussolhatnának is örökre. jellemzőségük? a pitiáner hataloméhség , semmi több?

én nemtom kiez miez a szabógábor, de eléggé fura egy szerzet benyomását kelti a szájbertérben. nem mond semmit, de arra baszottul nagyképű. miért nem hallgat inkáb akkor????
érdekes lenne mindazonáltal kinyomozni, miért csak az ilyan értelmetlen papagájok tudnak a neten a hivatalok nevében megnyilvánulni? netán a web2-es jelenlévők kötelező ismerve kell legyen a nagyképűséggel vegyített hatalomvágy?
az ilyennel is csak az idő megy el... kár.
@városjáró: Szépen szaporodik a B-közép. Örömmel vállalom, hogy minden fotelharcos netbátrat begyűjtök, legalább kevésbé szennyezik máshol a teret.
nem béközép ez csinovnyik, hanem ténymegállapítás. tele veletek a polc. és az emberek töke is.
@városjáró: Hát persze, csak tudja... Ha mástól nem akkor facebook-oldalának kemény 90 rajongójától, meg 2 fős csevejtársaságától...
Hogy lehet, hogy februárban 27/2007-esre átlagosan kevesebb mint 1000 forint bírságot szabtak ki, addig szeptemberben több mint 10000-t?

Valamint egy kis példa arra, hogy olvasott embernek párja nincs: a JKF oldalán és ebbe na statisztikában is szereplő 27/2007-es rendeletnek köze nincs a közterületfelügyelethez (57/2007 a helyes). Kíváncsi lennék, hogy az eljárásokban, nyomtatványokon hogyan szerepel, illetve ha rosszul, akkor akár fellebbezhetnek azok akik meg lettek bírságolva?
@Frigyesmester:
(meg hasonlóknak is)

Postai ajánlott levélben, visszafogott hangnemben a tényeket leírva (pontos hely, időpont, rendszám, esetleg fénykép) és nem ide, hanem a hivatalba.

Mert amit ide írsz, azzal ennyi fog történni, viszont ha várható hogy a kötelező hivatalos választ fogod ide megírni, akkor remélhetőleg az normális is lesz.
És minél többet nézem a táblázatot annál érdekesebb:
Úgy látszik, hogy ebtartással kapcsolatban a veszélyes kutya tartása nem elég súlyos dolog a feljelentéshez. De akkor mi lehet az, ami ennél is súlyosabb?
inkább legyen 90 valódi kedvelőm a fészbúkon, mint 5000 seggnyalóm. :)))))
@városjáró: Ez merőben elméleti összehasonlítás, ugyanis esélye sincs rá, hogy legyen...
@Csillaggyermek: Feljelentés akkor van, ha a helyszíni bírságolás sikertelen. A veszélyes kutyás sztorikban sikeres volt a bírságolás. A rendeletszámban igaza van, utánanézek.
@08.szabogabor:
Kicsi'fi(j)úka,lám egyre jobban kezdi önmagát belopni a szívekbe...,nem csoda,
ezzel a győkér stílusával még sokra viheti...
@Csillaggyermek: A táblázatban hibás a hivatkozás, az eljárási formanyomtatványokon mindenütt a helyes hivatkozás (57/2007) szerepel. Köszönöm az észrevételt.
@Magaméry: Kiskezitcsókolom Nacsasasszony. Bevallom, hiányzott. Mégiscsak Ön az igazi vezérszurkoló a B-középben. Egymaga képes a blog átlagíkúját megfelezni...
@08.szabogabor: Ha maga monnya...,azzal
a kovacspistikés cipőméretű iq'jával...,
már megint magán röhög az egész Hivatal,
meg a 8ker...
@08.szabogabor:
Búcsuzom fi(j)úka...,legközelebbre azért
jobban készüljön fel,ez a tesze'tosza mai teljesítmény(e) igencsak harmatosra
sikeredett...,ennél többet várnak magától...!
Hát persze, Kedveském...

Pápá...
@Csillaggyermek:

Megtörtént, nem is egyszer az elmúlt években. A válasz pedig vagy nem volt; ha pedig volt, akkor "ferdítés", "tussolás", letagadás - sőt, még hazudozás is. A legdurvább az volt, amikor az egyik önkormányzatnak írt beadványom után a nyócker kapitányságra "invitáltak meg", ahol "értésemre adták", hogy jobban teszem, ha nem firtatom az adott ügyet, ha jót akarok magamnak (itt a szabályszegő felelősségre vonása nem történt meg, de a szabályszegés következményeit felszámolta az önkormányzat - saját költségén).

Amikor pedig a közmeghallgatáson feltett kérdésre adott válasz is minimum "valótlan", illetve a polgármester és a "hivatal" részéről is hazugság a válasz, akkor nem sok értelme van a levelezésnek. És úgy tűnik pártfüggetlen ez a hozzáállás a "hivatal" részéről...

Kötelező hivatalos válasz? Kacagnom kell - van olyan levelem is, amire 1995 óta (!) nem válaszolt a Polgármesteri Hivatal!

Szóval, marad az, ami...
@Frigyesmester: Akkor itt ez a remek fórum, ha jól értem Lesley is kapható arra, hogy közzé legyen téve milyen beadványt tettél, és ha nyilvánosságra hozod a választ is, akkor mi is láthatnánk melyek ezek a ferdítések, tussolások.

@08.szabogabor: nincs mit

Amúgy, ha jól sejtem, a legérdekesebb ügyek épp azok, amelyek "figyelmeztetés"-ek lettek végül.
Lakóknak meg ezért azt javaslom, hogy ha elöször követnek el szabálysértést, akkor kérvényezzék ezen az alapon, hogy a bírságot figyelmeztetésre változtassák meg.
Ez mind rendben van! DE!!!! A közterületesek és a rendőrök is elkerülik a számukra "rizikós" területeket. Ilyen a Dankó-Mátyás tér-Szerdahelyi u-iháronszög.Itt egész nap folyik a bor a pálinka a sör, a kiabálás veszekedés verekedés. És mit csinálnak a kerület őrök? Havonta egyszer elmennek erre, de akkor is csak az eget bámulják! A rendőrség ugyan az! Az erkélyem előtt lévő fa már kezd kipusztulni a sok vizelettől, mert a Reményi csomagolástechnikai bolt előtt táborozó csövesek ide járnak a dolgukat végezni. Ezen körülmények miatt a Szerdahelyi u 2 lakói közül sokan árulják lakásukat. A polgármester ÚR-nak küldött leveleinkre semmi válasz nem érkezik! Úgy látom más helyekre kell panasszal fordulni, és 2014-ben meg kell gondolni a választás lehetőségét, amennyiben még a kerület lakója leszek. Bővebb információ és képek a csendes77bela@gmail.com-on kérhető.