Itt a tavasz, és vele a szokásos úthibák kijavításának ideje. A kerület által birtokolt utak és járdák rendben tartásának kötelezettsége az önkormányzat feladata és felelőssége, ezt meg is teszik. Csak ne kéne olyan sokat várni rá...

Az út még megy is, mert a kátyúk okozta károkat a hivatalon vasalják be a pórul járt autósok, teljesen jogosan. Ezért aztán a lehetőségekhez képest mielőbb ki szokták javítani, szemben a járdákon lévő hibákkal, amivel nincs annyi panasz. 

 A Futó utcát pár éve csinálták meg, de csak a Kis Stáció utcától. A Baross utca és Kis Stáció között úgy maradt - egy kevés maradék aszfalt került ide-oda a nagy kocka kövekre. Időközben, a különböző épületek felhúzása miatt elég sok teherautó okozott egyre nagyobb és mélyebb gödröket. Most végre ez a rész is megújul.

Ugyanakkor a kis kockakövekkel kirakott, felújított rész is egyre jobban tönkremegy - hála az épülő Corvin Sétányhoz erre járó dömpereknek. Itt is kellett egy kis idő, mire újra kirakták a 3,5 tonnás korlátozó táblát.

Régóta bosszantja a gyalogosokat a Bródy Sándor utcában ez a gödör. Most úgy tűnik, ezzel is kezdenek valamit - a szegély már kész, lyuk kivágva, csak a friss aszfaltot várjuk.

Ugyanakkor a legnagyobb megújulást a Corvin Sétány produkálta, nyert is mindenféle flancos díjat, de a cserépben kirakott zöldnek nincs gazdája - legalábbis úgy tűnik. Szépen senyvednek, a közelben hiába van csicsás szökőkút, nem kapnak vizet. Fél éve még így néztek ki, mára meg így:

Ez közterületnek néz ki, ergo ez is az önki hatásköre - viszont a zöldet a negyedet megújító cég rakta ki. Olyan, mintha a két gazda közül egyik se törődne vele.

Valahogy nem fér a fejembe, hogy a megújított részek további karbantartása miért nem szerepel a tervekben. Jó példa erre a Mátyás tér, ahol szintén nem oly'rég fejezték be a felújítást (ismét), fákat, bokrokat és virágokat telepítettek - de gondozásuk, karbantartásuk nincs megoldva. Még csak kis kerítést, vagy kőperemet se tettek, így a kutyások trágyázzák (jóazavirágnak, nem?), az itt strázsáló közteres meg inkább félrenéz ilyenkor. Vizet ezek sem kapnak, csak az égből.

Jó gazda az önkormányzat? Nálatok hogy megy ez?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr372879688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hi!

bár én kutyás vagyok, és MINDIG felszedem a kutyám után a piszkot a Mátyás térrel kapcsolatban azon sok más is zavar... Kicserélték az összes lámpát, de otthagytak vagy 3 nagy rohadó szürkét is... gyönyörű. A mozgó oszlop nem müködik, pedig egy ideje már használni kellene, mert boldog boldogtalan beáll autóval. Kb 1 hete ott állt 3 rendőr épp mentem vásárolni mikor áthuzott egy pizzafutár a sétáló utca részen, nem 10-zel... a folyamatosan szétdobált szemét, szétütött és rugdosott táblák, és a részeg és nem részeg hajléktalanokról már nem is beszélve... szóval sok minden ami zavar... :(

Üdv
Az ilyesmi dolgokat nem tudom megérteni. Kiteszik a cserepes növényeket, áruház elé, vagy bárhova, és azért mert egy cég teszi ki, akkor már nem is kell locsolni?
Mert nem az övé?...
Mi a cél? A rothadó növények az áruház előtt?... Egy kancsó, bele víz és pl. akár a takarítók, akár egy portás, bárki locsolhatná!!! Szégyen! De az egész gondolkodás is!!!...
A Dankó utca Kálvária tér felőli részét is most csinálták meg, kicserélték a macskakövet aszfaltra.