Képviselő

Címkék: képviselő polgármester járda

2010.11.29. 11:19

 Állítólag a polgármesternek elege van abból, hogy mindenki minden problémával - a legapróbbal is - őt keresi meg, neki ír, hozzá fohászkodik. Pedig minden választási körzetnek van képviselője, minden tér, minden utca, minden sarok tartozik valakihez.

Ennek ellenére a polgármester drága idejét nem kímélve személyesen ellenőrzi például a parkolási rendszer újrafestését; de azt is hallottam nemrég, hogy a beszakadt járdát is az ő felügyelete mellett javították ki a Bródy Sándor utcában.

Ilyen volt...

Ilyen lett.

Hogy mindenhez ért, ahhoz nem fér kétség, de vajon tényleg ez a dolga? Tényleg ezért kapja a fizetését? Tényleg erre kell időt szánnia? Miért van akkor a többi képviselő, bólogató jánosnak?

Igaz, hogy a Bródy-Horánszki sarkán álló járdán lévő lyukat betömték, viszont kicsit feljebb egész vicces a helyzet: nem elég, hogy egy parkoló óra szűkíti a járdát, óriási gödör is éktelenkedik ott - évek óta. A csapadékos időben rendszerint megtelik vízzel, amit különbözőképpen hidalnak át - szó szerint. Tavaly télen egy sor tégla segítette az erre járókat, most viszont egy raklap ad biztos (?) és vízmentes átkelési lehetőséget.

Próbáljuk meg a terület képviselőjét elérni, és intézkedésre sarkallni. Szilágyi Demeter, a kerület honlapján megnézhetjük fizimiskáját, eddigi életét, de elérhetőségét nem. Van neki fogadóórája minden hónap 2. keddjén 14:00-16:00 között. Két óra, ennyit tud szánni elfoglalt idejéből a választóinak. 

Pedig a testület - még az előző, persze - elfogadott egy olyan határozatot, miszerint:

A 2010. október 3. napjára kitűzött önkormányzati választásokat követően megalakuló új Képviselő-testület tagjai számára indokoltnak tartja új notebook-ok vásárlását, összesen 18 darabot, mely eszközök beszerzéséhez fedezeteként a 12201-02. cím előirányzatát jelöli meg maximum bruttó 3 600 000 Ft értékben.

Egy szép új laptop mindenképpen hasznos a munkavégzésben. Jó az, ha nem papírokat kell átnyálazni, jó akkor is, ha a testületi ülésen - oly'megszokott módon - az utolsó pillantban kapják meg az előterjesztéseket. Jó lenne arra is, hogy kapcsolatot tartsanak a választókkal...

Persze, ehhez az is kellene, hogy a választók megtalálják a képviselőjük elérhetőségét. Mondjuk az sem ártana, ha a képviselő időnként bejárná a körzetét, beszélgetne emberekkel, ismerné a környéket - a képviselőség szolgálat, nem?

Arról nem is beszélve, hogy a parkolóőrök és a közteresek minden nap járnak erre...

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr1002472358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem ne a képviselő aszfaltozzon, és ne a polgi méricskéljen, inkább talán működtessenek egy intézményrendszert, meg lehessen tudni, miért ki (melyik cég) a felelős, és lehessen nekik üzenni. Bár ez jelenleg teljesíthetetlennek tűnik. Valóban nem ártana, ha legalább az elérhetné a kerületatyákat, -anyákat, aki energiát fektet ebbe:-)
Annyira cuki, ahogy itt nyüglődtök. Ajánlom, hogy nézzetek már körbe más kerületekben. Itt legalább van fejlődés, látszik, hogy foglalkoznak a kerülettel. Amúgy ha valakinek csak eggyel több az IQ-ja mint neked, Leslie, akkor be tud jelentkezni. Felhívja a központi számot és kér időpontot, én már kértem, pont Szilágyihoz!
Aggodalomra semmi ok, van, ahol még rosszabb a helyzet - Józsefvároson belül is. És hogy milyen is az a "fejlődés", ami Józsefvárosban "történik", akkor egy kis olvasnivaló:

frigyes.nolblog.hu/archives/2010/11/19/Szljegyzet_a_Jzsefvrosi_nkormnyzat_2010_december_1-i_kzmeghallgatsra/

frigyes.nolblog.hu/archives/2010/08/02/Corvin_s_Szigony/

frigyes.nolblog.hu/archives/2010/03/03/Jozsefvaros_Szigony_utcai_csatornaepites__avagy_Kocsis_korzetvezeto_Oszodje/

frigyes.nolblog.hu/archives/2010/02/16/Budapest_Jozsefvaros_-_Bokay_Janos_utca/

Kedves Fülecske!
Bejelentkezni?? Amikor a magasságos sokadik titkárnő azt közli, hogy majd három hét múlva tudja megmondani, hogy mikor tud időpontot mondani? Amikor ÉVEK alatt sem képes egy fideszes képviselő válaszolni? Na ja... egy FideSS párttagsági jó sorozatszáma sem árt a sikeres bejelentkezéshez, ugye?

Egyszóval a FideSS pártpropagandán, és Kocsis körzetvezető által maga köré felépített személyi kultuszon, és annak kommunikációján kívül is van élet...

Na igen... a képviselők személyes használatába kerülő laptopokra van 3,6 milla - ugye? Azért valaki megnézhetné például a Horváth Mihály téren a Futó utca torkolatában lévő 10 centi mély (!) lyukat az úttesten, közvetlenül a csatornafedél mellett. És az sem tűnt fel senkinek, hogy a Bókay-Tömő kereszteződésben szó szerint elnyeli a föld a macskaköveket - egyre nagyobb területen. Ráadásul ott, ahol a SOTE klinikái miatt nagy a mentőforgalom!
Közmeghallgatásról, kissé megkésve…

Én nem tudom, hogy a közmeghallgatásnak nevezett közelhallga(tta)táson a hosszú polgármesteri és rendőrtiszti bevezető (minek?) után, ha végre szóhoz jut a „köz” is, miért ne lehetne egy kimért időtartamot adni, legalább az elsőízben felszólalóknak, ahogy az a képviselőknek is szokás, a „rendes” testületi ülésen.
Miért akar rátelepedni a Hivatal, erre az évi egyszeri alkalomra is, melyet „közszólásra” engedett. Túl merész gondolat azt kezdeményezni, hogy maga az érdekelt lakosság szervezzen egyszer (?) kölcsönös meghallgatást a Hivatallal közösen, ahol is az Ő választott képviselője töltené be a mediátori szerepet, akárha a „jól bevált” önkormányzatival együtt. (És akkor ez utóbbi legalább felhagyhatna végre cenzori szerepével, akinek túlbuzgó igyekezetét, láthatólag még a polgármester is megsokallta. Hálátlan szerepében, miszerint „csak elvenni minden lényegi kérdés élét, és elkerülni a konkrét válasznak még az árnyékát is, s ha másképp nem megy, hát letorkolni a kérdezőt”, talán még ő sem érzi jól magát. De helyzetbe kell, hogy hozza a válaszadót, hogy az, a kenetes közhelyeiből sikerrel száműzhessen minden konkrétumot, ami a szóban forgó ügy érdemi megoldása felé mutatna.
És ez már félsiker; ezek után az írásbeli válasz üres lózungjai nem más, mint könnyed ujjgyakorlat.
És hogy az érintetteknek, - köztük nekem is - , akik eddig ehhez a parasztvakításhoz asszisztáltak, miért nem jutott ez eddig az eszébe, azt én nem tudom…
@fülecske: Milyen fejlődés? Nézz már körül a Blahán! Nézz körül a Népszínház utcában! Nézz körül a Köztársaság téren!