BeBic

Címkék: ajánló civil bringa

2010.09.24. 08:54

Megint megmutatták a bringások, megkerülhetetlen tömeget alkotnak már. Sok ember azonban nem mer az úton menni, járdán kerülgeti a gyalogosokat, a saját félelmét a gyalogosok félelmére cserélve. Nem jól van ez így, hiszen a járda a járókelőké - kis gyakorlással az úton jobban lehet haladni. 

Na meg a rendőrök is bírságolnak ilyenért - ha olyanjuk van. Szerencsére csak kampányszerűen, de azért ne várjuk meg...

„Bringával járnál a városban, de nincs mindenhol bicikliút és félsz az autók között? Nem ismered a KRESZ-t? Gyere el a Magyar Kerékpárosklub Belvárosi területi szervezete által indított Bebiciklizés akciójára!”

Az ingyenes program egyszerre népszerűsíti a kerékpározást, ülteti el a kulturált együtt-közlekedés gondolatát a fejekbe és eközben biztonságos biciklizésre is nevel.

Miből áll a program?

Hétvégenként az egyik nap kora délutánján 2-2 gyakorlott túravezető klubtagunk 5 fős csoportokat vezet végig a belvárosban. A túraútvonalat úgy alakítottuk ki, hogy több belvárosi kerületet érintve, egy kezdő biciklista számára legalapvetőbb kerékpáros közlekedési szituációkat bemutassa. Nem titkolt célunk tudatosítani, hogy a biciklinek mint járműnek az úttesten a helye, ezért mutatjuk be, hogy a járdát a gyalogosoknak meghagyva, folyamatos odafigyeléssel és kis gyakorlással bárki biztonsággal tekerhet a forgalomban. Az út során a legfontosabb pontokon megállnak, amikor a túravezető elmagyarázza az odavonatkozó szabályokat és a résztvevőkkel átbeszélhetik a konkrét helyzeteket, személyes tapasztalataikat, a felmerülő kérdéseket.

Állandó időpont:


Minden hónap második és negyedik vasárnapján, 14-16 óra között a kék metró Arany János utcai megállójánál, a Kerékpárosklub Belvárosi Területi Szervezetének szervezésében.

Ezekkel a szavakkal indítottuk útjára kezdeményezésünket, melynek során a kevésbé gyakorlott biciklistákat szeretnénk rövid elméleti és gyakorlati oktatás révén több bátorsággal felvértezni és ezzel hozzájárulni a kerékpározás mint mindennapi közlekedési alternatíva elterjedésének elősegítéséhez és kultúrájának széles körben történő megteremtéséhez.

 

Most vasárnap is! Gyere, és hozd a félénk barátnődet is! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr682315179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.