Átvizsgálás

Címkék: pénz bolt

2009.01.25. 18:49

A Futó és Nap utca sarkán lévő boltban nem ajánlatos vásárolni, legalábbis a felirat szerint. Azt nem tudom, mennyire veszik komolyan a saját kiírásukat - nem mertem bemenni, hiszen MINDEN ESETBEN átvizsgálnak, jól. Nem csak a csomagomat, de a ruházatomat is; és mi van akkor, ha nincs nálam mindenről nyugta??

Felszámolták a "hugyozóst"

Címkék: kertész blaha

2009.01.24. 18:34

Hello,

Ismered a Blahát, a padok mögötti részen, a parkoló autók előtt van egy bokros rész. Mi, akik itt lakunk, erre járunk csak úgy hívjuk, hogy a hugyozós, mert a csövesek általában ide végzik a dolgukat. Meg is van az eredménye, nyáron iszonyat bűz terjeng, pláne egy kis eső után, ami feláztatja az emberi végterméket.

Egyrészt megértem, hiszen közel s távol nincs egy nyilvános WC, ahová az ember bemehet, a mekiben is fizetni kell, szerencsétleneknek ez a legegyszerűbb megoldás. Ha ételosztás van, utána szaporodik meg igazán az ürítés! Na meg a szemét is, áldom is annak a nevét, aki kitalálta, hogy múanyag tányérban kell adni a babgulyást minden szerdán, de arra nem gondolt, hogy mi lesz a rengeteg üres tányérral - de ez egy másik sztori.

Szóval, ma erre járva azt láttam, hogy a FőKert munkatársai dolgoztak itt, visszanyesték a bokrokat, összeszedték a leveleket, és felásták a földet. Ennyi, felszámolták a bokrok takarását, most nem lehet idevizelni, mert....de akit nem érdekel, hogy látják-e, továbbra is idevizel.

 

De legalább az illúzió megvan, hogy talán mégsem.

Üdv: Nándor

Kirakat.Verseny

Címkék: kirakat fantomház

2009.01.22. 09:31

Jó az, ha vannak emberek, akik fontosnak tartják a város kinézetét, és erre versenyt és díjat szerveznek, tervük szerint évről évre kiírva azt. A Nagykörúti versenyben automatikusan részt veszünk, hiszen a József körút szerves része, és kirakat is akad bőven. Az már egy plusz jóhír, hogy nem csak részt vesznek a kirakatok, de nyernek is!

Ilyen a dr. Lenkei portálja, ami a József körúton található. Nyert. Nekem személy szerint nem tetszik, de ez a magánvéleményem (a kirakott hangszórókon érkező áldásos reklám is megérne egy misét vagy posztot); viszont az jutott eszembe, talán azért nyert, mert mellette nagyon nagy kontrasztot nyújt ez:

Ez egy eladó ház. Vagy épület. Központi helyen van, a Blaha egy köpésre, és így néz ki. A tervek szerint vagy hotel, vagy apartmanház készülhet belőle - ha valaki kifizeti érte a kilenc millió ajrót (plusz ÁFA) és megcsinálja. Addig viszont itt rontja a levegőt a látképet, a kifeszített transzparens - amely hirdeti az eladását - leszakadt, csúnyán lóg.

Igencsak kétlem, hogy ezt így bárki megveszi, a környék ugyanis tele van hotelekkel. Lehetne benne bármi más, szociális lakás, underground szórakozóhely, romkocsma, graffiti gyűjtőhely, hajléktalan szálló - és reggelig lehetne sorolni. 

Vajon meddig marad így?

pÓÓÓsta

Címkék: reklám posta levél

2009.01.21. 09:20

Olvasom a Homáron, hogy Szily ismét hasznosan tölti el az idejét Brüsszelben, tesz a fogyasztókért a maga módján: felnyomta a Postát, mert csak. Igen, a Magyar Posta megérdemli.

Erre egyik reggel mi fogad a postaládámban? Egy levél a Magyar Postától. Na, mondom, ez szép, megint kaptam valamit, amit eltörtek/téptek/kutyultak, és kérik, hogy a maradékért menjek be. Kiveszem, kibontom, volt benne egy szép levél, meg egy megcímzett válaszboríték.


 

Nézem, olvasom, és kiver a víz. Azt írják, kaptam novemberben egy képeslapot külföldről. Stimmt. Olaszországból. Így igaz. Bedobták a levélszekrénybe. Ez is helyes. De miért jegyzik ezt fel és ki jogosította őket az én adataim gyűjtésére? Kinek áll ez érdekében, ugye.

Kérnek továbbá egy választ arra vonakozóan, hogy meg vagyok-e elégedve a képeslap bedobásával. Mivan?? Persze, szépen be volt dobva, nem csúszott el, könnyen ki tudtam szedni. Nem volt gyűrött, koszos, maszatos - de ha követik, ezt ők is tudják!

Kérdik továbbá, hogy itthon voltam-e? Miért? Ha nem vagyok itthon, a postaláda akkor is a helyén van, bele lehet dobni bármit.

Mi értelme van ennek az egésznek? Talán olvasták Szily feljelentését, és úgy beszartak a várható kivizsgálástól, hogy gyorsan javítani akarnak? Bár úgy lenne!

Egyelőre azonban csak azt látom, hogy kutakodnak az adataimban.