Átvizsgálás

Címkék: pénz bolt

2009.01.25. 18:49

A Futó és Nap utca sarkán lévő boltban nem ajánlatos vásárolni, legalábbis a felirat szerint. Azt nem tudom, mennyire veszik komolyan a saját kiírásukat - nem mertem bemenni, hiszen MINDEN ESETBEN átvizsgálnak, jól. Nem csak a csomagomat, de a ruházatomat is; és mi van akkor, ha nincs nálam mindenről nyugta??

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr29901774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

„A rendõr az igazoltatott személy ruházatát, jármûvét átvizsgálhatja, ha azt a személyazonosság megállapítása, a valószínû veszély elhárítása, bûncselekmény vagy szabálysértés elkövetésének gyanúja szükségessé teszi.”
forrás: zsaru.hu

Tehát kiemelem, ha nem egyértelmű: a RENDŐR vízsgálhat át ruházatot.
A taskadat sem vizsgalhatjak at, esetleg megkerhetnek, hogy mutasd meg.
Vissza sem tarthatnak attol, hogy kisetalj, csak ha buncselekmeny alapos gyanuja all fenn (pl. tetteneres, kameraval megfigyeles, stb.)
Mi a szar ez bolt vagy pénmosoda??

Van élő emberi lény aki bemegy oda??
vuk_
Nagyon vágod ezeket a dolgokat, ismered a pityingert meg a váradit?

"Felnőttem a gettóba,
A mamám nekem azt mondta
Inkább fiam te vedd el
Minthogy tőled vegyék el...

Lopni, megyünk lopni
A Pityinger, meg a Váradi
És lopni, megyünk lopni
(senki nem szól ránk)"
Van egy ilyen a Dohány u.-Erzsébet krt. kereszteződés közelében is, 74-es troli megállójánál, fotók vannak kitéve, hogy az illetők a boltban nem vásárolhatnak, mert korábban a boltból loptak.
Ebben a házban lakok. Sokszor megyek be, ha valami épp nincs otthon. Engem még egyszer sem vizsgáltak át. Akik miatt ki lett téve ez a szöveg azok szerencsére magukra vették, és mára már nincs szükség a feliratra.
Kiírhatták volna úgy is, hogy "a sötétebb bőrű, rendszeresen betérő, de semmit nem vásároló embereket" vizsgálják át...
Akkor meg azon menne a hiszti. Mindenki tudja kiknek szólt és miért... Ennyi, ez is 8ker....