Zebrajt!

Címkék: út hazai felhívás járda zebra

2009.12.03. 17:15

Gyalogosok ezrei szembesülnek napi szinten azzal, hogy rájuk a másodrendű közlekedő szerepét osztotta a nagyváros! A zebrák zöldjének rövidsége miatt a gyalogosok gyakran futni kényszerülnek mindennapi közlekedésük során – akár bevásárlószatyrokkal megpakolva, akár babakocsival, vagy kisgyermekkel – félelmet és frusztráltságot érezve, miközben egy az úttesten számukra kijelölt „biztonságos” helyet vesznek igénybe. A Budapest Korzó erre az abszurd problémára szeretné felhívni a figyelmet rövid, látványos akciójával, egy a „Zebrajt!” elnevezésű zebrás futóversennyel.
 
A verseny a Rákóczi út egy jellegzetes zebráján, a Síp utca és a Puskin utca közötti 11 másodperces visszaszámlálóval ellátott gyalogos zöldjén lesz. Ez az emblematikus átkelőhely jól példázza a Rákóczi út jelenlegi állapotába kódolt problémahalmazt. 
 
 
A csoport kiemeli, hogy sokszor az élhetőbb környezet eléréséhez szükséges változtatások nem igényelnek extra anyagi forrást, mindössze az amúgy is tervezett fejlesztések jobban átgondolt, megfontoltabb kialakítását, adott esetben (lámpa)programozást, a résztvevő intézmények közötti párbeszédet, a civilek és a használók véleményének kikérését és figyelembevételét. Ezek betartásával megvalósulhat, hogy valami ne csak a tervezőasztalon tűnjön működőképesnek, hanem az érintett terepen, az életben is. Az akció nem az autósok ellen irányul, hanem egy a közlekedésben résztvevő minden csoportot figyelembe vevő szemlélet érdekében kér szót, hogy köztereink a közösség minden tagja számára használhatóbbá, élvezhetőbbé és fenntarthatóbbá válhassanak.
 
A futóverseny helye és ideje: Budapesten, a Rákóczi út Síp utcát és Puskin utcát összekötő zebráján december 4-én, pénteken, 14:30-kor.
 
 
 

 

Igazából én egy nyugdíjas csoport versenyzését nézném meg szívesen, lemérve, ki hány métert tett meg a 2x3 sávos autópálya átszelése közben, az oda-vissza távokat összesítve, és úgy hirdetnék eredményt. 

Főleg úgy, hogy közel két méteres magasságommal én sem érek át teljesen.

Gyertek ki Ti is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr761571642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mi mindennap használjuk azt a zebrát a kislányommal, és már jó időket futunk (9-10 másodperc) a gyerek nagyon élvezi, én már kevésbé... Aztán vannak még játékaink:
1.) Ismerd meg, mit látsz, pisifolyam vagy vízpatak?
2.) Ugord át a kakit anélkül, hogy belelépnél!
3.) Hogyan tudod befogni az orrod úgy, hogy ne essen ki a kezedből a tele bevásárlószatyor?
4.) Budapesti stepbystep: 7-es buszra föl, 7-es buszról le. Nehezítheted 2 teli bevásárlószatyorral és 1 illetve 2 gyerekkel. A babakocsi már durva...
Én ezt a versenyt még (biztonsági okokból üres) babakocsival is megrendezném. Aztán lenne még aluljáróba babakocsival le- és aluljáróból babakocsival feljutó verseny is.
Aztán lenne még metróba jutó verseny is ugyancsak babakocsival.