Pisifoltok

Címkék: wc járda tisztaság

2009.09.30. 08:44

Az egész város tele van velük. Lehet emberi vagy állati eredetű, tény, hogy sokszor, sokáig szaglik, majd utána is újra és újra felelevenedik egy-egy kiadós zápor hatására. Mindig örülünk neki!

A szombati, Népszínház utcai új metrómegállóban megrendezett deszkás/graffitis buli kapcsán páran úgy gondolták, érdemes megörökíteni a pisifoltokat. Festékkel. Sárgával.

Megtalálhatóak a Rákóczi út és a Népszínház utca között, a Luther utca sarkain. Szépek? 

Fotózás közben az egyik sarkon oda is jött egy parkolóőr, hogy vajon mi lehet ez a sárga, girbe-gurba vonal itt a járdán? Mondom neki, pisifolt, megörökítve. Nem hitte el, szerinte ez egy művészeti produkció, hiszen a közepe olyan sötétebb...

Nos, a végeredményt lehet így is tekinteni. 

Viszont pisilni mindenki menjen az arra kijelölt helyre! No de hova is?

Az állatok - és ezek kutyák általában - a kijelölt helyre, futtatóba. De ezeket nem takarítják - szokott jönni a sirám - a bűzbe, mocsokba nem engedem a kutyám! Viszont itt meg emberek járnak, gyerekek, akik azért esnek-kelnek. A cipő talpán ugyanúgy bekerül a lakásba, mint a kutya mancsán. Megoldás lehet az ilyen gazdinak a láthatatlan kutya.

Az emberek meg...a közvélekedéssel szemben nem a hajléktalanok tehetnek az utcán folyó vizeletről, hiszen általában a fiatalok kocsmázás után janizásból bármelyik sarkon gondolkodás nélkül hugyoznak. Úgysem ott lakik, vagy ha igen is, ki emlékszik a borgőzös hajnali tettekre? Rajtakapni, megbírságolni úgysem fogja senki...

Jó tudni azt is, hogy az Állampolgári Jogok biztosa a nyáron hozott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy legalább a  játszóterek közelében létesíteni kellene közvécéket. Kár, hogy nem kötelező jellegű az ajánlása...

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr691416894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A fák töve nem volna jó? Előbb-utóbb egy fa csak szembe jön.
Bizony több nyilvános WC kellene,mert ha valakit elfog a szükség, bekéredsszkedhet egy Presszóba, fizetni ott is kell, de egy csöves? Be sem engedik, miből fizessen?
A fák pedig előbb-utóbb kipusztulnak, ha állandóan odapisálnak.
Ha valakit rajtakapnak, büntetésül elkellene takaritattni vele a piszkát,ott és azonnal.
Laza számításaim szerint,a Blahán, Keletiben, Asztórián, stb... ha 50 Ft-ért lehetne bemenni, és napi 150-200 használóval számolunk, akkor napi 7500-10.000 Ft-t kapunk. Tehát a klotyó,-és kéztörlő papír, villany, víz, szappan ki is van fizetve. Út a munkába program keretén belül, pedig meg lenne az állandó személyzet.
Teljessen automatta Wc-ket (mint a Köztér sarkán volt annó) lehetne nem forgalmas helyekre is telepíteni.
Ezt híjják csak akarni kell lehetőségnek :D
Pussz az önkormányzatiaknak! :D
A másik, pedig az, hogy aki összepisálja a köztereket, Pl: Blaha és környéke, azt 50.000 Ft-ra kell büntetni, mert jellemzően részegek teszik, akik a kocsmában elfelejtik használatba venni a klotyót!
Persze ehhez a közterület felügyelőknek nem csak az autósokat kéne bazírgálniuk, hanem kicsit a tényleges munkályukat is tenniük kellene.
Pusszantom a közterület felügyelőket is! :D
Aluljárók is tele vannak emberi ürülékekkel , de szerintem még állati is van.A köztéri illemhelyek meg szépen lassan el tünedeznek vagy már el is tüntek.
"a közvélekedéssel szemben nem a hajléktalanok tehetnek az utcán folyó vizeletről" hááát, igaz is meg nem is. A mi utcánkban van Budapest legközkedveltebb hajléktalan ellátó intézménye. Az ablakom az utcára néz. Az utcán minden kb. 15. percben pisilnek egyet. Hajléktalanok. És ez így igaz. Persze egyszer, a fülledt nyári napok egyikén, megállt egy terepjáró csodálatos, csitti-fitti fekete,kiszállt belőle egy bizonyosan nem hajléktalan állampolgár, biztosan kőkemény adófizető polgártársunk,és pisilt egy kellemeset fényes nappal hétköznap, aztán a beszélgető partnere is kedvet kapott hozzá, így aztán pisiltek kettecskén.Ennyi pisilő embert életemben nem láttam, mint az alatt az 1 év alatt, amióta itt lakom.Nem beszélek még a hányásról, melyet rendszeresen kerülgetek a kislányommal és persze, ha lúd legyen kövér, a kapunk előtt időnként emberi fost, ha jobban tetszik szart mosok le kb. hetente egyszer. Szeretnélek megkérni benneteket, hogy érdeklődjetek a RÉV8-nál (velem már nem nagyon áll szóba Alföldi Úr, a szegények és az elesettek megmentője)mikor is készül el az évek óta ígérgetett nyílvános WC a környékünkön? Puszi
Minden évben előkerült az önkormányzatban a nyilvános vécék kérdése. Végül mindig le is került a napirendről, mert összességében többe került volna - nem pénzben, hanem kapacitás-lekötésben - mint amennyire hasznos lett volna.

Ugyanis: akik a közterületet használják illemhelynek, azoknak csak töredéke használná a vécét. A működtetésük pedig embereket kötne le, akiket a Józsefvárosi Közterületi Rendszerből kéne kivonni.

Újra napirendre fog kerülni a kérdés, mert az "Út a munkába" program és a parkolás visszavétele meg fogja többszörözni közterületi embereink számát.

Üdv

Takács Gábor
Kifogások, mindig azok a fránya kifogások. Programok jönnek-mennek, napirendek, napirendek után, felszólalások, közgyűlések, közmeghallgatások, polgármesteri fogadóórák, civil fórumok, eceteraecetera. A lényeg elveszik, a tettek helyett, szájtépés megy, örökkön-örökké. A pénzek elfolynak. Mi a hiba? Mi a tehetetlenség oka? Miért bújunk folyton közhelyek mögé? ( az emberek gondolkodását, hozzáállását kell megváltoztatni...) Miért akarunk utópisztikus célokat elérni? Mire valók a törvényeink, szabályaink, ha nem tartatjuk be? Ez olyan, mint amikor a gyereknek azt mondjuk: Nem szabad megtépni az ovistársadat!Csúnya dolog, ne csináld! Amikor meg megtépi, akkor adunk egy puszit a fejére és megdicsérjük!! Mit akarunk Mi?
Miért tartanak egyesek városban kutyát?
@elegem van: mert egy-egy faradt nap vegen meg lehet oket kinozni, peldaul fel lehet oket logatni a tiszta ruhak koze
Ha esetleg fel lennének állítva a nyílvános Wc-k, és a nyitásuk után a Közterület felügyelőket a Munkájukra bírnánk, mondjuk csak 2 hónapig, és kiszabnák az illemtelenkedőkre a lehető leg magasabb büntit, minimum 10.000 Ft-ot, akkor Megszünne az a jellemző ammónia szag, amit pl a Blaha áraszt.
DE!! Ha a Wc-k nélkül, de elkezdenének végre Erre is figyelni, akkor Is Müködne a dolog...
Azonkívül, ha biztossá válik a szankcionálás, El fog tünni a probléma....
És fizetni is fognak...

takacsgabor
....
Ugyanis: akik a közterületet használják illemhelynek, azoknak csak töredéke használná a vécét. A működtetésük pedig embereket kötne le, akiket a Józsefvárosi Közterületi Rendszerből kéne kivonni.
...