Bicikli

Címkék: bringa hivatal parkoló józsefváros

2009.09.10. 09:09

 Nekem már nagyon hiányzik. Nem működik a bal karom még teljesen, nincs benne annyi erő, hogy a kormányt meg tudjam tartani - de rendesen járok gyógytornára, és reményeim szerint az őszi CM-en részt tudok venni. Te ott leszel?

Criticalmass

Egyébként is ideje lenne tenni valamit a kerületben a tárolók ügyében, tegnap is ilyet láttam az önkormányzat előtt: 

 

Látszik, hogy szeretné megóvni a bringáját az ellopástól, hiszen U-lakattal zárta le -  de egy Demszki karóhoz, és még csak annyit sem tett, hogy a hátsó kereket a vázzal együtt zárja össze. Elég, ha csak valaki leemeli a karóról, és már el is tekert vele.

Megkértem az önkormányzat biztonsági őreit, figyelő tekintetüket vessék már arra is időnként, hátha megmarad a gazdájának, amire kicsit húzták a szájukat, hogy ők a kocsikat vigyázzák, nem feladatuk a bringa megmentése, de emberségükre apellálva úgy tűnt, meggyőztem őket.

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a Hivatal előtt nem csak autók parkolására kialakított hely lenne, hanem egyszerű bringatároló is? Egy autó helyén elférne 6-8 kerékpár, biztonságosan ott lehetne hagyni, ha hivatalos ügyet intéz az ember. Jelen pillanatban csak az autó mögött látható kuka elég stabil, hogy hozzákösd - azt viszont nem engedik a biztonsági őrök, mert a parkoló autókkal együtt már nagyon leszűkítik a  járdát.

Megoldás kellene, hiszen egyre nagyobb hangsúlyt kap a bicikli a városi közlekedésben. A fenti, rosszul lakatolt kerékpár megmaradt - fél órával később, amikor visszafele jöttem, pont ott volt a tulajdonosa. Felhívtam figyelmét könnyelmű tettére, kiderült, nem is gondolt erre - no meg nem fért át az U-lakat a keréken is.

Reméljük, mielőtt lesz megoldás. A Magyar Kerékpáros Klub belvárosi szekciója (MK Belvár) már tavasszal tárgyalt az önkormányzattal, akik nem zárkóztak el semmitől, csak pénztelenségre hivatkozva azt várták, hogy a bringások finanszírozzák...de hát az autók parkolóját sem az oda állók alakították ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr871372451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Várd meg a bringázással, amíg rendesen felépülsz! Így is elég sok baleset ér.
Hollandiából hozattunk a kerékpárunkhoz kerék bilincset pluszban van a robogókhoz használt lánc.Remélem így nem lopják el a biciglinket.
ui: Hollandok biztos adnának valami tippet:)
Ugye nem ilyesmi az a "robogókhoz használt lánc":

ebike.hu/termekek/kiegeszitok/zar/gorgos-zar/2916/
A kép bal-felső sarkában látható táblák is megérnének egy külön post-ot:
Hogy lehet ott parkoló zóna, ahol "Várakozni tilos" ?
Amúgy a megoldás még mindig jobb, mint amit a NyUFIG-nál látok, ahol a rokkantlift tartósínjéhez kötözik oda rendszeresen a bicajokat.
Csendben megjegzyem, mint biciklizni sem tudó, hogy az autósok elég tetemes adó fizetnek azért, hogy autót tartanak és legyen hol megállniuk....
@Tron65: Rájöttem, itt csak a polgármesteri hivatal dolgozóinak kell fizetni....
@Mariannka51: ha ezzel arra célzol, hogy a bringások nem fizetnek mindenféle adót, amiből út készül - akkor a gyalogosokat is el kell zavarni a járdáról, és ott is autók menjenek.
Viszont ha azt vesszük, hogy az autósok az általuk okozott károkat fizetik meg az adóban, máris más a helyzet.
@Lesley: Inkább arra céloztam, hogy a befizetett adókból lehet(ne) parkolót építeni....
@feb: Nem ez a típusú.Kintről van az is.
Ahogy elnézem ez könnyen kinyitható lehet de lehet,hogy tévedek?
Sajnos Hollandia területén is lopják a bicigliket.
@Mariannka51: Nem kötelező ám autót tartani.