tegnap este nem szenvedtem biciklisbalesetet. mert nem nyitották rám az ajtót. nem jött ki a rendőrség sem és a mentő sem. a mentős viszont alaposan megvizsgált. közel jött és ellátott aztán sokáig maradt és nem sietett tovább öt perc után. sérüléseim nem biciklisbaleset következményei.  

egy kézzel nem szenvedek a nagybetűkkel sem.

szóval a kolónia-telep víztornyába invitált a szomszéd blogger, egyszeri alkalom, remek fotókat lehet csinálni, persze hogy megyünk! már majdnem ott voltunk, amikor egyszer csak azt vettem észre, hogy a bringa helyett az aszfalton ülök, a mögöttem jövő zs. pedig egy fekete autó ajtajából szedi ki a bringáját, és közben egy ilyen párbeszéd zajlik:

- mi a faszért kell itt biciklizni?!
- mi a faszért nem használod a tükröt kiszállás előtt?
- mé' nem a járdán bicikliztek?
- a járda a gyalogosoké, az úton kell közlekedni! 

azzal a lendülettel vettem is elő a telefonom - egyben volt - és tárcsáztam a 112-t, a földön ülve. mondom, dupla bringás baleset ért minket, ajtónyitás következtében. sérülés? igen, borzasztóan fáj a bal könyököm, nem működik a bal kezem, fogni nem tudok. oké, akkor küldi a mentőt is. vajda péter utca 4 előtt ülünk. rendben, várjuk.

- most kihívtad a rendőröket is?
- ki.
- ezért?
- ezért. na meg a hátizsákban van a fotógép, nem tudom, sérült-e. 
- háát...jól van. itt leszek a pályán, focizunk, ha jönnek, jövök én is. jól vagytok?
- nem teljesen, de megleszünk.

felhívtuk gyorsan bloggertársat, hogy ne várjon feleslegesen, aztán anyut-aput a barátokat, és várakozás közben összeraktuk, mi is történt: kicsapta az ajtót, ami a kormányom jobb szélét ( meg a kezem) érte, első kerék keresztbe fordult, én meg egy nem túl elegáns, féloldalas tigrisbukfenccel feltúrtam az aszfaltot, bal kezemre érkezve, és átfordulva a hátamra. az ajtó még jobban kinyílt, és a mögöttem érkező zs. - bár lassított és próbálta kikerülni - szintén nekiment. ő a combját ütötte be a vázba/nyeregbe, illetve a tenyerén lett véraláfutás. nekem a jobb lábszáramon lett még két tenyérnyi zúzódás + horzsolás, fotógép megúszta, már csak a kiérkező egységeket várjuk, cigizve.

+20 perc: nénózást hallunk, látunk is mentőt, de megállt az utca elején. biztos nem a miénk.
+20 perc: csörög a telefonom, a rendőrség kérdi, mégis hol vagyunk?! kollégák keresnek már negyed órája! mondom a címet, vajda péter 4. ott nem lehetünk, mert ott a mentő és a rendőr. pedig de, mi itt vagyunk, de mintegy 100-150 méterre látunk egy mentőt. ha úgy könnyebb, akkor a néggyel szemben van a 25, jöjjenek oda. 

i
Nagyobb térképre váltás

 

meg is érkeztek közben a mentősök, akik kiszállva a kocsiból mintegy 2 méterről kérdezték meg, jól vagyok, ugye? mondtam, nagyobb bajom nincs, de rohadtul fáj a könyököm, és nincs erő a kezemben. jó, akkor bevisznek a kba-ba. rendben, de még megvárom a rendőröket. akkor be tudok menni én is, ugye? hová, mi az a "kba"? hát a központi baleseti ambulancia, tudja hol van? tudom, de nem tudnak várni? annyira sok sürgős hívásuk van? igen. oké, menjenek de legalább adjanak valamit, amivel a karom felkötöm. ember eltűnik az autóban, majd egy perc múlva közli: nincsen. mivan?! nincs egy darab géz, amivel a nyakamba kötöm a kezem?? ember széttúrja a kocsit, és voilá! mégiscsak van. felkötjük, elhúznak csendben. ha sürgős hívás van, bekapcsolják a szirénát, nem?

közben megérkezik a rendőr is, egy kerületőrséges autóval, 2 kerületőrrel,  meg egy közteressel. első dolguk, hogy számonkérik, miért nem pontosan mondtuk meg, hol vagyunk, mert ők a v.p. 4 előtt kerestek. de hát az itt van, mutatom az utcatáblát. nahát, tényleg...

rendőr közben felvette az adatokat, autós elismerte hibáját, anyagi kár, személyi sérülés? van, könyököm látja, bringa pedig...hát, a hátsó váltóm nem megy, a kerék szorul, kormányról lepattant a marokváltóm darabja és a fogó is...nem tudom, 6-10 ezer körül lesz, de majd a szerelő megmondja. oké, kívánok-e feljelentést tenni? nem feltétlenül, ha meg tudjuk beszélni. persze, persze, mondja az autós, adok pénzt, megadom a számom, aztán ha nem elég a szerelésre, hívjál, és megyek, itt dolgozom  nem messze. jó, akkor majd én adom a számlát, a biztosítód meg kifizeti, gondolom.

na, ez kész - gondoltam - mehetünk? rendőr nemlegesen ingatja fejét, az üti kiküldi a helyszínelőket...minek? mert kell. jó, rendben, várunk megint...

+20 perc múlva megérkezett a helyszínelő, aki előadta magát rendesen: szondát fújtunk, felvette volna az adatokat ismét, mondván, a kolléga újonc, majd ő jobban tudja...mi meg mondtuk neki, hogy megbeszéltünk mindent, köszi, hadd menjek már röntgenre.  az nem úgy van, ha már kiment, akkor feljelentést ír, járhatunk majd idézésekre szépen. ne már, nem akarunk! jó, akkor jöjjenek félre kicsit...szóval, ha beérek a kórházba, ne mondjam, hogy baleset ért, mert akkor az orvos hivatalból továbbítja a rendőrségre, és neki ismét ki kell szállni. mondjam azt, hogy elestem. az autósra bírságot szabott ki, mi meg eltoltuk a bringát a balesetibe.

ott már nem kellett olyan sokat várni, megnéztek, röntgen, kiderült, az orsócsont könyék felőli végénél repedt el  keresztben, mintegy háromnegyedik - válltól csuklóig gipsz. 

összesen 3 óratelt el a bukástól a gipszig. 

azóta félkarú óriásként vívok a mindennapok dolgaival: a tisztálkodástól a cipő bekötéséig.
ezt is két napig írtam. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr441306463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én a rendőrség hozzáállásán nem csodálkozom.
Engem amikor a lakóparkban megtámadtak és bementem, ahelyett hogy helyszíneltek volna ott ültem hajnal 1 ig. Nem írhattam alá a jegyzőkönyvet, csak ha vállalom, hogy hajnal 3-4 körülig megvárom a helyszinelőket és kimegyek velük. Mivel másnap vizsga volt, és szerintem azonnal kellet volna keresni a tettest, így jegyzőkönyv aláírás nélkül elsétáltam a putris VIII ker örsről. Aztán 1 hónap múlva jött idézés. Persze aznap reggel 9-re amelyik napon délben hozta ki a postás a levelet. Írtam tértivevényt, hogy hogy van ez. Hónapokig semmi válasz. Majd ment a rendőrkapitánynak levél. Átvette. Hónapok óta arra SE SEMMI VÁLASZ.
Ja kérem jó így a statisztika. Nem is történt semmi. Csak azt nem értem hogy mire jó a térfigyelő kamera ha nem nézik vissza.
Így persze a biztosítom se fizetett, mert nem volt jegyzőkönyv! Durva!
Jobbulás kívánok neked Lesley!
Jobbulást!
Átérzem fájdalmad... hasonlóan jártam, csak motorral.. igaz, ott nem az autós volt hibás, hanem a technika tréfált meg. De amit mentő-rendőrrel meg kellett élnem... grrr
Mielőbbi drótszamarazást :-)
Jegyzőkönyv!!!
Egyrészt sokszor utólag derül ki hogy pontosan mi is ment tönkre és mennyiért, így helyszínen nem lehet zsebre lejátszani, később meg már bottal ütheted. A nem anyagi kárétr (kéztörés) is minimum tízezreket lehet kérni, nem árt a nevelő szándék.
a Lesley életében keletkezett üres felület inspirálóan hatott a Szigeten a baráti kreativitásra ... bizonyítékok itt:
hopsz, nem sikerült beilleszteni a képeket, de elküldöm a kódot Lesleynek, hátha kiteszi :-)))
Kicsit gyakran ér biciklis baleset Lesley!
Vigyázz magadra!
Közlekedés rendészeten voltál?
Általában az autós baleseteket legyen biciglis vagy gyalogos gázolás ott intézik.
Remélem most már jól vagy.
@stabika: Kellett volna jegyzőkönyvet kapnod!!!
Közlekedési baleseteket a Hungária krt-on intézik a Közlekedés rendészeten!!!!!