Sajtó

Címkék: újság önkormányzat józsefváros

2009.07.01. 15:14

Az önkormányzat többféle módon kommunikál az itt élő emberekkel: hirdetmények, plakátok, helyi újság, tévé. Újságból van több is, a helyi - kicsit sem objektív - lapon kívül itt van még a Helyi Téma, és az "ellenzéki" lap, a József körút is; a kicsikról nem is beszélva (Magdi, Palotanegyed

Aztán itt van az önki saját honlapja, ami persze használhatalan, de nem zavarja őket - újabb média felületet vásárolna, olcsón. És milyen feltételekkel!

Hirdetési szerződés, melynek tárgya: a(z) Önkormányzat közigazgatási területén legalább 30000 db példányszámban, illetőleg Budapest valamennyi kerületében, legalább 8 oldal terjedelemben, max. 350 mmx 450 mm illetve annak megfelelő 42-55 gr. újságnyomó papíron, színes kivitel (4 + 4 szín), közvetlen postaládás, vagy osztópontos terjesztéssel, legalább heti rendszerességgel, legalább egy éve folyamatosan megjelenő ingyenes, nyilvántartásba vett, tartalomszolgáltató időszaki kiadvány felületének évente legfeljebb 44 alkalommal, esetenként 4 oldal terjedelemben történő bérlete nyomdai feldolgozásra alkalmas hirdetési anyagoknak a szerződésben meghatározott méretben, terjedelemben és megfelelő minőségben történő közzététele céljából.
A szolgáltatás keretében elvégzendő feladatok részletes meghatározását az ajánlattételi dokumentáció tartalmazza, illetőleg feltételei a tárgyalások keretében kerülnek véglegesítésre.

Az alkalmasság minimumkövetelménye(i):

Az előző 3 évben rendelkezik legalább 1 db, Budapest Józsefvárosi Önkormányzat közigazgatási területén legalább 25 000 példányszámú, legalább hetente megjelenő nyilvántartásba vett időszaki lap, legalább fél éven keresztül folyamatosan végzett, kiadására és háztartásokhoz történő ingyenes terjesztésére vonatkozó referenciával.

Ilyen nem nagyon van - melyik lapot terjesztik hetente? Na meg nem is értem, mikor a saját lapjában is tud közölni információkat. Közelednek a választások, azt látom csak...

A helyi újság működése így néz ki:

A Józsefváros újság kiadója 2007 óta a Józsefvárosi Kulturális és Sport Kht (www.orczypark.hu), a költségei így a kht. költségvetésének része.

Ez az összeg kb. hét éve változatlan, 65 millió forint, miközben az újság kiadásával járó feladatok 2007 óta megnőttek.

Ez az összeg fedezi:

(1) az újság kiadását (2 hetente, évente 22-23 lapszám);

(2) nyomdai költségeit (változatlan támogatás mellett 2007-ben 47.000 példányról 55.000 példány kiadására lett kötelezve a kiadó)

(3) a szerkesztőségi munkatársak megbízását, alkalmazását;

(4) a terjesztést, ami 2007 óta az emelt példányszám bevezetése óta szintén szélesebb körben történik ugyanakkora támogatás mellett

(5) és 2007 óta ugyancsak ebből az összegből kell megoldani a 32esek terén található szerkesztőségi iroda fenntartását, rezsijét is; ( az előtt nem volt a lakosság számára elérhető szerkesztőségi irodája az újságnak)

(6) továbbá, előzetes döntések megszülettek arról is, hogy ugyancsak változatlan támogatás mellett ismét újabb feladatot kap a kiadó: az újság internetes megjelentését, egy hírportál üzemeltetését/szerkesztését is meg kell kezdenie a közeljövőben (jelenleg csak pdf-ben olvashatóak a lapszámok). A tervek szerint egy dinamikus, élő honlap társulna az újsághoz, amely nem feltétlen csak a nyomtatatva is megjelent híreket tartalmazná, szeretnénk, ha interaktív tartalmak, akár kis riportfilmek, videók, képes-hangos híranyagok is megjelennének.

Nem csak új honlap lesz, hanem a kerületi újságnak is saját oldala, ahol esetleg videók is lesznek? Mi történik, megtáltosodtak? Még a végén Twitteres ügyfélszolgálat is lesz....

Kíváncsian várom, mi - és főleg hogyan - valósul meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr401217569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A legutóbbi Józsefváros újság választásról szóló cikke kivágta nálam a biztosítékot.
A címe az volt: Minden második józsefvárosi a Fideszre szavazott.

Hogy mer valaki ilyet leírni 36%-os választási részvételnél.
Az emberek 18%-a szavazott a Fideszre, nem 50.

Hogymenneazannyábaazilyen!
Hát én ritkábban kapok Józsefvárosi Újságot mint 3 éve. A Palotanegyed cimű lapot pedig egyetlen egyszer kaptam....Helyi Théma 2-3 havonta egyszer....szóval nagyon várom az új honlapot.....
feb:

Attól függ. Végülis helyesen írták a cikkben, max betehettek volna még egy keveset:
"Minden második józsefvárosi (aki elment szavazni) a Fideszre szavazott."

:)
Rednose:

Nem mindegy, hogy hívnak a kurvák vagy kurvának hívnak...

Ha csak két ember ment volna el szavazni, és az egyik a Fideszre szavaz, akkor is lehetett volna ez a cikk címe.

Az a baj, hogy a Fidesz valószínűleg el is hiszi, hogy az emberek fele rájuk szavazott.
Bár ez "csak" EP választás volt, gondolom az önkormányzatinál sem lesz ez másként.