Elcsaptak

Címkék: szolgálati közlemény autó baleset bringa

2009.06.16. 15:26

Bringával közlekedem, hiszen ez a leggyorsabb városon belül rövid távolságra. Teljesen szabályosan közlekedtem - igyekszem mindig betartani a szabályokat (nehogy szó érje a ház elejét) - mégis én kerültem a földre.


Nagyobb térképre váltás

Az történt, hogy a Népszínház utcán haladtam a Fiumei felé, elértem a Teleki teret, amikor a Karácsony Sándor utcából óvatoskodó autós - teljesen a másik irányba nézve - a gázra lépett, és nekem kanyarodott. Látva, hogy nincs meg a szemkontaktus, lassítottam, de elkerülni már nem tudtam a gyorsuló autót. Bumm! Első kerekem begyűrte, a váz közé szorult lábaim meg földhözvágtak. Egyből kis közönség gyűlt össze, egy öreglány oda is kiabálta, milyen jó, hogy nem mentünk gyorsabban, mert akkor nekem hat óra! Egy arra jövő autós kérdezte, hívjon-e mentőt, de nem volt rá szükség.

Bajom nem lett, az ijedtségen kívül csak a lábszáraim sajognak, no meg a seggem sem örült a kemény aszfaltnak. Viszont a kerekeim...az elsőben nem is nyolcas, hanem vizesnyolcas lett, a hátsó megúszta egy küllő kitörésével. Félreálltunk, emberünk sajnálkozott nagyon, mondván, 30 éve vezet, de bringást még nem ütött el soha - én meg 13 éve bringázok a városban, és sosem ütöttek még el. Nem is nézett felém! Tudja, teljesen elismeri a hibáját, de annyira rossz az a kereszteződés, hogy borzasztó. Ismerem a helyet, megértem, de akkor is, minden irányból meg kell győzödni a továbbhaladáshoz. Közteresek amúgy is vannak itt, nekik hivatalból kellett volna eljárni - de egy sem volt közel s távol. Vajon miért?

Nem hívtam rendőrt, adott egy ötöst a kerékre - ami pont ki is jött, szereléssel, mindennel, hála Csarnok melletti szervíz jófej szerelőjének, aki villámgyorsan megoldotta, és mehettem tovább. Azt még lelkemre kötötte, hogy legközelebb mindenképpen hívjak rendőrt, ők pedig adnak rendesen ÁFÁ-s számlát, amit be lehet vasalni a biztosítóján - vagy legalább kérjek több pénzt. 

Tanulság? Az nincs. Hazafelé már kissé feszültebben tekertem, nyomot hagyott azért...

Viszont ezt a kereszteződést jó lenne már megoldani valahogy, gyakran van esemény itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr701188956

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: 8ker - Elcsaptak - a folytatás 2009.06.17. 18:27:39

[...]vagyok) jól meg is fogom nézni magamnak! (2009.06.17. 13:10) Elcsaptakrednose: az árakat összehasonlítva olcsóbb a VK :) a[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huhh, remélem tényleg nem lett bajod. Én sem komálom azt a helyet, főleg a Karácsony S. utca felől szar kijönni a Népszínházra.

Körforgalom kell oda, vagy nem tudom.
Jesszusom, jó hogy nem lett nagyobb bajod... Jobbulást neked is, és a bringádnak is! Orsi
Jobbulást!

Én a térképen a jobb felső uton szoktam kocsival jönni (Teleki térrel van jelölve az utca). A Karácsony S. felé haladnék tovább.
A Karácsony S.ből jövő autók meg mennének a Népszínházon.
Kérdés: Kinek van elsőbbsége?
Én haladok egyenesen, ők fordulnak balra, tehát nekem?
Vagy én fordulok balra aztán jobbra, és nekem?
Vagy hogy?
Mert ez sokszor nem egyértelmű a két irányból jövőknek.
Érdekes ez a csillag alakzat...
Huh, vigyázz nagyon és jobbulást! Ki fog nekünk jó kis posztokat írni, ha elgázolnak... :-)
Uh, azért jó, h megúsztad. De igaza volt a szerelőnek, legközelebb automatikusan hívj rendőrt. Sokszor ki sem derül ott helyben minden sérülésed, és nem is tudsz hirtelen tisztán átlátni mindent.
Mázlista vagy, de ilyenkor mindíg kell a rendőr, mert azzal a papírral amit ad,mehetsz biztosítóhoz kártérítésért.Ha eü bajra gyanakodol, a kórház is hasznos lehet (ha mussz). A másik dolog, elég sok autós ússza meg néhány ezerrel, így viszont lesz tanulság. Gyógyulj meg mielőbb. :-)))
(én is főleg autózom, de ha időm engedi napi másfél órát lenyomok) Fő az óvatosság.
jobbulást Lesley!
és mivel nem tudtam a csarnok melletti szervízről (új bringás vagyok) jól meg is fogom nézni magamnak!
Jobbulást! Máskor hívj rendőrt. Személyi sérülésnél mindig.

"legközelebb pedig adnak rendesen ÁFÁ-s számlát" - ezzel most jól bemártottad őket :)

@automentesnap: nem igazán, mert siettem ,és nem vártam meg a számlát. Kicsit vártam, de számolgatták, hogy beleférjen az ötösbe - én meg otthagytam, és eljöttem. Nem olyan hely, ahol zsebre tennék, számla nélkül.
Sajnálom. Jó, hogy nem lett komolyabb bajod.
A Csarnokhoz közeli jófej szerelő a Nándi?
Szerencséd hogy ennyivel megúsztad.
Lányom 6 hét pihenőre kényszerült de komolyabb is lehetett volna ha nem fogom erősen.
Orczy tér zebra ahol a troli fordul ki az Orczyra. Nekünk zöld autós nem áll meg rohan lányom lába meg csattan , autós tovább hajt..
No comment ezek után