Kommandó akcióban

Címkék: civil jó dolog kommandó

2009.05.21. 17:41

Na, ma elmentem megfigyelni, hogy boldogulnak a fiatalok a felnőttekre való rászólással. Előre meg van határozva az önkéntesek között, mikor, hol és mennyi ideig vigyáznak a rendre, de inkább a tisztaságra. Ma három fiú a Mikszáth Kálmán teret figyelte 90 percen keresztül. Általában 

A SOTE könyvtára előtt, a bokrok mögött, félig takarásban várt a felmentő sereg: 2 rendőr, egy ifjúság-védelmis rendőrnő, 2 kerületi közteres és egy kerületőr. Szemmel tartották a fiatalokat, ami nem volt nehéz, hiszen sárga láthatósági mellény volt rajtuk és gumikesztyű.

Pont egy "akció" zajlott, amikor megérkeztem, egy hajléktalant figyeltek árgus szemmel, mindhárman, aki annak rendje és módja szerint a pad alá ejtette az addig szívott cigaretta csikkjét. A fiúk azonnal szóltak, nem kellene ott hagyni, hiszen tele a tér kukákkal. A marcona, talpig feketébe öltözött kerületőr nézte, mi történik, de a delikvens lehajolt, felvette a csikket és elsétált a kukáig. Végig követték tekintetükkel a tettet, majd nyugtázták azt.

 

Szücs Péter, a CaPE elnöke elmondta, a kiválasztott területet ilyenkor sokkal alaposabban tisztítják meg, hogy szembeötlő legyen az eldobott szemét. Az eddigi tapasztalatok pozitívak, mindenki zokszó nélkül teljesítette a gyerek-kommandósok kérését - mondjuk, elég határozottan szóltak - és folytatják tovább. Ha minden jól megy, akkor ősszel már rendszeresítik, és minden délután kis csapatok róják majd az utcákat, tereket. 

A rendőrök és közteresek sem ácsorogtak tétlenül, rengeteg turista találta meg őket térképpel, merre van az arra, a közteresek meg a tilosban parkoló autókat büntették végig - kerékbilincs is került egy német rendszámú kocsira, ne tudjon meglógni csak úgy...

Jó volt ez a bő félóra, amit ott töltöttem, azt láttam, hogy rendben működnek a dolgok, ha akarjuk. Palotanegyedben már most, aztán később talán az egész kerületre ki lehet terjeszteni ezt a fajta nevelést.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr251135898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon-nagyon jó ötlet! Elkéne az egész városban ez a kommandó.
annyira kíváncsi lennék arra, hogy mit mond a kissrác a bácsinak, miközben határozottan rámutat a bűnre...

félek, olyan leszünk mint Svejc :)