Népszínház utcai fák

Címkék: utca szemét fák

2009.04.27. 16:04

Nem nagyon szeretik az emberek ezt az utcát. Az egyik végén a körút, ott a villamos végállomás, mindig zsúfolt, mindig tele van szemetelőkkel, a JociPlázába jövő-menőkkel, csomagokkal, illegál árusokkal a ficakban....sorolhatnám. Elhagyva ezt a sarkot viszont gyönyörű széles utca fogad, impozáns épületekkel fogva közre a kellemesen széles járdát.

Pár éve megjelentek a fák is. Igaz, hogy csak dézsás, de a kis jövevények alját virágokkal, bokrokkal tették színesebbé. A fatartó ládák mellé új padok is kerültek, érezhetőne javítva a környék hangulatát.

Egy dolog nem változott: a kukák száma. Kevés van belőlük még mindig, és ezért - no meg a bunkó embertársaink miatt - a dézsák földjét nem csak a növények teszik szinessé, hanem a szemét is.

Bizony, nem szép dolog. Külön ember takarítja a fák tövét, egyenként kiszedve a csikkeket, csokipapírt, zsebkendőt, és közben erősen csóválta fejét. Megkérdeztem, mi a baj, mire azt felelte, teljesen felesleges kiszednie hetente, macerás melóval a szemetet, hiszen minden héten újra így néz ki. Az meg nem jut eszébe senkinek, hogy a földesládák oldalára egy-egy kukát kellene rakni, és oda dobálnák az emberek a piszkukat....

Azt kell mondanom, igaza van. Kedves illetékesek! Érdemes néha meghallgatni a nép szavát!

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr331089501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajnos tényleg rengeteg a bunkó,igénytelen barom, és nem hiszem, hogy a ládákra (vagy ládák mellé) szerelt szemetesek megoldanák a problémát...:(
Tegnapi eset (bár nem a 8. hanem a 10. kerületben játszódott, de mindegy):
Aki az Örsre szeretne eljutni, jellemzően a 9/109 busszal, majd Kőbánya alsónál a 3/62 villamosra átszállva teszi. Énis.
Utazom a buszon, egy "párocska" is. Telitömött szatyorral, mintha bevásárlásból jönnének (elsején?). Már a buszon kiszúrtam, hogy a csomag tetején felbontott dobozos sör van.
Na ez a doboz repült egy laza mozdulattal a "bozótosba", miután leszálltunk a buszról. A megállóban van szemetes.
A kultúra odaát van...