Archívum

Címkék: utca szemét díszburkolat

2009.04.09. 19:02

Így hívják az Ötpacsirta és Reviczky utcák sarkán lévő pincét. Legalábbis tavaly még ez volt a neve, idén már Fecske névtáblát láttam kint - Gnutella sem részletezte. Egyebet viszont igen.

Szia!

Ide járok könyvtárba, elég gyakran kell most, a vizsgák közeledtével, és bár a feltört járdáról írtatok már (mégsem történik semmi), azért ezt is érdemes lenne ország-világ elé tárni. Arról van szó, hogy a sarkon lévő étterem/kávézó nem bérel kukát, egész egyszerűen kirakja zsákokban a szemetet. Ebben a környezetben ez felháborító, mégiscsak a kultúra egyik fellegvára a könyvtár, itt a Nemzeti Múzeum, a Magyar Rádió, patinás épületek, szép környezet, és akkor itt egy halom zsák, kirakva az utcasarokra, mint valami faluban.

Nem tudom, kinek kellene szólni, hogy ez ne ismétlődhessen meg, nem ez az első eset, hogy ez a látvány fogad. 

Üdv: Gnutella

Nos, így kapásból talán az ÁNTSZ, illetve a közterületet felügyelők találhatják érdekesnek a helyzetet, de ők nem szívesen járnak arra, ahol munka van.

Itt a nyilvánosság elé tárjuk. Ha találkozol ilyen, vagy hasonló érdekességgel, ne légy rest, pár szóban írd le, és küld el ide, hátha változik valami.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr231056381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyébként Budapesten tényleg nem szokás, de pl. Belgiumban _az egész országban mindenhol_ így rakják ki a szemetet. Ők hozzá vannak szokva, a külföldiek (köztük a magyarok) meg ki vannak akadva. Pedig szép színes zsákok :) (a szelektált hulladék típusától függően)
@airdace: Már ha ugye a zsáskot az FKF-től veszik. Mert ha nincs rajta logo, akkor nem fizették meg a zsák árában a szolgáltatási díjat - vagyis nem vihetnék elvileg el a kukások.
Teszek rá, mi a szokás külföldön, ahogyan arra is, mi a divat, ha nekem az nem áll jól. Nézd meg a képet, egyszerűen ízléstelen.
Én nem mondtam, hogy nálunk is ez legyen, csak próbáltam megvilágítani, hogy van olyan, sokszor civilizáltabbnak címkézett hely, ahol ez a szokás, nálunk ellenben heveny tiltakozást vált ki.

Budapesten mondjuk ehhez hasonló szokás a lomtalanítás, ami szintén sok embert zavar, szerintem meg mégis egy hungarikum, hogy az utcán láthatjuk, mi tör föl a lakások belsejéből. Spontán helytörténeti kiállítás :-)
Hogy aztán a hiénákról ne is beszéljünk.. az is humoros, ahogy így lefoglalgatják a dolgokat és ülnek, mint kiskakas a szemétdombon.
Jajaja, a lomtalanítást valamiért én is bírom nagyon :) Tényleg jó látni, hogy mik kerülnek elő. Konkrét biznisz alakul köré :) De az annak rendje és módja szerint, csak alkalmi "kiállítás".
fecske az, és nagyon jó hely egyébként :)
Pontosság végett:

A szemetet a közteresek szedték össze valami szabadtéri buli után, és bár beletelt pár napba, de végül el is szállították. Mert hát a Fecskének van kukája. Aki meg pontos információk hiányában másokat sároz, hát írjon inkább a Blikkbe...