Beterjesztések

Címkék: rendelet józsefváros

2009.01.13. 09:35

Azért akárki akármit mond, jó dolgok születnek itt nálunk. Itt van például az a törvénymódosítási kezdeményezés, ami azt tenné lehetővé, hogy a társasházak már 4/5-ös tulajdonosi hozájárulással fel tudjanak újítani, ne kelljen 100%-os egyetértés. Ez remek kezdeményezés - főleg, ha szétnézünk a városban. Elég sok lepukkant épület van, ahol lenne szándék is, pénz is, csak mindig akad egy ember, aki nem szeretné azt. Az előterjesztés már Draskovics "Drazsé" Tibor asztalán van, reméljük, beterjeszti a Parlament elé.

A Palotanegyed részönkormányzat / fesztivál egyik létrehozója, Szűcs Péter vállalkozó is egy jó ötlettel rukkolt elő: azon házak, amelyek aljában valamilyen vendéglátóhely működik, és kitelepül a közterületre, az azért fizetett díj 20%-a visszakerüljön a társasházhoz - azzal a megkötéssel, hogy kizárólag a felújításra lehet használni. Az önkormányzat megszavazta, és január elsejétől már hatályba is lépett. Az első kifizetések egy év múlva, jövő januárban esedékesek.

Ez sokat segít majd a kerület rehabilitációján - bár több szórakozóhely van a Palotanegyedben, mint más részén a kerületnek, azért mindenhová csurran-cseppen.

Sok ilyen határozatot még, ezekből érzi a nép, a választópolgár, hogy  dolgoznak a képviselők - ha nem is gőzerővel, de érezhetően.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr38829667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.