Csapataink harcban állnak..

Címkék: szabadság forradalom

2013.11.04. 09:55

zászlós56.jpg

 

Jutunk-e még ötről hatra,

másképpen, mint ötvenhatba'

félelemből, fájdalomból,

jutunk-e a túlsó partra?

Nem egy hétre és pár napra,

nem egy színházi évadra,

tovább tovább, nem egy évre,

meddig hat még múltunk mérge?

Meddig szívjuk egymás vérét,

adjuk magunk tál lencséért,

bokázunk a hazugságnak,

mormolunk hazug imákat?

Meddig lesünk fel az égre,

mikor mondjuk, itt van vége!

Meddig leszünk megfigyeltek,

falanszterben, hülye gyermek?

Jutunk-e még ötről hatra,

másképpen, mint ötvenhatba',

félelemből, fájdalomból,

jutunk-e a túlsó partra?

Meddig tűrünk úri dölyföt,

gőgicsélő piperkőcöt,

fejünk fölött litániát,

lelkünkben az apátiát?

Meddig hordunk vonót tokba',

s lesünk boldogot titokba'?

Egyik hallgat, másik ballag,

imitt-amott éhen halnak.

Jutunk-e még ötről hatra,

másképpen, mint ötvenhatba'

félelemből, fájdalomból,

jutunk-e a túlsó partra?

Meddig futunk magunk elől,

félelemből kivül-belül,

meddig hat még múltunk mérge,

s vastagszik a szívünk kérge?

A hatalom meddig kábít,

legyünk birkák mindhalálig?

Országomat visszakérem,

a szabadság nevében!

Jutunk-e még ötről hatra,

másképpen, mint ötvenhatba'

félelemből, fájdalomból,

jutunk-e a túlsó partra?

Ajánlás!

Csapataink harcban állnak,

aki szeret, nem hibázhat,

ne legyen a szívünk gyarmat,

segítsd ezt a forradalmat!

2013 november 4.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr895613847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A korábban vártnak több mint a duplájával, 1,7 százalékkal nőtt a GDP a harmadik negyedévben az előző évhez képest. A Központi Statisztikai Hivatal adataiból kiderül: a növekedés mögött a mezőgazdaság, az ipar, ezen belül a járműgyártás és az építőipar teljesítményének növekedése állt. A nemzetgazdasági miniszter szerint a magyar gazdaság stabil növekedési pályára állhat. Hazánk ezzel az adattal mind a piaci, mind az uniós jóslatokat felülmúlta.

„Magyarország valóban jobban teljesít, a magyar gazdaság jobb helyzetbe került.” Így reagált a nemzetgazdasági miniszter a Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön közzétett adataira, miszerint a hazai GDP 1,7 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben a tavalyi adatokhoz képest, ezzel a piaci várakozások duplájának megfelelően teljesített. Varga Mihály azt mondta: ez a szám azt is mutatja, hogy a magyar gazdaság tartós növekedési pályára lépett, így annak jövőbeli kilátásai stabilak és kiegyensúlyozottak.

„Ez a növekedés egy nagyon jó szerkezetben történik meg. A magyar gazdaság egy egészségesebb szerkezetre kezd átállni. Ez azt mutatja, hogy a mezőgazdaság, az ipar, az építőipar volt az, amelyik a harmadik negyedévben húzta a magyar gazdaság növekedését. A termelő ágazatok teljesítménye növekedett alapvetően. Tehát azt kell mondanom, hogy az eddigi statisztikák alapján az látszódik, hogy a gazdasági növekedésünk egy egészségesebb irányba mozdult el” – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter.

A kormány várakozásai szerint a GDP növekedése éves szinten 1 százalék fölött alakul majd. „2013-ban a magyar kormány éves növekedési szinten 1 százalék fölötti növekedéssel számol. Óvatos optimizmus ragadhat el bennünket is, hiszen ez a szám azt mutatja, hogy ha a harmadik negyedévben ilyen mértékben tudott növekedni a magyar gazdaság, akkor várhatóan képes lesz arra, hogy a negyedik negyedévben ennél is magasabb eredményt tudjon produkálni” – bizakodott Varga Mihály.

Tavasszal az Európai Bizottság 0,2 százalékos GDP-növekedést jósolt Magyarországnak. A mostani adattal viszont jóval felülmúlta hazánk az unió előzetes számításait – mondta a nagyobbik kormánypárt szóvivője. „Az Európai Unió egyébként ezúttal is elszámolta magát, jól elszámolta magát és lebecsülte a magyarok teljesítményét. Miközben európai adatok alapján azt láthatjuk, hogy Magyarország jobban teljesít, mint sok más európai ország általában. Tehát az európai gazdaság növekedése a vártnál lassabb, a magyar gazdaság növekedése pedig a vártnál gyorsabb” – mondta Selmeczi Gabriella.

Elemzők szerint a kedvező adat hosszabb távon az államadósság és az államháztartási hiány csökkenéséhez vezethet. „Pozitív meglepetésként kell ezt az adatot értelmezni, és az már szinte borítékolható, hogy a várt 0,7 százalékos GDP-növekedés az idei évben elérhető, sőt nem kizárt, hogy akár afölött is lehet, és ha esetleg afölött sikerülne az idei évet zárni – tehát olyan 1 százalék körül, ahogy most a Nemzetgazdasági Minisztérium is várja –, akkor a GDP-arányos mutatóinkat, például az államadósságot vagy az államháztartási hiányt is segíthet csökkenő pályán tartani” – elemezte a helyzetet Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház vezető elemzője.
Józsefváros több milliárdos adósságát pedig átvette az állam, így nincs már több hiteltartozása kerületünknek!!!Hajrá Fidesz!!!!Hajrá Kocsis Máté!!!!
Akkor hajrá MIÉP is
@SarkozyA: Ha legalább Te írnád ezeket a brosúrákat, de sajna csak bemásolod...