Épp a napokban gondolkodtam el azon, igazából ki, kik is alakítja a tereinket, amelyben élünk. Nem a lakásokat, hanem a tágabb környezetet, egy-egy teret, utcát, negyedet. Ami miatt ez eszembe jutott, az a Kiscsibész tér - ami még nem hivatalos neve, de egyszer talán - ahol az Imre csempézte szökőkút van. Szökőkút, de nem működik. Van annak már vaaaaagy....nem is tudom, négy, öt éve?

ImreKút.jpg

Emlékszünk Imrére, ugye? Ő egy az a hajléktalan lakcím nélküli, aki itt lakott a körúton és virágokat ültetett a fák alá, kis kertet varázsolt a kopár aszfalt mellé. Munkájáról videó is készült.

Most visszatért Imre, és a körúton ismét kialakított egy kertet - hogy megmaradjon egy darabig, el is kerítette. Aztán jöttek a közteresek, elzavarták, átalakította, megint kiszedették, máshová rakta és ismét átalakította.

 

 

Ronda, giccses, mi a szar ez? Ilyen és ehhez hasonló megjegyzéseket hallottam, amíg lefotózgattam Imre újabb művét. A mesterrel csak összefutottunk, de úgy tűnik, ismét itt ténykedik.

Ha hőség lesz ismét, szerintem a szökőkutat is beindítja.

Közterületeinket mi alakítjuk. Imre ott lakik, ő látványosabban.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr554674184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mit vársz a magyaroktól? Hiszen ők a világ legnagyszerűbb nemzete, most épp a civilizálatlan nyugatot akarják megtanítani az Igazságra, egy ilyen tökéletes nemzet nem fogadhat be ilyen alacsonyrendű, utcai népművészetet! Hogy képzeled???? Kukába mindennel ami más, színes, szép. Éljen a középszerű, mocskos és szürke!
És megint az áthózott szavak. Te cikkíró, van egy DEL (vagy Entf) billentyű a gépen. Próbáld ki. :D
@Desmond77: Stilisztika? Mond ez neked valamit? Nem azért nem törölte mert nem találj meg a DEL gombot, hanem mert az áthúzott szavaknak mondanivalója van.
A "csempézte" az z-vel van, apukám, a "csempészte" azt jelenti, hogy valahonnan kilopta, a hatóságokat megkerülve áthozta. Szerintem te is egy ilyen tipikus buta szociális munkás vagy, kitennéd a szíved a hajléktalanokért, csak épp ahhoz nincs elég eszed meg képzettséged, hogy ezt jól csináld. Ezért tartanak a hajléktalanok még mindig ott, ahol, mert ilyen emberek foglalkoznak velük...
A szabályokat be kell tartani! Nagyon fontosak a szabályok. Azért jók, mert ott konkrétan, 1:1-ben le van írva hogy mit kell csinálni és hogyan. Csak teljesíteni kell a leírt parancsokat.

A magyar imádja ezt. Parancsteljesítés, úúú de jó! Imádja a magyar ezt, főleg az értelmiség, állami dolgozó, EU-s bürokrata.
Jaaa és arról nem is beszélve, hogy ez az ember elveszi sok ember munkáját.
Nézzük csak, hogy kb mennyi ember szükséges hivatalosan egy hasonló objektum elkészítéséhez (szerintem):

2-3 diplomás bürokrata állami dolgozó
2-3 diplomás kert mérnök, építész mérnök
1-2 művészeti szákértő, hogy a művészeti szabályoknak muhahaha megfeleljen minden
5-6 fizikai munkás
(plusz IMF hitel ügye, ami mindenhez kell a magyarnak)

Na most ez az ember elveszi ezeknek a munkáját.

Lehet hogy a tiédet pont!
És pár ötlet, hogy lehet még jobb dolgokat kihozni abból amit ez a hajléktalan csinál:

-Valahonnan szerezni sok köbméter csempe sittet.
-Keresni jó helyeket ahol lehet alkotni.
-Építőipari vállakozások mint szponzorok.
-Mindezt neten megszervezni, akár az indulj.be oldalon pénzt gyűjteni rá (kickstarterhez hasonló oldal csak magyar)
-egy építész szakértőt meg egy jogászt keresni aki kitalálja hogy lehet ezt úgy csinálni hogy a bürokrácia ne tudjon keresztbe tenni (pl csak olyat építeni amihez nem kell engedély stb).

Na befejezem az álmodozást. Ez Magyarország. Várjuk a parancsokat fentről. :D:D:D
Ennél lejjebbről gerilla kertészkedni nehezen lehet... Szerintem amit Imre csinál, az jó és követendő, csak egyeztetni kéne az önkormányzattal is. Amúgy van egy építési telek a nyolcban, ahol zöldséget termesztenek a környékbeliek, ilyesmi projektbe be lehetne vonni a palit.
Nekem tetszik. És ilyenekbe nem engedem be a kutyámat sem, hogy összepiszkítsa. Úgyhogy dupla haszon.
@Happy trolling, asshole!:Nem mindenkinek a lopás jut eszébe. Ősi magyar kifejezés: "mosolyt csempésznek hétköznapjaiba"
Mielőtt a politika nagy szobatudósai egymásnak esnek, lássuk meg a LÉNYEGET.

A köztéri önkéntes kertészkedést gerillakertészetnek hívják és a törvény bünteti. Ugyanezen paragrafusok viszont nem képesek fellépni a családon belüli erőszak ellen, a lelki terror fogalmát pedig NEM ISMERIK.

A lényeg tehát, hogy a törvényi szabályozás logikátlan, merev, továbbá a kertészkedést KÖZMUNKÁNAK is ki lehetne adni. Mert szemetet szedetni, kertet gondoztatni, vasúti kocsit mosatni igenis lehetne! Méghozzá azokkal az emberekkel végeztetném, akik virágot tépkedtek, telefonfülkét rongáltak vagy járműveket firkáltak. Azaz a garázdákkal hozatnám rendbe amit tönkretettek. A kertészkedés csak egy remek alkalom.
Aki a mai világban, 9nszántából bármit is tesz a közért az ellőt le a kalappal.
Aki meg nyavalyog „Ronda, giccses, mi a szar ez?” annak javaslom, hogy lehet jobban csinálni, szebben, ízlésesebben stb. Nem akadályozza semmi, csak a lustasága.
...csempészte szökőkút? Nem csempéZte akar az lenni?
nekem is fura volt annó az öreg hájpolása, de végülis kit zavar a léte? a tevékenysége? bárkit is zavar, előtte nézzen mélyen magába, az évek alatt elcsalt, meg nem csinált saját hivatalos pályafutására, és utána szólaljon csak meg! ez az ember helyettük is teszi/tenné a dolgát. mindenki örömére! de bizonyosan seni kárára! ezt nem látni, ezt elvenni tőle és a várostól - bűn! (pláne épp egy olyan kerületben, ahol a hivatalosan milliárdokért átadott közterületeket nem hajlandó a szalagátvágás után sem gondozni a fenntartó)
csempéztére javítva, köszi!
@agi02: Látom te sem érted az iróniát.
Én egyszerűen eröltetettnek tarom az áthúzkodott szavakat.
Akinek azok nélkül nem mond a "lakcím nélküli" semmit, annak az áthúzott is felesleges.