Mindenki takarítsa ki a vízelvezető árkokat! - vagy valami hasonlót mondott vala Torgyán papa, és azóta is jogos ez a felszólítás, főleg esős időben. Meg utána. 

Hali!

Az elmúlt években a legtöbbször a Mátyás teret építették át, oda-vissza vagy háromszor (szerintem). Mindig van valami építkezés. Most például a nyári tábor miatt nem lehet átmenni rajta, körbe kell sétálni. Egyik irányba a kutyák és a csövesek szarkupacaik miatt nem szeretünk járni, másik oldalon meg nem folyik le a víz eső után. Felépítették a közvécét is, de meg nem nyitották.

Pedig itt van mindig őr, erre jár a legtöbb takarító, a fejesek is itt mennek el naponta a Kesztyűgyárba.

Arról meg ugye nem is kell szólni, hogy ez a szép új díszkő burkolat nincs egy éves...Megkérdezném, de értelmét nem látom úgysem válaszol senki: miért ilyen? Ki a felelős?

Üdv: Árpád

MátyástérVíz.jpg

MátyástérVíz (1).jpg

Csak csendben jegyzem meg, további öt milliós összegből fejlesztik tovább a Mátyás teret...

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr614677203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

De jó, hogy felkerült ide, reggel én is láttam ezt a megálló felőli tavacskát.
én is majdnem átmentem rajta reggel bringával. nincs sárvédőm, így kihagytam eme csodás közfürdőt.
Már nincs ott, lecsurgott, vagy csináltak valamit:)
@bizottsagiirnok: és persze minden jól van csinálva, csak ez a hüje időjárás a hibás
Ja, az eső vagy kevés (ekkor locsolni kéne, hogy ne száradjon ki a tér...), vagy sok. Mint a mezőgazdaságnál:)
Lezli, volt ígéreted, hogy a Tuholep kérdezz-felelek érkezik majd. Mikor?
A legutóbbi zivatar után a 2010-ben újraburkolt Szigony utca is vízborította lett elég nagy felületen. Ugyanis a 2010-es csatornaépítés utáni aszfaltozást olyan vacakul csinálták meg, hogy az útfelület nagy részéről nem vezeti el a csapadékvizet. Apropó: volt egy kósza ígéret arról, hogy az Önqrmányzat a minőségi garanciákat következetesen érvényesíteni fogja. E tekintetben mi is van a Szigony utca kapcsán? Vagy itt nem fontos a garancia érvényesítése és a hibák kijavítása a garancia terhére? Mert nem a Körzetvezető lakhelyét jelentő Palotanegyedben van a Szigony utca, hanem a Tuholep és nemzettestvéri sleppje által gyűlölt Szigony Gettóban - erről (is) van szó?
Most a Tavaszmező elején van tenger. Az is felújított rész.
A víznyelőhöz folyik a víz? Igen, tehát a burkolat rendben. Gondolom be is van kötve. Mivel a parkban vannak fák (igen, ez egy logikai buktató), talán néha meg is kellene küldeni némi nyomással, hogy kimossa a lerakódott szerves hulladékot. A parkőr bácsi nyugodtan megtehetné.
Tegnap jártam arra, egy FCSM-es kocsi állt ott és csapatták ki a cuccot a folyókákból.
Már kb 1-2 hónappal ezelőtt rákérdeztem erre a bizottsági ülésen, és kértem, hogy garanciális javításként csináltassák meg. Válasz nuku, így múlt szerdán újból. Most már a JVSZ-nél landolt, ülés után oda is jöttek hozzám beszélgetni róla, jó sok mindent mondtak, pl hogy kis keresztmetszetű a lefolyó, de várjuk meg inkább az írásbeli választ. Persze ettől még maradni fog a Kis-Balaton...
Sajnos simán lehet, hogy tervezési hiba, nem a kivitelezők tehetnek róla.