Folytatódik a palotanegyedi forgalmi rend felülvizsgálatának vitája: a múltkori lakossági fórumot követően a hozzászólásokat figyelembe véve az önkormányzat, illetve a tervező újabb javaslattal álltak elő, ezt lehet véleményezni majd jövő hétfőn, április 23-án 18.00-tól a Párbeszéd Házának nagyelőadójában

A legfrissebb javaslat alant látható. A legfontosabb változások:

  • A Bródy Sándor utca iránya többszörösen megforgatott lett, így nem alakulhat ki rajta átmenő forgalom sem a Baross utca, sem a Rákóczi út felől, a ki- és bejutás viszont megoldott;
  • Az új Márkus Emília utca-Rákóczi út kereszteződés forgalma a Corvin Áruház előtt lesz elvezetve a Stáhly utca helyett, ami rövidebb és a lakókat jobban kímélő megoldás
  • A Gutenberg tér közért előtti része kétirányú lesz, így megoldott a ki- és bejutás a Mária és Horánszky utcák esetében;
  • A Bródy S. utca középső részéről a Vas u.-Stáhly u. irány lesz a kijutás útvonala a Rákóczi út felé - ez egyszerűbb, mint a Kőfaragó utca felé, és megkíméli az újonnan kiépített díszburkolatos utcákat;
  • A Szentkirályi utca középső része megfordul, és a Kálvin tér felől lesz megközelíthető, így nem alakulhat ki átmenő forgalom a Rákóczi útról a Baross utca felé, és a kihajtási lehetőségek is javulnak a Szentkirályi utcából.

Remélhetőleg az első fórumon mindenki levezette frusztrációit, így most nyugodtabb hangulatban beszélgethetünk majd...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr534457843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"A Gutenberg tér közért előtti része kétirányú lesz, így megoldott a ki- és bejutás a Mária és Horánszky utcák esetében;"

Ez így valóban jobb, de a kábé mostanság befejezett új burkolat szerinti kiosztásban ez fizikailag lehetetlen. Tehát lehet felszedni, újraterveztetni, újraengedélyeztetni, etc.
@BDzsH: Ezt teljesen jól látod :)

Személy szerint azt gondolom amúgy, hogy felesleges. Bejutni be lehet a Krúdy és a Baross utca felől is (a Márián át), úgyhogy itt elég lenne kifelé engedni a forgalmat. Vagy itt befelé, a Krúdyn meg kifelé. Ez megoldaná a Barossról a Mária-Horánszky-Bródy-Somogyi egérút csábító lehetőségének elvágását is.
Amennyiben a Somogyi egyirányú lesz a Blaha és a Guttenberg tér között, akkor nincs sok értelme a Corvinnál a bejutási pontnak, mert csak a Corvin tömbjét lehet kerülgetni és kimenni a József körútra. Ha a Somogyi marad kétirányú, ahogy eddig, akkor ok.
@eszeleny: A Corvinnál a negyed szempontjából csak a kijutás fontos a Rákóczira, minthogy most nincs ilyen. A bejutás a Rákócziról a Körútra jobbra kanyarodók és az Europeum mélygarázsába tartók miatt fontos. A negyedbe bejutni a Rákóczi felől a Vas utcán, a Körút felől a Bérkocsis utcán lehet.
De amit végképp nem értek, az a Pollack Mihály téri mélygarázs megközelítésének lehetősége... Eddig se volt alternatíva a felszíni parkolóknak az ára miatt, de most oda se lehet jutni jóformán.
@airdace: Értem a válaszod, de a "negyed szempontjából" gyakran nem azonos az "itt élők" szempontjával, ami tompa, időnként szúró fájdalmat, sőt erős viszketést is okozhat a lakosnak
@eszeleny: A forgalomcsillapítást az autósok megszívják általában. Az előnyeit viszont mindenki élvezi.
A Gutenberg tér déli oldalánál miért nem lehet ilyen táblát és a testvérét alkalmazni (szembejövő forgalom elsőbbsége) úgy, hogy a befelé irányt részesítjük előnyben?
www.tabla.hu/termek/KZB005001
Szerintem erre lett kitalálva. A forgalom úgyis a töredékére esik vissza, dugót nem okozna szerintem.