Blaha tervei

Címkék: felújítás tér blaha díszburkolat

2011.03.05. 10:36

 Nicsak, mit fújt be a szél a postaládámba a tegnapi padtalan Blaha képe után! A tér átépítésének teljes tervét. Mazsolázzatok belőle szépen, van mit. Érdemes nagyítani néha, hogy a szöveg is olvasható legyen teljesen.

Itt van például a padtalanság. Ezután sem lesz, mert:

 

Aztán itt a terelés: a megállókból a téren át a plázába irányítják az embereket. Nincs ebben semmi szemérmesség, gond nélkül leírják:

 

 

Az is kimaradt az eddigi ismertetőkből, hogy ide tervezik a buszok végállomását áthelyezni az Uránia elől. Az dicséretes, hogy az Uránia elől elhozzák, és nem kell az ott élőknek folyamatos légszennyezésben élni, viszont nem látom, miért jó, ha egy kórház ablakai alatt okádják a füstöt a buszok.

 

 

Ugyanakkor szerepel egy villamos nyomvonal a Népszínház utcából a Rákóczira, ami igazán remek lenne...

 

 

Szóval van itt érdekesség bőven. Kérdésként felmerült még bennem, jó-e, ha a magánberuházó alakítja ki a közteret a saját igényeinek, érdekeinek megfelelően? 

Szerinted?

Padtalanul

Címkék: hangulat blaha

2011.03.04. 13:25

 Néha jól esik csak úgy leülni a Blahán, nézni a tömeget amint áramlik, a galambokat, amint szemtelenül szárnyalnak, a randira várókat, a zenészeket - meg úgy általában, a padon ücsörgő életet.

Elbambulni kicsit miközben zajlik előtted az élet - ezt most már csak állva teheted meg. Nincs egy darab pad sem a téren!

Hát nem sokkal jobb így? Üres tér, csak átmenő forgalom van. 

Szép új világ! A hajléktalanok kiűzve innen is, aluljáróból is - ne lássa már a magasságos eu, hogy elnökségüknél előfordulnak szegények, nincstelenek, koldusok..

 

Elvis

Címkék: szavazás tér főváros

2011.03.03. 11:39

 Elvisről neveznének el egy nevenincs teret a fővárosban - adta hírül az összes létező média pár napja. Újabb gumicsont Szeretett Fővárosunk Vezérétől, ezen aztán lehet rágódni pro és kontra, meg is teszik rendesen.

Hogy érdekesebb legyen, be is vonják a Zembereket: szavazni is lehet arról, melyik közterület viselhesse ezt a nevet. 

Nahát, nézd már, a kerület is szerepel egy helyszínnel! De tényleg nincs ennek neve? Nincs ötlet sem rá? Mintha lett volna errefelé valami csetepaté úgy 55 éve...

A résztvevők nevére mind-mind emlékszünk, a környék utcái, terei őrzik azt. Szó volt arról , hogy a megállókat is átnevezik, a BKV magyarázatot is adott rá.

De igaziból az lenne a jó, ha Elvis itt (is) élne tovább. Megérdemeljük, ha a mást nem lelünk. Szerezzünk örömöt Tarlósnak.

 Szavazzatok!