Az április elsejei tréfámnak többen bedőltek - pedig ott a "vicc" címke -, de csak a polgármester Úr reagált rá hisztérikusan. Nem ez volt az első ilyen; úgy tűnik, ha pénzről van szó, nem ismer tréfát.

Leslie! Mikor beszélgettünk mi a képviselok fizetésérol? A köszönésen kivül egy szot sem valtottunk, ha nem emlékeznél. Az is kar volt. Kisbaratom! Az allando hazudozas helyett, jo lenne, ha végre hasznos tagja lennél a tarsadalomnak és makk egészségesen, 190 centivel és 90 kiloval dolgoznal valamit, adoznal, és nem délig aludnal, az adofizetok segélyébol élnél és zsarolnal embereket. Gondolkodj el ezen, a léhutoket nem szoktak dijazni.

A polgármester a vesékbe lát! És persze ott van a mostanában divatos fidesz attitűd is, hogy megmondja, ki és hogyan lehet értékes része a NER-nek. 

Kedves Máté! Nem ártana néha lazítani is, nem mindenhol az ellenséget keresni. Főleg nem a bolondok napján elkövetett abszurditásban - azt mindenki tudja, hogy képviselő sosem mondana le a fizetéséről.

 Egy kerekasztal beszélgetés résztvevője voltam tegnap, ahol a polgármesterünk is meghívott vendég volt. Szépen beszélt ott is, elmondva, mennyire befogadó kerületünk a művészet és az újdonságok iránt - így volt ez az elmúlt évszázadokban, és most sincs ok változtatni rajta.

Viszont utána beszélgettünk kicsit, és meglepő dolgot mondott: lemond a teljes képviselő testület a fizetéséről és ezentúl társadalmi munkában fogják ellátni a feladatokat.

Leesett az állam. Mivan? Tényleg, komolyan? És mindenki beleegyezett, senki nem fog kapni fizetést? Igen, bele, nem, tényleg nem. Illetve pontosabban felveszik, de rögtön át is utalják a Józsefvárosért Közalapítványnak, amely a kerület épülését-szépülését végzi majd, folyamatosan. Nem lesz több kátyú, hiányzó kuka, szaros játszótér, és mindenhová zöld felületet varászolnak - ahová lehet, persze - padokkal, asztalokkal és kerékpártámaszokkal.

Jogász tanulmányai alatt lenyűgözte a római kor, és úgy érzi, követni kell azt a szokást, miszerint képviselő a vagyonával is felel. Mivel erre a modern Magyarország jogi lehetőséget nem ad, így inkább a fizetés nélküli munkát választották. Arra a kérdésre, hogy így is érdemi és minőségi munkát várhatunk-e a képviselőktől kicsit indulatosan válaszolta, hogy itt mindenki Józsefvárosért akar tenni, és ez fontosabb, mint az anyagiak...!

Egy ilyen összefogással hegyeket mozgathatunk meg - fűzte hozzá. Úgy legyen!

Az erről szóló döntést a legközelebbi testületi ülésen fogadják majd el. 

Kesztyűgyár

Címkék: vélemény web ház közösségi

2011.03.30. 10:50

 Végre sikerült egy honlapot összehozni a három éve lefoglalt domain néven, a www.kesztyugyar.hu-n. Eddig a közösségi ház az általam létrehozott blogon osztotta meg az információkat, és a bloghoz létrehozott emilcímen fogadta a megkereséseket.

Ennek vége. Időt és pénzt nem spórolva megszületett a saját honlap. Igaz, még nagyon üres, és nem lehet a programokat sem olvasni, de nem is ez a lényeg, sőt! Megszületett, a miénk, a mi pénzünkből üzemeltetik - az, hogy nem használható, kit érdekel?!

Jellemző az is, hogy a partnerek felsorolásában sem tudtak mást kitenni, mint a fenntartó önkormányzatot. De nem is kell más, hiszen minden innen jön: pénz, paripa, ötlet, utasítás. Segget nyalni is ide kell.

Közben a helyet is átalakították kicsit, nincs már a megszokott portás beengedés: este hat után az épület belsejében van csak felügyelő személyzet, egy olyan helyen, aminek nincs kilátása az utcafrontra. Gond egy szál se, majd vesznek kamerá(ka)t és azzal figyelik. Remek ötlet, nincs is jobb helye a pénznek, nem?

Kicsit olyan, mintha egyre inkább a józan ész ellen dolgoznának. Köszönő viszonyban sincsenek az ilyen rendelkezések a kerület pénzügyeivel - mi az a 6-7 milliárd hiány?

Értünk teszik ezeket, persze.