Emlékeztek még a nyár közepén megjelent Index cikkére a Mikszáth téren található gyomos részről? Van benne egy szép mondat: "Az önkormányzat pedig akkor fogja kivizsgálni az ügyet, ha lakossági bejelentést kapnak."

Hát kaptak. Igaz, elsőre elkeveredett - de hát megesik az ilyesmi a legjobb helyeken is, főleg, ha kényes dologról, vagy csak egész egyszerűen dologról van szó, - viszont aktív állampolgárt nem riaszt el egy ilyen malőr, megismétli a bejelentést, hátha kap rá választ. Íme:

Várjuk a CaPE reakcióját is: ők vajon tudtak-e róla, hogy ilyen megállapodásuk van az önkormányzattal?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr343267336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt a mailt küldtem múlt hétvégén a CaPE címére:

Kedves CaPE!

A Mikszáth téri virágosításra vonatkozó nyári index-cikkben, mint ismert, az önkormányzatnál azt állították, hogy a tér állapotáért, a virágosítás elmaradásáért az Egyesület felelős. Az üggyel annak idején a 8kerblog is foglalkozott.

A cikkben közölt felhívásra, miszerint kivizsgálást akkor végeznek, ha valaki bejelentést tesz, bejelentést tettem a jegyzőnek, miközben természetesen azt reméltem, hogy ti is megszólaltok, mint megnevezettek.

Némi viszontagság után (a jegyző nem ismerte el, hogy megkapta a bejelentést, és csak akkor foglalkoztak vele, amikor a határidő letelte után több önkormányzati címre elküldtem, és ragaszkodtam a nyugtázáshoz), megjött a válasz. A 8kerblogban szintén közzétett irat ( 8ker.blog.hu/2011/09/30/kiszervezes) megismételte, hogy ti vagytok a felelősök, és a vezetőváltásból fakadó szervezetlenségeteknek tulajdonította az ügyet.

Lesley akkor azzal zárta a bejegyzést, hogy reméli, ti is megszólaltok. Ez azonban elmaradt, a poszt teljes érdektelenségbe fulladt.

Magam azt gondolom, hogy az önkormányzat mindenképpen felelős azért, hogy nem ellenőrizte a tér állapotát, és ha valóban ti követtetek el mulasztást, akkor nem kérte rajtatok számon a vállalásotokat. Vagy ha nem volt teljesen világos a felelősségetek, akkor hogy nem tisztázta a feltételeket.

Azt is tudom, hogy civil szervezetet működtetni igen nehéz, és el tudom képzelni, hogy valóban lehettek olyan körülmények, amelyeket ti kezeltetek túl könnyelműen. Ezekért azonban elnézést lehet kérni, és rövid magyarázatot adni, ahogyan sokszor és joggal elvárjuk hasonló helyzetben az önkormányzattól. Azt gondolhatja az ember, hogy ez nem rombolja, hanem éppen erősítheti a tekintélyeteket. Ha pedig az önkormányzat sem teljesen kifogástalanul járt el az ügyben, akkor ezt meg lehet nekik mondani diplomatikusan. A hallgatás azonban sajnos azt látszik alátámasztani, hogy az ügyért valóban teljes mértékben ti vagytok a felelősök, amit ráadásul nem ismertek be. Az üggyel kapcsolatban konkrétan is tapasztaltam, hogy - a civilek szervezési nehézségeivel visszaélve - az ügyet a független civilek megbízhatatlanságának alátámasztására használják.

Javaslom és kérem, mérlegeljétek újra, hogy érdemesnek tartjátok-e, ha késve is, valamilyen visszajelzést küldeni az önkormányzatnak, és erről a nyilvánosságot is tájékoztatni.

Köszönettel és üdvözlettel: