Megszületett a népakarat: a választásra jogosultak  15,25 százaléka ment el szavazni. Ez nem olyan sok, a mintegy 58 000 szavazásra jogosult közül kábé 9 000 ember.

A feldolgozás nem tart így sokáig, szerintem tíz órára már meg is lesz az eredmény. Jelenleg 10% a feldolgozottság, és nagy arányban vannak az igenek.

Gyorsul a feldolgozás, már 30%:

Belehúztak az összesítésbe, ha így folytatják, egy óra múlva megvan a végeredmény. 50%:

És itt az újabb részeredmény, 80%:

Nemsoká végéhez érnek, 90%:

Itt a vége, fuss el véle! 100%:

 

 Meg kell hagyni, óriási a győzelem, ez aztán feljogosítja őket bármire. Az igenek "győzelme" alapján biztosan megalkotják a külön kerületi rendeletet a hajléktalanok közterületről való kipaterolásáról, amit a kukázással tetézve iszonyatos bírságokat fog jelenteni. Na ja, vissza kell szedni ezt a 30 milliót, amit eltapsoltak népszavazósdira...

A polgármester reggel tájékoztatja a sajtót, aztán felszólal a Parlamentben is - úgy tűnik, tényleg mindenhez ért ez a fiatalember, hiszen a hajléktalanság felszámolása, új törvény megalkotása a kitűzött cél.

A poszt folyamatosan frissül, nézz vissza időnként!

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr183254813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát csak gratulálni lehet ehhez a népszavazáshoz és eredményéhez. Először is azért, mert a józsefvárosi politikai „elit” egységesen hülyét csinált saját magából. Élükön Kocsis körzetvezetővel; és mindezt röpke 30 millióért a kerület költségvetéséből.

Lehet fényezni azt, hogy 86-94% között vannak az igenek aránya; és ezt tuti, hogy a FideSS kommunikációja „elsöprő győzelem” gyanánt fogja kommunikálni. De a leadott szavazatok 86-95%-os igenjei bizony abból jönnek össze, hogy a szavazásra jogosultak 16%-a járult az urnákhoz. Vagyis: Kocsis körzetvezetőnek egy ilyen kampány után –amibe beleadtak anyait-apait, ideértve Don Sintér látogatását, Gyarlós főpolgármester tárgybeli megszólalása, a Párt lapjává kreált „Józsefváros” újságban a veretes cikkel; a Jobbik úgymond külső támogatása, a vitézlő pártsajtó propaganda-gépezete, illetve az ellenségkép-generáló, gyűlöletkeltő kampányhadjárat, a politikai ellenfelek sározása, kriminalizálása, és választás rendje elleni bűncselekménnyel való vádolása- azt sikerült elérnie, hogy 9227 józsefvárosi ment el szavazni a kb. 58 ezerből; és ezek közül maximum 1200 Kocsis körzetvezető és kérdései ellen szavazott. Egy ilyen eredmény után feltehető a kérdés: hol van már a 2010-es kétharmados háromhányhatványozottharmad? Elvégre saját maga mellett éppenhogy 8 ezer szavazót tudott mozgósítani Kocsis körzetvezető és a FideSS – még a Jobbik külső támogatásával sem.

Ha pedig a 84% urnáktól és szavazástól való távolmaradását a saját politikai győzelmeként értelmezi és éli meg a MaSzoP és a LeMáP, akkor Komássy elvtárs és Jakabffy nagyon el van varázsolva, vagy qrvajó anyagot szívhatnak; illetve nem tudni, hogy elgurult a gyógyszerük vagy ittak rá – vagy csak annyira elmentek náluk otthonról, hogy tényleg fatális hiba volt bezárni a Lipótmezőt. Mert ez a tömeges távolmaradás tuti, hogy nem az ő politikájuk melletti „csendes” és „passzív” kiállás. Egyszerűen a nagy átlagnak elege és hányingere van a politikától és annak művelőitől – ez ilyen egyszerű.

Az egyes kérdésekre leadott „nem” szavazatok pedig úgy tűnik, hogy bedöntik Kocsis körzetvezető és kampányának egyik nagy hazugságát. Mégpedig a „nem” szavazatok száma, összevetve a bejelentett lakcím-státusszal rendelkező hajléktalanok számával, ami 2700. ezek szerint vagy nem ment szavazni mind a 2700 bejelentett hajléktalan; vagy ha igen, akkor nem mind szavazott nemmel (hogy védje az eddigi életformáját – ahogy szépen és aljasul fogalmazott Kocsis körzetvezető és kampánya). És persze a kampányban össze lett hazudozva az is, hogy e 2700 bejelentett hajléktalan mellé Kocsis körzetvezető politikai ellenfelei még vagy 1000 hajléktalan Józsefvárosba való átjelentkezését is „bonyolítják”. Sebaj: az 1200 és 2700 közötti különbségre a Jobbik majd bedumálja a „cigánybűnözőt” (Kocsis körzetvezető legnagyobb örömére és egyetértésével). Ami külön pikantériája ennek a körzetvezetői hazugság-lufinak az a 3. kérdésre adott „nem” szavazok száma, ami kb. 550. Vagyis ennyien mondtak nemet a Kocsis körzetvezető által emlegetett „hajléktalan-bevándorlás” megállítására. Azaz, ezek szerint a Józsefvárosban bejelentett státusszal rendelkező hajléktalanok is igent mondtak arra, hogy Józsefvárosból kerüljön el a hajléktalan-ellátás egy (jó) része, illetve itt a kerületben ne legyen több hajléktalan és hajléktalan-ellátó. Mindez Kocsis körzetvezető kampányban elhangzott írott és mondott állításaival szemben és ellenére történt.

Persze ami nagy kérdés: a részvételi arányok, és a szavazatok megoszlása Józsefváros egyes városrészeiben/negyedeiben, szavazóköreiben. Kíváncsi vagyok, hogy mikor lesznek ezek az adatok nyilvánosak.

Az biztos, hogy a népszavazás és annak eredménye után nincs mellébeszélés és kifogás: Kocsis körzetvezetőé és a FideSS frakcióé a pálya és a lehetőség. Ha nem oldják meg a problémákat, akkor az már egyértelműen a kudarcuk. Szerintem sokan várjuk a fejleményeket – mind időben, mind tényekben. Például arról, hogy hogyan, miképp, milyen ütemezésben és mi módon kerül Józsefváros tehermentesítésre a hajléktalan-ellátás tekintetében; és hogy mennyire lesz rend és „rend” a közterületeken.

Ezzel a népszavazással senki nem nyert – viszont a helyi politika és szereplői igen súlyosan veszítettek (pártállástól függetlenül). Nagyon is – hitelességet, demokratikus képességet, közéleti kulturáltságot, tisztességet! Úgyhogy jó lenne, ha mindenki – Komássy elvtárs, Jakabffy néptárs, Losonczy nemzettestvér, de főleg Kocsis körzetvezető – venne egy nagy levegőt, kipihenné magát, és másnap reggel kipihenten nyugodtan, higgadtan végiggondolná azt, hogy hogyan tovább; és az arcából visszavéve visszafogná magát. Mert ha a gyűlöltekből gyűlölők lesznek, az már régen rossz – és az erőszak a gyengék végső menedéke. Legyen az akár fizikai, jogi, politikai, rendvédelmi, hatalmi erőszak. Mert a „keménykedők” jó eséllyel nem erősek – csak szimplán erőszakosak.

Mindenesetre erre a jó kis gyűlöletkeltő és ellenségkép-generáló, és a politikusok exhibicionizmusának és cezaromániájának érvényre juttatására alkalmas balhéra kidobott a Körzetvezetőség 30 millát… meg amit ezen felül a pártok eltapsoltak a kampányra és szórólapokra. Bravó! Aztán jön egy hétfő, és hallgathatjuk az öntelt szövegeléseket – mint egy pocsék stand-up comedy műsoraként. Legfeljebb annyi differenciával, hogy Kocsis körzetvezető a parlamentben és a qrmánypárti sajtóban lesz nagyképű – Komássy és Jakabffy pedig az internet világában és az ellenzéki sajtóban. A kabaré lényege, hogy nevessünk, amin sírnunk kellene – de ezzel a népszavazósdival a helyi politika önmaga paródiájává silányult. Gratulálok hozzá…
Szándékosan nem mentem el szavazni, mert volt esélye az érvénytelenségnek.
Ez komoly bukás az országos politikában is ambiciózus Kocsisnak. Hiába a demagóg óriásplakátok, nem kértek a látszatmegoldásából az emberek. Nem sokan hitték el nekik, hogy itt Józsefváros egész jövője lenne a tét (lásd: fejlődés vs. "hanyatlás" plakát). Remélem tanulnak belőle Kocsisék és inkább érdemi munkával foglalkoznak.
A végleges részvétel 15,95 százalékos volt, azaz jóval egyhatod alatti.

(Az önkormányzat honlapjára ezt a százalékos eredményt nem sikerült még kirakni, de a 9227/57835-ből kijön).
www.sonline.hu/somogy/kozelet/bucsulevel-orban-viktor-halott-orszaganak-401446
Remélem nem gond egy ilyen link,ha igen akkor töröld a kommentemet.Nekem az egész fidesz ámokfutásról csak ez jut eszembe,sajnos napról-napra egyre több ismerősöm,barátom távozik ebből az élhetetlen országból,amit köszönhetünk a politikusainknak.A facebook-on az ismerőseim fele már külföldön él,azért ez megdöbbentő. Jómagam is intézem a vállalkozásom külföldre helyezését,mert nem fogok még többet adni a politikusoknak és a dolgozni nem akaróknak,majd valamelyik ország jól jár az adó forintjaimmal,mert ennek az országnak kár egy fillért is adni :((((
Nos, meglepő, de Lesli kicsit alaposabbnak tűnik az eredmények elemzésénél bárki másnál.

Tények:

A 2010-es önkormányzati választáson a szavazók 31%-a élt szavazati jogával.

A népszavazáson ennek több mint a fele részt vett. Nézzetek összehasonlítható adatokat. Kerületi, illetve nagyvárosi népszavazásokon mennyi szokott lenni az arány a választási részvételhez képest. Aztán lehet meglepődni. A józsefvárosi népszavazás az átlagosnál messze több résztvevőt mozgatott meg.

Aztán:

8.000 ember szavazott igennel. Komássy Ákos eredménye a 2010-es önkormányzati polgármester-választáson 4332 szavazat.
Nos, furcsa, ha valaki semmibe veszi saját eredményének csaknem dupláját.

Szóval ennyi. Erős felhatalmazás, természetesen élünk vele. Holnap reggel 9-kor tart a polgármester sajtótájékoztatót az elkövetkező napok történéseiről, illetve józsefváros új hajléktalan ellátási koncepciójáról. Tessenek eljönni.
Sikernek tartja a helyi népszavazás eredményét Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), a VIII. kerület polgármestere. A városrész vezetője szerint 10 ezer ember véleményét mindenképpen figyelembe kell venni.

A polgármester arról is beszámolt: Józsefvárosban hagyományosan alacsony a részvétel minden választáson, a tavalyi önkormányzati választáson például a jogosultak épphogy 30 százaléka ment el voksolni, ezért "elégedett és büszke" a kerületiekre, "különösen, mert Józsefváros történetének első népszavazása volt a mai".

Kocsis Máté hozzátette, tízből kilenc szavazó azt mondta, hogy "jó az irány".

No comment,hol él ez a szánalmas ember?
@08.szabogabor:

"A polgármester azt ígéri, ha a népszavazás nem is lesz érvényes és eredményes, mert túl kevesen mennek el, ha a nemek lesznek többségben, visszavonják a guberálást tiltó szabályt."

Itt: index.hu/belfold/2011/09/24/jozsefvarosi_nepszavazas_a_hajlektalanokrol/
@Kis ember: Mi a kérdés? Így van. Ugyanez a helyzet, mikor az igenek kerülnek többségbe. Mint most, 88%-al. rendelet marad, közterületi életvitel szankcionálása megkezdődik, Tarlóssal tárgyalás indul.
@08.szabogabor:

Értem.
Tehát egy érvénytelen népszavazás iránymutató bármiben is?
Érdekes jogi következtetés.
Nem jogi, hanem politikai következtetés. Ha valamire 8000 választó egyöntetűen igent mond 1200-al szemben, akkor az döntő erőfölény. Ennek megfelelően hozza meg a testület a törvény szerint rá visszaszálló döntést.

Valójában új döntést mégcsak nem igényel. A kukázási tilalom moratóriuma végetért,a közterületi életvitelnél meg használjuk a fővárosi rendeletet, amíg a sajátot el nem fogadjuk.
@Kis ember: az általad idézett mondat és a mostani cselekmények tökéletes összhangban vannak. Nem azt mondták hogy visszavonják hogyha nem lesz érvényes, hanem hogy akkor is visszavonják ha eredménytelen, de a nemek győznek.

Okos megfogalmazás, mert elsőre be lehet nézni mintha az ígéret arról szólna hogy érvénytelenség esetén állna, de nem erről van szó. A magyartalan mondatok csodákra képesek. Az itt hozzászólók közt is úgy tűnik van olyan nempárti aki azért nem ment el mert ha érvénytelen akkor visszavonják.
Hát ez a benézés tipikus esete...
@Németh András:

Én nem ezért nem mentem el szavazni, hanem más miatt, lásd a következő cikk.
@Németh András:

A kérdés még az, hogy vajon azért választjuk-e vezetőinket, hogy kétértelmű fogalmazásokkal félrevezessenek bennünket?
A régi vicc jut az eszembe, mikor egy híres humoristát egy estélyen megszólított egy szenátor:
-Maga humorista? Akkor mondjon egy jó viccet!
-Maga meg egy politikus? Akkor mondjon egy hazugságot!
@Kis ember: nem ezért választja őket az emberek többsége, de őket ez nem érdekli, hisz lazán megvezetik a népet, és élnek mint hal a vízben.

Egyébként meg lehet hogy van aki azért megy politizálni mert jó dolgokat szeretne tenni, de hamar megtudja hogy milyen út van kijelölve számára. Mondhatjuk hogy hibás a rendszer, de a rendszer alapjában véve mi vagyunk.

Amíg a pórnépnek elég a kenyér meg a cirkusz addig nincs gond, a rendszer él, ha egyedül mész ellene akkor meg bedarál.

Most egy fél ország rágódik azon hogy egy nyamvadt kerület (ne vedd fel) x+26. problémája körül megy a szarkavarás. Fontos ez? Igen biztos, de lenne fontosabb is...

Az élet bonyolult az emberek meg alapvetően egyszerűek.
@08.szabogabor: 8000 szavazat a 71 (57) ezerrel szember nulla. A többi csak önigazóló hazudozás.
@városjáró:
Hiszen ebben profy..,éveken keresztül ezt a nullát nyomatta'k..,amikor ténylegesen hatalmon voltak..,a valós
eredményeket azóta(is)lehet tapasztalni...
@városjáró: Pláne olyantól tök lényegtelen a vélemény, aki még csak a 71 (57) ezernek sem része;)
@08.szabogabor: a huzugság bárhonnan nézve büdös. te pedig bűzlessz tőle.
@városjáró: Az olyan messziről, ahonnan te írsz aligha érezhető...
@08.szabogabor: sajnis de. ám hogy dicsérjem is a kerületaparátus, a dankó elején lévő kis terecske padjait szépen megcsináltátok. végre használhatók. és a kálvária téri megálló várója is tiszta és rendezett. látm-lám, mindeféle jogszabályi álokoskodással is lehet rendet tartani. minek akkor cifrázni?!
@városjáró: A módszereinket vitatod, de azok eredményeit elfogadod... csakhát a kettő ugyabár összefügg...
@08.szabogabor: hogy függne már össze? ennek semmi köze a népszavazósditokhoz. nem is azért mondtam. csak hogy lásd, nem vagyok farkasvak.
mindazonáltal rendbetartani egy adott területet mindeféle diktatórikus álszabályok nélékül is lehet. ahogyan pénzt áldozni a TMK-ra is. szigorú munkakapcsolatban állni az intetmádiával is lehet mindeféle egyéb kalóda-frász nélkül is. tegyétek így, és nincsen balhé. eccerű!
@városjáró: Nem gondolod, hogy igen kevés tapasztalatod van arról, hogy lehet egy területet, vagy várost rendben tartani?;)
@08.szabogabor: "ha nincs épkézláb válaszod, ne írj hülységet se!" (Jótanácsok Könyve 1526-dik oldal, lap alja)
@városjáró: Esetedben ezt nevezné vajdapeter önreflexiónak...
@08.szabogabor: továbbra is félrebeszélsz. ezt játszod amióta ide betetted a lábad. attől még hipergáz csávó maradsz.
@városjáró: Más ügyekben is várom városjáró bölcs útmutatásait...

Tulképp emlékeim szerint az elmúlt hónapokban egyszer se sikerült semmi érdemit mondanod. Úgyhogy mégse várom.

Tudod, ez itt 8kerblog. Én nem betettem ide a lábam, hanem itthon vagyok itt is, mint mindenütt, ami a kerületemmel kapcsolatos. Ellentétben veled, aki csak kommentelgetni jár ide. Csakhogy tisztázzuk a helyes testtartást...
@városjáró: Na, csak előhoztam belőled a kalauzt;) Akarsz beszélni róla?
@08.szabogabor: tudtam ám, hogy ettől élvezel nagyot, ezért megkaptad grátisz. ízlelgesd hát bőszen.
@városjáró: Látom magadhoz tértél. Az előző epilepsziás roham volt?
@08.szabogabor:

Speciel itt @városjáró: pont arról beszél, hogy NEM függ össze a népszavazással a rendteremtés.
Úgyhogy ezt most félreértetted.
@Kis ember: Speciel értettem, csak tájékoztattam róla, hogy ez persze hülyeség...
@08.szabogabor:

Akkor rosszul kommunikáltad, mert nekem is úgy tűnt, hogy nem érted.
@Kis ember: Maradjunk abban, hogy Te nem értetted. Városjáró nagyon is, épp azon pöccent be. Nem mai sztori a miénk. Félszavakból is megértjük egymást...;)
Gáborom, hogy nekünk milyen régi a sztorim, az itt most indifferens. Ugyanis a rendteremtés nem függ össze ezzel a megbukott és érvénytelen szavazással. Az elsők között húztam az orrodta az 1999-es törvényeteket ami alapján már 12 éve rend lehetne az utcákon. Ne kavard a szoarét, mert még lejjebb süppedsz csak benne.
@városjáró: Én pedig elmondtam Neked, hogy láthatóan nem értesz hozzá, ugyanis a korábbi jogszabályok csak tettenérésnél alkalmazhatók, ami ritka, az újak pedig letagadhatatlan állapotot szankcionálnak.

A rendész-szabálysértő találkozások 95% korábban eredménytelen volt, most ez 0%. Ne érts olyanhoz, amiről lövésed sincs, és akkor más dolgokban is hitelesebb lesz a véleményed. 2 nap alatt 66 eredményes intézkedés, kiürülő terek, ez a valóság. A tied meg csak netbölcsesség.
Valóban nem étem, mi a különbség, hiszen a közterületi homeless jelenlét totál szubjektív megítélés. Mint ahogy az életvietelszerűsg is. Hacsak nem rakott az illető sátrat maga fölé - de ez egy két esettől eletkintve nem jellemző, tehát nem is bizonyítható jobban most, mint korábban. Amikor "csak" a húgyozást, "csak" hányást, "csak" a szemetelést, "csak" a rongálást lehetett volna szankcionálni. Jogi csűrés-csavarás mindez. A napi feladatok értő ellátáshoz vajmi kevés a köze.

Egyébként jól a saját farkatokba haraphattok mostanttól, tekintve hogy egy darabb szállóval se lesz ezután a nyóckerben kevesebb - annál inkább több. :))) Nem szólva a Dankó 9 kiegészítéséről - ami ugye már akkor tudott volt, amikor épp a az ilyesfajta intézmények kiebrudalásával kampányoltatatok.

Attól hogy sokszor csúsztatsz, még nem lesz igaz amit írsz.
Sajnos a főváros korábban kezdte a fűtött utca játszmát, mint mi a népszavazást, úgyhogy a végiggördülését megakadályozni nem tudtuk. A Dankó sorsát majd csak figyeld... Az új salgótarjáninál is más irányt fognak venni a dolgok.

Azt meg, ha annyira rá vagy gyógyulva valamire, amihez totál nem értesz, hogy attól se fogadod el a valóságot, aki meg igen, az a te bajod. Ha nem érted, hogy egy letagadhatatlan állapot eredményesen szankcionálható, egy letagadható, mert tettenéréshez kötött cselekvés meg nem, az már a logika minimumát is megkérdőjelezi. Hétfőtől végre eredményesen tudnak mozogni az embereink, ez meg is látszik. Ha nem törődsz a tényekkel, akkor nem tűnsz túl okosnak...
@08.szabogabor:

"A rendész-szabálysértő találkozások 95% korábban eredménytelen volt, most ez 0%. (...) 2 nap alatt 66 eredményes intézkedés, kiürülő terek, ez a valóság. A tied meg csak netbölcsesség."

Ügyfél vagyok a közterület-felügyelet egy másik eljárásában, talán emlékszik.

Két, jogilag közel azonos esettel kapcsolatban korábban azt közölték velem, hogy jogsértést az iratok alapján nem találtak. Amikor az indokolásra és az iratok iktatószámára kérdeztem, azt válaszolták, hogy a politikusok döntenek, és nem tudnak felvilágosítást adni.

Most a két eset közül az egyiket pár nap alatt elintézték, közölve, hogy az iratok alapján jogsértést állapítottak meg, a másik tárgyában nem is válaszoltak. Amikor rákérdeztem az indoklásra és az iratok forrására, a magát illetékesnek mondó vezető azt közölte, hogy ezek közlésére nincs felhatalmazása.

Konklúzió: A felügyeletük ezekből ítélve úgy működik, hogy hol intézkedik, hol nem, az intézkedést megalapozó jogszabály és ügyirat azonosítására pedig, mint mondják, nincs felhatalmazásuk. Pedig ezt törvény írja elő. Mintha egy ismeretlen döntéshozó döntene, esetről esetre a nyilvánosság számára nem megismerhető szempontok alapján.

Kizártnak tartom, hogy más folyamatszervezés érvényesül a hajléktalanokkal szemben tegnap óta foganatosított 66 intézkedés esetében.
@08.szabogabor: Sorold fel kérlek, mi az amit ma könnyebben tudtok csinálni, állagmegóvás, syankcionálás terén mint mondjuk egy, vagy épp két éve?

De érdekes az a lebegtetés is amit pl a Dankóról írsz. Vajon mit takarhat? Hiszen nemrég ugyanitt bizonygattad, hogy ti nem merészkedtek arra a csínyre, hogy olyan "politikai" környezetet teremtetek, ami ellehetetlenít jogerősan megtelepedett szociális ellátószervezeteket. Akkor tehát "jogit" teremtetek?! Kiváncsian várom ezt a jogi rést.
@városjáró: A fővárosi rendelet fölsorolja az állapot ismertető jegyeit, tényszerűen. Elég gyakori, könnyen azonosítható, nem letagdható tényállás. Sikeresen alkalmazzuk hétfő óta.

A Dankónál nem jogi eljáráson gondolkozunk. Jeleztem pusztán, hogy a jövőben el kell majd gondolkodniuk az áttelepülésen. Erről ennél több jelen pillanatban fölösleges szószaporítás.
@08.szabogabor:

Ismert álláspont, hogy a jogkövetés unalmas, az ismeretlen hátterű hivatali kézi vezérlés pedig izgalmas és hatékony.
@vajdapeterutca: Nem a jogkövetés unalmas, hanem csak Ön mostanában...
@08.szabogabor:

Október elsejétől olyan unalmas ügyekkel is foglalkoznia kell majd, mint a közérdekű adatkérések elbírálása vagy közérdekű bejelentések megválaszolása.

Terel, mivel a közterület-felügyelet működésének a törvényességéről van szó. Érdekes az olyan leendő közterületi igazgató, aki ezt unalmasnak nevezi. A jövőben jog szerint is önre hivatkoznak majd a munkatársai, amikor azt magyarázzák, hogy nem kaptam felhatalmazást a törvényes előírások betartásáraé.
@vajdapeterutca:

javítás: nem kaptaK felhatalmazást
@városjáró: Ugyanott keresném, ahol Te, mivel otthon vagyok, nem a hivatalban. A főváros honlapján van valahol a rendeletek között.
@08.szabogabor: Gondolom, hogy "valahol ott van" de tételesen hol? Az a csodás honlap ugyanis egy rakás szar.
@városjáró: Na, dolgoztatsz itt engem, mondhatom... Megnézem, csak Neked, csak most;)
Na, én is csak előterjesztéseket találok, hatályos rendeleteket nem. Frankó. Holnapig várj, most dolgom van, szerzek majd linket, vagy ha adsz egy emilt, átküldöm.
A fővárosi rendelet a 22/2011. számot viseli, itt elolvasható az előterjesztés, módosítás nem volt: infoszab.budapest.hu:8080/akl/tva/Tir.aspx?scope=kozgyules&sessionid=5975&agendaitemid=77240
Azért egy kérdés marad: korábban az volt az indok a nyolckeres rendelet szükségességének, hogy a fővárosinál illetékességi vita alakulhat ki, így az intézkedés jogszerűsége megkérdőjelezhető. Ez már mitől változott meg?
bocs, az utolsó mondatban a "már" helyesen "mára".
@bizottsagiirnok: köszi. bár kár hogy nem attól jött a link, aki hivatkozott rá...

ha jól olvasom ki, akkor a 4.§ (a Kr. 15/B.§(1) mósdosítója) foglalkozik a mi ügyünkkel. Konkrétan beemeli a szövegbe a "életvitelszerű közterülethasználat" fogalmát, illetve az "ingóságok tárolását", de azt nem definiálja. Hiszen nem is igazán tudná. Ennél fogva én továbbra is úgy látom, hogy ha akartak volna, már az eddigiek alapján is intézkedhettek volna szigorú kerület- és városőreink. Jó ha mostantól teszik, de nem nőtt számottevően a jogkörük, legfeljebb cizellálódott.

Mindez pedig továbbra sem függ össze azzal, hogy kicserélik-e a padok ülőkéit a Dankó végében, vagy sem. Hogy összeszedik-e a szart a Golgota parjban vagz sem. Hogy feltakarítják-e a Guttemberg téri galamfost vagy sem. Hogy csendre utasítják-e a Mikszáth téri yuppie szórakozókat, vagy sem.