Vita a népszavazásról

2011.09.07. 14:49

 Fura dolog történt: a polgármester és pár fideszes képviselő a szocialista párt kerületi irodájában próbálta meggyőzni egymást a maga igazáról. Először zártan, csak a szocialisták (párttagok) és a polgármester küzdött, aztán nyílt fórumon, ahová bárki beülhetett, és az előadók közt hajléktalan szervezetek képviselői is voltak.

Vicces volt, több szempontból is. Az első, nagyon durva hatás a rettenetes szarszag volt, ami belengi a Bacsó Béla végét. A meki mellett, tudod, ahol mindig ott vannak az illegális árusok, és borzasztó az ürülék szaga. Nem is értem, hogy bírják ki...

Szóval itt beszélgetett egymással dr. Kocsis Máté a kerület fideszes polgármestere, Molnár György az MSZP kerületi képviselője, Iványi Gábor Oltalom Karitatív Egyesület elnöke, illetve Bene Géza A Város Mindenkié Csoport képviselője. A hallgatóság minden egyes felszólalás után úgy tapsolt, mintha egy pártkongresszuson ülnénk, miközben a vitázók átmentek kicsit személyeskedésbe.


Érdemi dolog alig hangzott el, az egyetlen pozitív dolog az volt az, hogy leültek egymással egy asztalhoz - a többi csak színjáték volt. A polgármester végig azt hangoztatta, nem tudják meggyőzni, ő kitart a népszavazás mellett, hiszen a kerületben élőket képviseli, és sokan szenvednek a hajléktalanok miatt; a Köztársaság téren terrorizálják is a lakosokat. 

Molnár György szerint megelőzésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, a kerületben is mintegy 200 (!!!) családot fenyeget a kilakoltatás veszélye. Nem rendészeti kérdés, betarthatatlan szabályokat meg nem érdemes hozni.

Bene Géza és Iványi Gábor szerint sem rendészeti megoldást kellene keresni, hanem átnézni a jelenlegi hajléktalan rendszert, és javítani rajta. Nem "hajléktalan-kombinátok" kellenek, hanem kisebb szállók. Jó lenne, ha a kormánynak lenne stratégiája, de nincs - a hajléktalan ellátók nem tudják megoldani ezt a problémát.

A vita anélkül zárult, hogy közeledtek volna az álláspontok. Kicsit későn is kezdődött a beszélgetés a témáról, bár abban mindenki egyetértett, hogy a jelenlegi helyzet tarthatatlan. Fontos, hogy a fővárosban egyenletesen legyenek elosztva a szállók, ne itt a kerületben legyen a férőhelyek majd' negyede.

Ami vicces még, hogy a főváros múlt héten szavazott egy újabb éjjeli szállás (150-200 fő) létesítéséről a kerületben. Mintha nem tudnának Józsefváros törekvéséről - vagy magasról tennének a fővárosi képviselők a kerületre.

A végén abban maradtak, hogy jövő héten folytatják a pártok a vitát az önkormányzatban - meghívták most már az LMP-t is, a Jobbik egyetlen képviselője viszont kimaradt. Úgy tűnik, megtartjuk a népszavazást, aztán majd jól lehet büntetni a szerencsétleneket - most úgyis az a menő.

Szocmunkásként a vitáról, és újságíróként.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr683208671

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kérdéssel hazudik 2011.09.08. 17:49:01

Valami történik a VIII. kerületben.A helyi polgármester népszavazást írt ki a hajléktalanok ügyében.Emlékezzünk meg a nevéről az utókor számára: Kocsis Máténak hívják. Csak hogy a XXI. század elei Werbőczyt, Lépes Györgyöt és Döbrögit se feledjék a szá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem hívták meg az LMP-t sem. Komássy Ákos, moderátor ez irányú felvetésére adott félhangos és erős gesztikulálással kísért polgármesteri "Minek!" felkiáltás, és a mai személyes beszélgetés legalább is erre utal.
@jt: Az LMP-nek semilyen álláspontja nincs a népszavazásról. Nyilvánosan eddig egy hangot nem mondtatok, se pro, se kontra. Miről kéne vitatkoznunk?
Szeretem, hogy Kocsis úr olyan jól tudja, hogy mit akarnak a kerületi lakosok, hogy a kérdéseikre sem akar válaszolni. Érdekes lakossági fórum ahol nem lehet kérdezni csak meghallgatni mi is a véleményünk. Olyan ismerős ez valahonnan.....:) Kár, hogy megint itt tartunk!
@Marianka55: Súlyos tévedésben teccik lenni, nem először. A vita szabályait kizárólagosan a szocialisták határozták meg, ahhoz a polgármesternek semmi köze nem volt. Tán értesült róla, hogy ez a rendezvény nem polgármesteri, hanem MSZP szervezésű volt. A kérdések fel nem tevése a szocialista moderátor felelőssége. Tessék hozzá bizalommal fordulni...
Ja igen. Ha meg valódi vitát akar látni, olyat, ami egyenlő feltételeket biztosít a vitázóknak, és lehetővé teszi a lakossági részvételt, akkor tessék eljönni 13-án este fél hatkor az Önkormányzat Tanácstermébe. Ott a polgármester és Komássy MSZP-elnök mérkőzik meg.

Téma: Népszavazás - Tervek és lehetőségek.

A lebonyolítás rendje: a két vitapartner az első félórában egymással ütközteti az érveit. A következő órában a nézők kérdéseire válaszolnak. Azokat helyben, szóban is fel lehet tenni, nem kell előre leírni és leadni.

Ez egy olyan vita lesz, amin a polgármester a házigazda, ezek olyan szabályok, amik valódi vitát eredményeznek, az ő szándékának megfelelően.
@08.szabogabor: a kérdésekre is a szocialistáknak kellett volna válaszolni?
1. Ki döntött a vita játékszabályairól? A moderátor.
2. Ki adja meg a szót a szereplőknek? A moderátor.
3. Ki nem tette föl a nézői kérdéseket? A moderátor.
4. Mi volt a polgármester a vitán? Vendég.
5. Mit csinál a Vendég a vitán? Azt amit a modrátos megenged.

Ennél egyszerűbben és didaktikusabbn nem lehet elmagyarázni azt, ami értelemszerű. Szerintem érti is, csak kicsit értetlenkedik, hátha bejön. Nem jön be. Tesen valódi támadási felületet találni, mert ez gyengusz.
@08.szabogabor: Az LMP a decemberi és áprilisi testületi üléseken is elmondta az álláspontját. De nem gond, majd elmondjuk az utcán.
Ja és még egy: le kéne játszani a Fideszes és főleg KDNP-s képviselőknek is a Bibliából vett idézetet, hogy mit kell tenni a szegényekért, és különösen az idegen szegényekért. Természetesen a polgármester válaszával együtt. Nem vette fel valaki?
Az LMP fél éve elmondta az álláspontját. A testületi ülésen. Gratulálok, keményen beleálltatok a vitába:)))

Na új fejlemény. Te is lelkész lettél, hogy Bibliával érvelsz. Az Iványi az, tudod...

Amúgy meg, ez most magán-álláspontod, vagy a kerületi LMP-é. Tudod, azért kérdem, mert eddig az LMP-ről azt hallottam - fél éve - hogy az állam és az egyház szétválasztásának, rövidebben a szekularitásnak a támogatója. Ez akkor most már megváltozott?
@08.szabogabor: emlékkoncert miatt - téged nem tájékoztat Máté, csak te őt?
Nem csak korábban kezdődik egy órával, mint eredetileg tervezték? El nem maradhat, fontos csörtehely:-)
Ahogy Írnok mondja. Csakhát Lezli néha előbb ítél, mint gondolkodik...
Ennyire azért nem rossz a helyzet;)
Na, hogy törődjek még kicsit az LMP-vel, meg Jakabfy kollégával...

Tamás, a honlapotok nem akarod megválaszolni a kérdésemet, ezért felteszem itt is. (Egyben reklámot csinálok a blogotoknak, jófejségből;))

Az LMP központ belecenzúrázott a kerületi blogotokba. Átjavíttatta a Tarlósról szóló cikk címét, némi politikai fejmosásban részesítve a helyi és budapesti erőket.
(Ne töröljétek utólag ki, le van mentve)

Mi a véleményed erről a beavatkozásról? Más még a politika?
@08.szabogabor: azért a 150cm kapcsán is reagálhatnál valamit, tanácsadó
én továbbra sem látom a népszavazás 1-es kérdésének értelmét? hiszen a hajléktalanok okozta szemetlés ellen már van egy 12 éves tövény... be kéne csak tartani. vagy már nem érvényes, és mindeképp egy másik - még betarthatalanabbat kell alkotni?! az meg hogy ki hol hál, kit zavar, ha nem szemetel, nem hány, nem vizel maga - és más - alá? nem mondom hogy szép látvány egy ilyen, de a megszüntetéséhez nem kell más mint betartani a 99-es törvény 7.§-át. ha nem megy, akkor más se fog menni. legfeljebb a nagyotmondás.
@08.szabogabor: Én eztet nem értem, hogy ki és miért cenzúrázott volna a központból. Bár fogalmam sincs, más volt-e az eredeti címe, de tkozak és lastres is helyi.
@jt: Örülök hogy nem érted, ez azt jelenti, hogy Te még naiv vagy...

Elmagyarázom...

A saját blogotokon közzétesztek egy cikket. Annak van egy címe: Tarlós vállalhatatlan".

Bejön Lastres a főnökségetekből, és kioktatja a helyieket a reálpolitikai érdekekről, egyben "javasolja" az átjavítást.

Mi történik?

Átjavítjátok.

Gratula. Isten hozott a valóságban...
@városjáró: Ha azt mondom, ezen a hegyen hegymászni tilos, mert sok a baleset, akkor nem kell 100 hegyimentőt arra tartanom, hogy állandóan mentsenek...
@08.szabogabor: A cikk elérhető itt (kihasználom az ingyenreklám lehetőséget): lmp678.blog.hu
Bemásolom az ottani válaszomat ugyanerre a kérdésre:

@08.szabogabor: Hűdenagy cenzúra :)
Lastres helyi és admin, úgyhogy akár maga is átírhatta volna. De biztos nem ő volt, mert bennmaradt a kifogásolt szó. Úgyhogy marad tkozak. Annyira marginális a kérdés, hogy fel se hívom.

Ha a központ el akarja magyarázni az aktuálpolitikat, nyilván nem kommentben teszi :)
@08.szabogabor: ujujujj.. ez olyan buta példa, hogy inkább kihagyom rá a választ. szerintem fussunk neki mégeszszer - ha érdemes.
@08.szabogabor: viszont ott a rengeteg ingyenélő közteres, akinek dolga lenne bírságolni a szemetelőket, az érvényes törvények szerint. Igaz, előbb a kukákat kellene pótolni. Nevelés sem ártana, arra ott a tisztasági kommandó, fel lehet karolni jobban, kiterjeszteni.
Na, de ez sok munka lenne sok embernek, eccerűbb rendeletet hozni.
@Lesley: Kicsit szűk keresztmetszeten keresztül látod ingyenélőnek a köztereseket. Pokoli túlterhelésben dolgoznak, nagyrészt a hajléktalamok miatt. Ha majd megkapjuk a lakossági felhatalmazást - lekopogom - akkor látni fogod, mire képes a közrendvédelem, ha nem kell napi, esélytelen bozótharcot vívnia.
@jt: Lemaradtál a reklámcsinálással, én már megtettem, ajándékot az öltözőmbe...

Én is bemásolom az ottani válaszomat Neked:

"Nem, a kérdés egyáltalán nem marginális. Ti beszéltek mindig a más pártok hierarchiájának negatív voltáról, ti beszéltek a bázisdemokráciáról, ti beszéltek a részvételi demokráciáról. Ha ti cenzúráztok, ha ti hierarchizáltok, az soxorosan hiteltelenit titeket, mintha más teszi. Vizet prédikáltok, és bort isztok, hogy stílszerű legyek, ha ma már jó szekuláris módon belekanyarodtál egy kis hitéleti politizálásba..."

Jelzem, még Lezli is nekem ítélte a pontot, pedig nem vádolható azzal, hogy a képemet a szobája falán aranykeretben őrizné...
@08.szabogabor: Mondom még egyszer, hogy nem a központ volt.
Meg nem cenzúra volt, egy szót hozzáírtak, és nem töröltek.
Amúgy meg pont ebben a bejegyzéshez írt hozzá utólag Lesley, a szocmunkásos link alatt meg kb fenn is van a bibliaidézet. Ezt is utólag toldotta be, ez is cenzúra?

Attól meg, hogy az állam és az egyház elválasztását támogatjuk/om, még nyugodtan beszélhetek a bibliáról, idézhetek is belőle, és idézhetek olyat is, aki idéz belőle.
@08.szabogabor:

Én például várom a válaszukat, hogy mi a jogi alapja annak, hogy két nap alatt megszüntettek egy problémát, amiről két évig a vezetőnek az volt a véleménye, hogy nincs joguk semmilyen intézkedésre. Vagy hogy mi a helyzet a mellette lévő másik problémával, aminek a jogi megalapozottsága lényegében ugyanaz volt eddig. Persze közben keletkezhettek olyan iratok, amelyeket bár meg kellett volna küldeniük, de nem tették.

A közteresek munkája természetesen nagyon fontos - nem adják jelét, hogy a parkolási ügycsoporton kívül bármi más prioritás ott. Persze lehet, hogy mégis, csak nem adják a jelét.

De most jelét is adták. Félig. Lehet, hogy az ügyiratszám kikeresése, ami alapján intézkedésre jogosultak, sokkal tovább tart, mint a probléma fizikai felszámolása.
@08.szabogabor:

Jézusom, ez a szekularizálásügyi észrevétele pedig szinte már trolli magasságokba emelkedik. Provokálni csak pontosan, szépen... Kontrollt gyakorolni is. Komolyan gondolta?
@vajdapeterutca: szervezetfejlesztés, szemléletváltás, jogértelmezés, vezetőváltás. Idő.
@jt: Az értelemváltoztató hozzáírás nem cenzúra? Höhöhö, bocs...

Ha én egy eredeti beírást a "Szaracénok faszekercéjére" bővítek, akkor nem cenzúráztam?

Jesszus, Tamás, ott van mindenki által olvashatóan egy nyilvánvaló cenzúra a blogotokon. Ezt aligha vitatja bárki rajtad kívül, aki olvasni tud.

Én nem azt kértem, hogy magyarázd ki a megmagyarázhatatlant, hanem csak annyit, hogy mondd el a véleményedet erről a nyilvánvaló beavatkozásról...

Szerinted oké az ilyen magatatás az LMP-nél, vagy nem?
@08.szabogabor: Ha van szándék, igaza van. Pár hónapja azt mondta, nincs szándék. Amilyen passzívak megint hosszabb ideje, a kultúra is inkább másik irányba mozdulhatott. Persze majd meglátjuk.
@08.szabogabor: Ja, hogy a két nap alatti intézkedés... Hát majd meglátom a jogértelmezésből, amit adnak, ha adnak, meg a másik problémáról adott jogértelmezést. Egyelőre az látszik, hogy akár hideg, akár meleg, jogon kívüli eszköz vannak inkább.
@08.szabogabor: igen viccesen hangzik, hogy egy blogbejegyzés módosítása más műfaj nem is lehet, csak cenzúra ...

rossz az, aki rosszra gondol ... azaz mást nem is tud feltételezni, mint azt, hogy minden ilyen jellegű beavatkozás csak a magasságos égből jöhet ... talán mert nem ismer más gyakorlatot?

a bp678 blognak több adminja és több szerkesztője van, és valószínűleg továbbra is nyugodt lélekkel fogjuk egymás blogbejegyzéseket módosítani, ha azt úgy látjuk jónak :-)

lehet más a blogszerkesztés :-)lehet részvételi :-)
@budapest 678: Igazi LMP válasz: csűréscsavarás, keverés-forgatás.

Hogy miért is gondolom, hogy szoktatok cenzúrázni? Mert a saját bőrömön megtapasztaltam. Azért gondolok rosszra, mert veletek kapcsolatban tapasztalati alappal teszem ezt. Az időközi választási kampányban - 2009 - szinte minden bejegyzésemet töröltétek, amiben a kopogtató-cetlis botrányotokról értekeztem.

Gondolom, ha megmondanátok, ki Lastres "nick", még lehetne is polemizálni az ügyről. Én gondolom, ki Ő, ugyanis már a 2009-es kampányban is ezt a nicket használta. Ha beazonosítjátok, rögtön kiderül mindenki számára, hogy ki mond igazat.

Cenzúra. Anonim "leszólók". Kopogtatócetlik. Civil nyomulás. Ez tényleg más politika...
Nos, hogy ne csak emlékeimre hagyatkozzak, beütöttem a Gugliba a "Lastres" szót, és blogokban, magyar nyelvű találatokat kerestem. Lastres országos politikus, nem helyi. Témái országgyűlési témák, nem helyiek. Mérget veszek rá, hogy országgyűlési képviselő.

Nézzétek meg, T. Olvasók, Ti is ugyanezzel a kereséssel, oszt tudni fogjátok, hogy az LMP már megint nem mond igazat...
A főcenzor cenzúrát kiált?! Abszurd tréfa kategória :)))
@08.szabogabor:

"Igazi LMP válasz: csűréscsavarás, keverés-forgatás."

Mondja ezt a csűrés-csavarás, hazudozás, inszinuálás, terelés és csúsztatás feketeöves mestere, aki egy helyi népszavazásról szóló bejegyzésnél már a 10. hozzászólást írja egy másik blog posztjának kapcsán... Ez nagyon vicces, érzed te is, ugye? :)

Egy bejegyzés címét (és tartalmát) egyébként tényleg nem illik megváltoztatni, akkor sem, ha gáz, maximum megcsillagozva és jelezve.

"Az időközi választási kampányban - 2009 - szinte minden bejegyzésemet töröltétek, amiben a kopogtató-cetlis botrányotokról értekeztem."

Nem mindet, csak azokat egy részét; amiket nem a témához illő hírekhez bespammeltél (vagy 10 helyre). A spam törlése nem cenzúra.

Egyébként területi tag vagyok, ezért voltam már itt 2009-ben is. És ha azt gondolod, hogy nálunk ez ilyen leszólásos módon működik, akkor ez csak azért lehet, mert az SZDSZ emlőin nevelkedtél és most a Fidesz előtt térdelsz: nem láttál még mást.

De annak örülök, hogy a munkaidőd nagy részét guglizással töltöd, hogy lenyomozgass ismeretlen kommentelőket. Én is szeretnék ilyen jól fizető szórakoztató állást :)
@városjáró: Mit is cenzúráztam? Tényszerűen bitte...
@Lastres: Nahátnahát, csak elővontattalak a homályzónából...

Üdvözöllek kedves Országgyűlési Képviselő Úr, aki egyben az LMP budapesti atyaúristene.

Hát persze, hogy területi vagy. Mindenki területi tag, Schiffer főnököd is. Demszky a 7. kerületben, Pető az 5. kerületben, Magyar Bálint Zuglóban volt tag. Ugye azért annyira nem nézed hülyének a T. Olvasót, hogy bevegye a maszlagodat arról, hogy egy parlamenti képviselő, fővárosi főnök beírása azonos súlyú egy mezei helyi tagéval?

És eddigi mellébeszéléseitek, hazugságaitokat újabbal tetézed: nem spam miatt töröltetek. Beírtam egy helyre. Töröltétek. Beírtam egy újabb helyre, azt is. Újabb helyet kerestem, hátha ott fönnmarad. Nem maradt. Szépen mindez megvan elmentve, a sorrendek, az időpontok látszanak. Lehet hogy lassan ideje lesz azt a mentéssort is nyilvánosságra hozni... Ez volna a spammelés? Vicces vagy.

Örülök, hogy itt vagy, újabb beírásokkal gazdagítod az LMP-varázst...
@városjáró: Közöm nincs hozzá, ha nem baj...
@08.szabogabor:

Hideg.

Hozd le bármikor, valószínűleg a Magyar Nemzet majd címlapon hozza, hogy egy netes trollt hogyan és hányszor vágtak ki. Sok sikert :)
@Lastres: Ezt egyetértő hozzájárulásnak veszem.;)

További jó munkát Gasparovic ügyben...
@08.szabogabor:

Szerintem ennek semmi köze a közterületi problémákhoz, ami az utolsó bejegyzések tárgya. Pártpolitika játszmázás egymás hegyén hátán, olyan szereplők részéről és olyan ügyben, akik és amiben azt mondják, hogy élesen el akarják választani a pártpolitikától.

Ide is beírom, mert a több közelmúltbeli bejegyzéshez kapcsolódik: Úgy látom, az önkormányzat és a hivatal közterületek karbantartásával és felügyeletével kapcsolatos panaszokra a területtel megbízott tanácsadó azt mondja, hogy ezek megoldására nincs kapacitás, és az önkormányzatnak nem is prioritása.

Az önkormányzat feladat-ellátásába tartozó konkrét problémás esetre a hivatalban kapásból azt nyilatkozzák az újságírónak, hogy a civilek a hibásak. A bizonyítékkal adósak, a válasz késlekedésével törvényt sértenek. A területtel megbízott tanácsadó megígéri, hogy utánanéz, és tájékoztat, de nem teszi. Azzal üti el a választ, hogy a bejelentés előtt álló civil koncepció majd meg fogja oldani, hogy hasonló ügyek ne keletkezzenek. Aztán már nem is reagál, vagy azt mondja, már érti, hogy szeretnék végére járni a konkrét ügynek, és az illetékességébe tartozó téma helyett másról kezd beszélni. Azt is írja egy helyen, hogy ő pont olyan szabadon választja meg, hogy mire reagál vagy mire nem, mint a civil fórumozó. Mindebből nekem az jön le, hogy ő (a kinevezője) a politikai felelősségét, a hivatal a jogi felelősségét nem tekinti tényleges kötelezettségnek olyan ügyben, amit nem az önkormányzat részéről, hanem egy polgár részéről vetnek fel.

Mondom, a területtel megbízott tanácsadóról van szó, akinek saját maga szerint kulcsszerepe volt és van a hivatal ezzel foglalkozó szerveinek a kialakításában.

Időközben ismertté vált a civil koncepció, mely a vezetés által elfogadott tevékenységek finanszírozását irányozza elő, kiemelten a közterület-fenntartást és védelmet. Valamiféle közösségi forma számára való kiszervezésre lehet gondolni, bár hogy hogyan gondolják, az nem világos. Párhuzamosan a civilek elfogadásának feltételévé teszik, hogy ne foglalkozzanak közügyekkel, azaz politikával. A követelményeknek megfelő civileket viszont formális közhatalmi jogosítványokkal ruháznák fel. Közben nem értem, hogy a "civilügyi" testület és főbürokrata mitől jelentene választ arra a problémára, hogy a hivatal nem végzi a dolgát, és nem kommunikál, amivel egyes esetekben törvényt is sért.

Egyébként az ilyen helyzetekről mondom általában is, a tanácsadóra vonatkoztatva is, hogy a közszférában, legalábbis amit ebben az intézményrendszerben értenek alatta, nem látszik nyilvánosan megismerhető racionális teljesítménykontroll. Hogy minek másnak kell kell megfelelni, azt nyilván kívülről nem tudni.
@vajdapeterutca: Ugyebár ha valamiről 30 beírás esik, az inkább tárgya egy csevejnek, mintha 2. Ön a közterületi problémáról akar beszélni egy népszavazási vitával kapcsolataban, Gratulálok, jobb mentőakciót tessen kitalálni az LMP számára.

A népszavazás, a vita politikai kérdés. tehát arról politikusok beszélgetnek. Akkor is, ha Önt ez zavarja.

Önön kívül itt e topikban senkit sem a közterületi kérdés izgat. Túl nagy kérés lenne, hogy esetleg erdőjárás közben ne a szerszámgépek karbantartásáról beszéljen?
@08.szabogabor:

Önök azt mondják, érdektelenek a pártok, nekem tényleg azok, önöknek meg annyira nem, hogy ezeket az ügyeket is teletömik pártpolitikai játszmákkal.

Az pedig már milyen, hogy azt mondják, beszéljünk a közterület-használat problémáiról, de csak azokról, amikről önök szeretnének, és amiben másokat tesznek felelőssé. Azokról pedig nem, amit mások vetnek fel, és amiért önök felelősek. Ön szerint ez így rendben van?
@08.szabogabor:

"Önön kívül itt e topikban senkit sem a közterületi kérdés izgat."

De mintha önök állandóan erről beszélnének amúgy. Számos topiknak pedig száz százalékig ez a tárgya, a hivatali és önkormányzati felelősöknek a témától való sajnálatos távol maradása mellett.
@vajdapeterutca: Ugye érzi, hogy most mellébeszél? Írjon közterületről közterületi topikba. Ez száz százalékig nem az.

Erőlködését értem, léket kapott az LMP hitelessége, és ez Önt zavarja. Tán azért, mert a múltkori jelzésem arról, hogy Ön egyre közelebb kerül az LMP-hez, közben valósággá vált?
@08.szabogabor:

Ezt csinálják emberemlékezet óta. Ha valaki konkrét problémáról beszél, amire nem akarnak válaszolni, akkor azt mondják, hogy az aktuálisan kormányzó párt ellenzékének vagy valaki konkrét ellenfelüknek a szekerét tolja.
Nem elég, hogy szétrohasztják a társadalmat, hogy élve elrohasztják a hajléktalanokat, még azokat is kizárják a vitákból, akik evvel hitelesen szembesíthetik a közösséget meg a polgármestert.
Gratulálok!
@Treuga Mei: Látom, megérkezett az LMP következő hulláma is. Nem gondoljátok, hogy szánalmas, ha egy parlamenti párt emberei nem merik felvállalni nevükkel a mondanivalójukat, hanem anonimitásban bujkálnak?

Jó módszer a felelősség kerülgetésére, de a bújkáló politikusban olyan hamis biztonságérzet keletkezik, ami nagyon rövid idő alatt megbosszulja magát.

Anno még csak-csak érthető volt a bujkálásotok - bár hogy mitől féltetek, csak ti tudjátok - de mostanra, parlamenti pártként, nem kéne arccal is vállalni a mondandót?

Az általad betett trackback a Reágáló blogról van, aminek te vagy az írója. Beleolvasgattam, nettó LMP. Jó lenne túljutnotok a bátorsághiányon...

Perpillanat inkább hasonlítotok illegális kommunista sejtekre, mint mainstream politikai pártra...
@08.szabogabor: Kedves szabogabor..,
örömmel látni,hogy kis Nagyságod milyen merÉSZ..,mint vihar a biliben..,jaah
tisztára valóság show...
@Magaméry: Nincs már vesztenivalója, úgyhogy felőlem elpolemizálgathatunk, ha jut Önre időm. Úgyis túl intellektuális lett már a fórum. Egyre tartalmasabb, hiányzott már egy vérbeli troll. Etetem majd, ne féljen...
@08.szabogabor: Kicsi fi(j)ú(ka)...,
magából már sosem lesz kalbász sem...,
akarom mondani alpolgármester...,hiába erőlködik,hiszen lejár(t) az ideje...
pláne a sramli lemeze...
@Magaméry: Alpolgármester? Á, köszi, lehettem volna már párszor, de akkor se vágytam rá...

Igazán tehetnének már valami érzékelhetőt, hogy lejárjon az időm, mert sajnos csak az izzadságos hőtermelés láccik, az meg ingerküszöbb alatti...
@08.szabogabor: Ajjvéé...,netán csak egy
önzetlen blog(s)író teccik lenni...,
ejnye bejnye kedves pinoccióó...
@Magaméry: Tudom, hogy látókörének szélessége csak két alternatívát tesz lehetővé. Az ember vagy alpolgármester, vagy blogíró...

Higyje el, a kettő között ott van a való világ. Az, amiben Ön soha nem ért el semmit. Létének egyetlen nyoma az marad, ha itt írogat. Tegye bátran, kinek mi az önmegvalósítás...
@08.szabogabor: Plátói látása kisséé
kancsal'ka...,és el teccik lenni nagyon tévedve...,hiszen Ön a kerület jelentős senky alfonza...
@Magaméry: A tehetetlenségből adódó stressz gyilkolja a szervezetet. Vigyázzon azért magára, amúgy sincs túl jó állapotban. Ezek a beíráok terápiás jellegűek, humánus énem jóleső érzéssel nyugtázza azokat, még akkor is, ha racionális énem tudja, táradalmilag hasznos, ha az Önökhöz hasonlók kipottyannak a közszolgálatból...
@08.szabogabor: Maga szerencsétlen...
kicsi fi(j)ú'ka...,hablatyol öszze vissza...,inkább arról meséljen,hogy Ön és levítézlett szadesz pártja miért,és
milyen arányban tünt el a süllyesztőben,
azóta is képtelen a való világban cselekvésre...,helyette bértolnokként tolja a szekeret a gödörbe...
@Magaméry: Levitézlett szadesz pártom süllyesztőjének okait meglehetősen soxor leírtam már, több olyan helyen, amit Ön aligha olvas. És nagyarányban tűnt el, természetesen, de ezt nehéz nem észrevenni.

Nyilván azzal álmodik, hogy én is eltűnök, dehát az Ön álmai közül még soha semmi nem vált valóra, ezt mindketten tudjuk...
@08.szabogabor: Téved kicsi fi(j)ú'ka..,
maga máá csak a múlt...,csak a kocsisa
tartja még a gyeplőt...,azéé jobb ha tudja,hogy az udvaroncok már röhögnek a hátuk mögött...
@Magaméry: Hát az a néhány udvaronc, aki az Ön köréhez tartozik - helyesebben tartozott - valóban olyan (volt), akik csak az ember háta mögött mernek bármit is tenni.

Ez a típus kikopik mindenünnen - ld. saját példája - és örömmel segítem ezt elő.
@08.szabogabor: Kicsi fi(j)ú'ka...,
tévedni emberi dolog,pláne ha kiváLÓó ex'szadyzóó az illető...,ráadásul üldözési mániás...,aluggyon egy jót,
hátha megjön e(x)sze...
@Magaméry: Csak azért nem kívánok én is jóéjt, merthát a reggelig tartó éber forgolódásából nem kívánok gúnyt űzni...
@08.szabogabor:
Tudja kicsi fi(j)ú'ka...,mindenki magából indul ki...,hiszen Ön egy
(i)gaz profy...elfuserálva...