Rendőrautó

Címkék: rendőrség köztér

2011.07.04. 14:11

 Tényleg szükség van a rendőrség és a civilek közti - akár lakossági szinten - történő párbeszédre, már csak azért is, hogy megtudjuk az ilyen intézkedésnek látszó történések hátterét, miértjét.

 KB blogtárs is írta már, hogy reggelente a Mátyás tér kapuit a rendőrök nyitották, nemes egyszerűséggel keresztülhajtva a téren kocsival - de volt olyan is, hogy este kizavartak mindenkit a térről, majd nem zárták be a kapukat.

 A Köztársaság (aka 2.J.P.P) téren is rendet teremtenek - vagy nem.

Szia Leslie!

A minap érdekes kis mobilos videót vettem fel... A Köztársaság téren, illetve a II. János Pál pápa téren, ahol rengeteg a hajléktalan, és minden csupa szemét, mert ott alszanak és szétdobálnak mindent, pedig nemrég a kutyások szemetet szedtek közös erővel és takarították a teret hogy mindenkinek jó legyen, amit ezek után ezek a "jó emberek" márcsak szemétségből szétszórtak... Szóval a minap láttam milyen is a rendőri intézkedés a 8. kerületben. A téren szép lassan autóval!!!!!! mentek, be a tér közepe felé és onnan szólították fel hogy keljenek fel. Ennek eredménye, hogy felkeltek, majd mikor a rendőr tovább ment akkor visszafeküdtek. Három éve lakom megint itt a kerületben egyre csak romlik az állapot. A rendőrség mindig arra hivatkozik nincs emberük, pedig egy másik kerületi "szerv" emberei szerint csak lusták... Sajnos kezdem elhinni. Az utcánkban 3-4 prostituált áll rendszeresen, a Nagy Fuvaros utcában a kisboltnál lévő társaság rendszeresen ott iszik, és végzik mindenféle dolgukat, akár úgy is hogy az autót oldalba, amit utána szerencsétlen tulaj meg nyitás céljából megfog, vagy rosszabb esetben a gyereke... Irtam a jegyzőnek, a rendőrségnek, polgármesternek, de semmi!!!! Ez gyakorlatilag az egyik legnagyobb kerület és itt a legkevesebb a rendőr, de ez sem lenne még baj, de az már nagyobb, hogy nem akarnak intézkedni! Inkább tovább megy, kikerüli a szabálytalankodót, másfelé néz. Egyedül a kerékbilincsesek dolgoznak... :)

A Mátyás téren (igy hivják még?) ott állt 2 rendőr mikor a pizzafutár áthúzott az elvileg lezárt úton és semmi... a Köztér (II. János Pál pápa tér) tegnap elött egy kisbusznyi kertész jött be a térre... ezzel még nem is lenne bajom csak nem értem miért kb 50-nel? Csak úgy porzott.
Többen megdöbbenten álltunk az eset elött! Oké reggel, de attól még lehet lent gyerek, kutya, idős ember. Az a baj hogy a fejekben rendet kellene tenni, de senki sem tesz semmit! Eljutottam oda, hogy pont letojom, hogy Fidesz, MSZP, SZDSZ, vagy akárki van a kerületben hatalmon, csak legyen már végre rend és kevesebb alkoholt árusító bolt!

Kipanaszkodtam magam...

Üdv L.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr193037583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt a 8. kerületben (én is itt lakom) a rendőrök mindig lusták voltak dolgozni, egy időben dolgoztam is velük. Akkor van némi rend, ha kölcsönkérnek más kerületből. Régen szinte minden hónapban volt itt pár rendőr, mert kellett a létszám az aluljárókba, így jöttek a 14-ikből, a hatodikból, a hetedikből is. Ők hajlandók voltak dolgozni is, míg a kedves józsefvárosi kollegák az autóban terpesztettek, vagy elaluldtak valahol. Természetesen tiszetelet a kivételnek, mert volt olyan is.
A közteresek meg valóban intenzíven dolgoznak, de végre megvannak a felfestések, hogy hol lehet megállni, és hol nem.
Ezek nem rendőrök... ezek csiribirigyíknyálszarjancsik. Elvenni at ilyen rendőrtől a szolgálati autót, a benzint kiszívni belőle, a hátsó ülésen megszopatni valakit, aztán az üléseket összekenni szarral... a szolgálati oldalfegyverüket a seggükbe dugni, négykézláb állítva föletetni velük a sapkájukat. Az érettségi bizonyítványuknak meg utána nézni, mert nem lehet tudni... ha valódi, akkor gyalogos szolgálatra beosztani őket 7 évre. Esetleg 9-re, mert szeretem a páratlan számokat is.
nagyon helyes, hogy elvették ezektől a korai nyugdíjat, megérdemlik, mikor ezt látja az ember...
andd: nem gondolod, hogy fordítva gondolkodsz? Te "ennyi megbecsülésért" lenél-e rendőr?
Gondold végig! Bűnözőkkel, büdös csavargókkal, lumpenekkel kell éjjel, nappal, télen, nyáron, hóban, esőben, kánikulában foglalkozni és még a főnök is szarik a fejedre, csak a bírság pénz bevétele érdekli. Fizetésed nem elég egy hónapra és minden kedvezményt elvonnak amiért még megérte 10-20 éve vállalni az állampolgárok szolgálatát.
Most már nem éri meg. Sorozatban szerelnek le e rendőrök már vidéken is. BP-en azért nincs rendőr, főleg a Te kerületedben (másik kerületi rendőr csak dumál, de soha nem dolgozna a 8 kerben) nem akar egyetlen rendőr sem dolgozni ezért van rendőr hiány és közönyösség.
Nem jó ez így, de a politikusok magán testőrséggel így akarják. Te meg rájuk szavazol négy évente.Ők szarnak igazán rád!
Jobb életet akarsz? Tegyél érte vagy költözz el.
@fireman4: Igazad van, én már elköltöztem (egy éve), de ha valamit nem éri meg csinálni akkor nem kell csinálni! ne vegye fel a rendőr ruhát, ne üljön rendőr autóba, hanem szereljen le!
Sose értettem, hogy miért mentség az, hogy keveset keres valaki arra ha nem végzi el a munkáját vagy szabályt sért? Addig amíg vannak rendőrök akik felveszik a munkát ennyi pénzért, ezekért az ellátásokért addig hiába minden...
2.JPP :D
Második Zsepepe (Jean-Pierre Papin)-tér? :D
Szerencsétlen rendőröknek ilyenekkel kell foglalkozni. Pedig mennyivel jobban megéri már 30-as táblánál trafizni.
Mariankának teljesen igaza van, senkinek nem lehet indok a kevés fizetés a rossz munkára. Ennyi erővel pl. a buszveztőnek sem kellene figyelnie az úton. Le kellene végre szokni erről a magyar mentalitásról.
@fireman4: "amiért még megérte 10-20 éve vállalni az állampolgárok szolgálatát."

Csakhogy nem teszed meg: nem szolgálod az állampolgárokat. (ha a fentebb leírtak a valóságnak megfelelnek).

Tudod: adok-kapok.
Nem tudom a Kőris utca kinek mit mond, de én 26 évig éltem ott.Mondjuk az Orczy felöli végébe.A golgot tér szipósok gyülekező helye volt, a Kálváriával együtt.A 90-es évek elején az Orczy téren sötétedés után életveszélyes volt átmenni.Sokat javult a helyzet.(Mondjuk nálunk müködik a térfigyelő és 10-9 autófeltőrést illetve lopást elkaptak.Az utcánkban fél óránként elmegy a rendőrautó.Volt hogy büntetést osztottak ki utcán italozás miatt.Az tény, hogy gyalogos járőrt évek óta nem láttam.Sokszor sétálok haza éjszaka és meg tudom még azt is számolni hányszor szóltak hozzám, nem hogy belém kötöttek volna.
A hajléktalannal meg mit csináljon?Beviszi és?Nehéz ez.
Mennyetek be a 8ker kapitányságra, nézzetek szét! Tegyétek fel magatokban a kérdést, ha munkanélküli lennék és holnap nincs mit adnom enni a gyerekemnek dolgoznék-e itt rendőrként éhbérért?
Nagyon kevés rendőrben van hivatástudat.
Nagyon kevés rendőrnek van otthon számítógépe és internete ellentétben veletek, hogy itt posztolni tudjon és elmondja a valóságot, mert ti csak a felszínt látjátok a saját szemszögetekből.

Utáljátok a rendőröket, mert megbüntetett titeket. Ha más követ el szabsértést, bűnt ordítjátok, hogy miért nem dolgoznak a rendőrök.
Szálljatok magatokba, aki vét annak jár a büntetés. Tőlem 5 méterenként traffizhat a rendőr, szabályosan közlekedek. persze én is szitkozódok a nagyon magas bírságokért, de erről a politikusok döntöttek nem az utcai rendőrök.
Ha téged büntet meg akkor mocskos, ha mást nem akkor tróger lógós?
Fidesz - magyar értelmező szótár a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez

Amikor mi kordont bontunk, akkor az népnemzeti ellenállás, ha ti nyitjátok meg a tűzcsapot, szimpla dezertálás.

Amikor kivonulunk az ülésteremből, akkor az a hazugság elleni tiltakozás, ha a többiek nincsenek bent, akkor lógnak a munkahelyükről.

Amikor helyi lakosként lakhatási támogatást számolunk el, akkor az nekünk jár, ti pedig a piacon kérjetek számlát minden csomag retekről.

Amikor mi vásárolunk - hitelből - tőzsdén jegyzett részvényt, akkor az jól átgondolt befektetés, amikor a magánpénztárak tették, akkor eltapsolták a nyugdíjatokat.

Amikor módosítunk a nagy elosztó rendszereken, akkor az a „nem szokványos magyar út”, ha mások próbálták, akkor ez népnyúzó megszorítás, ami nem vezet sehova.

Amikor a rend fő őre 48 évesen nyugállományba vonult, csak élt a szabályok adta lehetőséggel, ha a korábbi kollégái is így tennének, akkor élősködnek a nemzet nyakán.

Amikor a mi kutyánk kölykét érint hátrányos egy szabályozás, akkor azt úgy módosítjuk, hogy rá ne vonatkozzon, ti pedig tetszettetek volna többen lenni.

Amikor nálunk az értékmérő az, hogy kinek mije van, akkor mindenki szánalmas, aki kevesebbet szerzett.

Amikor a Médiatanácsban kizárólag a mi embereink ülnek, akkor az egyensúly biztosított, mert "ők nem olyanok", ha ugyanezen szabályok alapján egyszer majd mások felügyelik a sajtószabadságot, akkor az mindjárt kommunista diktatúra.

Amikor népszavazást kezdeményeztünk, akkor a Haza nem lehetett ellenzékben, ha mások is élnének ezzel az eszközzel, akkor a nép nem elég érett a sorsának eldöntésére.

Amikor konzultációra hívjuk az embereket, akkor „hallgassuk meg egymást”, ha nektek van véleményetek, keressétek a bohócügyi államtitkárt."
Orbán, takarodj!-nak

Igazad van.
A nick neveddel és a mondanivalóddal is.
Orvell: 1984, kettős beszéd
Kettős mérce, de ezt már én teszem hozzá.
@fireman4: "nem gondolod, hogy fordítva gondolkodsz? Te "ennyi megbecsülésért" lenél-e rendőr?
"

Szerintem te gondolkodsz fordítva. Amennyiben kevesli a fizetést, ne vállalja el. Ha senki nem vállalja el annyiért, akkor emelik a fizetést... ;)

Ha viszont elvállalja, akkor esküjének, törvényeknek, előírásoknak megfelelően dolgozzon. Nincs de.
Minden szombat és vasárnap hajnalán, télen is , nyáron is, esőben is , hóban is, a Pecsa mellett a liget útjain lecsúszott nyomorultak, megszorult nyugdíjasok, kukázó hajléktalanok, szóval a társadalom perifériájára szorultak próbálják ócska kacatjaikat (filléres emlékeim) áruba bocsájtani az arra vetődő érdeklődőknek. Volt rá precedens, hogy három autónyi közeggel vonult fel oszlatni a rendőrség, kiegészülve tucatnyi közteressel.
A minap kényelmesre vették a munkát: az úttestről felhajtottak a járdára, majd keresztül autóztak a gyepen és átgázoltak két szerencsétlen földre lerakott putyerkáján és a kocsiból intézkedtek.
Azok a szerencsétlen páriák nem tudják megfizetni az egy-két ezres helypénzt a Pecsában, hiszen az összes motyójuk nem ér annyit; tehát csak némi empátiát uraim!
Mottó:
"Hát köpd szemen, ha van pofád hozzája,
és menj vigan tovább büdös paraszt,
vagy gondolj egyszer nődre és anyádra,
és dobj ölébe egy lyukas garast."
@Amatőr: tudod igazad is van meg nem is... igazad van mert emberség kellene! DE! kicsit rosszul tűröm, hogy a 2. János Pál pápa téren össze van szarva hugyozva minden és nem a kutyások, mert magam is az vagyok és szedem a piszkot a kutyáim után, de ezek ott fetrengenek egyszál semmiben a játszótér mellett, menj ki egyszer reggel 6-7 körül és nézz szét hogy ott alszanak amivel nem lenne még gondom, de mindent szanaszét szemetelnek, boros PET-palackok, dobozok, stb... de veri magát hogy neki jogai vannak... hát pont leszarom, annak legyenek jogai aki adót fizet és normálisan próbál közösségben élni!!! Sokan nem tudják de egy demokréciában nem csak jogok vannak, hanem kötelességek. Rohadtul elegem kezd lenni ebből a nagyon remek liberális szarból, hogy itt mindig mindenkinek mindent lehet. Alapból nincs bajom a rendőrökkel, szabályosan betartom a sebességet, figyelek a gyalogosra és az elöttem szólóval ellentétben én még magasabbra és szigorubbra emelném, mert itt mindenki hozzászokott hogy semminek nincs következménye! Én azokat a kutyásokat akik nem szedik a piszkot a kutyájuk után simán 30-50 Ft-ra büntetném. Miért? nem azért mert ennyire jól kereső ország vagyunk, hanem majd legközelebb nem hagyja ott, dobálja szét, szarik és hugyozik köztéren...
bocs ha unalmas voltam...
L.
@Kefear: bocs elírtam, 30-50 ezer Ft...
Ne szabadkozz, hisz a mondandóddal egyetértek! De én közben egy bakugrással már más helyszínen egy más problémát vázoltam! Csak a "rendőri intézkedés" mikéntje a közös. Autóból, keresztülgázolva, értelmetlenül.

Ami pedig minket illet; én hálát adok a Felettünk Valónak, hogy nem úgy szocializálódtam. És nem csikkszedéssel múlatom időmet, kannás borra koldulva.
Jobb lenne nem látnom őket, vagy a nyomaikat, de hát a működő demokráciák sem sokkal sikeresebbek ez ügyben.

És bár talán nincs is sok vaj a fejemen, a rendőreinket nem szeretem.
A rendszerváltás idején volt egy jó évük,akkor azt hittem, hogy minden megváltozott, de tévedtem. Kutyából nem lesz szalonna. Szükség lenne rájuk, de nem rájuk! Már ha érted, hogy mit dadogok.
@Kefear: Bocs, a fentieket Neked címeztem!
@Amatőr: akkor egyről beszélünk! Sok emberrel beszéltem, és mindenkitől azt hallom, a Polgi, jegyző és tsai, nem válaszolnak a leveleinkre... ennyire nem vagyunk fontosak? rájuk tettem a voksom, de látom már a jövőt... 2 év és csere részemről... mert elegem van a semmittevésből...
@Kefear: Cseberből vederbe. Kis ország vagyunk, csak egy csőcselékünk van, abból válogathatunk.