Blaha változások

Címkék: köztér kuka blaha

2011.05.25. 09:07

 Szép lassan, de biztosan REND lesz a Blahán. Ideje már, Tar(o)lós főpolgi tesz/tett róla: nincsenek kevesebb a hajléktalan az aluljáróban, az ételosztás elköltözött a Teleki térre.

Valamilyen oknál fogva az iránymutató oszlopot körbekötötték. Mármint rendesen, mint ahogy a nagyi köt egy sálat, mondjuk, csak itt az oszlop lett csíkosba öltöztetve. Télen még megértem, ne fázzon, de így a kánikula kezdetén...Mindenesetre feldobja.

Padok, ülőalkalmatosságok régóta nincsenek, viszont az emberek nem tűnnek el: a virágágyások peremén is lehet várakozni. Majd a nagy átalakítás után már nem, hiszen nem maradnak így. Padok viszont nem lesznek.

Régi blődség szűnt most meg, bár azért rászánhattak volna kis időt a tervezésre - úgy értem, kicsivel többet, mint most. A Corvin előtti méretes alumínium kukák eltűntek. Két éve kérdeztem meg, nem-e lehetne-e esetleg máshová tenni - akkor nemleges választ kaptam. Most viszont, hogy megnyitott a hotel és pláza, simán el lehetett gurítani pár métert. 

A Rókus Kórház oldalához. A betegszobák ablaka alá. Mennyivel jobb, mintha a szálloda vendégei éreznék, nem? A betegeknek mindegy.

Mint ahogy a kuka mellett tejet és húst, húskészítményeket kínáló két mozgóárusnak is - illetve az ott vásárlóknak. 

Félmegoldás megint. Ennyire futotta?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr162928447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Újépitésü házban lakom a Teleki tértől nem messze, és mondhatom nem örültem annak, hogy a sok hajléktalant ide paterolják. Jó lenen, ha már lenen egy normális megoldás a sok mocskos,bűzlő igénytelen hajléktalanra. Nem hisszem el,hogy itteni lakóként nem lehet semmit tenni?