Rókus sarok

Címkék: ember tér blaha

2011.03.08. 14:14

 Vannak a városban olyan kis zúgok, sarkok, amiket nem lehet nem kihasználni. Ilyen a Blahán a Rókus kórház kiugró sarka, ahol eddig egy ál-álvány adott teret a vizuális környezetszennyezésnek. Urbanistán megjelent egy poszt róla, és pikk-pakk! el is tűnt.

Mert lejárt a szerződése a területfoglalásra, ami kerületi. Már a kérelem elbírálásánál kételyek merültek fel az akkor még létező Palotanegyedi részönkormányzatban, de be tudtak mutatni egy szerződést a felújításról - gondolom, ilyet nem nehéz kötni egy haveri vállalkozóval.

No de eddig is volt ott mindig valami: zöldséges, termelői tej, egy ideig egy jurtából árulták a mézet..olyan ez a sarok, amit nem lehet üresen hagyni. Sok ember jár erre, meg is állnak a piros miatt, valamit vesznek is.

Most sem maradhat üresen - úgy tűnik, ott a mély-magyarságnak különösen jó. Koppány húsbolt kínálja portékáját, csak úgy, az utcára. Mozgó - mondja magáról - de nem mozdul sosem.

Délutánonként meg hatalmas sor áll a napi meleg ételért. Van itt mozgás, élet bőven, nem értem, miért kellene a plázába terelni az embereket...

Blaha Lujza tér, én így szeretlek!

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr52643511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A 70-es évektől egész a gengszterváltásig ugyanitt állt egy mustársárga kulcsmásoló volga (vagy barkas?) kisbusz. Én szerettem.
Pár éve volt valami színpad felállítva és zenekar zenélt a KóRHÁZ mellett!!!! Ezt nagyon furcsállottam!!!
Pár hónapja nem sétáltam arra (szoktam) de NEM idevalónak tartom az árusokat!!!!! Ez az én magánvéleményem!
Valami mást kéne kitalálni... :)
Nem odavaló a sok árus! Főleg húsárus...
Ez a helyszín gyakran feltűnik önkormányzati üléseken is:
A nagy felületű reklám is azután tűnt el, hogy valaki ott felvetette, és kérte az illetékes osztályt, hogy nézzen utána (hasonló okokból húzódik össze mostanság a Mosonyi utcában az "ottfelejtett" építési terület; azt hiszem, az egyik ellenzéki, a másik többségi követelés volt, de mindegy is, mert mindkettő abszolút logikus és szükséges).
Azonban az árusító kocsik környékén elég cifra a helyzet. Ez a pontja a kerületnek igen népszerű, annyian jelentkeznek, hogy máshova kell terelni őket. Azonban az egyenlők között vannak egyenlőbbek, akik a többségnél jobban "fekszenek", és még kedvezményes engedélyt is kapnak a kerület legnépszerűbb pontjára. Az MSZP és az LMP folyamatosan tiltakozik: folyt. köv.
Az utolsó érintett kérdéscsoport, hogy kellenek-e ide? Vizuálisan persze szebb dologgal is fel lehetne tölteni a tér sarkát, azonban ezek a bódék nem az Üvegtigris c. filmből pottyantak ide, és a közös kasszát nem elhanyagolható pénzzel gazdagítják. Ergo elkergetésük nem célszerű.