Tacepao

Címkék: polgármester kuka

2011.04.23. 13:12

 A kukázásos történet tovább burjánzik - nem hagyják szó nélkül a zemberek a hülyeségeket. Mint tudjátok, január elsejétől ötven ezerre bírságolják azt, aki a kukába belenyúl, onnan bármit kivesz. A további bírságok elkerülése végett tacepaok kerültek ki a kukákra - mint kedves olvtársunk által küldött képeken is látszik.

Helyszín Mikszáth Kálmán tér. De kerületszerte minden kukára került...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr652849571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én ma reggel láttam a 32-esek terén a megállóban. volt még egy másik fajta is. fotó sajna nincs. :-(
Olyasmi, mintha a Kétfarkú műve lenne...
én is láttam ma reggel a józsef utcában, azt hittem valami vicc csak, főleg hogy elvis preslynek néztem a képet futtában :D
@Tyeplica: 2farkút én is kérdeztem, de nem. Ő inkáb kukát fest:8ker.blog.hu/2011/03/25/kukahiany
50 ezerre büntetik a homeless-eket is, ha az utcán alszanak.

Noooormáááááááááááááááááliiiiiiiis?
Nincs valahol nyomtatható változat? Úgy plakátolnék :):):) Linkeljen valaki :):)
Aztán hogy a tökömbe hajtják be a bírságot egy csövesen?!
Inkább verjék el keményen, mint buz1 a f@szát...
A blogba (streetartbp mármint) majd csak kedden kerül ki (addig húsvétolás megy ott is), de itt a greffi által említett másik verzió is a plakátból:

streetartbp.hu/images/1209_IMG_4915.jpg
Mekkora cinikus tapló geci, aki ezt így kitalálta, megcsinálta... Kívánom neki, hogy veszítse el mindenét, kerüljön az utcára, aztán majd jókat röhögve elmehet squasholni, kertészkedni, meg akváriumot nevelgetni. Dögöljön éhen az ilyen.
@Tyeplica: a kétfarkú nem személyeskedik, mint a politikusaink...
Hol van ilyenkor az az ingyenélő, álkeresztény csuhás semjén aki mindig az "emberi életről" papol ???
Vagy csak addig tart míg behúzzák az X-et a Fideszre ???
@Before:
Én meg úgy érzem, hogy az eddigi hozzszólók a "Mekkora cinikus tapló geci"-k akik az alternatív pub-ban verik a farkukat reggelig, és két hányás között okoskodnak olyanról amiről halvány segéd lila fingjuk sincs.
És mire délben kimásznak az ágyikójukból, addigra már az előbb idézett "...Mekkora cinikus tapló geci"-k már összetakarították a csövesek által feldúlt kukákból szétdúr oldalba hugyozott szemétkupacokat. Minden nap. És visszaálltgatják a nagy robajjal kiborított szelektív gyűjtőket.
Amelyik szabálysértő nem tudja fizetni a bírságot, annak közmunka. És esetleg feltakaríttatni velük a városszerte általuk (is) csinált disznóólat.
@nyekk: két dolgot próbálsz összemosni, ami borzasztóan kevéssé elegáns. Egy szót se szóltam arról, hogy ne lenne súlyos probléma, hogy a csövesek szétbasszák a szemetet. Nálunk is felborogatják a szelektív gyűjtőket, gyakran úgy is hagyják, szétszórnak mindent, ami nekik szükségtelen.
DE ez nem mentség arra a hányingerkeltően leereszkedő, cinikus stílusra, amit a plakát (főleg, amit @Case: idézett) megenged magának. Ez egyszerűen féregség, amit a szerzője jópofaságnak gondolt.
Megjegyzem, remélem, hogy a plakátokon található beismerő vallomások alapján jól megbüntetik majd a polgármestert.
@Before: Nagyon csodálkoznék, ha ezeket a "jópofa" plakátokat a polgármester tetette volna ki.
Kerületi lakosként nem így ismerem. (Na jó, nem járok vele össze, és csak a médiából ismerem)

Az, hogy született tiltó rendelet(ha nehéz is szankcionálni) arra legalább jó, hogy ha esetleg a közterület felügyelő megkéri a csövest, hogy ne borogassa ki a kukát, akkor az nem küldheti el az anyjába, mondván, hogy nem tiltja semmi. Nyilván a szankciót arányosan kell alkalmazni. De azért az "anyjába küldő" erőszakos kukázókkal szemben hatásos lehet.
Úgy tűnik, a szociális érzéketlenség egybeesik a humorérzék hiányával.
@nyekk: nincs bajom a szankciókkal, legalább is elvileg, mert ebben az esetben nyilvánvalóan értelmetlen. Hova taszítasz még lejjebb egy embert, aki ezen a szinten van? Ettől függetlenül is úgy gondolom, nem árt, ha rendeleti szabályozás van a témában, de aki ezt a "kampányt" kitalálta, az semmilyen formában nem alkalmas ilyen munkát végezni. Nem csak a cinikus prosztósága miatt, de azért sem, mert amúgy teljesen nyilvánvaló, hogy aki kukákat borogat és túr szét, az nem fogja elolvasni, főleg nem értelmezni és megfontolni az ilyen plakátokat. Vagy, ha mégis és még van benne némi szikrája az önérzetnek, esetleg a szétszórt szemét mellé oda is szarik. Ebből az (is) következik, hogy ha ezt valaki kicsit is átgondolja, nyilvánvalóan semmi másra nem jó ez az egész, mint hogy magamutagó módon odakacsintson a lakosságnak: "nem csak halálra dolgozom magam értetek, de még jófej is vagyok..."
@Before: Egyet értek veled! Viszont aki illegálisan felragasztotta a külsőre ezeket a matricákat (nem az önkormányzat!!!!) annak a figyelmébe szeretnem ajánlani a térfigyelő kamerák felvételeit, ugyanis ez rongálás, valamin jozsefvaros címere miatt szerzői jogok megsértése stb. Nem vagyok jogász, szerintem ennek sujos következményei lesznek.
@Before: Nagyon édes, hogy azt gondolod, ez egy önkormányzati kampány, gondolom te magadtól is ilyen rendkívül okos és értelmes vagy.

@k.elod: És a helyesírás meg az értelmes mondatok sem mennek, ugyebár.
pusztán a szemetelést nem lehet már ma is bírsággal sújtani?
@városjáró: de, azért is érthetetlen ez a rendelet - többek közt.
Ugyanakkor nem nagyon bírságolnak ez alapján: tele van kutyaszarral az egész kerület, és sokszor a közteresek, parkolóőrök is eldobálják a csikket, pl.
@Lesley: Én is ezt sejtem. Kommenteltem is kocsisnak a fészbúkon, de - természetesen - le se szarja az oda írt kérdéseket.
Találtam közben egy rendeletet is a szemetelésről - bár nem néztem teljesen utána.
www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900218.KOR
Ebből látszik, hogy nem a kukázás tiltása a megoldás, hanem a szemetelés szankcionálása. Ha viszont erre nincs aparátus, akkor a kukázásra sem lesz - miközben teljeen antihumánus az egész hadjárat.
Idézek egy, a polgármester Facebook-oldalának vonatkozó bejegyzéséhez fűzött kommentet:

"Szerintem az a baj a rendelettel, hogy nem fogja elérni a célját, az újabb kudarc pedig újabb csalódást okozhat sokaknak, hogy a közös ügyek tárgyilagos megbeszélés után rendezhetők. A polgármester és a tanácsadójának nyilatkozatai szerint a rendelettel tulajdonképpen üzenni akarnak, nem pedig megkísérelni a bírságolást (illetve ennek valószínű meghiúsulása esetén a további eljárást, aminek valószínű vége az elzárás volna). Ez teljesen érthető, mivel az eljárás az önkormányzatnak és az államnak hosszadalmas és költséges. De ez vonatkozik a meglévő szabályok betartatására is, hiszen a szemetelés ellen az önkormányzat eddig is felléphetett volna, ha akar, de nem akar, mert túl sok adminisztratív munkával járna.

Hogy pontosan kinek kívánnak üzenni a rendelettel, az nem teljesen világos. Szabó Gábor tanácsadó kommentárjából az látszik valószínűnek, hogy a többi kerületnek, intézményeknek, magasabb szinteken döntő vezetőknek. A tanácsadó azt is elmondta, hogy emiatt kifejezetten előnyös az önkormányzat számára a kibontakozott tiltakozás, mivel a sajtóban tartja az ügyet, és így eljut mindenkihez. Valószínűleg üzenni akar azoknak is, akiknek nem annyira fontos a megoldás konkrét módozatainak megkeresése ahhoz képest, hogy végre valaki kimondja, hogy változást akar ezen a téren is. Akik tényleg szeretnék, hogy csökkenjen a szemetelés, azok viszont csalódhatnak, és teljesen mindegy, hogy magában Kocsis Mátéban is csalódnak-e majd, vagy azt gondolják, hogy tőle jó elképzelés volt az új rendelet, csak a hivatalban vagy bárhol elszabotálták a végrehajtását.

Azonban a vezetők szerintem erről nagyrészt maguk tehetnek, mivel nem végzik el a szükséges szervezést, ami következne a rendeletekből. Mutatja ezt például egy Mátyás téri polgár üzenetváltása a polgármester illetékes tanácsadójával a köztereken hagyott kutyaürülék témájában. A polgár azt tette szóvá, hogy a téren rendszeresen állomásozó közterület-felügyelők sosem szólnak rá a szabályt megszegő polgárokra, pedig ezt nem csak megtehetnék, hanem kötelező is volna nekik. A tanácsadó pedig eléggé ingerülten azt válaszolta, hogy az önkormányzatnak nem prioritása, hogy a felügyelők tevékenységét ilyen részletességgel próbálja befolyásolni. De hogyan fogják akkor bármilyen rendelet betartatását befolyásolni? Csak abban bíznak, hogy a rendelet és a körülötte keltett balhé együtt, felhívják a magasabb szintű döntéshozók figyelmét, hogy a Józsefvárosban működő, részben privát intézményeket szét kell költöztetni a városban, ez megtörténik, és a kevesebb hajléktalan kevesebbet szemetel majd? Szerintem ez túl közvetett és megfoghatatlan.

Sokkal célszerűbb lehetne ötleteket és együttműködéseket keresni a szemetelés csökkentésére alkalmas konkrét intézkedésekről. Ha pedig ehhez a közterület-felügyelők közreműködésére is szükség volna, akkor vállalni, hogy jobban megszervezik őket. Fontosnak tartanám, hogy olyan jogszabályokat alkossanak, amelyekről az látszik valószínűnek, hogy be tudják tartatni. Ha pedig üzenni akarnak a politikustársaknak vagy a polgároknak, akkor azt az erre alkalmasabb módon tegyék meg. Nagyon érdekelne, hogy milyen módokon lehetne konkrét javulást elérni. Amikor téged kérdeztelek, akkor arra számítottam, hogy az önkormányzat illetékes munkatársai vagy a témában különösen érintett képviselők némelyike is bekapcsolódik az itteni megbeszélésbe, tekintve, hogy az ő aktivitásukra mindenképpen szükség volna.

Azonban mint láthatod, a stábból itt nem szoktak véleményt nyilvánítani. A polgármesteren és az illetékes tanácsadóján kívül más nem is beszélt nyilvánosan a szemetelésről, ők pedig - érthetően - nem foglalkoznak részletekkel. A kerülettel foglalkozó más fórumokon inkább zajlanak valódi beszélgetések, ezek közül a legfontosabb a Lesley 8ker blogja, illetve a kerületi szocialisták fórumai. (Az LMP-nek is van, egyelőre nem túl sok bejegyzést tartalmazó blogja, a kerületi Fidesz honlapjáról nem tudok, a Jobbik, illetve magának az önkormányzatnak a honlapján pedig nem lehet hozzászólni.) Ezért ott folytatom majd, és ajánlom másnak is, akit a téma érdekel. Hacsak nem jelennek meg itt is a stábtagok és a képviselők, mert akkor itt is érdemes lesz folytatni a témát."