Bírság. Naná, nehogy má egyesek a mások szemetéből éljenek! Milyen dolog az már, ami ki van dobva, az már nem használható semmire, értem!?

De hogy visszakanyarodjunk a címbeli összeghez, a kerületi testület hosszas és érdemi vita után megszavazta az előterjesztést, miszerint Józsefvárosban a kukázást tiltani fogja január elsejétől - aki ennek ellenére mégiscsak megteszi, szabálysértést követ el, és ötvenezer forint bírsággal sújtható.

Elég gáz ez így, úgy gondolom. Szégyen. Azt szokták mondani,egy társadalom fejlettségének legjobb fokmérője ,hogy hogyan bánik az öregekkel,betegekkel szegényekkel és gyengékkel. Így, a nemzeti együttműködés rendszerében. Keresztényi erkölcsök, mi?

A legszebb azonban az, hogy Kaiser József képviselő megmondta, ki a szegény. Kikérte magának a szegények nevében, hiszen aki kukázik, az nem szegény.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr802517830

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kukázás 2011.06.13. 15:02:03

Két emberről fogok írni, akiknek egy közös ok miatt a létfenntartásuk került veszélybe. Az egyik történet egy olyan otthontalanról szól, ki intézetben nevelkedett vidéken, s Budapesten nincs lakcíme, így nem kap segélyt. A vidéki állandó lakcímét nem ...

Trackback: Csak ennyire vagytok sötétek 2010.12.15. 22:28:26

A hír: Betiltották a kukázást Józsefvárosban. (Aki megszegi a tilalmat, 50 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphat.) Egy mondatban: Nem lesz könnyű, de megpróbálom úgy elmagyarázni, hogy a politikus urak anyagi szintjén és szellemi nívóján is me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

50 ezres bünti, nyihihihihi! Miből fogja kifizetni?! Bezárják, ha nem fizet? Ő fog legjobban örülni neki, fedél lesz a feje felett. Ezeknek az embereknek minden mindegy, nem tudod őket megregulázni.
A helyzet az, hogy a kukázás nagy üzlet volt, most is az és az is lesz. Az erősödő és egyre erősebb szemetes maffiának persze hogy nem tetszik, hogy elviszik mások a haszon egy töredékét,az üzemeltetés meg fél kuka esetén is annyiba kerül, mintha púposodna a szelektív tároló. Persze nekem se tetszik, amikor mazsoláznak a kukában, kiborogatják azt, de legalább van ezeknek az embereknek is miből élniük. Meglepő egyébként a kukások összetétele. Nálunk van abszolút írástudatlan, teljesen komoly és udvarias kukás, sőt mi több lecsúszott villamosmérnök is. Nálunk egymás között rendet tartanak, vigyáznak a tisztaságra, elzavarják a kukát borogatókat mert tudják, az Ő "bányászati joguk" is megszűnik, ha rendetlenséget hagynak maguk után. Szóval egyszerűen a lakóközösségnek (a kuka valós tulajdonosának) oda kell figyelni és ki kell nevelni a minőségi kukázókat, akkor nem lesz semmi gond. Csak ugye egyszerűbb puffogni, mint odafigyelni.
@Mariannka51: ezt én new yorkban is láttam, ám szerintem a "kukázás" elsősorban nem élelmiszerre irányul, hanem üvegre, fémre, ruhára, illetve elektronyos biszbaszokra.
Igen, biztos gazdagok a kukazok. :))

Jo nagy marha.
ERtem en mire gondol, csak nem gondolkodik.
Elképesztő az a felsőbbrendű, pontagyú, egyértelműen életellenes, konkrétan szociopata hozzáállás, amit egyesek más emberi lényekkel szemben tanúsítanak.
Szánalmas, ahogyan gyártják az elméleteket arról, hogy ki miért érdemli meg, hogy megdögöljön - s mindezt azért, hogy a nyomorék kis lelkét megpróbálja a biztonság illúziójában ringatni, miszerint ővele bezzeg ilyesmi sosem történhetne meg.
Köpni kell.
No és az milyen lesz majd ha valaki véletlenül kidob valami fontos dolgot ami az övé és utána lázasan kutat a szemétben mert rájött , hogy véletlenül azt is kidobta a szeméttel együtt? Jön az ember és megbünteti mert a saját cuccát keresi hmm?? Ilyen bárkivel előfordulhat ezt alá kell írnotok....
@Mariannka51:
Nálunk a konténer oldalára akasztják ki a már száraz, de még fogyasztható zsemlét, kiflit, kenyeret, szóval ez nem csak német szokás. Bár a fővárosban el tudom képzelni, hogy nem jellemző.
@yeti-ufo hibrid:
Egy másik blogban a hajléktalanok közterületről kiűzéséről volt szó, ott is érdemes olvasgatni milyen lelkivilágú emberek vannak...
Megoldás lehetne amit mi is alkalmazunk, hogy a használható dolgokat a kuka mellé rakjuk ki. Pl : ruhák. Nem rég selejtezünk én vittem le a használható ruhákat egy zacskóban... Láttam hogy a kukázók már néznek. Mire felértem már ketten nézték hogy mit vittem le. 10 percen belül minden eltűnt. Szemét sem maradt. Valamennyit ezekkel az emberekkel is kell foglalkozni!

www.bp-motor.hu
ha egy picit gondolkodnál fröcsögés helyett:

Január 1-től ötvenezer forintra büntethetik azt, aki a VIII. kerületi hulladékgyűjtőket kiborítja, és a szemétből elvesz.

"Kiborítja"
1,
magam is láttam sokszor, hogy kiönti a kukázó a szemetet, kiválogatja, majd ott is hagyja a földön, a szél meg viszi, minden csupa mocsok

2,
a kukák, a szemét mind mind olyan fertőzésgóc, amely akár halálos kórokozókat is tartalmazhat gyermekek és idősek számára. aki a szemétben túr a puszta kezével, utána ezt mindenhol otthagyja, amit megfog. kilincset, kapaszkodót, stb.

Ennek valahogy gátat kell szabni. A kiszórt szemet össze kell szedni.

Talán gondolkozz kicsit, mielőtt fröcsögsz...
tipikus poffeszkedo faszfej, de most! vegre hatalomban! megmutatja jol az utcajaban lako kukazoknak!

kicsit kevesebb rosszindulattal lehetett volna csak a kiboritast-otthagyast tiltani. ja, hogy azt mar most se lehet, csak a helyi rendoroknek, kozteruleteseknek kene intezkednie? ahhoz pedig, a hatekonysag erdekeben seggbe kene rugni par erdekcsoportot? ok meg vagy haverok, vagy haverok haverjai?

hozzunk inkabb egy felesleges/inhumanus rendeletet, tegyuk ki az ablakba!

keves dolgot ruhellek jobban ennel a hozzaallasnal.
@Zabalint: ne aggodj, mindjart itt lesznek ok is :)

btw, ugye veletlenul sem fovaros lenezos akart lenni a masik komment? :)
"Bírság. Naná, nehogy má egyesek a mások szemetéből éljenek! Milyen dolog az már, ami ki van dobva, az már nem használható semmire, értem!?"

Nem értem. Kedves poszter, te vagy hülye vagy, és nem érted, amit olvasol, vagy félretájékoztatsz bennünket, hogy kidühönghesd magad a mi sajnálkozó szavainkból erőt merítve. Nem a kukában levő dolgok kiemelése, elvitele és hasznosítása lesz büntetendő, hanem a kuka tartalmának szétszórása, kidöntése, majd sajnálatra méltó, a társadalomba beilleszkedni kívánó embertársunk általi ottfelejése. A szemét büdös, egészségtelen, veszélyes, és azért szokás kukába rakni, nem csak úgy odahajigálni a fal tövébe, mert úgy zárva és szállításra alkalmas állapotban van.

Kukázni egyébként nem csak olyanok szoktak, akiknek már tényleg nincs honnan ennivalót vagy egy melegebb ruhadarabot szerezni, hanem olyanok is, akik eladható dolgokat keresnek, és ránézésre egyáltalán nem fedél nélküli, kiéhezett embereknek látszanak. Volt már, hogy kiraktam teljesen jó állapotban levő, ráadásul úgyszólván márkás, csak "kinőtt" pulóvert, kimosva (!!), összehajtogatva, egy átlátszó zacskóban. Egy óra múlva már ott hevert elhajítva valahol. Vagyis nem egy fázós, bármire ráfanyalodó ember nézte meg, nem is valaki, aki egy üveg bort bármikor kaphatott volna érte, hanem valaki válogatós alak, aki, miután meggusztálta és valamiért elégtelennek tartotta, visszadobta úgy, mintha felmosórongyot tettem volna ki. Nem mindenki ilyen, de nem kell minden kukázót a élet-halál szélén billegő reménytelennek hinnünk.
@-putyin-: mert eddig nem minosult szemetelesnek (mar most is szabalysertes), ha felboritottal egy kukat, es otthagytad? mitol fognak most tobb esetben intezkedni a rendorok?

talan gondolkozz kicsit, mielott frocsogsz!

(remelem rendszeresen fertotlenited az egered az egeszseged erdekeben, es ugyan ezt teszed a buszon a kapaszkodoval, amit x emberrel elotted fogdosott ossze egy szamadra szimpatikus ember, aki egyebkent nem mos kezet szaras utan).
@freemind93:
Nem minden fővárosival van gond, de szerintem a társadalmi szolidaritás általában ott a leggyengébb.

Én Sopronban nőttem fel, és alig láttam olyat, hogy a kuka mellé teszik a kaját, Veszprémben meg általános. Ez sokat elmond az emberekről...
Látom, megérkezett az index címlap :)
A hosszas és érdemi vita részhez szeretnék hozzászólni: a vitához partnerek kellenek. Itt (és előtte a bizottságban) pedig elmondtam a véleményemet, hogy a rendelet még a benne foglalt célok elérésére is tökéletesen alkalmatlan.
Mellesleg a célok kitűzése sem tökéletes szerintem, példának okáért, hogy egy fenti hozzászólásra is reagáljak, "a kukában levő dolgok kiemelése" is büntetendő lesz, hiszen, polgármesterünk megfogalmazása szerint, saját magát teszi ki közegészségügyi veszélynek, aki a kukában turkál.
@jt: Igazából a VIII. kerület mostani szabályozásától függetlenül a rendőröknek eddig is hivatalból be kellett volna vinnie az összes kukaborogatót. Az FKF a szelektív kuka tartalmáért pénzt kap (a guberáló is - épp ezért fosztogat), tehát a guberáló az FKF tulajdonát lopja el. Márpedig Pintér óta a kis lopás is főbenjáró vétség, amiért a kiskorúakat is le kell sittelni.
@Androsz: en azt nem ertem amit te irsz, hulye vagy, utalod a csoveseket zsigerbol, vagy az a hobbid mindenbe belepofazol, amihez nem ertesz?

"Tilos ... kibortani, ... kivenni" (mindkettot tilos, nemcsak egyutt a ketto)

buntetheto, aki

"kiboritja, azokbol hulladekot vesz ki"

(ugyan az a szituacio)

a kommented maodik fele persze igaz, van ilyen is, olyan is. kivancsi vagyok a velemenyedre, mi emberbaratibb: az altalad leirt negativ pelda, vagy a vegzalasa (tobbek kozt) azoknak az embereknek, akik kukakbol kenyszerulnek enni, penzt/alkoholt keresni?
@freemind93:
Nekem erről az ügyről egyébként az jut eszembe, mikor valamelyik budapesti kerületben és talán még Szolnokon betiltották a 10 utáni szeszárusítást a non-stopokban(+ valahol a kocsmákban is). Indoklás, hogy hangoskodnak a részeg emberek. Ez nem más, mint a kényszerintézkedés kényszerintézkedése. Eleve onnan indul ki a dolog, hogy az éjszakai hangoskodás jogosan tilos közterületen, és a szemetelés is. De ezt nem bírták betartatni, ezért kitalálták, hogy tiltják a közterületen a szeszes ital fogyasztást. Ezért megbüntetnek, ha nagy nyári melegben megiszok egy 1%-os Radlert az utcán, de éjszaka a kocsmából kimenet nyugodtan hangoskodnak a részegek, vagy csak úgy az utcán a nem részegek, mert azt továbbra sem tudják betartatni. Viszont a kényszer rendeletet sem tudják immár betartatni, ezért betiltják az éjszakai szeszes ital árusítást a boltokban. Tehát ha nem utcai fogyasztásra, hanem mondjuk TV elé kell a sör, és elfogyott, akkor nem ugorhatok le a nonstopba, mert feltételezik, hogy azt kint fogom elfogyasztani, és hangoskodni fogok tőle. (Tudom, hogy üzleti érdekek vannak a háttérben, csak az indoklás abszurditására hívom fel a figyelmet, ahogy a kukás ügynél is ez van)
Az a baj, sőt ez annál több, hogy nagyon sok ember a kukából szerzi meg a napi élelmét. És nyilván nem azért, mert erre van gusztusa.
De azokat, akik a szelektív kukákat borogatják, én is büntetném.
Egyébként én úgy gondolom, ha valaki egy még használható cuccot felfedez a kukában, és azt szemetelés, tehát a kuka felborítása nélkül el tudja vinni, miért ne tegye? Annyival kevesebb az ömlesztett szemét, az a használható tárgy pedig hasznossá válhat, nem kallódik el. Mellesleg a hajléktalanok egy részének a kabátja is onnan származik, kivéve ha közvetlen kapták attól aki kidobta volna amúgy.
@Zabalint: sopron rulz, nagyon szeretem, sok idot toltottem ott :)

ertem persze amit mondasz, es lehet igazad is van, de sztem ne altalanositsunk. (tudod, hamar becsuszhatsz masok altal osszemosott csoportokba).
@Zabalint: analog pelda, igen. a legjobb asszem az volt, hogy a zp meg a rio maradhatott, de a kocsma, ejjelnappali meg nem :D
@Zabalint: Van pl. itt a környéken két elmebeteg is, aki az ilyen "még használható" cuccokat gyűjti a kukákból. Jelenleg mindkettő teljes kertjét-udvarát kb. 2 méter magasan borítja a "még használható" hulladék [ilyen járatokban lehet bejutni a házig], ami alatt patkányok tenyésznek a szomszédok nagy örömére.
@jt: meg szep hogy aggodik az egeszsegukert, az egy szent ember lesz! :)

reszemrol koszonom, h van aki szembesiti az ilyen alszent bandat onmagukkal.
@yeti-ufo hibrid: azt vedd hozzá, hogy az ilyenek amikor meglátnak egy kutyát akkor jaj szegény kis kutyimutyi hogymerték kidobni. De az embertársát hagyná megdögleni maga mellett. Ez az igazi elferdült mocsadék társadalom ahol egy kutya élete többet ér egy emberénél.
@freemind93:
Tudom, hogy rossz az általánosítás, néha mégis ebbe a hibába esek. Csak a másokat leszaró(vagy hajléktalanokat közterületről kitiltani akaró) emberből úgy érzem több van arányaiban a fővárosban, mint Veszprémben, Sopron meg a kettő között van. Persze lehet, hogy véletlen, hogy kikkel találkoztam az életben.
@OkoskaTo:rp: probaltatok segitseget kerni valamelyik hatosagtol? (nem tudom ki az illetekes). a patkanyok, meg ha budos is csak felrug valamilyen szabalyt.

egyebkent gondolom te sem vagy az ellen, ha valaki kikapja a kukabol a felszakadt gumicsizzmat. az altalad emlitett extrem esetekben pedig termeszetesen el kell(ene) jarni, ha masoknak az problemat okoz.
Ez az ember se nem keresztény, se nem demokrata. Persze engem is zavar az, ha kukát borogatnak és kiöntik a szemetet, de ehhez a "szemét" társadalom is hozzájárul. A politikus úr??? meg felveszi a pénzt, aztán dumál a világba.Karácsony előtt meg szívet melengető érzés, hogy Ő aztán tudja, hogy ki a szegény. Mert a szegény az nem kukázik, hanem otthon ül és inkább éhezik. Hogy nem sül le a bőr a képéről. Vasárnap meg elmegy a templomba és hányja magára a keresztet és azt hiszi, hogy egész héten át büntelen maradt.Szégyellheted magad!
@OkoskaTo:rp:
Azért ténylegesen használható dolgokat is dobnak ki az emberek. Ha nem lenne számítógépem, 1 hét alatt össze tudnék guberálni alkatrészekből egy olyat, amivel itt tudnék kommentelgetni.
Én meg azokat a" békés tüntetőket" büntetném meg , akik 2006-tól kezdve felgyújtották és felborogatták a kukákat, sőt a tv székházat is felgyújtották és amikor berontottak kifosztották a büfét. Bár a fideszes W. Mária szerint ezek ott hagyták a rudi árát. Na, ezek épp most kapnak amnesztiát.
Nagyon zseni és szolidári dolog kirakni a szerintetek még használható élelmiszert a kukák mellé és tetejére.:-((
Nem is tudom értelmes embernek hogy jut ilyen az eszébe.

Pl nyáron 10 perc alatt romlik meg, jönnek rá a patkányok, legyek, szétviszik, belepetéznek.

Miért nem keres akkor inkább a környéken egy szegényebb családot, vagy idős embert, vagy egy tényleges hajléktalant akinek a kezébe tudja rögtön adni.
@freemind93: A hatóságok tojnak rá, mivel magánterületen belül van.
A tűzoltóságot nem érdekli, mivel csak átlagosan tűzveszélyes (pl. ablakkeretek az egyik kupacban).
A környezetvédelmi felügyelőséget nem érdekli, mert egyelőre még nem kimutatható, hogy a fémhulladékból és akkumulátorokból szennyeződne a talaj.
Az ÁNTSZ-t nem érdekli, mert még nem tört ki miatta járvány a környéken.

@Zabalint: Tudom. A hulladékudvarban legutóbb láttam egy muzeális, ámde egyben levő Compact Macintosht. Erkölcsi avulás, fogyasztói társadalom.
@agi02: jo lenne, ha mindenki az altalad javasolt megoldast kovetne, vagy legalabb a szandek meglenne benne. akkor biztos lehetne talalni valami hatekony megoldast.

viszont, szerintem ha valaki igy rakja ki a kajat, akkor figyel arra (eszreveszi, mert ot is zavarja) is, hogy masnapra budos-e, szet van e hordva, es ha igen, modositja az eljarasat. esetleg nem a 40 fokba nem rak ki tejfolt. bar azt ugyis akinek szuksege van ra, donti el, viszi/eszi e.
Egyébként Én egyet tudok érteni ezzel az egésszel. Aki kukázik, az az esetek túlnyomó többségében, azért teszi, mert ez így frankón kényelmes neki. Nem akarok alkalmi munkát vállalni, egyáltalán dolgozni sem akar. És frankón ne kezdje el nekem mondani senki, hogy "jajj, szegények, hol találnának ugyan már munkát". Aki akar az kibaszottul tud annyit dolgozni és keresni, hogy ne kelljen kukáznia! Nem azt mondom, hogy úgy fog élni, mint a kiskirály, de nem kell kukáznia!!

Amúgy meg a Képviselő Úr magyarázata nem túl jó, a szegénység és a kukázás közötti különbségre nem túl jó, de asszem, hogy mindenki érti, hogy mire gondolt! Én spec. tudok vele azonosulni.

Le a kukázással!!!!
@Dr. Deedee: annal tobbet nem bizonyiottal be, hogy utalod azokat akik kukaznak, megha neked nem is artanak semmit. remelem hamar sor kerul rad, es te leszel a kovetkezo, aki pusztan azert kerul torvenyen kivul, mert szurja valakinek a szemet.
@ave: szerintem az arra irányult, hogy nem minden szegény kukázó.
Kukázót pénzbüntetésre ítélni olyan hatékony, mint hajléktalannak büntetést postázni... Észlény lehet az ottani polgármester.
Amúgy meg lófszat a posztoló meg a többi hippi seggébe is. Az is egy nézőpont, hogy ti úgy nyugtatjátok a lelketeket, hogy legalább a kidobott szarjaitokból megélnek. Plecsnit nem akartok?
@flimo13: remelem most nyugodtabb a lelked, hogy jol leteremtetted ezeket a hippiket, sokat tettel a REND erdekeben! :)
Ha úgy kukázna mindenki, hogy rendet hagy maga után, akkor én is ellenezném ezt a rendeletet. Viszont a tények azt mutatják hogy minden egyes kukázó után szétdobált szemét marad. Képesek lennének tisztaságot hagyni, de egyszerűen leszarják és szétdobálnak mindent. Mint lomtalanításkor.

@freemind93: "remelem hamar sor kerul rad, es te leszel a kovetkezo, aki pusztan azert kerul torvenyen kivul, mert szurja valakinek a szemet. "
Bár nem nekem kívántad, de azért belepofázok :) Szóval, azért tart itt ez az ország, mert az emberek 90 százaléka így gondolkodik, ahogy te. Én még annak sem kívánok rosszat, akit nagyon utálok. Te meg így ismeretlenül teszed... Anyád szép nevelést adott neked, gratulálok neki!

:)
@fourgee: a temara vonatkozoan: mar most sem szabad kukakat borogatni, es otthagyni, mar most is el lehet jarni ellene, mindenhol. minek az uj jogszabaly?

miert kell belevenni, hogy onmagaban hulladek kivetele szabalysertes legyen?

a ram vonatkozo resszt nem tudom igazan eldonteni, poen e. :)

egyreszt, nem kivantam neki semmi kulonosen rosszat, foleg nem tenyleges serelmet. csak annyit, hogy kapjon egy kis zargatast barmilyen hatosagtol. azt mar a te lelki vilagod teszi hozza, hogy most ez egy gumibot a seggebe, vagy csak egy kis plusz papirmunka :) es latod, ezert tart itt az orszag, ahol :)

masreszt, celom kimerult abban, hogy szemleltessem a tisztelt kommentelonek, hova vezet a gondolkodasa. (ezerttartottazorszagahol:)
Utópia következik: Ha minden dolgozó csak havonta 100 Ft-ot adna a hajléktalan ellátásra (ennyit általában beleteszünk egy koldus kezébe), az 3 millió dolgozóval számolva havi 300 millió Ft lenne. Azt hiszem ennyiből már meg lehetne oldani a hajléktalan kérdést. Telne talán olyan hajléktalan szállókra, ahol 1-2-3 ágyas, kulccsal zárható szobák vanak, hogy kelljen attól félniük, hogy a szállón még azt a keveset is ellopják, amilyük van. Persze ott lehetnének egész nap, nemcsak éjszaka.
Még ragozhatnám, de felesleges.
Ki csatlakozik az elképzelésemhez?
talán ezért használnak németo-ban olyan kukákat amiket max a kukásautó daruja bír megmozdítani.
de nálunk még a műanyag szarokat is alig-alig pakolják ki.
ha meg esetleg kint is van, akkor is havonta ürítik.
de pl az V. kerületnél azt nyilatkozta telefonon az illetékes elvtárs, hogy azért nem raknak ki még több helyre szelektívet, mert hogy az "rontja a városképet".

Na, ne feledjétek: a szemét ott keletkezik amikor olyasmit vásárolsz amit nem lehet újrahasznosítani.
@Fufo: mutass vmi normalis alapitvanyt, akiknek lehet paypallal utalni, en benne vagyok egy nagysagrendel nagyobb osszegben :)

csak hogy ne csak a pofam jarjon :)
@Dr. Deedee: te akkor miért nem élsz kukázásból, ha az olyan fasza dolog? meg könnyű pénzkereseti lehetőség... nincs főnök, kötetlen munkaidő, jutalék, sikerdíj, célprémium.... még a termékből is vihetsz haza.
@Fufo: ezek a helyek voltak régen az un. munkásszállások.
na, ezeket záratta be Horn Gyuszi egy tollvonással.
Pár tízezer ember pikk-pakk az utcára került.
Na de hát, mit érdekel az engem, stabil középosztálybelit...
@freemind93: menhely alapítvány. de pl pont ma éjszaka tartanak szolidaritási akciót a Blahán. ott személyesen is tudsz dobni a perselybe.
Ez már megint milyen rendeletalkotás? Mint annyi minden, legutóbb, hogy a hírekben nem szerepelhetnek rossz események, csak a terjedelem 20%-áig. Az alapötlet nem volt rossz, hogy a felesleges és olcsó bulvárhíreket ki kéne szorítani a műsorból, és komoly, értékteremtő, utánajárást igénylő tudósításokat produkálni, de teljesen átestek a ló túlsó oldalára, vagy egyszerűen nem volt kedvük precízebb szabályrendszert kialakítani. Itt ugyanez. A kukák felborogatása egy-egy vacak visszaváltható palackért valóban felháborító és balesetveszélyes, de aki a körülményeket, a kukázó rendszerető magatartását nem akarja figyelembe venni, illetve 50 ezres pénzbírságot akar kiszabni hajléktalanokra, az egyszerűen nem normális...
Mondjuk a Rákóczi téri csarnok környékén nem a kukázók miatt van "közegészségügyi probléma", a csarnok körüli utcákat évek óta nem takaríttatja az önkormányzat. Ellentétben pl a Palota negyed vagy akár bármelyik józsefvárosi negyeddel szemben. Kaiser képviselő egyik elszólását is szeretném ide idézni: az akkor még csak tervezett metró-építkezést megelőző lakossági fórumon mondta, miszerint "mi azért jöttünk el ide, hogy ígérjünk". Cinikus mocskok ezek, de ezzel sokaknak nem mondok újat.
@szbszig: en komolyan nem ertem ez miert van egyebkent. ennyire nem lehetnek hulyek. kicsit tobb energiaval hasznos dolgokat is lehetne csinalni, nem csak latszatintezkedeseket, amik raadasul meg rombolnak is.
@gauche caviar: ismerem a menhelyet, az egyike annak az alapitvany kosarnak, amibol valogatni szoktam ha ugy adja a helyzet.

sajnos nem lehet nekik paypallal utalni, igy nem tudok jelen felhivasodhoz csatlakozni. de jarok ket unnep kozott a blahan, legkesobb ot! (egyebent a blahas sztori, na az meg a masik...)
@freemind93: Nem tudok :( Azt hiszem az egyetlen megoldás, ha létrehozunk egyet. Én ne tudom, hogyan kell, de talán vannak itt hozzáértők, akik tudnak segíteni. És köszönöm az eddigi hozzászólóknak, hogy nem lehülyéztek, hanem (esetleg) komolyan gondolnák.
@Fufo: a megoldas valoszinuleg nem egy uj alapitvany letrehozasa, hanem pl a menhely figyelmenek felhivasa arra, hogy felmerult egy ilyen igeny (paypal). irok is nekik.
@freemind93: Jó lenne, ha sikerülne. És jó lenne, ha rá lehetne venni 3 millió embert, hogy adjon havonta 100 Ft-ot.
@Fufo:

Ezt tesszük mindahányan. "Adó"-nak hívják és szerintem ha száz embert megkérdezel, hogy más (völgyhíd, futballpálya, tűzijáték stb) legyen-e belőle, vagy hajléktalanszálló, 99 azt mondaná, hogy az utóbbi...

Én lennék az az egy, aki nem ezt mondaná, mert én az összes pénzt állatmenhelyre fordítanám.
Gonosz, alkoholista, rosszindulatú, kétszínű állatot ui. még nem láttam.
Helyeslem a bírságot! Majd ha a te házad előtt lenne minden egyes nap szétszórva az általad egyszer már a kukába helyezett szemeted, akkor te is helyeselnéd. 20 éve minden más eszköz csődöt mondott. Voltak lakatok is a kukákhoz, meg a lakóknak kulcsok a lakatokhoz. 3 nap után az egész akció csődöt mondott, mert (kivétel nélkül) az összes kuka fel lett tépve!
A jó kurva anyjukat...azt. 50 ezret nekik, aztán ha nem tud fizetni (nem tud) akkor egy hónapig vakarhatja a kutyaszaros járdákat-ingyen. Ennyi.
@Kis ember: Az adónkat láthatóan nem erre használják. Amúgy abban igazad van, hogy egy helyes kutya szimpatikusabb, mint egy rongyos hajléktalan, de amikor szívesebben gondoskodunk az állatokról, mint embertársainkról, az siralmas.
@Kis ember: igenam, de az adozas nem jelenti azt, hogy minden problemat megold az allam. termeszetesen jogos a felvetesed, hogy miert nem old meg tobb mindent a magyar allam az elvonasok jelen szintje mellett, de ez egy masik kerdes, nem ment fel minket a segitseg kozvetlenebb gyakorlasanak kotelezettsege alol.

svedorszagban is leteznek civil szervezetek, akik az allamon tul is segitenek. sokszor ezek hatekonyabbak mint az allam. meg nalunk is, bar mindketto hatekonysaga alulmarad a nyugati peldakhoz kepest.

en is szeretem az allatokat, de szerintem felrevezeto az osszehasonlitasod. vannak alkoholista majmok, akik a rohadt gyumolcsoket eszegetik. masok megolik a fajtarsaik gyermekeit, ez a termeszet torvenye.

sok elmelet, filozofia van arra, mi kulonbozteti meg az embert az allattol, ezek alapjan lehet ervelni, miert lehet fontosabb a hajlektalanok segitese. en nem teszem ezt, mert tokeletesen mukodik a rendszer, ha te allatmenhelyeket segitesz, masok hajlektalanokat, megint masok gyerekeket, betegeket, stb. ha mindenki ezt tenne, jobb vilagban elnenk. es ami fontos: ha nem is mindenki, de egyel tobben, akkor is. hajra!
@1120: jol idebofogtel, es leleptel. kommenteket olvasni luxus. gondolkodni plane.

akkor neked is: mar most, a rendelet elott is el lehetett jarni a kiboritas-otthagyas ellen.
@1120:
nem fogja vakarni. Ha meg lesittelik, az többe fájna neked, mintha kukázna.

Érdekes, én itt lakom a nyóckerben, mégis rendben vannak a kukáink.

@Fufo:

Nem siralmas. Az állatok legnagyobb része biztos, hogy önhibáján kívül került rossz helyzetbe. Én még állatban soha nem csalódtam, pontosan úgy viselkedett mindig, ahogy mutatta. Ezt az emberekre nem lehet elmondani.

Az pedig egyszer külön megérne egy társadalmi vitát, hogy nem dönthetsz arról, mire használják fel az általad megkeresett pénzt.
@freemind93:
Nyolcadik kerületi lévén ritkán találkozom alkesz majmokkal (mármint igaziakkal).
Én leginkább a kutyákra gondoltam.
@freemind93:
Most nagyon demagóg leszek:

Egy kormányzati Audiból hány hajléktalant lehetne ellátni?

Az én szememben ezerszer többet érne az a politikus, aki egy szakadt golffal járna, de a pénz elosztásánál az ilyen célok mellett döntene annál, aki felveszi a nyakkendőt és a drága öltönyt.
@Kis ember: persze, ertem en.

mint mondtam, megertem, ha allatokon akarsz segiteni.

szertintem azonban aki utcan van es alkesz, nem jo kedvebol az. szerintem nincs valos valasztasi lehetosege.

a masik meg az, hogy nem latok mas megoldast, mint segiteni minel tobb hasonlo helyzetben levo emberen. nem tudom elfogadni megoldaskent a jelenleg uralkodo nezetet, hogy takaritsuk ki oket a belvarosbol, aztan dogoljenek meg ahol tudnak.
@Kis ember: az en szememben is, nade ugye magyar politikusok... nincs ra szo.

ilyen szempontbol szamomra az lmp meg hiteles.
@freemind93:

Borzasztó fedél nélkül élni. Nekem életemben csak egy-két napig volt benne részem, de máig nem felejtem el, pedig már lassan húsz éve volt.

Azért akarok leginkább a kutyákon segíteni, mert bennem van a gyerekkori dac: olyan lényeket hagynak magukra, akiknek nincs más céljuk az életben, mint szeretni. És aki ezzel visszaél, az minden gyerek álmát tépi szét. Ahogy annak idején az enyémet is széttépte a felnőtt világ.
@Kis ember: teljesen megertelek, en is nagyon szeretem oket. nem akarok forumokon erzelmi melysegeket boncolgatni, nem szokasom, de sokkal nyitottab tudok lenni allatok mint emberek fele.

egyebkent, ugyan ezzel szoktam indokolni, a gyermeki daccal a 3. vilag segitesenek szandekat (foleg a gyerekeket).
@yeti-ufo hibrid: tőletek is köpni kell, álszent hülyegyerek. te is csak ugyanúgy mocskolódsz az embertársaidon a monitor előtt. hány ember életét fordítottad jobbra te cyber terézanya?

az álszentség is undorító emberi tulajdonság csak mondom.
Ezen a képviselő-testületi ülésen a bővebb témában történt más, fontosabb is. Elfogadták a szociális városrehabilitációt új szervezeti felállásban végző önkormányzati cég első üzleti tervét. A féléves előkészítés ellenére többnyire kidolgozatlan ötletekkel, a marketingről, a menedzsmentről helyenként iskolai vázlat jellegű, általános elvekkel, elnagyolt költségvetéssel. Olvasható itt (és az önkormányzat honlapján), a blogger kolléga bejegyzése alatt hosszan kommenteltem.
kozpontibizottsag.blog.hu/2010/12/15/jozsefvarosi_tebolyda
@Fufo: arra nem gondoltál, naiv barátom, hogyha intézményesítenék csodás ötleted, mindenki hajléktalan akarna lenni? nem baj, ha holnap kirúgnak, majd Fufó meg Freemind meg a többi birka segít. itthon már régen erről szól a segélyezési rendszer is meg az egész szociális háló.

nem pénzt adni kell a csöveseknek, hanem megakadályozni, hogy bárki is azzá váljon. például beismerni, hogy túl vagyunk szaporodva, szép dolog volt a 10 millió magyar, amíg álltak a gyárak csak most kopp van. nyugaton ugyanez, az egykori rabszolgák most az utcán vakarják a töküket unalmukban, mert nincs hol dolgozni.

lehet minden hajléktalan sorsa mögé oszkár díjas drámát képzelni, de a többség egyszerűen elbukott az Élet nevű próbatételen.
@freemind93: A kukásokat nem vegzálni akarják, hanem hogy legalább tegyék vissza a kukába a szemetet, amit a turkálás során kivettek. Ezt megtenni egy fedél nélküli ember is képes lehet.

@Kis ember: "Gonosz, alkoholista, rosszindulatú, kétszínű állatot ui. még nem láttam."

Én éppenséggel alkoholista állatot is láttam már, de valóban nem jellemző. De ha te még nem láttál gonosz / rosszindulatú / kétszínű kutyát, akkor én egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy sikerült eddig elkerülnöd. A kétszínű kutya a legveszélyesebb, gonosz kutyával viszont tele vannak mostanában a kopaszok és a gyáva kis pöcsök udvarai vagy lakásai. Akik semleges viselkedésű emberre is támadnak, és nem veszik figyelembe az áldozat megadó gesztusait, ölni akarnak. Az ilyen kutya ma a menő a bunkók között.
Ez egy hülye segg. Ráadásul szarszag jön a szájából minden mondatával.
"nehogy má egyesek a mások szemetéből éljenek!"

Faszkalap, rinyapina liberálpöcs vagy, és a fajtádhoz híven szándékosan félremagyarázod a dolgot.

Felőlem aztán a kulámat is megehetik a csövik, nem sajnálom tőlük.
De ha a szemetemet széttúrják és összemocskolják a lakásom környékét, akkor az isten bassza már meg őket!

Amúgy menj és szopjad le az összes hajlékony gombás fhaszát egyenként bő nyállal, ha ennyire odavagy értük.
Érdekes, hogy mennyire zavar mindenkit a kukákból szétszórt szemét. Ellenben a részeg egyetemisták által eldobált üvegek, dobozok, a kocsiból kidobált, kiöntött szemét, a hétvégén összehányt utcák látványa nem zavar senkit? Pedig az nem pár óráig marad utcán hiszen a hétvégén nincs takarítás...
csak azt akartam leírni, hogy a posztoló valószínűleg hülye mint a csöves redvás péniszén az előbőr, de gondolom már megtették mások.

pakold vissza te a szemet utánuk te marha, sőt etesd is őket meg adjál nekik gempát a napi adag tablettásra/rövidre utána okoskodhatsz!
liberálfos.
@Mariannka51:
És az sem zavar sokakat, hogy az országutak mellett az árkok, mező- és erdőszélek tele vannak szeméttel. Pet palackok, zacskók, stb... Kíváncsi lennék, hogy a szemetüket elszántan védelmezők közül hányan hajítottak már ki szemetet a kocsijukból jártukban-keltükben... Megértem, hogy zavaró a kiborított kuka, de talán értelmes hozzáállással lehet más megoldást is találni, mint a teljes tiltás és drákói szigor. Arról nem is beszélve, hogy egy rendelet csak annyit ér, amennyire végrehajtható.
Nagyon helyes

Én egymillióra büntettem volna és akkor nem jutna eszébe sörösdobozokon taposni hajnali kettőkor meg széttúrni az egészet. Aki meg szemétdombon akar élni goto india.

Mindenre van megoldás. MIért kell nekem igénytelen lumpen csőcselékkel meg emberjogi balfaszokkal együtt élni? Menjenek ők el innen egy kicsit.
Az a röhejes, hogy a kukázók többsége nem rendelkezik lakcímmel. Tehát a szabálysértési határozatot nem tudják neki postázni, ezért majd az eljárást megszüntetik. Szóval csomó papírgyártás, és látszatintézkedés. Minden szépen folytatódik....
Pár hete - talán legyengült elmeállapotom miatt - szóltam egy anyukának, hogy a gyermeke "elejtette" a csoki papírját. Úgy elkezdett velem ordítani, hogy ha szólok még egyet, biztosan nekem is ugrik.
Ha egy átlagos járókelő így áll a saját lakóhelyéhez, mit várjunk egy olyan embertől, aki eljutott odáig, hogy nyilvánosan belebújjon egy kukába? Ezentúl majd kukaborítás előtt körbe fognak nézni és ha nem jön arra - az amúgy hatalmas létszámban cirkáló...(irónia) - közteres hadsereg, akkor látnak munkához.
@Boo: Minden bizonnyal rabomobilok fogják járni gyalogtempóban az utcákat és abból kiugráló kommandósok fogják begyűjteni a delikvenseket, mint valamelyik futurisztikus Stallone filmben! :-/
Szerintem ez a rendelet nem azok ellen szól akik a mindennapi betevőt kukázzák össze, hanem azok ellen akik a mindennapi betevőt összekukázókat sarcolják.
Mert ilyen is van.
@kíváncsivagyok: Vagy dolgozni.
Jaj, most darázsfészekbe tenyereltem.
Nagyon jó kezdeményezés, az összes kerületben be kellene vezetni - csak sajnos félő, hogy ezt (sem) fogják betartani! (Aluljárókban is naponta több tucat bagózót lehet látni)
@Androsz:

A kutya olyan lesz, amilyenné a gazdája neveli. Az én németjuhászom a legjobbakat a téren az ún. harci kutyákkal tudja játszani, amelyeket a normális gazdáik jól neveltek.

De amit írtam az nem ez. Hanem egy kutya úgy viselkedik, ahogy mutatja. Főleg a kóbor kutyák.

@Kis ember:

Visszavonom az állításomat. A jólétben felnőtt, index-címlapról idetévedt informatikus kis pöcsök nem szavaznának arra, hogy segítsünk embertársainkon. Nem gondolnak bele, ki miért lett hajléktalan, ez mivel jár. Szerintem ők azok, akik azt hiszik, a háborúkban mindig MÁSOK halnak meg.
Vagy nagyon fiatalok, vagy nagyon kevés a beleérzőképességük. :(
Kb. 5 perce volt a tv-ben, hogy a dohányzáson kapott egyének általában nem fizetik be a bírságot.
Arról már nem beszélt, hogy ez kamatozik-e, eljut-e végrehajtásig, stb.
Talán van valami kibúvó, hogy ha elmegy elvonóra...:-)
@belakis:

Aha. Te adsz neki munkát? Nem, ugye? Akkor ki ad neki munkát? Gondolod, hogy a jó része nem szeretne dolgozni? Hánnyal beszéltél eddig? Itt a téren nálunk lakik egy csöves pl. ő eljár dolgozgatni, de állandó munkát nem kap.
Vigyázz, mert nagyon hamar ott találhatod magad te is, kívül az iroda ajtaján. És akkor ki fizeti a lakáshiteledet?
Kedves poszt író!

Felháborodásod teljesen jogtalan! Érdekes módon más városokban, aki a kukázásból él, nem hagy maga után disznóólat! Ma már lomtalanításkor nem teszek ki semmit, inkább külön elszállíttatom csettegővel, ami felesleges. Majd ha ezek az emberek tudnak viselkedni, együtt érzek velük, de addig a szememben csak szégyenfoltok. A szegénység nem jár együtt a taplósággal!Sőt, ha önérzetesek lennének, mindent megbecsülnének, amit kapnak. Nem úgy, mint máskor, amikor szendvicset adtam az egyiknek, hozzám vágta, hogy márpedig ő aprót kért,mert éhes. Ergo be akart baszni a pénzből, amit én megkerestem, a szendvics meg nem jó, mert annyira azért még sem éhezett...
Mennyire humánus itt jó pár ember!
Direkt mellé rakja a szelektív tárolónak a ruhákat, cipőket, széket kis tévét...

Tudatosítom: az is szemetelés, az is szabálysértés! Sőt, ha csak a papírdobozokat lusta voltál otthon darabokra tépni, hogy be tudd adagolni a tárolóba, és mellé vagy rá teszed, az is ugyanolyan szabálysértés, ami után NEKED IS fizetned kell!!!

Ha ruhát akarsz jótékonyságból adományozni, azt vidd a multik elé kihelyezett ruhagyűjtő konténerbe, ennek ez a rendje

Mennyire szeretik egyesek a kukázókat?!
De vajon arra gondolnak-e, akik nap mint nap kénytelenek ezeket látni, ahogy oda szemetelnek, csapkodják a kukák fedelét, oda vizelnek, isznak az abból a pénzből szerzett kannás borból, amit a kuka kifosztásából szereztek, vagy gondolnak-e arra sok háztartási szemétre, amit kiborogatnak, ott bűzölögnek a mások háza előtt? Arra szemétre gondolnak-e, amit a kukázók nyomán a szél szétterít a környéken, és aminek el nem takarításáért az ott lakókat vonhatja felelősségre a helyi szerv? Nem elég, hogy el kell viselniük a környéken lakóknak a szemetet, zajt, még őket sújtsák ezért is?
Könnyű azoknak okosnak lenni, akiknek a közelében nincs ilyen nyilvánosan, éjjel-nappal elérhető konténer!

budaorsiszemetek.blog.hu/2010/12/05/mikulas_napi_program_budaorson

A szelektív gyűjtés nem az emberekért van, hanem mert hatalmas PÉNZ van mögötte. A szemétszállítás nem csak a Maffiózók című amerikai sorozatban üzlet. Nekik az az érdekük, hogy minél több helyen legyen kirakva szelektív sziget, nyilvános szemetes! A problémát tetőzi, hogy ezek a kukás cégek beférkőztek az önkormányzatok köreibe, és már akkora a hatalmuk, hogy abba is beleszólnak, merre hány konténert tegyenek a közterületre.

budaorsiszemetek.blog.hu/2010/11/20/fosztogatok_a_budaorsi_mega_szelektiv_szigetnel

Ezeket az embereket csak az védi, akit nem zavarnak. Akit nem ébresztettek még fel éjjel a csörgésükkel, mert ezeket a tárolókat senki nem védi, a kihelyező önkormányzatot egyáltalán nem érdekli a környéken élők nyugalma. Csak az számít, hogy papíron legyen dokumentálva, teljesítették a tervet a hulladékgazdálkodásban!

Ha így halad, előbb-utóbb mindenki háza előtt egy hatalmas szemétkupac lesz, nem az a cél, hogy a környezetet védjék, és külön gyűjtsék az újrahasznosítható szemetet, hanem az, hogy több legyen a vállalkozásban a bevétel!

A papírgyűjtőket naponta többször kifosztják, a tartalmát értékesítik, akár csak az alumínium sörös doboz konténerekét!
Vannak, akik erre szakosodtak, ebből élnek, egész nap autóval járják a várost, és mindenhonnan, a lezárt konténerekből is kilopják annak tartalmát. Többször fordulnak, ne mondja sneki, hogy a benzin többe kerül! Ha valaki felfigyel rájuk, azokat megfenyegetik, mert nekik ez üzlet: ezért pedig gátlástalanná lesznek, bármire hajlandók, hogy megvédjék a kis bizniszüket

A legrosszabb a hétvége. Két okból: az emberek ráérnek levinni a szemetet, és sokkal többet fordulnak, a szemét szálíltás pedig szünetel. Ezért egész hétvégén, ünnepnapokon ott áll a szemét, szórja szél, esik rá az eső, folyik szerte szét a tartlalmuk, amik között lehet veszélyes hulladék, olaj is.

Konténereket nem lenne szabad kertvárosi környezetben lakóházak közelében, tíz-húsz méterekre kihelyezni. A gyűjtőszigeteket oda kellene telepíteni, ahonnan a szemét származik: a nagyáruházak parkolójába!

A kukázó pont olyan mint a cigánykérdés: elvileg mindenki támogatja őket, de melléjük azért nem költözne...
@freemind93: A dokumentumod nem elérhető

"Önnek nincs jogosultsága a dokumentum megtekintéséhez. (You have no rights to view this document.)"
@Androsz: termesztesen, senki ne hagyja set a szemetet. csakhogy ezt mar eddig is lehetett buntetni. ez a rendelet meg a kukabol torteno barminek a kiveteset onmagaban bunteti.
@d'oh: nem tudom, en nem lnnek csoves csak azert, hogy teat hordjon nekem a menhely es egy szoc munkas parnaponta ramnezzen, elek e meg. meg azert sem, hogy rehabiliaciora lehetosegem legyen.
nem tudom miert nem akarja senki felfogni, hogy a kukakiboritokkal szemben eddig is el lehetett jarni. kellett is volna, megsem tettek.

ez a rendelet nem ad tobb eszkozt a koztereseknek, rendoroknek. latszatintezkedes. azon tul persze, hogy a szemetet nem szetszoro hajlektalant is bunteti, aminek pedig szerintem nincs ertelme, csak a vegzalas.
Látom itt csak rendpárti "nekemneszórjákszétaszemetem" botok, és az arcs nemezisük, a vérző szivű szociális munkás beszélget itt, és mindenki elfelejtette, hogy mennyire vicces ez az egész rendelet.

Rendpártiaknak rossz hirem van, sajnos ettől a haszontalan rendelettöl még nem lesz kevesebb a hajlékony, kurvára nem.

Hajléktalanoktól 50 ropi? Ezt most vagy nem lett végiggondolva, vagy tényleg csak egy virtuális intézkedés, az, hogy a valósághoz kevés köze van, azt már előttem leírták.

Vérző szivűeknek pedig azt szeretném mondani, hogy komolyan nagyon kevés embert érdekel ez a szitu. Ez nem azt jelenti, hogy nem kell semmit se tenni, csak ismerni kell a leányzó fekvését.
Én nem tudom, hogy a képviselő-testületi határozat, mely január 1-től betiltaná a kukázást, s ötvenezer forint bírsággal sújtaná az elkövetőt, szakmailag megalapozott és egyáltalán életszerű-e?
Akárhogy is van, de én szeretném teljes és tevékeny támogatásomról biztosítani a T. Vezetőséget eredeti és bátor lépésüket illetően, és engedelmükkel, mindjárt tovább is gondolnám korszakos ötletüket. Ne álljunk meg ilyen csekély dolgoknál, mint a kukázás; tiltsuk be egy füst alatt mindjárt a szegénységet, vagy még inkább magukat a szegényeket is, a büntetés mértéke pedig legyen mondjuk, 1 k-t.(képviselő-testület). Megértjük azt is, hogy miért inkább nem a Dankó u.-i hajléktalan-menhely ügyét rendezik. Ahhoz ugyanis a büntető cédulán kívül valami más is kéne, ami meg legalábbis macerás...
Hölgyeim és uraim, Önöknek, mint az a rendeleteikből kitetszik, már úgyis van szegénységi bizonyítványuk, ezért nem kell visszamenniük a múlt század első felébe... Osszák ki hát a fölösleget a tévelygők és deviánsok népes táborában, akik nyilván jódolgukban és unalmukban amúgy is kukázással ütik agyon ráérő idejüket.
Így a már említett mértékegység szerint, aki igazolni tudja magát, az csak ötvenezret fizessen, aki nem, az pedig százat. (Kivéve persze azt, aki a Dologház u.-ban kukázik, mert a szabály csak úgy jó, ha van alóla kivétel.)
És hogy a várható botbüntetés bevezetését is ilyen lelkesen támogatnám-e, azt én (még) nem tudom...
Azt nem lehetne bevezetni, hogy aki a kutyája után a szart nem szedi fel, 50000 Ft-os bírságot kap? Illetve ugyanezt alkalmazni azokra, akik a járdán végzik a dolgukat, a kapualjban pl., vagy bármit a járdára öntenek...ezek a dolgok engem pl. sokkal jobban zavarnak.
Amúgy hiba a rendszerben ott van, hogy pl. a Gutenberg téren a szelektív hulladékgyűjtő kukákat nem ürítik elég sűrűn, így van, hogy elvonszoljuk a szemetünket odáig és nem tudjuk berakni azt a tárolókba.
@Atro:

Nahát, nézzük, milyen szép magyarsággal fogalmaz egy narancssárga bulvárbajnok:

"Inkább az a gáz, ahogy a munkahelyem közvetlen közelében lévő szelektív hulladéksziget üveges konténerét nap mint nap, rendszeresen borogatják fel a csicska csövesek, hogy utána kiguberáljanak belőle egy-két palackot, a többit meg persze otthagyják szétszóródva. Gusztustalan, és persze totál balesetveszélyesek a szétszóródott üvegek, és törött üvegszilánkok. A szeméttárolók környéke köpedelem, a legsötétebb balkáni feeling-et idézi."

Hagyjuk le a tölteléket és nézzük a lényeget:

gáz
csicska csövesek
Gusztustalan
köpedelem
legsötétebb balkáni feeling

Milyen szépen összeszedett, polgári stílusban előadott fölvetés :)

Olyan igazi nemzeti keresztyén :D