Kréta

Címkék: hangulat graffiti józsefváros

2011.01.27. 15:02

 Egyre több helyen bukkan fel és csal mosolyt a málló vakolat alól kikandikáló téglák krétával való színesítése - pár helyen szöveg is van hozzá. Néhol csak szöveg. Festék helyett krétával firkálnak a csibészek; meg is értem, hiszen egy évnyi elzárással jutalmazzák a falfirkát. 

A kérdés az, hogy ezt is? Falra van, fikálva is van, de kréta. Könnyen eltávolítható, sőt az eső is lemossa. A falfirka vajon mi?

A BTK 324 § meg is adja a választ: 

E § alkalmazásában falfirka: festékszóróval, filctollal, vagy bármilyen más felületképző anyaggal létrehozott képi, grafikus, vagy szöveges felületbevonat, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerű használatához szükséges.
 

Ezek szerint ez is üldözendő, büntetendő. És ha gyerekek krétáznak?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr872581044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gondolom, hogy ilyenkor a rendőr mérlegelne. mi középsuliban egyszer a busz sáros oldalára "firkáltunk" papírzsepivel amiből a sofőr persze csak a firkálást látta, és jó nagy balhét csapott.
A színes téglák jópofák.

:) Kellemes emlékek.

A Jázmin utcai suli, akkor még eredeti, nem színezett tégláira mi is írtunk, anno.
Én, gyermekkoromban az aszfaltra rajzoltam színes krétákkal... :) (persze a lépcsőházban is, ahol laktam. Szép nagy felület volt...)
:)
@Skj Joe: a színes téglák kifejezetten jól néznek ki.
mennyivel jobban néz ki a málladozó fal tőlük!
Valamikor a kilencvenes évek legelején kis ideig olyan gyógyszert szedtem ami rubazonsavat termelt és vörösre festette a pisit. Pár nap után már csak rózsaszínek voltak a dekoratív kacskaringók a fehérre meszelt házfalon.