Érdemes megnézni a kerületi hivatalos honlapot, vannak rajta érdekes változások, hiszen új az egész rendszer. Elsőként nézzük meg a képviselő testület névsorát:

Ez eddig jó. És ha bármelyikről szeretnék többet megtudni, vagy megnézni, milyen a fizimiskája, hogy felismerje az ember, ki is képviseli az ő akaratát a kerületben, kihez kell fordulni, ha valami történik a lakóhelyén, csak rá kell kattintani a nevére. Igen ám, de semmit nem kapunk azon túl, hogy melyik párt tagja - ami most már indifferens, hiszen mindenki tudja, narancsba borult minden. Szóval, nem kapjuk meg a felismerhetőség lehetőségét - ellenben még jól félre is vezetnek:

Sűrűn borotválkozik, az már látszik, fontos a sima arc. Vajon hány szülésen van túl? De nézzük a jó oldalát is: ő az egyetlen, aki felismerhető.:)

Van ezen kívül még újdonság, a testületi ülésekről videó készül. Bezonyám, nem úgy van, mint szegényéknél, hogy a kedves polgár nem tudja, mi történik a testületi ülésen. Itt megkaphatod a mindennapi Kocsis Mátét, hiszen bármikor visszanézheted...Az is látszik most már, milyen is a képviselői munka: pikk-pakk megy a szavazás, nagyon nincs vita, mindenben egyetértenek, csak legyen már vége.

Az alakuló ülés óta ott vannak a kamerások, és mindent rögzítenek ami nyilvános. Ez derék dolog, főleg, hogy a Rogán Tóni adja kölcsön a tévéseit; jó is az, ha ilyen befolyásos ember a barátja baráti a kapcsolat két szomszédos kerület vezetői között!

Abban viszont változatlanul nem történt előrelépés, hogy a testületi ülések anyagát feltegyék ELŐRE, tudja már a kedves polgártárs, miről is fog folyni a diskurzus. Ez pedig súlyos törvénysértés, hiszen az önkormányzati törvény (Ötv.) szerint a nyilvános üléshez készült előterjesztések és azok mellék­le­tei mindig nyilvánosak – az elektronikus információszabadságról szóló törvény (Eitv.) pedig kötelezően írja elő ezek honlapon való közzétételét. 

Sajnos, nálunk utólag sem történik ez meg. Hol a beígért rend és törvényesség? Kedves Kocsis Máté, kedves képviselők, kedves jegyző! Valamit illene tenni! 

Körzetek:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr132424708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az informatikai csoportnak tegnap sikerült életet lehelni a belső dokumentumkézbesítési rendszerbe. A következő remélhetőleg a publikus rendszer rendbeszedése lesz. Én mindenesetre még ellenzékiként is adok egy hetet :)
Ui: a hivatalban is olvassák a blogot, már le is szedték a fenti képet :)
Létod lesley, és te ezekkel paroláztál? Méis mit hittél pupák?
és még fogok is - az együttműködés fontos a cél/ok elérésében
ha érted, mire gondolok...
ja, melót akarsz náluk? az más. belülről jó bomlasztani :)))