Változatlanul azt látom, a kerületben bizonyos dolgoknak nincs gazdája. Erre az egyre jó a  választás, amit ilyenkor nyilvánosságra hoz az ember, az rövid időn belül megoldódik - remélem, ezzel is így lesz:

Gutenberg téri játszótér, leszakadt hinta. Nincs túl sok hely a kölköknek játszani a kerület belvárosi részén - talán majd egyszer ismét lesz a Múzeum kertjében - így aztán fokozottan oda kellene figyelni arra, hogy aki gyereket vállal, annak mindenben megfeleljen a lakókörnyezet. 

A hinta kb. 2 hete lóg így. Nap nap után erre járnak a közteresek, a köztisztaságiak, a rendőrök - és a gyerekek is, akik minden nap úgy mennek haza, hogy mégmindigrosszahinta. Kinek lenne a dolga ellenőrizni, figyelni rá, vagy csak szólni valakinek, ha elromlott? Azt, hogy kinek kellene megjavítani, nem is kérdem; hogy balesetveszélyes is, nem is említem...

Mint az elején írtam, ilyenkor minden ilyen - apró, de bosszantó - probléma megoldódik. Ha tudsz ilyet, látsz hasonlót, ne légy rest ésküld el. Hátha.

Most figyelnek ránk, használjuk ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr672332874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NIncs egy környékbeli gyerekesnek se csavarkulcsa? Ennyi beleférne nekem, h a lurkóm jól érezze magát) De mivel a svédek csak egymást és a felesleges szabadidôt járnak oda b.szni hát várják csak míg a hivatal kijavítja.. király
Hali!

Ha nem is szó szerint, de egyet kell értenem az elöttem szólóval :D A lakóknak (nekünk) meg kellene tanulni a környezetünkkel foglalkozni.

Egyébként a játszótér úgy néz ki mint egy kis tyúkkert, tele van galambokkal.
igen.. a felelősök.. sosem voltak meg nem is lesznek.. de valóban járnak oda apukák nem?... csak várni várni.... míg valaki helyettünk cselekszik.. és sajnálkozni, hogy de szar nekünk.. igazi magyar mentalitás...
Nemrég a Kis Salétrom utca körút sarkán található két hatalmas kátyú ügyében írtam a kerületi vagyonkezelőnek, de kétlem, hogy lenne bármi foganatja. Majd eszükbejut télen, amikor nem lehet kijavítani, majd ismét a feledés homályába vész. Ahogy szokott. Addig nem javaslom az arra való autós közlekedést, mert nem sok hely van kikerülni a szűk utcában.
Eddig csak beleolvastam a blogba, de most már nem értem. Lesley, ha ennyi sok időd van, hogy minden ilyen semmit lefotózol, akkor miért nem mész oda és javítod meg? Vagy ha van rendes munkád, akkor hogy van időd erre? Annyira unom, hogy vannak, akik az államtól lejmolják a pénzt és közben meg azt b.szogatják, akiből élnek...
Igazság szerint a játszótér elvesztette az eredeti jellegét. A forgalom átszervezése miatt annyira megnövekedett a gépjármű forgalom, hogy normális ember nem ül le abba a bűzbe, nem hogy a gyerekét engedné játszani. A galambokról és az általuk okozott mocsokról ne is beszéljünk! Számomra érthetetlen, hogy nem lehet kötelezni a Bródy-Mária sarkán álló házat, hogy takarítsák a járdát (akkor talán tennének valamit az ott tanyázó galambok ellen). A vadonatúj burkolaton vastagon áll a galambszar!!!
"Nincs túl sok hely a kölköknek játszani a kerület belvárosi részén - talán majd egyszer ismét lesz a Múzeum kertjében - így aztán fokozottan oda kellene figyelni arra, hogy aki gyereket vállal, annak mindenben megfeleljen a lakókörnyezet. "
Lesley, ezalatt értsük azt, hogy ide nem érdemes? Vagy költözzünk el?

Ez a galamb probléma látom többeknél kicsapta a biztosítékot... tényleg vannak, de hol nincsenek.
Viszont kíváncsian várom, hogy mit lehetne/kellene tenni "az ott tanyázó galambok ellen".
Én is alapból a cselekvő, öntudatos és felelős polgárság eszméjének a híve vagyok, járhatunk mindannyian szerelőkulcsokkal is felőlem, de akkor kérném, hogy az adónkból fenntartott úgynevezett "közterület fenntartókat" szüntessük meg, mint intézményt. Ezek a figurák minden nap a Guttenberg téren pihennek, dohányoznak, látszólag csak az különbözteti meg őket a hajléktalanoktól, hogy mellényük van.

Az viszont már tényleg szánalom, hogy évek óta sírnak itt páran a Mária utcai galambok miatt, de nem tennének semmit a probléma megoldására. Pedig egyszerű: venni kell pár ezer forintért galambriasztó felszerelést, és ennyi. Az egyik ilyen szaküzlet konkrétan pár méterre van a Mária utcától, a Szentkirályi utcában (egyetemmel szemben). De itt van pár link is, ami segíthet:

www.galamb-riaszto.hu
www.galambriaszto.hu
www.galambriasztasgyor.hu (ez a Szentkirályi utcai)