Bringás parkolás

Címkék: autó pénz bringa parkoló

2010.09.22. 11:44

 A mai napra gondoltam valami kedves bringás posztot, mégiscsak ma van a Critical Mass...László János megnyalná a tíz ujját,  hiszen  megvalósult az álma: a bringások a közlekedés résztvevői, és így is tekintenek rájuk - legalábbis a kerületben, parkolás kapcsán.

Hát nem aranyos? Tudom, kicsit szarban van a kerület költségvetése, és minden pénz számít - de hogy a bringásoktól is ilyen összeget szedjenek be, ahhoz azért pofa kell. Mindez az Auróra utcai rendelő kapujában látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr172307794

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Erőszakos kisebbség a biciklisfutár? 2010.09.23. 01:52:54

Biciklis-aktivisták másztak be a budapesti városháza parkolójába a kerítésen keresztül, tiltakozva az ellen, hogy Budapest szívében nem park, hanem városházi park(oló) van, na meg hogy a tegnapi Critical Mass előtt jól felhívják magukra a figyelmet. Jó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

haha. Magyarország világelső a hülye ötletek termelésében. Nagyhatalom vagyunk.
55 forint a bicikli, az autó meg 105.
Tehát egy bicikli csak fele annyi, mint az autó.
Csak épp, hány bringa fér el egyetlen autó helyén? 8?
Tehát mennyit kéne fizetni a bringaparkolásért akkor? 12 forintot/óra?
Esetleg a környezeti terhelést is figyelembe vesszük a járműhasználatnál...?

Szánalom komolyan, szánalom. És ilyen arcok hoznak döntéseket a kerület ügyeiben. Pff..
Tudom, hogy utálkozás, ha kritizálni merészelem a Kocsis körzetvezető vezette önqrmányzatot. De nálam Kocsis körzetvezető rég elvesztette az arcát. Miért is? Pl. ígért 300 új és ingyenes parkolóhelyet - ebből 180 micsoda véletlen, a Tisztviselőtelepen lett. Konkrétan ígért 80 ingyenes parkolóhelyet az Auróra Rendelő mellé - van egy fizetőparkoló. Ígért 300 új facsemetét - ebből micsoda véletlen 180 db. a Tisztviselőtelepen lett elültetve. A Magdolna Negyednek ha jól tudom, jutott 20 facsemete - a többi jutott a Palotanegyednek, pár darab pedig a Csarnok Negyedbe. Hazudja, hogy a Corvin Sétány Projekt lendületesen halad - ezzel szemben a projektcégeket felszámolták, jövőre megszűnik a Rév8Zrt, 2006 novembere óta új építés nem kezdődött el, a környék egy lerombolt káosz, a 2005-ös ütemtervhez képest már most 5-6 éves csúszásban vannak, a Futureal már a befejezetlen épületeket is (ki)árusítja.

Én is szívesebben kerékpároznék, ha a dolgaim miatt max 10-15 km-t kellene megtennem cuccok nélkül... de "egészségügyi okok" miatt nem megy. Autót sem brahiból vagy kivagyiságból vettem - mert a havi bevásárlás is gondot okozna tömegközlekedéssel. De az Auróra Rendelő környékén a parkolás egy agyrém.

És nem is beszélve a kerület úthálózatáról - mindenki figyelmébe ajánlanám pl. a Leonardo, Tömő, Bókay, Verseny, Dankó, Dobozi utcákat.

És Kocsis körzetvezető a JESZ kapcsán is arcvesztett: 2006-2008-ban még a JESZ épületének lebontását és máshol új szakrendelőt akart; most a koncepció az épület felújítása. Persze a Trefort épületét elpasszolták amúgy "polgárian". Ez a parkolási díjszabás nem más, mint pénzbehajtás. Dr. Dénes polgártársnőnek, mint orvosnak tudnia kellene, hogy olykor némely páciens a szakrendelésre csak rokoni segítséggel és autóval (vagy taxival) tud eljutni, és onnan haza. Ez ám a humánus megoldás... amúgy "polgárian". apropó: a parkoltatást végző vállalkozás/vállalkozó (ha az végzi), vajon kinek jattolja a "kampányfinanszírozást"?