Bár divat most a Fityeszben az Állami Számvevőszéket segítségül hívni a választások megkönnyítésére, nálunk mégsem ezért volt vizsgálat. Már csak azért sem, mert négy éve narancs többség van a testületben, egy éve meg a vezetés is az.

A ma nyilvánosságra hozott jelentés izgalmas olvasmány. Legjobban ez tetszik benne:

A helyszíni ellenőrzés megállapításainak hasznosítása mellett javasoljuk:
a polgármesternek

a jogszabályi előírások maradéktalan betartása érdekében, hogy

1. javasolja a Képviselő-testületnek a jegyző elleni fegyelmi eljárás megindítását a számvevői jelentés 20. oldal harmadik bekezdésétől a 21. oldal első bekezdéséig, az 52. oldal harmadik bekezdésétől az 56. oldal második bekezdéséig, az 57. oldal második bekezdésétől az 58. oldal második bekezdéséig terjedő jogszabálysértések tekintetében, az Áht. 88. § (2) bekezdésében foglaltak és a Ktv. 51. § (1) bekezdése alapján;  


Találunk egyéb ínyencséget is benne, mégpedig Béla apánk szerződésére vonatkozóan:

 

A Csécsei Béla, volt polgármesterrel kötött megbízási szerződés alapján az Önkormányzatot összesen 8 352 128 Ft kár érte. Az Ámr.1 137. § (3) bekezdése alapján a 134. § (9) bekezdésében foglaltaknak nem megfelelően elvégzett kötelezettségvállalás ellenjegyzéssel kötött megbízási szerződés és az ehhez kapcsolódó kifizetések utalványozásának ellenjegyzése, illetve kifizetése alapján az ÁSZ büntető feljelentést tett.

Ha lassan is, de kiderültek a huncutságok. Egyébként Béla szerződése miatt egy magánszemély is feljelentést tett, a BRFK pedig hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el.

A végén még megérjük, hogy a jegyzőt bilincsben viszik el a szabályoknak megfelelően fog működni a Hivatal?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr392275060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Börtönbe a bűnösökkel! 8 millió forint nem kevés pénz! És valahol ott van a polgármester, Kocsis Máté felelőssége is. Ez egy pitiáner megállapodás volt, aljas nagykoalíciós paktum, Csécsei lelécelése és a Fidesz egy évvel hamarábbi hatalomra kerülése érdekében!
Nemcsak, hogy nem indítottak a jegyző ellen fegyelmit, hanem szép búcsúszavakkal elbúcsúztatták, elmehetett a nyugdíja mellett 8 hónap felmentési időre járó szép kis átlagkeresettel. Kibérelhetett a nagyfuvaros utcában egy önkormányzati helységet, ahol majd ügyvédi irodát nyit, ahol védi a pórul járt közalkalmazottakat (ezt ő mondja). A barátnője, aki csak azért van évek óta az önkormányzatnál, hogy őt hozzavigye, a családját pesztrálja, havi több százezerért, az is a nyugdíja mellett, és még további, más címeken juttatott százezrekért, elmehet szintén 8 hónap felmentési időre járó átlagkeresettel. Hát, ez is megérne egy külön vizsgálatot, mert ez nem külön szerződésben van, hanem "csak úgy". A jegyző helyiségét is meg lehetne tekinteni.
Ez a barátnő netán Varga Katalin? Róla már régen mondták, hogy a jegyző barátnője. Vagyongazdálkodási osztályvezető volt, amikor négy éve rosszul előkészített útépítési projektet indítottak, indulatosan védte a Golgota téri szemétlerakást, és korlátozni akarta a választási rendezvény nyilvánosságát. Később jegyzői referens lett, a civilekkel való kapcsolattartással, illetve az önkormányzat minőségbiztosításának összehangolásával bízták meg, ami önmagában pofátlanság pofátlanság hátán.