Csécsei Béla ex-polgármester visszafoglalkoztatása a kampány közben derült ki - nem mintha ezt az ott dolgozó képviselők nem tudták volna. De a kampány már csak ilyen, a kicsit is kényes ügyek csak kampány közben szúrják a politikusok szemét, és akkor, ha...hogy is mondta Hofi? Korrupció az, amiből téged kihagynak!

Most viszont nyilvánosságra került  - ahogy a törvény előírja, és első pillanattól nyilvánosnak kellett volna lennie - a Hivatal és Csécsei Béla közötti szerződés. Íme:

Hát nem egy hosszú szerződés, az biztos. Külön felhívnám a figyelmet az első pontokra: "az általa esetenként megjelölt ügyekben".* Szóval, az önki MI Bélánk kiválasztja a neki tetsző ügyeket, és Béla jól megszakérti. Cserébe kap havi nettó 750.000 forintot, telefont és laptopot. 

Hogy ne okozzon semmilyen problémát, természetesen a telefonköltség korlátlan. És hogy végképp ne legyen gondja, a szerződés csak egyező akarattal vagy halállal bontható fel.

Sokan suttogják a kerületben, hogy bizony-bizony, a sok alkohol, ami az évek alatt lecsúszott a volt polgármester torkán, nem tetszik a májának...máj nélkül meg nem lehet élni. Lehet, hogy erre bazíroznak a Hivatalban?

Már csak egy dolog a kérdéses: az a magánszemély, aki oly' szívesen tett bejelentést, feljelentést a kampány során, mikor támadja meg ezt a szerződést?

Na és egy bónusz kérdés: Te örülnél egy ilyen szerződésnek? :)

 * Benéztem az első sort - mentségemre legyen mondva, fel voltam mentve olvasásból. ;) Viszont, így, hogy nem rohanok, felmerül még egy kérdés: milyen szakértői munkát végzett az elmúlt három hónapban?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr371563714

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit lehet tenni a hárommillió csécsei béla országában? 2009.12.01. 15:08:17

Először is tessenek szívesek lenni elolvasni a 8ker kolléga által már kiválóan beposztolt szerződést. Ha ez megvan, akkor szögezzük is le egyből, hogy igen, Csécsei Béla gusztustalan, ebben azt hiszem, nincs vita széles e hazában (már Csécseit magát és...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem értem, miért nem ide írjátok a kommenteket, simán lehet - a baj az, hogy nem tudom átrakni őket ide.
nem lehetett... azt írta ez a bugos szar hogy ez a cikk még nincs megjelentetve.
Csak egyszerűen: Béla nyomorult féreg!
@sanyix: hát, most értem haza, és nekem nem írt ki ilyent.
Na ki lesz az a párt aki az ilyeneket elszámoltatja? Neveket akarok hallani.
Nem vagyok egy nagy nyelvtanos, de nem a Béla dönti el, hogy mikor szakért.
Ugyanis az 'által esetenként megjelölt ügyekben' alanya a megbízó, azaz az Önkormányzat.
Olvasni is meg kéne tanulni a fikázás előtt.
Ettől függetlenül persze gáz az egész dolog, de 20 éve ez megy.
@Flynn: Teljesen igazad van de ettől függetlenül tovább megyek: A Béla kloákáján szaladgáljon ki-be sok ezer beton sün. A jóéletbe!! Bocsánat, ilyen napom van!
szal akkor választott a kerület egy polgármestert, akinek egyedül nem megy, kell neki béla. nettó 45M, bruttóban biztosan megvan 100, gondolom. ez egy gazdag kerület. nem kellene már elzavarni a vérbe ezeket?
@Flynn: basszus, teljesen igazad van, benéztem, de nagyon! Javítva, köszi.
Rohannom kellett, a hamar munka meg ritkán jó!
Nem feltétlenül a fikázás a cél, de azért tudjuk már, mire költ az önkormányzat, amikor a kerületben annyian élnek segélyből, ahányan az ötkerben összesen élnek...
@vényesssy:
@Lesley:
Abban igazatok van, hogy az egész szerződésről bűzlik, hogy csak azért született, hogy kifizethessenek egy rakás pénzt ennek a csávónak.
Namármost, nem a Béla a hülye, ilyen szerződést ki ne írna alá? :)
Én is aláírnám simán, ha én lennék a megbízott. :)
Itt a Gabesz csávót kellene elővenni, mert a kerület pénzével nem a 'jó gazda gondosságával' élt.
De tovább megyek, esetleg az is előfordulhat, hogy a Csécsei tud vmi olyasmit, amivel éves szinten 100 millió forint hasznot hajt vagy takarít meg az Önkormányzatnak. Ebben az esetben viszont én is fizetnék bárkinek évi nettó 9 millát, hogy beszedjek/ne adjak ki 100-at.
Kérdés, hogy Béluskánk tud-e ilyet?
Asszem hamar meggyőztök majd, hogy nem. :)
az már volt, hogy aztakurva.....a 6. pont nem lehetne inkább a btk??
Ez egy nagyon finom szerződés.
Nekem akkor sem sikerülne ilyet alkotni, ha én ülök az asztal mindkét oldalán és magammal kellett volna alkudoznom. De mindig tanul az ember.
Főként azt, hogy egyeseknek milyen vastag tud lenni a bőr a képén.
Azért - szakértőként - érdekelne, hol lehet pályázni az ilyen állásra.
Ami ebben a szerződésben van, és akik Takács Gábort felhatalmazták a szerződés aláírására, azok bőven kimerítik a maffiózó fogalom minden részletes tartalmi meghatározását.
Jó lenne tudni kik voltak a felhatalmazók, hogy amikor eljön a számonkérés pillanata senki ne maradjon ki a vezeklésből.
Senkinek nem lehet kétsége, hogy így vagy úgy lesz igazságszolgáltatás.
A szerződés dátuma a lemondás napja.
@beszélő: A Képviselő-testület.
@WYW: Ezt én is tudom.Arra vagyok kíváncsi, ki szavazott igennel és ki nemmel.
Mindenki vállalja a felelősséget és az esetleges következményeket.
Senki ne bújjon a testületi takaró alá.
Mi az, hogy az önkormányzat fizetvi az szja-t vagy ÁFÁ-t? Az sem tudják még, hogy milyen jogviszonyban lesznek? AZ szja-t amúgy is az alkalmazott fizeti, nem a munkáltató, főleg hogy az összege függ az éve összkeresettől.
@kispista2: a nettó összeg azt jelenti, hogy minden levonás utáni, kézbe (számlára) kapott összeg. A brutto jelenti azt amiből nincs még levonva az szja és a járulékok. A bérköltség pedig azt amit a munkáltó fizet a bér után az államnak+a brutto bér.
Egyszerű eset: Csécsei Béla olyan dolgokat tud Takács Gáborról, hogy TG-nak megéri börtönt kockáztatni, semmint CsB-val szembeszállni. Börtönbe itt ugyanis TG mehet majd, mert - ahogyan Flynn észlelte - a közvagyonnal felelőtlenül gazdálkodott. CsB részéről jogilag rendben a dolog, erkölcsről meg nem beszélünk, mert az nem menő.
A szerződés legjobb része, hogy Csécsei "rendelkezésre" áll? Mégis, havi hány órát fog ezért a NETTÓ 750000 Ft-ért dolgozni? Arcátlanság, ami itt folyik.
Egyébként az egyik családtagom a kerületben tanít, így többször volt szerencséje részegen látni Csécseit különböző rendezvények alkalmával. Gondolom, a polgármesterségről való lemondásának okaként megjelölt esés is részeg állapotban következett be...biztosan okos tanácsokat kapunk majd tőle. Elképesztő, hogy úgy mernek a kerületben élő szegények felzárkóztatásával kampányolni pártok, hogy közben tanácsadói pénzeket osztogatnak. 5 évig....
Engem az is érdekelne, hogy Kocsis, mint polgármester, nem mondhatja azt, hogy nincs szüksége a kerületnek tanácsadóra?

Lesley, amúgy hol lehet ilyen szerződéseket találni?
@Mariannka51: tudom mi az a nettó összeg, de ha egy kft kötne ilyen szerződést, azt az apeh egy pármilliós bírsággal díjazná. Főleg ha munkaviszonyt próbálnak leplezni vállakozói szerződéssel.
Kicsinyesek vagytok. Nem az a baj, hogy Bélám jól keres, hanem hogy mindenki más szarul ebben az országban (engem is beleértve) Ez táplálja az irigységet a legjobban. Mi az a 750 netto? Még 3000 Euro sincs. Ez kint (az igazi Európában) lóf@sz. Az a baj, hogy egy tökéletes rabszolgatartó rendszerben élünk, de emiatt nem Bélát kellene simfolni (akárki legyen is az) hanem összevetni az Európai keresetekkel (a boltban már úgy is annyit fizetünk, mint "nyugati barátaink") és arra törekedni, hogy itt is meglegyen a 3000 eurós átlag bevétel / hó. Mennyivel ér többet egy büdöslábú bajor paraszt élete mint bármelyikötöké? (írhattam volna franciát, vagy belgát is)
@Nori79: az önki honlapján, ha kitartó az ember
;)
Nekem a 4. pont második mondata tetszik a legjobban. Ha holnap pl. azért szűnik meg a szerződés, mert Béla úgy dönt, hogy nem akar szakérteni, akkor azonnal ki kell fizetni neki egyösszegben a lejáratig járó zsetont.
Ügyes.
@kispista2: Mondjuk sohasem értettem hogy mi ezzel a probléma. Az egyéni vállalkozó ugyanúgy fizeti a tb-t + adót. Miért ne köthetne rendszeres megbízásokra valaki szerződést egy vállalkozóval?
@Forest: ez nem irigység. gondold át még egyszer. ha nem megy, akkor majd biztosan segít valaki megérteni.
@Forest: itt nem erről van szó, hanem arról, hogy milyen munkáért kapja ezt a pénzt?
Bennem a tanácsadói pozíciók kapcsán az merül fel, hogy akkor miért is nem kap minden orvos, tanár, stb. egy tanácsadót is maga mellé? Hát nem azért lett alpolgármester, polgármester valaki, mert egyedül is képes átlátni a feladatát? Minek neki még egy tanácsadó?
Akinek tanácsadóra van szüksége, ne vállalja el az adott feladatot.
Rohadék gazemberek. Az összes ellenfele vele egy csapatban focizik. Ne higgyetek a meséknek. Geczik sorafal rulez!
aszta, maximális pontszám a szemfülességért :D Üsd a disznó politikusokat :)))))))))
És azt gondolod, hogy ez egyedi és kirívó eset? Mert szerintem nem!
egy kicsit hiányoltam a nagyértékű szolgálati gépkocsikat - szerintem azt is megérdemelné...
Úgy hiányolom, hogy most nem kommentezget itt a Szabó Gábor!
Biztos a bevételt veri a fogához éppen a Vaskapuban, no de nem ám az erőműben hanem itt:
www.devavanya.com/index.php?option=com_content&task=view&id=790&Itemid=1
@kuruckergeto:

Parancsolj, csak neked, csak itt és csak most, mert ennyire hiányolsz.

Pont annyira igazak a cikkben szereplő állítások, mint amennyire hiteles egy kuruckergető, aki szélsőjobbos honlapról idéz...
Tényleg nagy "rajongója" vagyok a söpredék online sajtójának, és valóban az esetek 95%-ában csak hazugsággal és uszítással van tele.
Éppen ezért mielőtt behivatkoztam a cikket utánajártam a történetnek és a helyiek elmondása alapján valóban egy Szabó Gábor nevű személy jár le elég gyakran a pincébe és nem mint törzsvendég hanem ...
örülnék ha cáfolnád, hogy az a Szabó Gábor nem ez a Szabó Gábor.
Azt valóban nem tudtam ellenőrizni, hogy a helyiség előtti járdaszakasz felújítása és a tulajdonosi kör poziciója között van-e összefüggés, de igérem ennek is utána járok.
@kuruckergeto:
Egyrészt ez a téma kevéssé kapcsolódik Csécsei úr megbízásához, másrészt meg a Szabó Gábor nem tűnik valami ritka névnek.
Meg lehetne tudni azon képviselők névsorát, akik megszavazták ezt a csodálatos szerződést?
Már csak azért is, hogy nevesíteni lehessen egy feljelentésben a hűtlen kezeléssel vádolt személyeket.
@feb: Bocs az előbb csak poénnak szántam a két Szabó Gáboros megjegyzésem mert biztosan tudom, hogy az a pince 'azé" a Szabó Gáboré.

És annyiban kötődik a történethez, hogy valószínüleg a havi 750.000 forintnak jelentősége van abban, hogy a pince felújjítására felvett hitelösszeget törleszteni tudják.

A másik kérdésedre meg az a válaszom, hogy a tárgyi szerződésről a képviselőtestületnek nem kellett szavaznia mert az a Takács Gábor alpolgármesteri kerete terhére kötődött, ami felett Ő szabadon rendelkezik. Egyedül a testület tudná megtámadni arra hivatkozással, hogy a mandátumán túlmutató kötelezettségvállalás van benne. Azaz a kérdésedre az a válasz, hogy nincs ilyen lista.
@kuruckergeto:

A Vaskapunak résztulajdonosa és cégvezetője vagyok, ez azonban a cikkben nem szerepel, de örömmel vállalom. Ám mindaz, ami a cikkben szerepel egy az egyben nettó hazugság. Talán ha megnézed a dátumát, magad is rájössz, hogy nem hiába nem erőltették tovább a dolgot.

Ennél többet azonban erről nem mondok, ugyanis tiszta magántulajdonú cég, és ügyvezetőjének tevékenysége nem közszereplés, nem politika.

Ezért aztán politikusi mivoltomban tág határok között ekézhetsz, ehhez jogod van, engem meg nem különösebben zavar, mert ez szakmai kockázat.

Ám ugyanezt nem teheted meg a Vaskapuval, és annak cégvezetőjével. Mert ahhoz semmi közöd az égvilágon nincs. Magánpénz, magáncélra, - jelzem, hitelfelvétel nem történt - persze ehhez sincs semmi közöd -, tehát hazudsz -, amit vizsgálhat minden illetékes hatóság, és teszi is, ám Te nem.

Ne tévedj a magánszférába politikai stílussal, mert annak jogi következményei lesznek. Egy vállalkozás hírnevének besározása ugyanis nem játék.

Ha gyanúd van, tegyél feljelentést. Ha pedig nincs, akkor e témában javaslom az azonnali vészfékezést.
@Lesley: Valóban nem lehetett írni eleinte.
@dr.szabo.gabor.08:

"Ezért aztán politikusi mivoltomban tág határok között ekézhetsz, ehhez jogod van, engem meg nem különösebben zavar, mert ez szakmai kockázat."

Nocsak, megváltozott a véleménye a levitézlett kampányfőnöknek? :) Korábban leginkább arra harapott, azért fenyegetőzött feljelentéssel, ha valaki rosszat mert kérdezni a pártjáról! :))
(Nem is merte meglépni a feljelentést a balfék...;) )
@kalapácstollú:

Semelyik nickeden nem erősséged a szövegértés bátor Sir Robin. "Tág határok" nem egyenlő a határtalansággal.

Te konkrét választási bűncselekmény elkövetésével vádoltál szadeszosokat, erre figyelmeztettelek, hogy ez már túl van a tág határokon. El is menekültél 4 napra kedvemc nickeddel az egyik kedvenc fórumodról.

Mikor beírtam, hogy békén hagylak, akkor visszaóvakodtál.

Persze ha akarod, leporolhatjuk az aktát, úgy látom igényed volna rá...
Miért éppen a Béla? Az alku a többséget adó Fidesz és Béla között köttetett, mindketten egyformán mutyisták. Röviden: a Fidesz 50 millió forintért vette meg a polgármesterséget. A MI 50 MILLIÓ FORINTUNKÉRT.
@dr.szabo.gabor.08:

Ha akarsz, persze feljelenthetsz. Ki akadályoz benne?
Mindegy, ezek után kénytelen vagyok azt gondolni, hangember vagy, csak fenyegetőzöl. De nem teszel semmit. Tedd vagy ne tedd, ne hangemberkedj!

:)

ui: Rajtad röhögök, nem ellened! ;)
@rlaur: Igyekszem, igyekszem, de egyszerűen képtelen vagyok cáfolni ezt!!!!
@dr.szabo.gabor.08: Hogy én október végén napokkal a fenyegetőzésed (és emiatti nyilvános kiröhögésed) után a hosszú hétvégére négy napra elutaztam a családommal az teljesen érthető.
Hogy te mindezt figyelted és jegyezted (már ti. mikor és mennyi ideig nem vagyok netközelben...) az fölöttébb érdekes, számomra hatalom- (és szdsz-)ízű attitűd.
De, hogy ezek után mikor azt írom neked, elő a farbával, te tűnsz el napokra, bizony arra utal, hogy a te saját csavaros észjárásod szerint "elmenekültél".
Ennyi vagy, nem több.
Ezt a szerződést civilként meg lehet-é támadni vmilyen jogalapon?
És mint esetleges kerületi lakos, akit ez által a szeződés miatt közvetve kár ért, élhetek-é kártérítési igénnyel, esetleg havi 100.000 Ft-os életjáradékként, és ha esetleg vmiért felbontom, akkor a hátralévő 3200 évnyi életem megváltásra kerül, nem lámpavassal, hanem egyösszegű kifizetésben?? :)