Rejtvény

Címkék: videó ház

2010.07.31. 02:40

 Az alábbi videó a kerületben készült, idén januárban. Aki megmondja, hol, örök életre szóló Józsefváros újság előfizetést kap!

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr462188611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ganz-Mávag területe és a Kolonia
@Mariannka51: Gratulálunk! nyereményed átveheted..izé, miután elköltöztök a kerületből, megnézheted itt:
jozsefvaros.hu/media_jozsefvaros_ujsag
A gyárudvar, a víztorony biztosan Ganz-Mávag?

(Mondjuk logikus is ott, ha a Kolóniában forgatták a nagy részét, és tudom, hogy vannak hasonló, elképesztő részletek a telepen.)

A célzó katonát melyik ház tetejére "tették"?

Az egyik jelenetet valószínűleg a Szigony lakótelep egy pontházánál vették fel ("támpillérek"), de vajon hol van olyan?
@vajdapeterutca:

Videó 00:44 - A célzó katona a Tömő utca 48-54 sz. 16 emeletes toronyház tetején van. Ugyanis a Szigony utcai jellegzetes nagytorony mögött létszik a Szent István Bazilika kupolája, valamint a Práter utcában a panelházak közé beékelt Pázmány Péter egyetem informatika karának jellegzetes "trafóház-stílusú" épülete.
@vajdapeterutca:

Közösségi helyek [szerkesztés]
Volt az épületben még egy közös mosókonyha, ahol az asszonyok üstökben főzték a szennyest, kézi mángorlóval csavarták ki a vizet, és kihúzható, meleg levegővel fűtött szárítórekeszekben szárították a ruhát. Volt orvosi rendelő, mentőállomás, víztorony, egy dekorációs műhely, amely különösen az ötvenes években sokat dolgozott az udvaron az egymást követő ünnepek jelszavait és transzparenseit festegetve, ahogy ez a Csinibaba c. filmben is látszik, mivel ezt a helyet használták fel eredeti helyszínként. V
forrás:wikipédia

Engem csak képfoszlányok emlékezetetnek a kolóniára illetve a ritkán látott gyárudvarra.
@Lesley: Köszönöm az ötletet. Mivel józsefvárosiként sem kaptam meg mindig...tudod a szívem itt marad (meg a több mint 50 évem)
1:31-nél jobbra a beton virágláda a lépcsőházunk előtt áll... sosem gondoltam, hogy a Ganz kolónia ilyen veszélyes környék :)