Postafelújítás

Címkék: posta átépítés

2010.04.01. 11:03

 Tavaly decemberben lezárták a postát, ami a körúton található a Rákóczi tér és a Baross utca között, átépítés miatt. Rá is fért szegényre, borzalmas állapotban működött már - és itt nem a személyzetre gondolok. 

A tervezett egy hónap helyett másfél lett, viszont cserébe csilli-villi új belsőt kapott, légkondival, ügyfélhívó rendszerrel, sőt, még székeket is raktak ki a várakozóknak. A bejárathoz egy automata ajtó került, öröm és boldogság, nem kell nyitogatni, csak menni és élvezni az új miliőt...Igen ám, de hogy jutsz be? Hát a régi, duplaszárnyas alumínium ajtókon keresztül, ami trükkös: előbb a jobb szárnyon, majd a második ajtón a bal szárnyon jutsz be. Persze, ez még nem elég, van 2 fok lépcső is, hogy meggondold, tényleg élvezni akarod-e a felújított belső teret.

A felújítás nem került sokba, a Budapest 8.sz. posta felújítási szerződésének értéke nettó: 57.624.432 Ft. Mennyibe kerülne egy mozgásában korlátozott ember, vagy babakocsis anyuka által is használható rámpa kiépítése, és egy ajtócsere? 

Persze, megoldották a kérdést, kiraktak egy tájékoztatást, miszerint:

No, ez derék! Szóval odamegy egy babakocsis, nekiáll kinyitogatni az ajtót, mindkét szárnyát, majd felemelgeti a lépcsőn a gyerekkel nehezített kocsit, betolja - megküzdve persze az visszacsukódó ajtóval - és visszacsukja azt. Kifele ugyanígy. 

A rutinos kismamák ezen már nem lepődnek meg, hozzászoktak, hogy nehezített az életük, megoldják, ha muszáj. De mi van egy kerekesszékben élővel? Ő hogyan nyitja ki? 

Kedves Posta! Illett volna erre is gondolni, nem? 2010 van, ébresztő! 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr451883885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem nagy fórumozás ment volna ott ...
Azért arra kiváncsi lennék, hogy a kerekesszékkel, hogy lehet a lépcsőn felmenni? Egyszerűen felháborítónak tartom, hogy az akadálymentesítési törvényt ilyen szinten veszik semmibe..
Arra a bejárati retroajtó cseréjére már nem futotta? Azzal az esztétikus beton lépcsô- vízlefojójavítással egyetemben már gyerekkorom óta ott van.. és sajna nem tegnap töltöttem be a 18-at. Mindegy, tipikus magyar sufnituning, házibarkács sz*r munkavégzés, nincs ennek már rég hírértéke kedves Lesley.
engem az zavar, hogy van ez a központi fekvésű József-körúti posta, és a hivatalos ajánlott leveleimért a Keleti-pályaudvar mögé, a Verseny(?) utcába kell menjek.
@szpal: Dózsa György út. Ráadásul vagy a 6, vagy ötvenvalahány ha jól emlékszem és nincs logika, mikor hova dobják a cuccot.
Ez nekem is ködös..