Az elmúlt napokban a köztereseket teszteltem, majd azt az infót kaptam, hogy szigorítanak a Palotanegyedben - felemás eredménnyel. Majd' mindenhol vannak ugyanakkor térfigyelő kamerák, amit a rendőrség kezel. Időnként bemutatnak felvételeket, amint éppen elkapnak valakit, de sosem arról, hogy egy-egy apróbb szabálytalanságot észlelve is intézkednek.

A leváltott kapitány mondta még tavaly egy lakossági fórumon, hogy 114 kamera van kihelyezve, amit 8 (nyolc) monitoron néznek. Az eseményeket rögzítik, mindent, amit lát a kamera, és 72 óra elteltével törlik.

Na de ki nézi azokat, és ki dönt arról, hogy mikor kell intézkedni? Hétvégén az Index fórumán megjelentek térfigyelő képek egy - mindig jól értesült - fórumozótól. Vajon hogy kerültek a birtokába? Vajon miért nem intézkedő rendőröket látunk?

A kamera a Bródy Sándor utca és a Pollack Mihály tér sarkán van, feltételezhetjük, hogy annak a képét látjuk. Beismerni persze nem fogja senki - de szóbeszéd a kerületben, hogy nem a legjobb minőségben rögzít, sokszor nem lehet használni, így nem is foglalkoznak sokszor a felvételekkel. Elég, ha annyit mondanak, nem látott semmit a kamera, mert pont nem arra nézett...

Kérdések, kérdések, kérdések...de ki válaszol rájuk? Az új kapitány? A JKF? A polgármester?

És vajon mikor lesz olyan, hogy nem kiszivárogtatott infók és fotók, hanem intézkedő emberek dolgoznak a megfelelő helyeken?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr561827743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.