Felügyelet tesztje II.

Címkék: autó járda díszburkolat jkf

2010.03.08. 07:59

 Mivel utam arra vitt - és Klapanciusz megint késett - ráértem nézelődni ismét. A helyszín változatlanul a Bródy Sándor utca 10. Természetesen megint ott álltak autók, így ismét csak telefonáltam a köztereseknek. 

Vagy olvasták az előzőt, vagy szóltak nekik, mert most azért aktívabbak. Nem ácsorogtam ott, hanem körbementem, és bizony, sok autón láttam bilincset - a Mikszáth téren csak egy vicces cetlit, amely szerint nőnaptól érvényt kívánnak szerezni a kirakott közlekedési tábláknak:

Ez azért részben jófejség - gondoltam, és éppen megfordultam, amikor a következő képsor zajlott le, gyakorlatilag 2 percen belül. Mi az isten haragja van ezekkel, nem látják a behajtani tilos táblát? Vagy ha nem is veszik észre, az már messziről látszik, hogy az út végén egy sor virágláda van! Nem csodálkozunk, hogy széttörik a díszburkolat ekkora autók alatt...

 

 

Itt is van kamera a sarkon, talán nézik is, talán még büntetnek is - bár azt suttogják ezen a környéken, hogy nem annyira használható, nem csinál jó képet, így aztán fel sem lehet használni semmire...meg is látszik az erre járó autósok viselkedésén, hisznek e pletykának.

No, de térjünk vissza a Bródyba, hátha odaért már a kolléga! Ő nem, de a rendészet már igen. Ahogy jöttek, azzal a lendülettel rá is álltak a Pollack díszburkolatára - jó nagy hely van, nem? elfér! -, mert ott is állt egy furgon. A meglepő dolog most következett: ahelyett, hogy bírságolt volna, bement, szólt az embereknek, hogy álljanak már el innen, mert valami köcsög feljelentget. A jómunkás emberek meg egyetértően bólogattak, hogy nahát, mik vannak, itt a díszburkolat és nem lehet odaállni?  

Kattintásra megnő!


A Bródy 10 előtt persze már nem volt senki, mire kiértek - viszont pont a sarkon van itt is kamera, ez is csak dísznek? Be is karikáztam, látszik, hogy alatta jönnek-mennek az autók. Emlékeztetőül: az előző kapitány elmondása alapján 114 kamera van a kerületben, amit 8 (nyolc) monitoron követnek. Azt, hogy hány ember, nem árulhatta el, szakmai titok.

Úgy tűnik, ez is egy olyan hely, ahol minden nap többen parkolnak, hiszen nem kell fizetni, a felügyelet meg ritkán figyel ide, a rendőrségi kamera pedig még annyira sem ijesztő.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr441809403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyszerűen nem tudom megérteni miért nem büntetik ezeket végig? Szerintem teljesítmény bérezés kéne a felügyelet embereinek. Látványosan megnőnének a büntetések. (persze nem etikus a teljesítmény arányosság, de ebben az országban máshogy aligha működnek a dolgok.)
Nagyobb probléma, hogy a Reviczky u. végén, a Szabó Ervin térnél a már kijavított díszburkolatra felhajtanak, és ismét tönkretszik.
Lesley, hogyhogy nem ugrottál rá haaat1 képeire? Vagy más ismeritek egymást?
@martin86: Ők a kivételezettek közé tartoznak. A Rökk Sz. utcai postánál kicserélték az időkorlátos táblát , 16:00 helyet csak 19:30-tól lehet megállni. Mi nem kaptunk ilyen szép figyelmeztetést hanem rögtön billincset és még nagyon kedvesen elmondták, hogy fel is jelentenek...Ma az utca másik sarkán billincselték le az kocsit mert az első kereke előbb van mint a felfestés...Ja persze a Rökk Szilárd lakóival mindent meg lehet tenni, odarányitani a negyed egész forgalmát, ott egy kijelölt rakodóhelyen is billincselnek...meg ha nem látod este meddig ér a lekopott festék...
Tegnap este 11 fele a Vas utcában szorgoskodott a parkolási társaság autója.
Remélem eccer azt is sikerül elérniük, hogy a Rákóczi téren ne parkoljanak az iskola elé (leszűkítvén az általában elég nagy gyalogos forgalom terét)