Nem marad csak úgy a levegőben ez a szerződés, magánszemély bejelentése alapján elkezdett az ügyészség nyomozgatni - bár nem értem, nekik hivatalból kellett volna. Felmerül még a jegyző felelőssége is, mint a törvényességi felügyelő - őt is érdemes lenne megkérdezni, vajon jól végzi-e a munkáját?

Szóval itt ez a szerződés, amit nyilvánosságra kerülése után élénk sajtóvisszhang kísért a tavalyi polgármester választás kapcsán - aztán mintha elült volna az érdeklődés. Kicsit felháborodott mindenki, a helyi MSZP szellőztette meg a dolgot, aztán amikor rákérdeztek, hogy ők hol voltak, esetleg nekik is vannak-e ilyen szerződéseik, fülük-farkuk behúzva elsunnyogtak. 

Volt viszont olyan kerületi lakos, aki túl a felháborodásán levelet írt az ügyészségnek, ugyan nézné már meg, minden rendben van-e a szerződés körül? Nos, az ügyészség meg is nézte, de úgy tűnik, csak úgy kutyafuttában - nem érnek rá ilyen piti ügyekkel foglalkozni, mit nekik nettó 45 millió! - és szépen válaszoltak. Ráadásul a Magánjogi Osztály, és nem is határozatban, hanem csak egy sima, egyszerű, már-már baráti levélben. Ebben közölték, hogy nem úgy van az, ahogy gondolja, sőt, nincs is ott semmi látnivaló, tessék szépen továbblépni. A világ ilyen, a törvények nem teszik lehetővé, hogy holmi állampolgári bejelentés alapján ők bármit is vizsgáljanak.

Ez is megérne egy misét, de nem adta fel: írt egy újabb levelet a Legfelső Legfőbb Ügyésznek. Ennek mintha lenne foganatja, mert elkezdtek nyomozni, bekérték a szerződést és a teljesítéseket - amelyeket mostanában nem írta senki alá, novemberig a megbízott Takács szignálta. Kihallgatták a jegyzőt is - tanuként egyelőre - aki elmondta, az Állami Számvevőszék is vizsgálódik a szerződés körül. 

Hirtelen meglódult az ügy szekere. De ha ennyi embert érdekel különböző hivatalokban a szerződés, vajon a jegyző asszonynak miért nem volt hangos szava ez ellen? 

Bélánk persze mit sem tuda a nyomozásról, őt nem kereste meg senki ezzel kapcsolatban, ő végzi a dolgát, amivel megbízták. Időközben az önkormányzat próbálta felbontani vagy módosítani a szerződést - tudomásom szerint ez nem sikerült.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr691808248

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Már nem ad tanácsokat Csécsei 2010.03.09. 11:40:01

Közös megegyezéssel felbontották Csécsei Béla, Józsefváros volt SZDSZ-es polgármestere 45 millió forint értékű tanácsadói szerződését. Az ügyben a rendőrség hűtlen kezelés miatt folytat nyomozást.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.