Kálvin téri aluljáró

Címkék: eső tér aluljáró

2009.07.03. 21:58

 Az eső nem kíméli mostanság a fővárost sem - szinte minden nap van valami fennakadás a városban az időjárás miatt. Most éppen a Kálvin téri aluljárót kellett lezárni, mert betört a szarlé és befolyt a metróhoz.

A négyes metró új aluljáróját építik a csodálatos üvegpaloták előtt, a Baross-Kiskörút sarkán, itt jött vissza a csatornalé, ami szépen áttörte a palánkokat és ellepte az egész aluljárót. Csak a hajléktalanokat nem zavarta, mindenki más menekült a bokáig érő vízből. Azért ért csak bokáig, mert a többi szépen csorgott le a metró lépcsőin, amit aztán jól le is zártak.

 

A bűz nem volt kibírhatatlan, esővel keveredett, így hígult, az ott felügyelő őr csak telefonálgatott az építmény tetejéről. Mást nem nagyon tudott. Mi meg fotóztuk az eseményeket.

Új párt

Címkék: videó mkkp józsefváros

2009.07.02. 08:59

Bár a politika nem a kedvenc témám, azért csak-csak figyelemmel kell kísérni a dolgokat: a helyi MSZP összezsugorodott, kiléptek belőle, megalakult az MSZDP, a helyi MDF elnöke lemondott és kilépett, és egy új párt tűnt fel a kerületben: az MKKP.

Az EP választások környékén bukkant fel a kerületünkben, és azóta is itt garázdálkodik tevékenykedik, nem ígérget, hanem a tettek mezejére lépve készteti az embereket megállásra. Meg mosolygásra.

 

Sajtó

Címkék: újság önkormányzat józsefváros

2009.07.01. 15:14

Az önkormányzat többféle módon kommunikál az itt élő emberekkel: hirdetmények, plakátok, helyi újság, tévé. Újságból van több is, a helyi - kicsit sem objektív - lapon kívül itt van még a Helyi Téma, és az "ellenzéki" lap, a József körút is; a kicsikról nem is beszélva (Magdi, Palotanegyed

Aztán itt van az önki saját honlapja, ami persze használhatalan, de nem zavarja őket - újabb média felületet vásárolna, olcsón. És milyen feltételekkel!

Hirdetési szerződés, melynek tárgya: a(z) Önkormányzat közigazgatási területén legalább 30000 db példányszámban, illetőleg Budapest valamennyi kerületében, legalább 8 oldal terjedelemben, max. 350 mmx 450 mm illetve annak megfelelő 42-55 gr. újságnyomó papíron, színes kivitel (4 + 4 szín), közvetlen postaládás, vagy osztópontos terjesztéssel, legalább heti rendszerességgel, legalább egy éve folyamatosan megjelenő ingyenes, nyilvántartásba vett, tartalomszolgáltató időszaki kiadvány felületének évente legfeljebb 44 alkalommal, esetenként 4 oldal terjedelemben történő bérlete nyomdai feldolgozásra alkalmas hirdetési anyagoknak a szerződésben meghatározott méretben, terjedelemben és megfelelő minőségben történő közzététele céljából.
A szolgáltatás keretében elvégzendő feladatok részletes meghatározását az ajánlattételi dokumentáció tartalmazza, illetőleg feltételei a tárgyalások keretében kerülnek véglegesítésre.

Az alkalmasság minimumkövetelménye(i):

Az előző 3 évben rendelkezik legalább 1 db, Budapest Józsefvárosi Önkormányzat közigazgatási területén legalább 25 000 példányszámú, legalább hetente megjelenő nyilvántartásba vett időszaki lap, legalább fél éven keresztül folyamatosan végzett, kiadására és háztartásokhoz történő ingyenes terjesztésére vonatkozó referenciával.

Ilyen nem nagyon van - melyik lapot terjesztik hetente? Na meg nem is értem, mikor a saját lapjában is tud közölni információkat. Közelednek a választások, azt látom csak...

A helyi újság működése így néz ki:

A Józsefváros újság kiadója 2007 óta a Józsefvárosi Kulturális és Sport Kht (www.orczypark.hu), a költségei így a kht. költségvetésének része.

Ez az összeg kb. hét éve változatlan, 65 millió forint, miközben az újság kiadásával járó feladatok 2007 óta megnőttek.

Ez az összeg fedezi:

(1) az újság kiadását (2 hetente, évente 22-23 lapszám);

(2) nyomdai költségeit (változatlan támogatás mellett 2007-ben 47.000 példányról 55.000 példány kiadására lett kötelezve a kiadó)

(3) a szerkesztőségi munkatársak megbízását, alkalmazását;

(4) a terjesztést, ami 2007 óta az emelt példányszám bevezetése óta szintén szélesebb körben történik ugyanakkora támogatás mellett

(5) és 2007 óta ugyancsak ebből az összegből kell megoldani a 32esek terén található szerkesztőségi iroda fenntartását, rezsijét is; ( az előtt nem volt a lakosság számára elérhető szerkesztőségi irodája az újságnak)

(6) továbbá, előzetes döntések megszülettek arról is, hogy ugyancsak változatlan támogatás mellett ismét újabb feladatot kap a kiadó: az újság internetes megjelentését, egy hírportál üzemeltetését/szerkesztését is meg kell kezdenie a közeljövőben (jelenleg csak pdf-ben olvashatóak a lapszámok). A tervek szerint egy dinamikus, élő honlap társulna az újsághoz, amely nem feltétlen csak a nyomtatatva is megjelent híreket tartalmazná, szeretnénk, ha interaktív tartalmak, akár kis riportfilmek, videók, képes-hangos híranyagok is megjelennének.

Nem csak új honlap lesz, hanem a kerületi újságnak is saját oldala, ahol esetleg videók is lesznek? Mi történik, megtáltosodtak? Még a végén Twitteres ügyfélszolgálat is lesz....

Kíváncsian várom, mi - és főleg hogyan - valósul meg.

Kerületi honlap

Címkék: hivatal józsefváros

2009.07.01. 11:28

Beszéljünk róla? Nem működik, szar, hiányos rajta az info és egyáltalán nem felhasználóbarát. Látjuk ezt minden nap, meg is jegyeztük már sokan, alakult is rá egy önkormányzati bizottság, amely nem nagyon csinált semmit - de azt legalább ingyen - és eltelt két év.

Annyit sikerült kideríteni, hogy a honlapot egy cég üzemelteti, neki átküldik az adatokat, aztán felrakják és kész. Vagy nem. Az önkiben nincs felelőse, a cég 2003 óta csinál(gat)ja, tavaly éppen havi 166.000 Huf+Áfa összegért.

Kedves képviselőnknek is feltűnt ez, és januárban fel is tette a kérdést:

Kardos-Erdődi Zsolt
Köszönöm a szót. Tudomásomra jutott, hogy Józsefváros internetes honlapján a képviselő-testületi ülésekről szóló rész 2006. óta nem volt frissítve. Az lenne a kérdésem, hogy ennek technikai okai vannak, egyéb okai vannak-e, illetve még az lenne a kérdésem, hogy így van-e ez a honlap többi részével is, gondolok itt a rendeletekre, a rendeletek frissítésére, hírek frissítésére. Mert, hogyha ezek nem történnek meg időben, akkor én nem sok értelmét látom egyébként a honlap működtetésének. Köszönöm.

Hát, igen. Nem megnézte és konstatálta, hanem megkérdezte, mert tudomására jutott. Nem itt él? Na mindegy, jobb később, mint soha, és hát meg is született fél évvel később a megoldás: új honlap lesz. Végre! Mondjuk ezt mindannyian tudtuk, csak az időpont nem világos.

De már csak párat alszunk, és meg is lesz!

Fodrász

Címkék: hirdetés józsefváros

2009.06.30. 10:29

 Itt a nyár, a sportosan rövid haj a praktikus viselet. Most lehetőség van egy ilyen divatos hajszerkezet kialakítására teljesen ingyen!

Köszi Arif!